Nekustamais īpašums

Kāpušas veikalu nomas maksas aktivās tirdzniecibas ielās

Ingrīda Drazdovska [email protected], 02.09.2004

Jaunākais izdevums

Komercplatību noma (USD/kv.m. mēnesī) Biroji Mazumtirdzniecība Modernas noliktavas Ražošanas platības no līdz no līdz no līdz no līdz Rīgas pilsētas centrs 7 25 30 60 4 8 4 8 Rīgas mikrorajoni 3 15 15 20 4 7.5 2 5 Citas pilsētas 5 15 2 4 1 2 Avots: Ober-haus Saskaņā ar Ober Haus komercnodaļas speciālistu informāciju 2004. gada augustā tirdzniecības platību tirgū pieprasījums izdevīgās vietās joprojām pārsniedz piedāvājumu. Tirdzniecības platību piedāvājums ir neliels, tas saistīts ar daudzu zīmolu pārcelšanos no centra uz tirdzniecības centriem, kas sola lielāku pircēju plūsmu. Tomēr Rīgas centrs joprojām ir pievilcīgs jaunienācējiem tirgū. Nomas maksas ir strauji kāpušas, piemēram, Kr. Barona un Tērbatas ielā dažās vietās tās jau sasniedz 50 EUR/kv.m.. Tirdzniecības platību noma centrā ir vidēji – 25 – 35 EUR/kv.m. + PVN + komunālie maksājumi, tirdzniecības centros – sākot no 15 EUR/kv.m + PVN + komunālie maksājum. Augusta mēnesī joprojām saglabājas deficīts B, B+ klases biroju telpu tirgū, ērti piebraucamā vietā, ar automašīnu stāvvietām, kuras būtu ar profesionālu menedžmentu. Tai pat laikā nav pieprasījuma pēc telpām, kuras grūti pielāgot biroju darbībai. Vasaras perioda augusta menesī – atvaļinājumu laikā – joprojām saglabājas manāms pieklusums no biroju meklētāju puses.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar NATO samitu (precizēta informācija par gājēju satiksmi)

, 22.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar NATO Rīgas samita 2006 rīkošanu Latvijas Republikā 28. un 29. novembrī, kā arī ievērojot Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas vēstuli un Latvijas Republikas Jūras spēku komandiera vēstuli, ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā noteikts, ka transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot operatīvo transportu un transportlīdzekļus ar caurlaidēm, kuras izsniedz Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienests, Drošības policija un Valsts policijas caurlaižu birojs):

No 25. novembra no plkst. 00.00 līdz 29. novembra plkst. 19.00:

- autostāvvietā pie Latvijas Nacionālās operas.

No 26. novembra no plkst. 12.00 līdz 29. novembra plkst. 19.00:

- Kārļa Ulmaņa gatvē (abos virzienos), posmā no Beberbeķu ielas līdz Upesgrīvas ielai;

- Ciema ielā;

- Gaviezes ielā, posmā no Čuguna ielas līdz Mūkupurva ielai;

- Mūkupurva ielā, posmā no Gaviezes ielas līdz lidostas "Rīga" apvedceļam;

- Mežmalas ielā;

- Rikšotāju ielā;

- Gramzdas ielā, posmā no Zolitūdes ielas līdz Mūkupurva ielai;

- Priedaines ielā, posmā no Zolitūdes ielas līdz Mūkupurva ielai;

- Grenču ielā, posmā no Mūkupurva ielas līdz Zebrenes ielai;

- Zebrenes iel, posmā no Grenču ielas līdz Valtaiķu ielai;

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Nepieciešamības gadījumā sniega tīrīšanas laikā Rīgā ierobežos satiksmi

Gunta Kursiša, 18.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu ziemas dienestu darbu un sniega tīrīšanu Rīgā atsevišķās teritorijās, ielās un to posmos noteiktos diennakts laikos nepieciešamības gadījumā aizliegs transportlīdzekļu apstāšanos un stāvēšanu, informē Rīgas domes pārstāvji.

Ielas, kurās pagaidu ceļa zīme «Apstāties aizliegts», nepieciešamības gadījumā, tiks izvietota jebkurā diennakts laikā:

- Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielā, posmā no Ilūkstes ielas līdz Ulbrokas ielai;

- Akas ielā, posmā no Ģertrūdes ielas līdz Tērbatas ielai;

- Akmeņu ielā, posmā no Jelgavas ielas līdz Mūkusalas ielai;

- Aleksandra Čaka ielā no Zemitāna ielas līdz Pērnava ielai;

- Andreja Saharova ielā, posmā no Rudens ielas līdz Lubānas ielai;

- Anniņmuižas bulvārī, posmā no Zentenes ielas līdz Jūrmalas gatvei (ielas labajā pusē);

- Anniņmuižas ielā no Gramzdas ielas līdz Rostokas ielai;

- Artilērijas ielā, posmā no Brīvības ielas līdz Jāņa Asara ielai;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nodrošinot ziemas darbus, daudzviet Rīgā būs liegta auto apstāšanās un stāvēšana

Lāsma Amoliņa, 09.01.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu ziemas dienestu darbu, tai skaitā sniega tīrīšanu Rīgas pilsētā,no 16. janvāra līdz 1. aprīlim Matīsa ielas posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Brīvības ielai abās ielas pusēs, Miera ielas posmā no Brīvības ielas līdz Tallinas ielai abās ielas pusēs, Krišjāņa Barona ielas posmā no Artilērijas ielas līdz Tallinas ielai abās ielas pusēs būs izvietotas ceļa zīmes «Apstāties aizliegts». Citviet Rīgā būs izvietotas ceļa zīmes «Apstāties aizliegts» ar laika ierobežojumu no plkst. 20.00 līdz plkst. 8.00. Tas attieksies uz Avotu ielu pie ēkas Nr. 53/55 un Avotu ielas un Lienes ielas krustojumā; Bāriņu ielas posmā no Mazās Nometņu ielas līdz Eduarda Smiļģa ielai; Brīvības gatves posmā no Struktoru ielas līdz Dzērbenes ielai abās ielas pusēs; Brīvības ielas posmā no Bruņinieku ielas līdz Matīsa ielai abās ielas pusēs; Brīvības ielas posmā no Kalpaka bulvāra līdz Raiņa bulvārim labajā ielas pusē; Bruņinieku ielas posmā no Avotu ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai abās ielas pusēs; Cēsu ielas labajā pusē (virzienā no pilsētas centra); E.Birznieka-Upīša ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Lāčplēša ielai abās ielas pusēs; Elizabetes ielas posmā no Kalpaka bulvāra līdz Eksporta ielai; Elizabetes ielas posmā no Kalpaka bulvāra līdz Krišjāņa Valdemāra ielai abās ielas pusēs; Ģertrūdes ielas posmā no Tērbatas ielas līdz Avotu ielai abās ielas pusēs; Hanzas ielas posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Vesetas ielai abās ielas pusēs; Jāņa Asara ielas posmā no Pērnavas ielas līdz Lienes ielai (ielas nepāra Nr. pusē); Kalpaka bulvāra posmā no Elizabetes ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai; Krišjāņa Barona ielas posmā no Matīsa ielas līdz Artilērijas ielai viena ielas pusē; Ludzas ielas abās ielas pusēs; Mārupes ielas posmā no Nometņu ielas līdz Liepājas ielai; Matīsa ielas posmā no Aleksandra Čaka ielas līdz Pērnavas ielai abās ielas pusēs; Mēness ielas abās ielas pusēs; Nometņu ielas posmā no Mārupes ielas līdz Talsu ielai; Pērnavas ielas posmā no Aleksandra Čaka ielas līdz Augusta Deglava ielai; Pulkveža Brieža ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Dzirnavu ielai abās ielas pusēs; Raiņa bulvāra posmā no Arhitektu ielas līdz Marijas ielai kreisajā ielas pusē; Slokas ielas posmā no Kalnciema ielas līdz Aleksandra Grīna bulvārim; Stabu ielas posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Avotu ielai abās ielas pusēs; Tallinas ielas posmā no Aleksandra Čaka ielas līdz Jāņa Asara ielai abās ielas pusēs; Tērbatas ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Ģertrūdes ielai labajā ielas pusē; Uzvaras bulvāra posmā no Akmens tilta līdz Bāriņu ielai abās ielas pusēs. Nakts stundās būs aizliegts stāvēt arī Vecrīgā. Satiksmes ierobežojumus var atcelt pirms rīkojumā minētā laika, ja ziemas uzturēšanas darbi nav nepieciešami.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Grozījumi rīkojumā par satiksmes ierobežojumiem NATO samita laikā (papildinājumi)

, 24.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir sagatavoti grozījumi Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumā "Par satiksmi NATO Rīgas samita 2006 laikā".

Atbilstoši rīkojumam no 28. novembra plkst. 8.00 līdz 29. novembra plkst. 19.00 Ventspils ielā, posmā no Kalnciema ielas līdz Jaunmoku ielai tiks slēgta vai ierobežota transportlīdzekļu satiksme."

No 28. novembra plkst. 8.00 līdz 29. novembra plkst.19.00 būs atļauta vieglo taksometru satiksme Sporta ielā, posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Grostonas ielai.

No 28. novembra plkst. 8.00 līdz 29. novembra plkst. 19.00 transportlīdzekļu satiksme tiks slēgta (izņemot operatīvo transportu un transportlīdzekļus ar caurlaidēm, kuras izsniegtas Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienestā, Drošības policijā un Valsts policijas caurlaižu birojā):

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ierobežos apstāšanos vairākās Rīgas centra ielās

Atis Rozentāls, Db, 08.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai ziemā uzlabotu ielu caurlaides spēju un atvieglotu sniega tīrīšanas darbus, lielā daļā Rīgas centra ielu uzstādītas apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma ceļa zīmes.

Apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi ieviesti, jo ielu malās novietoto transportlīdzekļu dēļ sniega tīrīšanas tehnika nespēj pienācīgi veikt ielu attīrīšanu no sniega un apstrādi ar pretslīdes materiāliem, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretārs Mareks Ivans. Apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi arī ļauj netraucēti strādāt sniega izvešanas tehnikai. Sniega izvešana turpināsies vēl vairākas naktis, lielākoties izvedot sniegu no ielu malās esošajām pašvaldības maksas stāvvietu teritorijām.

Saskaņā ar Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumu ziemas periodā ieviestie ierobežojumi ir spēkā līdz šā gada 1. aprīlim šādās Rīgas ielās:

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar valsts svētku pasākumiem

, 13.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (turpmāk tekstā NBS) iesniegumu, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts jaunatnes iniciatīvu centra iesniegumu, Rīgas domes Komunālā departamenta iesniegumiem, Rīgas domes Kultūras departamenta iesniegumiem, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes iesniegumu, kā arī ņemot vērā Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta iesniegumu, ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums par satiksmes ierobežojumiem valsts svētkos.

Rīkojumā ņemts vērā, ka Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas svētku ietvaros Rīgā notiks: no 14. līdz 18.novembrim gaismas festivāls Staro Rīga; 14.novembrī no plkst.13.00 Rīgas domes Komunālā departamenta rīkots pasākums Meža kapos pie J. Čakstes pieminekļa; 14.novembrī no plkst.10.00 līdz plkst.20.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots pasākums bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām Rīgas Latviešu biedrības namā, Merķeļa ielā 13; 15.novembrī no plkst.10.00 līdz plkst.20.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots pasākums bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām Rīgas Latviešu biedrības namā, Merķeļa ielā 13; 17.novembrī no plkst.18.30 līdz plkst.21.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots svētku koncerts Latvijas Nacionālajā operā, Aspazijas bulvārī 3; 17.novembrī plkst.21.00 NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājums 11.Novembra krastmalā; 18.novembrī: plkst.11.00 ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa; plkst.14.00 NBS vienību militārā parāde 11. Novembra krastmalā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Informē par satiksmes ierobežojumiem 18.novembrī

, 13.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta, Rīgas domes Kultūras departamenta un Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) iesniegumu ir sagatavoti Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumi, kuros ņemts vērā, ka Rīgā notiks:

• 17.novembrī plkst. 21.00 NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājums 11.Novembra krastmalā;

• 18.novembrī plkst. 10.00 ekumēnisks dievkalpojums Doma baznīcā;

• plkst. 11.15 svinīga ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa;

• plkst. 14.00 NBS vienību militārā parāde 11.Novembra krastmalā;

• no plkst. 19.30 līdz plkst. 20.30 svinīgs pasākums pie Brīvības pieminekļa un Valsts prezidenta Valda Zatlera uzruna;

• plkst. 20.30 svētku uguņošana no A-B dambja, informēja Rīgas dome.

Rīkojumā noteikts, ka transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot NBS transportlīdzekļus ar Rīgas Garnizona un Latvijas Republikas Saeimas un valsts prezidenta drošības dienesta speciālām caurlaidēm):

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts kontroles revīzijas ieteikumi attiecībā uz derīgo izrakteņu uzskaiti un to ieguves maksas apmēriem būs parlamentāriešu dienaskārtībā, savukārt secinājumi par nesamērīgi zemajiem ieņēmumiem no purvu iznomāšanas kūdras ieguvei pārsteigusi biznesu.

Tāds ir Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdes rezultāts, izskatot Valsts kontroles revīzijas ziņojumu "Kā Zemkopības ministrija pārvalda valstij piederošu īpašumu - derīgos izrakteņus?". Savukārt Latvijas kūdras ražotāju asociācija skarbi kritizēja ziņojumā ietvertos secinājums un salīdzinājumus.

Neesošās stratēģijas trūkums

Vienlaikus visas puses bija vienisprātis par to, ka ir vajadzīga kūdras nozares attīstības stratēģija, kuras joprojām nav. Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājs Jānis Vitenbergs bija izbrīnīts, kādēļ tik nozīmīgam derīgajam izraktenim, kāds ir kūdra, līdz šim Latvijā nav izstrādāta stratēģija. Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija rīkosies, lai šāda stratēģija būtu. Vienlaikus jāatgādina, ka 13.10.2016.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Piedāvājums plašs «uz papīra»

Ingrīda Drazdovska, 21.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī daudzas biroju ēkas ir pustukšas, veikali «neapdzīvoti» un to skatlogi tumši, meklējot telpas biznesam, var izrādīties, ka atrast sev ko piemērotu, nemaz nebūs tik vienkārši.

Kāda ir pašreizējā situācija komercplatību tirgū, ar ko jārēķinās, meklējot telpas, Saldo skaidroja SIA Immostate komercplatību speciāliste Agnese Groševa.

Dažādu kompāniju tirgus apskatos aktivitāte tirdzniecības, biroju, noliktavu telpu tirgū tiek raksturota visai atšķirīgi. Vieni ir optimistiskāki un piesauc potenciālo nomnieku interesi, citi ir pesimistiskāki un akcentē brīvo telpu lielo īpatsvaru. Kā jūs raksturotu tirgu?

Immostate sevi pieskaita pie piesardzīgiem optimistiem. Jūtams, ka pēc sasaluma, kas tirgū iestājās 2008. gada beigās, aktivitāte ir atgriezusies. Nomnieku rotācija, mainība ir liela.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar 2009. gada sākumu nekustamā īpašuma nozares eksperti konstatējuši aktivitāti komerctelpu nomas tirgū, tomēr diemžēl netiek runāts par aktivitāti kā tirgus augšupeju šī jēdziena tradicionālā izpratnē, ar pieprasījuma un darījumu apjoma pieaugumu, un sekojošu nomas cenu kāpumu, — norāda SIA Immostate komerctelpu speciālistes Agnese Groševa.

Komerctelpu nomas segments pēdējā laikā būtiski cietis no ekonomiskās lejupslīdes ietekmes. Nomas maksas komerctelpu nomas segmentā šī gada 1. ceturksnī samazinājušās pat līdz 25%. Ņemot vērā to, ka cenu samazinājums notika arī 2008. gada laikā, kopējais samazinājums kopš 2007. gada vasaras sasniedz 50 %. Tomēr nomas cenu samazinājums nav vienīgais ietekmes faktors.

Pēdējā laikā šādu darījumu trūkumu galvenokārt ietekmē pasaules finanšu krīze, kā rezultātā vairums fondu ir vienkārši slēgti un privātā kapitāla turētāji ir ļoti piesardzīgi vērtējot ieguldījumu iespējas. Turklāt Latvijas komerctelpu nomas tirgus kopumā arvien attālinās no vispārpieņemtajiem standartiem un pieaug spriedze iznomātāju un nomnieku attiecībās, — akcentē A. Groševa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vairākām ielām Rīgā piešķirs, mainīs vai likvidēs nosaukumus

Dienas Bizness, 07.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot adresācijas sakārtošanu galvaspilsētā, šodien, 7.jūlijā Rīgas domes deputāti sēdē nolēma piešķirt, mainīt vai likvidēt vairāku ielu nosaukumus.

Par Nordeķu ielu pārdēvēs Lielezeres ielas posmu no Dzirciema ielas ziemeļu virzienā līdz Slokas ielai. Dārza ielas posmu no Jūrmalas gatves līdz adresei Dzirciema iela 23 pārdēvēs par Usmas ielu.

Savukārt Sēlpils ielas atzaru līdz Purva ielai pārsauks par Veco Sēlpils ielu.

Ielas posmam no Mārupes ielas līdz zemes vienībai, kas pašreiz atrodas Mārupes ielā 19, piešķirs Gardenes ielas nosaukumu.

Fridriha Candera ielas nosaukums piešķirts ielai bez nosaukuma no Kalnciema ielas līdz Lielirbes ielai, nosakot Fridriha Candera ielas novietni no Smārdes ielas līdz Lielirbes ielai. Ielu bez nosaukuma no Mežmalas ielas līdz Rikšotāju ielai sauks Platones iela, nosakot šīs ielas novietni no Nīkrāces ielas līdz Rikšotāju ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VK rekomendācija armijā saprasta kā pavēle, uzsākot reiderismam līdzīgas darbības pret uzņēmēju

Jānis Goldbergs, 18.10.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“...lai Aizsardzības ministrijai jebkurā brīdī būtu operatīvi pieejama informācija, kas varētu kalpot par pamatu iespējai atgūt nomas objektu Rīgā, Krustabaznīcas ielā 11, aizsardzības resora vajadzībām, izbeidzot nomas līgumus bez būtiskiem papildu izdevumiem no valsts budžeta”.

Tā skan Valsts kontroles revīzijas ziņojuma Vai īpašumu Rīgā, Krustabaznīcas ielā 11, aizsardzības resors pārvaldījis valsts interesēs? būtiskākā rekomendācija Aizsardzības ministrijai un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

SIA Arsan, kas noslēdzis neapdzīvoto telpu nomas līgumu uz 40 gadiem ar NBS pirms vairāk nekā 20 gadiem, lielākā ķeza ir, ka VK rekomendācija armijā ir uztverta kā nepārprotama pavēle. Uzņēmuma valdes loceklis Endo Lapsa pēc ilgstošas komunikācijas ar Aizsardzības ministriju un NBS sapratis, ka jāvēršas pie civilām amatpersonām pēc taisnības, un uzrakstījis vēstuli premjeram un aizsardzības ministram ar situācijas skaidrojumu, tomēr atbildi turpat divu mēnešu laikā tā arī nav saņēmis. Tikmēr objektā notiek kaut kas, ko var pielīdzināt reiderismam uzņēmējdarbības vidē ar to atšķirību, ka šajā gadījumā to realizē NBS un Aizsardzības ministrija. Dienas Bizness lūdza Endo Lapsu skaidrot situāciju īsāk un tiešāk, nekā tas darīts četru A4 formāta lapaspušu garajā vēstulē premjeram, kuru gan pilnā apmērā pievienojam intervijas noslēgumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Automašīnas, kas traucēs tīrīt sniegu, evakuēs

, 01.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar nepieciešamību nodrošināt ziemas dienestu darbu, tai skaitā sniega tīrīšanu Rīgas pilsētā, kā arī nepieciešamību palielināt ielu caurlaides spējas un satiksmes drošību, ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā noteikts, ka no 1. februāra līdz 1. aprīlim tiek noteikti transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi, Db.lv informēja Rīgas dome.

Ceļa zīmes Nr. 326 Apstāties aizliegts tiks izvietotas:

- Matīsa ielas posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Brīvības ielai abās ielas pusēs;

- Miera ielas posmā no Brīvības ielas līdz Tallinas ielai abās ielas pusēs;

- Krišjāņa Barona ielas posmā no Artilērijas ielas līdz Tallinas ielai abās ielas pusēs.

Ceļa zīmes Nr. 522 Stāvēšanas aizlieguma zona ar papildzīmi Nr. 822 Darbības laiks no plkst. 20.00 līdz plkst. 8.00 un Nr. 523 Stāvēšanas aizlieguma zonas beigas tiks ievietotas Vecrīgas teritorijā.

Ceļa zīmes Nr. 326 Apstāties aizliegts un papildus zīmes Nr. 822 Darbības laiks no plkst. 20.00 - 08.00 tiks izvietotas:

Komentāri

Pievienot komentāru
Likumi

Normas, kas no 2018.gada 1.janvāra samazina piespiedu nomas maksas apmēru, neatbilst Satversmei

LETA, 12.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Satversmes tiesa atzinusi grozījumus likumos «Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju» un «Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās» par neatbilstošiem Satversmes normām un tie zaudēs spēku 2019.gada 1.maijā.

Spriedums ir galīgs un nav pārsūdzams un stājas spēkā ar tā pasludināšanas brīdi.

Apstrīdēto likuma normu spēka zaudēšanas termiņš 2019.gada 1.maijā noteikts tādēļ, lai likumdevējam dotu laiku atrast citu risinājumu piespiedu zemes nomas maksai, kas būtu taisnīgs gan pret zemes īpašniekiem, gan daudzdzīvokļu namu īpašniekiem.

Satversmes tiesā pēc septiņu fizisko personu pieteikumiem tika ierosinātas sešas lietas par apstrīdēto likuma normu atbilstību Satversmei. Pieteikumos bija ietverti identiski prasījumi un to juridiskais pamatojums bija balstīts uz līdzīgiem argumentiem. Lai veicinātu lietu vispusīgu un ātru iztiesāšanu, Satversmes tiesa nolēma tās apvienot vienā lietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Veikalu telpas kļūst lētākas

Ingrīda Drazdovska, 67084452, 21.05.2008

Rīgas centrā ir iezīmējusies Skaitļi jauna tendence – šopavasar sākusi samazināties veikalu nomas maksa, tiesa, tas nav attiecināms uz vispopulārākajām vietām. Pašlaik 70 – 100 eiro/m2 ir gatavi maksāt tikai ekskluzīvo zīmolu apģērbu tirgotāji. tā Dina Lukjanska, Latio komercdaļas vadītāja.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas centrā iezīmējusies jauna tendence - sāk samazināties veikalu nomas maksa, tiesa, tas nav attiecināms uz populārākajām vietām.

Vēl šā gada sākumā Db (29.02.) ziņoja, ka populārākajā tirdzniecības kvartālā Rīgas centrā slēgti aptuveni 20 veikali. Visbiežāk nomnieku minētais iemesls - prasītā augstā noma.

Arī par ceturtdaļu lētāk

Pēc Ober Haus Real Estate datiem, pagājušajā gadā visvairāk palielinājusies nomas maksa K. Barona, Tērbatas un arī Vaļņu ielas sākumā, procentuāli mazāks pieaugums bijis mikrorajonos un centrā aiz A.Čaka ielas un K. Valdemāra ielas virzienā prom no centra. Pieaugums tika norādīts 30-50 %. Tomēr kopš šā gada sākuma vērojams biroju un tirdzniecības platību piedāvājuma pieaugums. Kombinācijā ar mazumtirdzniecības apjomu samazināšanos tas vieš korekcijas komerctelpu nomas cenās, - pauda īres un nomas operatora Rent In Riga speciālists Jānis Lipša. Pēc šīs kompānijas datiem tirdzniecības platību piedāvājums esot palielinājies par 40 %, bet cenas kritušās par 25 %. Rent In Riga datus ieguvusi, analizējot informāciju gan par noslēgtajiem darījumiem, gan publiskajā telpā esošajiem komercplatību nomas piedāvājumiem. Tā kā tuvākajos mēnešos nekas neliecina par ekonomiskās situācijas uzlabošanos un cilvēku pirktspējas pieaugumu, cenas varētu turēties pašreizējā līmenī. Turpmāka cenu samazināšanās netiek prognozēta, jo cenu līmenis sāk līdzsvaroties ar nomnieku maksātspējas līmeni, - tā J. Lipša.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

70 metrus garajā Laipu ielā iegriežas vien retais, lai gan šīs ieliņas burvība un varētu pat teikt, franču šarms neesot pienācīgi novērtēts.

Par spīti faktam, ka Laipu iela nebūt neatrodas Vecrīgas nostūrī, bet starp Līvu laukumu un Šķūņu ielu, kur par cilvēku plūsmu sūdzēties nevarētu, šo mazo, kluso ieliņu pamanot vien retais. Vasarās skatu aizsedzot kafejnīcu terases, bet tagad vērība vairāk tiekot pievērsta Ziemassvētku tirdziņam, kas jau iekārtots Līvu laukumā. Pirms vairākiem gadiem uz Laipu ielas esot bijusi lielāka rosība un vairums uz šīs ielas esošo uzņēmumu bijuši radošo profesiju pārstāvji – amatnieki un mākslinieki. Pirmskrīzes gados pat notikuši Laipu ielas svētki, kad cilvēki aicināti piedalīties dažādās radošajās darbnīcās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Valsts svētku laikā noteikti satiksmes ierobežojumi

, 31.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (turpmāk tekstā NBS) iesniegumiem ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka Rīgā notiks:

10. novembrī plkst. 14.30 vainagu nolikšanas ceremonijas ģenerālmēģinājums Rīgas Brāļu kapos;

11. novembrī plkst. 9.00 ekumēniskais dievkalpojums Svētā Pētera luterāņu baznīcā; plkst. 11.00 vainagu nolikšanas ceremonija Rīgas Brāļu kapos; plkst. 13.00 Rīgas Garnizona vienību militārā parāde Brīvības pieminekļa laukumā; plkst. 14.00 Goda sardzes svinīgā maiņas ceremonija Rīgā, pie Valsts prezidentes pils; plkst. 15.00 atceres pasākums Rīgas atbrīvotājiem Sudrabkalniņā;

17. novembrī plkst. 20.00 NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājums 11. Novembra krastmalā;

18. novembrī plkst. 10.00 ziedu nolikšanas ceremonija pie pieminekļa O.Kalpakam; plkst. 11.00 ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa; plkst. 14.00 NBS vienību militārā parāde 11. Novembra krastmalā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Atceļ apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumus

, 14.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā kā meteoroloģiskās laika prognozes liecina, ka tuvāko dienu laikā nav paredzami nokrišņi, Rīgā uz laiku tiks atcelti transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi ielu malās, kas tika noteikti ielu ziemas uzturēšanas darbu nodrošināšanai, Db.lv informēja Rīgas domes Satiksmes departaments.

Sākot no šīs nakts, ceļa zīmes, kas aizliedz transportlīdzekļu apstāšanos, tiks pakāpeniski aizklātas.

Līdz ar laika apstākļu maiņām, kad būs nepieciešams pastiprināti veikt ielu ziemas uzturēšanas darbus apledojuma mazināšanai vai sniega tīrīšanai, ceļa zīmes atkal tiks atklātas un to darbība atjaunota.

Iedzīvotājus aicina sekot līdz informācijai par transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumiem medijos un Rīgas domes mājas lapā.

Lai ziemas periodā ielu uzturēšanas uzņēmumi varētu veikt ielu tīrīšanu nepieciešamā apjomā, daudzviet pilsētā ielu malās esošajās stāvvietās tika noteikti pagaidu transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veids, kā VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pārvalda nekustamo īpašumu un nodrošina ar to valsts iestādes, Valsts kontrolei (VK) liek šaubīties, vai valsts intereses tiek vērtētas augstāk par valsts kapitālsabiedrības interesēm.

Latvijā Finanšu ministrija (FM) ir atbildīga par valsts nekustamā īpašuma pārvaldīšanas politikas izstrādi. Tās dibinātā VAS "Valsts nekustamie īpašumi" ir atpazīstamākais, bet ne vienīgais valsts nekustamā īpašuma pārvaldītājs valstī, informē VK.

Valsts kontrole veiktajā revīzijā konstatēja būtiskus trūkumus gan politikas veidošanā, gan arī īpašumu pārvaldīšanā. 2006.gadā pieņemtās Valsts nekustamā īpašuma vienotas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas koncepcijas īstenošana noslēgusies jau 2020.gadā, bet no iecerētā sasniegta tikai daļa.

Valstij pieder liels skaits nekustamo īpašumu ar visdažādāko pielietojumu, un vienlaikus nekustamais īpašums ir viens no pamata resursiem, kas nepieciešams valsts institūciju funkciju veikšanai. Valsts kontroles veiktās revīzijas fokusā šoreiz bija VNĪ pārvaldīšanā esošie birojiem paredzētie valsts un VNĪ nekustamie īpašumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izmantojot situāciju un gada laikā nespējot nodrošināt pozitīvus savas darbības rādītājus, "Centrālo Gastro Tirgu" pārstāvošā SIA "International SV" savās finansiālās grūtībās vaino AS "Rīgas Centrāltirgus" (RCT) vadību un augsto nomas maksu, uzskata RCT.

Izvērtējot publiskā telpā pausto informāciju, RCT secina, ka SIA "International SV" apzināti ir noklusējusi atsevišķus faktus. Tirgus vadības ieskatā SIA "International SV", izmantojot Covid-19 izraisīto situāciju, pauž nepatiesu informāciju par tai piemēroto neatbilstošu nomas maksu, apzināti neminot, ka nomas maksai, kas tika noteikta 2018.gadā, kad tika noslēgts sadarbības līgums, nav nekāda sakara ar šī brīža situāciju.

Db.lv jau vēstīja, ka ilgstoši nepildītu finansiālo saistību dēļ RCT nolēmusi lauzt nomas līgumu ar Centrālais Gastro Tirgus īpašnieku SIA "International SV", kas savukārt sola šo lēmumu pārsūdzēt tiesā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā par divdesmit sakārtotām ielām vairāk

, 25.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš maija pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma jau 20 vietās ir pabeigti ielu rekonstrukcijas vai seguma atjaunošanas darbi.

Šogad kopumā pēc departamenta pasūtījuma būtiski ielu uzlabošanas darbi paredzēti 39 galvaspilsētas vietās, no tām 26 vietās paredzēts veikt seguma periodisko atjaunošanu, 13 vietās ieplānots veikt ielas rekonstrukciju.

Pilnībā jauns asfaltbetona segums ir uzklāts 18 vietās:

Apūzes ielas posmā no Anniņmuižas ielas nr. 17 līdz Paula Lejiņa ielai,

Bajāru ielas posmā no Burtnieku ielas līdz Lielvārdes ielai,

Brīvības ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Ģertrūdes ielai,

Bukultu ielā visā garumā,

Buļļu ielas posmā no Dzirciema ielas līdz dzelzceļa pārbrauktuvei,

Duntes ielas posmā no Upes ielas līdz Laktas ielai,

Granīta ielā visā garumā,

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Sakarā ar futbola spēli ierobežos satiksmi

, 06.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Futbola federācijas iesniegumu ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka 8. septembrī Skonto stadionā notiks EURO 2008 kvalifikācijas spēle futbolā, Db.lv informēja Rīgas dome.

Policija 8. septembrī no plkst. 7.30 līdz plkst. 24.00 transportlīdzekļiem aizliegs apstāties un stāvēt:

- Emiļa Melngaiļa ielas abās pusēs;

- Strēlnieku ielas abās pusēs posmā no Dzirnavu ielas līdz Hanzas ielai;

- Hanzas ielas abās pusēs posmā no Pulkveža Brieža ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai;

- Vesetas ielas abās pusēs posmā no Hanzas ielas līdz Sporta ielai (izņemot pasākuma dalībnieku transportlīdzekļus);

- Sporta ielas abās pusēs posmā no Skanstes ielas līdz Vesetas ielai;

- Skanstes ielas abās pusēs posmā no Hanzas ielas līdz Sporta ielai;

- Antonijas ielas abās pusēs posmā no Emīla Melngaiļa ielas līdz Dzirnavu ielai;

- Zaļās ielas abās pusēs posmā no Dzirnavu ielas līdz Emiļa Melngaiļa ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sakarā ar futbola spēli ierobežos satiksmi

, 06.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Futbola federācijas iesniegumu ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka 8. septembrī "Skonto" stadionā notiks EURO 2008 kvalifikācijas spēle futbolā.

Policija 8. septembrī no plkst. 7.30 līdz plkst. 24.00 transportlīdzekļiem aizliegs apstāties un stāvēt:

" Emiļa Melngaiļa ielas abās pusēs;

" Strēlnieku ielas abās pusēs posmā no Dzirnavu ielas līdz Hanzas ielai;

" Hanzas ielas abās pusēs posmā no Pulkveža Brieža ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai;

" Vesetas ielas abās pusēs posmā no Hanzas ielas līdz Sporta ielai (izņemot pasākuma dalībnieku transportlīdzekļus);

" Sporta ielas abās pusēs posmā no Skanstes ielas līdz Vesetas ielai;

" Skanstes ielas abās pusēs posmā no Hanzas ielas līdz Sporta ielai;

" Antonijas ielas abās pusēs posmā no Emīla Melngaiļa ielas līdz Dzirnavu ielai;

" Zaļās ielas abās pusēs posmā no Dzirnavu ielas līdz Emiļa Melngaiļa ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Satiksmes ierobežojumi svētkos

, 15.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar svinīgiem pasākumiem 17. un 18. novembrī, atbilstoši Rīgas domes sniegtajai informācijai.

Sakarā ar Saeimas un valsts prezidenta drošības dienesta iesniegumu, Rīgas domes Kultūras departamenta iesniegumu un Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas Valsts protokola iesniegumu ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka Rīgā notiks:

• 17. novembrī no plkst. 10.40 līdz plkst. 12.30 Ārlietu ministra, Ekonomikas ministra un Ministru prezidenta svētku uzrunas Rīgas Latviešu biedrības namā, Merķeļa ielā 13;

• 17. novembrī no plkst.12.45 līdz plkst. 14.15 Ministru prezidenta pieņemšana Rīgas Latviešu biedrības namā;

• 17. novembrī no plkst. 18.00 līdz plkst. 19.40 Ārlietu ministra pieņemšana Latvijas Nacionālajā Mākslas muzejā, Krišjāņa Valdemāra ielā 10a;

Komentāri

Pievienot komentāru