Foto

Maskavas Mercury City sola pārspēt Eiropas augstāko debesskrāpi Londonā

Gunta Kursiša, 01.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paredzams, ka pašlaik augstākais Eiropas debesskrāpis Londonas Shard zaudēs savu statusu, un to iegūs Maskavas Mercury City Tower debesskrāpis, norāda Mercury City attīstības projekta pārstāvji.

Tiek paredzēts, ka debesskrāpis Mercury City Tower būs 338 metrus augsts, kas ir par 18 metriem vairāk nekā pašreizējam augstākajam debesskrāpim Shard, kas tika atklāts šā gada jūlija sākumā un kura celtniecībā tika izlietoti aptuveni 11 tūkstoši stikla paneļu. 87 stāvus augstā Shard būvniecību finansēja Katara.

Merkury City Tower būvniecība tika uzsākta 2005. gadā un to paredzēts pabeigt šogad. Debesskrāpim paredzēti 75 stāvi, tostarp pieci pagrabstāvi.

Debesskrāpī paredzēts iekārtot biroju telpas, dzīvojamās telpas, restorānu, fitnesa zāli un tirdzniecības platības, liecina informācija portālā skyscraperpage.com.

Mercury Tower attīstītājs ir LLC Rasen Story.

Kā norāda pasaules mediji, patiesībā Mercury City Tower kļuva par Eiropas augstāko debesskrāpi jau šā gada septembrī, vēl būvniecības procesā. Turklāt sākotnēji tika paredzēts, ka debesskrāpja augstums būs 380 metri, tomēr vēlāk tas tika samazināts.

Tāpat 2016. gadā Maskavā paredzēts pabeigt vēl vienu vērienīgu projektu - debesskrāpi Federation Tower (Федерация), kuram būs divas daļas – augstākā no tām ir paredzēta 360 metrus, bet zemāka – 242 metrus augsta, savukārt debesskrāpja antena būs 506 metru augsta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā atklāts Eiropas augstākais debesskrāpis – Shard.

Ēkas atklāšanas pasākumu ceturtdienas vakarā apmeklēja tūkstošiem Londonas iedzīvotāju. Debesskrāpis tika atklāts ar gaismas šovu, kurā izmatoti lāzeri un prožektori, tādējādi izgaismojot debesskrāpi.

Jaunais Londonas debesskrāpis ir 310 metrus augsts. Db.lv jau vēstīja, ka debesskrāpja celtniecībā izlietoti aptuveni 11 tūkstoši stikla paneļu un tam ir 87 stāvi. Projekta attīstītāji debesskrāpi dēvē par «vertikālu pilsētu». Ēkas būvniecības izmaksas tiek lēstas 450 miljonu britu mārciņu (aptuveni 376 miljoni latu) apmērā.

Ēkas būvniecību finansēja Katara.

Komentāri

Pievienot komentāru