Jaunākais izdevums

Lucavsalas dienvidu daļā, kur jau rīt sāksies mūzikas festivāls Kubana, pašlaik vēl notiek teritorijas sagatavošanas darbi. Gan Rīgas pašvaldības pārstāvji, gan organizatori apliecināja, ka visi nepieciešamie darbi tiks paveikti laicīgi un līdz ar festivāla atklāšanu «viss funkcionēšot pilnā sparā».

Kā pastāstīja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis, no pašvaldības puses patlaban vēl tiek veikti pēdējie teritorijas sakārtošanas darbi, kuri tiks pabeigti līdz festivāla sākumam.

Teritorija tiek satīrīta no dažādiem būvgružiem, tiek izcirsti krūmi un tiek nolīdzināta zemes virskārta. Lielākā daļa darbu pašlaik jau paveikta, pastāstīja Vidauskis.

Līdzekļi Lucavsalas sakārtošanai, tostarp festivāla norises vietai, tiek ņemti no pašvaldības 2015.gada budžeta programmas Pašvaldības teritoriju un dabas pamatņu sakopšanai, dabas stihiju un avāriju radīto postījumu novēršanai, komercdarbības atbalstam un citiem projektiem līdzekļiem. Šogad šai programmai ir atvēlēti 2,5 miljoni eiro. Cik daudz līdzekļu tika iztērēti tieši Lucavsalas sakārtošanai, būs iespējams aprēķināt, kad būs apkopoti visi tēriņi, iespējams, rudenī, norādīja Vidauskis.

Lucavsalā rosās arī festivāla organizatori, kas steidz teritoriju sagatavot pasākumam, kurš sāksies jau rīt. Organizatoru pārstāve Karina Vasiļevska sacīja, ka pašreiz jau ir uzstādīta skatuve un teltis, kā arī tiek uzstādītas dažādas atrakcijas, bet līdz festivāla atklāšanai, kas notiks rīt, «viss funkcionēšot pilnā sparā».

Festivāls no Kaļiņingradas uz Rīgu tika pārcelts force majeure apstākļos, un tā producents Iļja Ostrovskis žurnālistiem jau iepriekš atzina, ka sagatavošanas darbi būs jāveic steigā, uzsverot, ka organizatori ir apņēmības pilni tos paveikt.

Popmūzikas festivāls Kubana, kura rīkošanu plānotajā norises vietā aizliegušas Krievijas Kaļiņingradas apgabala varasiestādes, šovasar notiks Rīgā, Lucavsalā, no 6.augusta līdz 9.augustam.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) žurnālistiem iepriekš pauda, ka festivālu redz kā regulāru vasaras notikumu Rīgā. Tas pilsētai piesaistīšot tūristus no Krievijas, Baltijas valstīm un tuvās Eiropas, kā arī sniegs plašu reklāmas iespēju Rīgai. Rīgas pašvaldība festivālam nodrošina sakārtotu norises vietu Lucavsalā, taču finansiālu palīdzību nesniedzot, iepriekš sacīja Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR).

Šogad festivālā tiks ierīkotas vairākas skatuves, kempinga, fud-korta zona, autogrāfu-sesiju paviljons, izklaides vietas un pludmales.

Festivāls Kubana tiek rīkots kopš 2009.gada. Dalībnieku vidū 2015.gadā pieteikti tādi mākslinieki kā HIM, Panic! At The Disco, Hollywood Undead, D12, Enter Shikari, Infected Mushroom, Zemfira, Bravo, Ļeņingrad un citi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Nedēļas nogalē Rīgā gaidāmi ievērojami satiksmes ierobežojumi

Lelde Petrāne, 11.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šīs nedēļas nogalē Rīgas svētku laikā pilsētā gaidāmi ievērojami satiksmes ierobežojumi, tostarp tiks slēgta transportlīdzekļu kustība 11. novembra krastmalā, informē Rīgas dome.

Tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme (izņemot transportlīdzekļus ar speciālām caurlaidēm):

- no 11. augusta plkst. 22.00 līdz 15. augustam plkst. 7.00 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai (arī velorikšu, elektromobiļu un zirgu pajūgu satiksme);

- no 11. augusta plkst. 22.00 līdz 15. augustam plkst. 7.00 11.novembra krastmalai paralēlajā ielā, posmā no Jaunielas līdz Poļu gātei un Bīskapa gātē (arī velorikšas, elektromobiļi un zirgu pajūgi);

- 13. augustā no plkst.8.00 līdz 20.00 Eksporta ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Muitas ielai (izņemot transportlīdzekļus ar caurlaidēm un transportlīdzekļus, kuriem nepieciešams iekļūt un izkļūt no Rīgas pasažieru ostas);

Komentāri

Pievienot komentāru