Citas ziņas

MTK Construction atkal nepatikšanas

Katrīna Iļjinska, 67084437, 21.08.2008

Jaunākais izdevums

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa ierosinājusi būvkompānijas SIA MTK Construction maksātnespējas lietu. Pieteikumu par to iesniegusi SIA Vides dizaina grupa (VDG).

Par administratoru tiesā ieteikts Valerijs Andrejevs, taču viņš vēl nav apstiprināts, tāpēc no komentāriem par lietu atteicies. VDG šī ir jau otrā prasība, kas iesniegta tiesā pret MTK Construction. Uzņēmuma VDG valdes loceklis Aigars Krīgalis Db pavēstīja, ka prasība iesniegta par 2111 Ls, kurus MTK Construction atteikušies maksāt VDG. Parāda summa ir garantijas ieturējums par 2006. gadā pabeigtajiem bruģēšanas darbiem dzīvojamo māju projektā Tomsona terases 2. A. Krīgalis nenoliedza, maksātnespēja pieteikta par nelielu summu, lai arī pasteidzinātu ģenerāluzņēmēju norēķināties. VDG ir būvkompānija, kas specializējusies arī bruģēšanā un teritoriju apzaļumošanā. MTK Construction pārtāvji Db komentēja, ka strīds ar VDG jau tiekot risināts kopš 2006. gada rudens un VDG neesot pabeiguši darbus projektā Dienvidu pakavs, un MTK Construction pabeiguši darbus paši, savukārt VDG tik un tā prasot samaksu. Uzņēmuma pārstāvji arī uzskata, ka šoreiz VDG iesnieguši maksātnespējas pieteikumu, izmantojot nepilnības Maksātnespējas likumā, nenorādot visus lietas faktiskos apstākļus. Tomēr sīkāk MTK Construction pārstāvji lietu nekomentēja, norādot, ka strīds tiks izskatīts tiesā.

Konflikts turpinās

Pēc A. Krīgaļa teiktā, minētā prasība ir turpinājums abu būvniecības kompāniju ieilgušajam konfliktam saistībā ar darbiem, kas veikti, strādājot pie daudzdzīvokļu mājas Dienvidu pakavs 1. SIA MTK Construction, ko tolaik vēl dēvēja par SIA Kalnozols celtniecība, šajā objektā bija galvenais būvuzņēmējs. Savukārt VDG - apakšuzņēmējs, kas veica bruģēšanas un labiekārtošanas darbus. Lai arī pirmo prasību šī gada februārī Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa ir apmierinājusi un likusi MTKConstruction samaksāt par labiekārtošanas un bruģēšanas darbiem 58 050 Ls, uzņēmums joprojām nav samaksājis, bet tiesas spriedumu pārsūdzējis. Savukārt lietas izskatīšana ir nozīmēta tikai uz 2010. gadu.

Nemaksā daudziem

Db jau rakstīja (21.04.), ka ar lūgumu atzīt MTK Construction maksātnespēju tiesā vērsies arī kāds Feodors Kiosa, taču toreiz uzņēmuma maksātnespējas process vēl netika ierosināts. Savukārt vēl agrāk par parāda piedziņu no uzņēmuma vērsies arī SIA Pilsētmāju institūts Urban Art, kā arī jau pieminētā SIA Vides dizainagrupa. Db jau rakstīja - MTK Construction mārketinga direktors Oskars Priede šogad martā atzina, ka situācija ar norēķiniem ir grūta, jo «atsevišķi pasūtītāji savlaicīgi nenorēķinās par ļoti lielām summām», kas mērāmas miljonos. Lai risinātu situāciju, būvnieki februārī par 1.4 milj. Ls palielināja pamatkapitālu. «Celtniekiem brīvo apgrozāmo līdzekļu ir maz. Ja ir milzīgs robs debitoros, cieš kreditori,» tā O. Priede, nevēloties precizēt, kāda ir MTK Construction parādu summa, un atzīstot, ka šī nav tipiska situācija, kad ir tik ārkārtīgi lielas parādsaistības. MTK Construction dibināts 1996. gadā ar nosaukumu Kaln­ozols celtniecība, un viens no kompānijas īpašniekiem bija uzņēmējs un kādreizējs Rīgas domes deputāts Valdis Kalnozols, taču pērn uzņēmumam mainījušies īpašnieki. Tad kompānija arī mainījusi nosaukumu un tagad tās īpašnieki ir uzņēmums SIA Ranka K, kā arī Lietuvas investīciju kompānija MG Baltic Investment. Līdz ar īpašnieku maiņu uzņēmumam sākušās arī finansiālas problēmas. Uzņēmums vēl nav iesniedzis Uzņēmumu reģistrā pērnā gada finanšu pārskatu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiesa atstāja bez izskatīšanas divus maksātnespējas pieteikumus pret SIA MTK Construction (bijušais Kalnozols Celtniecība).

Db uzzināja no maksātnespējas administratora Andra Markeviča, pastāv strīds par tiesībām. Maksātnespējas lietas skata speciālā tiesāšanas kārtībā, kurai neatbilst abu pieteicēju argumenti. «Tur ir ļoti strīdīgi, ir apstrīdami pieteicēju fakti. Pats prasījums ir apstrīdams,» tā A.Markevičs.

Tiesas motivācija – kāpēc pieteikumus atstāja bez izskatīšanas, būs zināma 1. augustā. Tad arī varēs pārsūdzēt lēmumu atstāt bez izskatīšanas lietu, kurā viens pieteicējs lūdzis atzīt MTK Construction maksātnespēju, pēc A.Markeviča teiktā, uz salīdzinoši nelielas summas pamata. Otrs pieteicējs esot MTK Construction darbinieks, kuram nav izmaksāta alga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No celtniecības tirgus pazudušajam uzņēmumam SIA MTK Construction (bij. SIA Kalnozols celtniecība) viss jāsāk no jauna, tomēr atdzīvināt to esot iespējams, šodien vēsta Dienas bizness.

Uzņēmējs Valdis Kalnozols, kurš bijis gan būvnieka lomā, gan amatā Rīgas domē intervijā laikrakstam stāsta par to, kas noticis ar viņa pārstāvēto uzņēmumu, par būvniecības tirgu kopumā, kā arī par kukuļu shēmām valsts institūcijās. "To taču visi zina, tikai par to nav pieņemts runāt," skaidro V. Kalnozols.

Kas noticis ar bijušo Kalnozols celtniecība? Kādēļ uzņēmums ir pazudis no tirgus?

Mums bija asa vārdu apmaiņa ar MTK vadību, kas bija bezjēdzīga. Pēc tam tika iesniegta prasība tiesā pret mani, sākās karš. Bet karš uzņēmuma iekšienē noved pie uzņēmuma kraha, uz kura robežas esam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Uzsāks MTK Construction bankrota procedūru

Elīna Pankovska, 17.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksātnespējīgās būvkompānijas MTK Construction (bij. Kalnozols celtniecība) kreditori kārtējā sapulcē pieņēmuši lēmumu par uzņēmuma bankrota procedūras sākšanu, liecina Maksātnespējas reģistra informācija.

Maksātnespējas pieteikumu pret MTK Construction iesniedza betona izstrādājumu ražotājs HC Betons. Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa uzņēmumu par maksātnespējīgu pasludināja pērnā gada 30.jūnijā. MTK Construction maksātnespējas procesa administratore Ilze Gulbe DB iepriekš informēja, ka uzņēmums betona izstrādājumu ražotājam parādā palicis aptuveni 31 tūkstoti latu.

DB jau ziņoja, ka iepriekš MTK Construkction maksātnespēju pieteica 2008.gada augustā un to pieteica SIA Vides dizaina grupa. Vēl iepriekš ar lūgumu atzīt MTK Construction maksātnespēju tiesā vērsies arī kāds Feodors Kiosa, taču toreiz uzņēmuma maksātnespējas process vēl netika ierosināts. Savukārt vēl agrāk par parāda piedziņu no uzņēmuma vērsies arī SIA Pilsētmāju institūts Urban Art, kā arī jau pieminētā SIA Vides dizaina grupa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvkompānija SIA MTK Construction (bij. Kalnozols celtniecība) atzīta par maksātnespējīgu un tai pasludināts maksātnespējas process, liecina uzņēmumu reģistra dati.

Maksātnespējas pieteikumu pret MTK iesniegusi betona izstrādājumu ražotājs HC Betons. MTK maksātnespējas procesa administratore Ilze Gulbe Db.lvinformēja, ka uzņēmums betona izstrādājumu ražotājam parādā palicis aptuveni 31 tūkstoti latu, bet uzņēmumam Sajers Doors aptuveni 22 tūkstošus latu. Pārējie MTK kreditori no 30.jūnja savas prasības pret debitoru var izvirzīt līdz 30.augustam.

Db jau ziņoja, ka pēdējoreiz MTK Construkction maksātnespēja pieteikta pērn augustā un to pieteica SIA Vides dizaina grupa. Vēl iepriekš ar lūgumu atzīt MTK Construction maksātnespēju tiesā vērsies arī kāds Feodors Kiosa, taču toreiz uzņēmuma maksātnespējas process vēl netika ierosināts. Savukārt vēl agrāk par parāda piedziņu no uzņēmuma vērsies arī SIA Pilsētmāju institūts Urban Art, kā arī jau pieminētā SIA Vides dizaina grupa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vai Kalnozolam būs jāmaksā 5.8 miljoni, būs zināms decembrī

Elīna Pankovska, Db, 23.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas kompānijas MG Baltic Investment strīdā ar uzņēmēju Valdi Kalnozolu un viņa uzņēmumiem par 5.87 miljonu latu zaudējumu piedziņu, saīsinātais tiesas spriedums būs zināms 7. decembrī.

Šodien Rīgas apgabaltiesa izskatīja lietu pēc būtības, Db informēja tiesas preses sekretāre Inese Auniņa.

MG Baltic Investment radušies zaudējumi, jo 2007. gadā uzņēmumam pērkot 51.62 % kapitāldaļu no V. Kalnozola, SIA Ranka K, kā arī SIA Kalnozols un partneri, kapitāldaļu pārdevējiem bija jāsniedz atzinums par finanšu stāvokli uzņēmumā, debitoru parādiem, noslēgtajiem līgumiem u.c., taču pērn vasarā Deloitte Audits Latvia auditori atzinuši sniegtās ziņas par nepatiesām. Patiesībā gan situācija uzņēmumā bijusi sliktāka, kas radījis zaudējumus MG Baltic Investment.

MG Baltic Investment lūdza apķīlāt dažādus īpašumus - prasības nodrošināšanai, tomēr šī prasība tika apmierināta tikai daļēji, proti, apķīlāti V. Kalnozola īpašumi R. Kalnozoli, Vasiļi, Bērzmalas, Vinķeles 1 un daļas no īpašuma Liedes ielā 17, Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

MTK Construction - likvidācijas procesā

, 28.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvkompānija MTK Construction (bij. Kalnozols celtniecība), ko pirms diviem gadiem iegādājās Lietuviešu koncerns MG Baltic Group, tagad ir likvidācijas procesā, portālam vz.lt pastāstījis koncerna viceprezidents Raimondas Kurlianskis.

Viņš atzina, ka investīcija Latvijā nav bijusi veiksmīga, taču uzņēmums joprojām no MTK Construction īpašniekiem gaida 5.87 miljonus latu.

Pēc R. Kurlianska teiktā, uzņēmums Latvijā nedarbojas kopš šī gada marta un šobrīd tiek likvidēts, jo nesis vienīgi zaudējumus.

Db jau ziņoja, ka Lietuvas koncerns MG Baltic Investment šī gada janvārī iesniedza prasību Rīgas apgabaltiesā pret uzņēmēju Valdi Kalnozolu, lai piedzītu 5.87 miljonus latu zaudējumus, kas radušies, sniedzot nepatiesas ziņas par pārdodamo uzņēmumu. Savukārt maksātnespējas administrācijas dati liecina, ka MTK Construction ir sākts maksātnespējas process un līdz septembra beigām visi kreditori var pieteikt savas prasības pret uzņēmumu pie maksātnespējas administratora.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Urban Art lūdz tiesisko aizsardzību

Ingrīda Drazdovska, Db, 09.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piemērot tiesiskās aizsardzības procesu lūgusi nekustamā īpašuma projektu attīstīšanas kompānija SIA Pilsētmāju institūts Urban Art, kuras aktuālākais projekts šobrīd ir dzīvojamais komplekss Dienvidu pakavs 9. decembrī Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa sāka skatīt uzņēmuma pieteikumu, taču līdz 12. decembrim ir pasludināts pārtraukums.

Db ziņoja, ka starp Urban Art un Kalnozols celtniecība (kas vēlāk pārtapa par MTK Construction) izcēlās strīds, strādājot pie daudzdzīvokļu mājas Dienvidu pakavs 1, bet šopavasar kompānijas noslēgušas mierizlīgumu. MTK Construction saskaņa ar to bija jānovērš defekti jau uzbūvētajās ēkās. Urban Art savukārt apņemas samaksāt MTK Construction 852 tūkst. latus. Urban Art ir jāpilda saistības arī pret kredītiestādēm.

Urban Art ir otrais nekustamā īpašuma attīstītājs, kas lūdzis tiesisko aizsardzību. Šā gada 27. novembrī Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa to noteica SIA Remarks nekustamie īpašumi. Šis uzņēmums kļuva bēdīgi slavens ar konfliktu, kas kompānijai izveidojās ar pircējiem par dzīvokļu cenām projektā Podnieki, Ādažos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

MTK Construction vēl nebankrotēs

Katrīna Iļjinska, Db, 22.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvkompānija SIA MTK Construction (bijušais SIA Kalnozols celtniecība) pērn ir apgrozījusi 20.248 miljonus latu, un uzņēmuma zaudējumi pērn bijuši 798.6 tūkstoši latu, liecina Lursoft pieejamā informācija.

Lai arī uzņēmuma mārketinga vadītājs Oskars Priede iepriekš Db stāstīja, ka pērn kompānijai gājis ļoti slikti, uzņēmuma šī gada novembrī iesniegtais pārskats par pagājušo gadu liecina par pretējo. Uzņēmums pērn strādājis pie vairāku lielu objektu būvniecības un arī šogad turpinājis būvēt. Šogad turpinājusies dzīvojamā kompleksa Metropolia būvniecība, Slimnīcas Gaiļezers uzņemšanas nodaļas būvniecība, kā arī dzīvojamo ēku ansambļa rekonstrukcija Balasta dambī u.c. SIA MTK Construction pērn pabeidzis būvdarbus 13.351 miljonu latu apmērā, bet pārejošos objektus 6.89 miljonu latu apmērā būvējis arī šogad.

Uz gada pārskata sagatavošanas brīdi, SIA MTK Construction bija iesaistīts 28 tiesvedībās kā atbildētājs. Prasību summa sastādīja 569.48 tūkstošus latu. Savukārt 7 procesos bija iesniegtas pretprasības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noraida prasību pret Kalnozolu

, 07.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas apgabaltiesa noraidījusi Lietuvas kompānijas MG Baltic Investment prasību pret uzņēmēju Valdi Kalnozolu un viņa uzņēmumiem Kalnozols un partneri un SIA Ranka K par 5.87 miljonu latu zaudējumu piedziņu.

Pēc sprieduma stāšanās spēkā būs atceļami arī pieņemtie lēmumi par prasības nodrošināšanu, Db uzzināja tiesā.

MG Baltic Investment bija norādījis, ka tam radušies zaudējumi, jo 2007. gadā uzņēmumam pērkot 51.62 % kapitāldaļu no V. Kalnozola, SIA Ranka K, kā arī SIA Kalnozols un partneri, kapitāldaļu pārdevējiem bija jāsniedz atzinums par finanšu stāvokli uzņēmumā, debitoru parādiem, noslēgtajiem līgumiem u.c., taču pērn vasarā Deloitte Audits Latvia auditori atzinuši sniegtās ziņas par nepatiesām. Patiesībā gan situācija uzņēmumā bijusi sliktāka, kas radījis zaudējumus MG Baltic Investment.

MG Baltic Investment lūdza arī apķīlāt dažādus īpašumus - prasības nodrošināšanai, tomēr šī prasība tika apmierināta tikai daļēji, proti, apķīlāti V. Kalnozola īpašumi R. Kalnozoli, Vasiļi, Bērzmalas, Vinķeles 1 un daļas no īpašuma Liedes ielā 17, Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

MTK construction atkal ierosināta maksātnespēja

, 12.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvkompānijai SIA MTK Construction (bij. Kalnozols celtniecība) atkal ierosināta maksātnespējas lieta, liecina Maksātnespējas administrācijas dati. Procesā iecelta arī administratore - Ilze Gulbe.

Maksātnespējas administrācijas dati liecina, ka maksātnespējas pieteikums iesniegts 20. aprīlī un to iesniedzis betona izstrādātjumu ražotājs HC Betons.

Db jau ziņoja, ka pēdējoreiz MTK Construkction maksātnespēja pieteikta pērn augustā un to pieteica SIA Vides dizaina grupa. Vēl iepriekš ar lūgumu atzīt MTK Construction maksātnespēju tiesā vērsies arī kāds Feodors Kiosa, taču toreiz uzņēmuma maksātnespējas process vēl netika ierosināts. Savukārt vēl agrāk par parāda piedziņu no uzņēmuma vērsies arī SIA Pilsētmāju institūts Urban Art, kā arī jau pieminētā SIA Vides dizaina grupa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LEC īpašniekam ierosinātā maksātnespējas lieta neietekmēs LEC darbu

Vēsma Lēvalde, 12.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa 9. jūnijā skatīs būvkompānijas Latvijas Energoceltnieks (LEC) īpašnieces Alta Property & Construction maksātnespējas lietu.

Prasību iesniedzis Valsts Ieņēmumu dienests (VID), DB uzzināja tiesā. 10. maijā tiesa ierosinājusi maksātnespējas lietu. DB jau rakstīja, ka izsolē 20.maijā izliktas Alta Property & Construction piederošās LEC kapitāldaļas 1,105 miljonu latu vērtībā, kas nozīmē īpašnieku maiņu būvkompānijai LEC. Alta Property & Construction lielākais īpašnieks iepriekš bija Igaunijas investīciju fonda Alta Capital izveidotā Latvijas kompānija Alta Capital Partners, kuru šogad februārī tiesa pasludināja par maksātnespējīgu.

Pēteris Dzirkals Latvijas energoceltnieks padomes loceklis norāda, ka LEC nav nodokļu parādu, un uzņēmums strādā neatkarīgi no akcionāra AS Alta Property & Construction un tā nesaskaņām ar saviem kreditoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izmaiņas MTK Construction vadībā

Inese Helmane, Db, 10.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvkompānijā MTK Construction, kas iepriekš bija pazīstams ar nosaukumu Kalnozols celtniecība, veiktas izmaiņas uzņēmuma vadībā, liecina Lursoft Komercreģistrā šodien publicētā informācija.

No kompānijas valdes atbrīvots Aigars Lisovskis, kuram bija tiesības pārstāvēt kapitālsabiedrību.

MTK Construction, kas celtniecības nozarē strādā jau gandrīz 20 gadus, bija iesaistīts vairākos skandalozos tiesas procesos un atrodas starp lielākajiem valsts nodokļu parādniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Apķīlā ar V. Kalnozolu saistītas firmas īpašumu

Jānis Lasmanis, Db, 21.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas kompānijas MG Baltic Investment strīdā ar uzņēmēju Valdi Kalnozolu tiesa apķīlājusi ar uzņēmēju saistītajai SIA Ranka K piederošās 188 242 kapitāla daļas uzņēmumā MTK Construction.

Db.lv jau vēstīja, ka Lietuvas koncerns MG Baltic Investment ir iesniedzis prasību Rīgas apgabaltiesā pret uzņēmēju Valdi Kalnozolu, lai piedzītu 5.87 miljonus latu zaudējumus, kas radušies, sniedzot nepatiesas ziņas.

Par to Db pastāstīja Rīgas apgabaltiesas tiesneša Valērija Maksimova palīdze Sandra Balode. Viņa pastāstīja, ka uzņēmumam radušies zaudējumi no tā, ka 2007. gadā uzņēmumam pērkot 51.62 % kapitāldaļu no V. Kalnozola, SIA Ranka K, kā arī SIA Kalnozols un partneri, kapitāldaļu pārdevējiem bija jāsniedz atzinums par finanšu stāvokli uzņēmumā, debitoru parādiem, noslēgtajiem līgumiem u.c., taču pērn vasarā Deloitte Audits Latvia auditori atzinuši sniegtās ziņas par nepatiesām. Patiesībā gan situācija uzņēmumā bijusi sliktāka, kas radījis zaudējumus MG Baltic Investment.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Būvnieks villojas ar tirdzniecības centra attīstītāju

, 16.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā ir iesniegts pieteikums atzīt topošā tirdzniecības centra Galleria Riga attīstīšanas kompāniju SIA Patollo par maksātnespējīgu, liecina Uzņēmumu reģistra Maksātnespējas reģistrs.

SIA Patollo pilnvarotā persona Sandis Vētra skaidroja, ka šī fakta pamatā ir civiltiesisks strīds starp šo projekta attīstītāju un kādreizējo sadarbības partneri — būvkompāniju MTK Construction (kādreizējo Kalnozols celtniecība), kas pati faktiski esot maksātnespējīga, tai neesot vairs ko zaudēt un tā cenšas par varītēm kaut ko «izvilkt» no bijušajiem partneriem.

Tikmēr ikviens interesents topošā tirdzniecības centra mājas lapā varot pārliecināties, ka viss notiek — būvlaukumā uzstādītā kamera pārraidot objekta tapšanas gaitu.

MTK Construction atbildīgās personas Db.lv neizdevās sazvanīt.

Tiesa pieteikumu izskatīs marta beigās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs Valdis Kalnozols visiem interesentiem piedāvā biznesa konsultācijas, liecina uzņēmēja publicētais sludinājums.

Kalnozols piedāvā biznesa konsultācijasŅemot vērā V. Kalnozola vērienīgo pieredzi un spēju pārdot gandrīz bankrotējušu uzņēmumu investoriem no Lietuvas, daļai cilvēku V. Kalnozola konsultācijas varētu būt pamācošas un noderīgas.

Db.lv jau vēstīja, ka Lietuvas koncerns MG Baltic Investment ir iesniedzis prasību Rīgas apgabaltiesā pret uzņēmēju Valdi Kalnozolu, lai piedzītu 5.87 miljonus latu zaudējumus, kas radušies, sniedzot nepatiesas ziņas darījumā, kurā V. Kalnozols pārdevis 51.62 % kapitāldaļu uzņēmumā MTK Construction. Viņš pārdevējiem bija sniedzis atzinumu par finanšu stāvokli uzņēmumā, debitoru parādiem, noslēgtajiem līgumiem u.c., taču pērn vasarā Deloitte Audits Latvia auditori atzinuši sniegtās ziņas par nepatiesām. Patiesībā gan situācija uzņēmumā bijusi sliktāka, kas radījis zaudējumus MG Baltic Investment.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"SEB banka" ir piešķīrusi 3,3 miljonu eiro finansējumu, lai nekustamo īpašumu attīstīšanas un būvniecības kompānija SIA "Castor Construction" starptautiskajā lidostā "Rīga" uzbūvētu jauno sūtījumu apstrādes termināli kurjerpasta kompānijas "DHL Latvia" vajadzībām.

Lēmums par jaunu sūtījumu apstrādes termināli pieņemts līdz ar straujo e-komercijas pieaugumu, lai automatizētā šķirošanas līnijā optimizētu un paātrinātu sūtījumu šķirošanas procesu.

VIDEO: DHL palīdz biznesam pulsēt 

Lielai daļai uzņēmumu savu darbību piebremzējot Covid-19 izraisītās krīzes dēļ, piegādes uzņēmums...

Termināļa ēkas būvniecības kopējās izmaksas ir 6 miljoni eiro, no kurām "SEB banka" finansē 3,3 miljonus eiro, savukārt "Castor Construction" – 2,7 miljonus eiro.

Ints Krasts, "SEB bankas" valdes loceklis, informē: "Neskatoties uz to, ka gan pasaules, gan Latvijas ekonomika pēdējo mēnešu laikā piedzīvoja visai nozīmīgas pārmaiņas, kā rezultātā ļoti daudz nozīmīgu projektu īstenošana tika apturēta, jo teju 70% uzņēmumu izmaiņas ekonomikā ir negatīvi ietekmējušas to apgrozījumu, šis projekts nav to vidū. Mums kā bankai šis ir pirmais attīstības projekts, kuru finansējam lidostā "Rīga", līdz ar to tas ir jauns pavērsiens, lai nākotnē mēs ieguldītu līdzīgu projektu īstenošanā."

Jānis Milzarājs, "Castor Construction" valdes loceklis, skaidro: "Šis ir nozīmīgs projekts ne tikai uzņēmumam "Castor Construction", bet arī "DHL Latvia" un Starptautiskajai Lidostai "Rīga", kas šajā sarežģītajā ekonomiskajā situācijā turpina virzīties uz nosprausto mērķi uzbūvēt termināli ar biroju, gan Latvijas ekonomikai kopumā. Projekts tiek realizēts sadarbībā ar somu investoriem un pateicoties sadarbībai ar "SEB banku", kas nodrošina finansējumu."

Projekta īstenošana tika uzsākta 2019. gadā, pateicoties trīs uzņēmumu sadarbībai - SIA "Castor Construction", Starptautiskā lidosta "Rīga" un "DHL Latvia". Uzsākot tā īstenošanu gada laikā ir iecerēts izveidot jaunu sūtījumu apstrādes termināli ar biroju 4500 kvadrātmetru platībā.

SIA "Castor Construction" darbība Latvijā tika uzsākta 2007. gadā. Kopš darbības uzsākšanas kompānija ir realizējusi vairāk nekā 60 būvniecības un attīstības projektus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudzfunkcionālā nekustamā īpašuma projekta "Zunda Towers" attīstītāji "Towers Construction Management" iecerējuši būvēt trešo biroju augstceltni blakus esošajām divām, pavēstīja "Towers Construction Management" komercdirektors Aigars Gerhards.

Viņš skaidroja, ka attīstītāji iesnieguši būvniecības ieceri jaunai ēkai blakus "Zunda Towers".

Papildus informāciju par projektu Gerhards solīja sniegt pēc detalizēta projekta apstiprināšanas.

Jau ziņots, ka "Zunda Towers" augstceltne tika pieņemta ekspluatācijā 2020.gada janvārī. Kopējais investīciju apmērs kompleksā sasniedza 200 miljonus eiro.

Projekta attīstītājs ir Krievijas uzņēmējam Jurijam Šefleram pastarpināti piederošais uzņēmums "Towers Construction Management".

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Towers Construction Management" reģistrēta 2010.gadā un uzņēmuma pamatkapitāls ir 19 844 798 eiro. "Towers Construction Management" 2021.gadā strādāja ar 4,33 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 58 969 eiro zaudējumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par 220 miljoniem eiro pārdošanā izliktas "Zunda Towers" augstceltnes Pārdaugavā, liecina sludinājums starptautiskās nekustamā īpašuma kompānijas "Sotheby's International Realty" mājaslapā.

"Zunda Towers" projekta attīstītāja "Towers Construction Management" izpilddirektors Aigars Gerhards sacīja, ka kompleksa īpašnieka pamatbizness nav nekustamie īpašumi, tāpēc kompleksu vienmēr bijis iespējams iegādāties, ja ir pircējs, kura piedāvātā cena atbilst īpašnieka gaidītajai cenai.

Gerhards neprognozēja, cik ilgā laikā iecerēts pārdot kompleksu, vien norādīja, ka pēc cenas tas būtu viens no lielākajiem komercplatību darījumiem Baltijā.

"Ja atradīsies pircējs, kurš gatavs maksāt nosaukto cenu, tad jau juridiskās formalitātes varētu nokārtot diezgan ātri," teica Gerhards.

Jautāts, vai nav atmesti pirms gada "Towers Construction Management" izziņotie plāni kompleksā būvēt vēl trešo torni, Gerhards sacīja, ka darbs pie šīs būvniecības ieceres joprojām turpinās un notiek nepieciešamā saskaņošanas procedūra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa ierosinājusi maksātnespējas lietu ceļu un tiltu būves uzņēmumam SIA TVA Construction, kas piedalījās, bet neuzvarēja vērienīgā Latvijas dzelzceļa konkursā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma attīstītāja AS «Towers Construction Management» uz laiku apturējusi daudzfunkcionālā kompleksa «Z-Towers» būvniecību, apstiprināja uzņēmumā.

Plašāku informāciju «Towers Construction Management» sola sniegt šīs dienas laikā.

Būvdarbu ģenerāluzņēmēja SIA «Merks» pārstāve Liene Meklere-Kutsare sacīja, ka būvdarbi šonedēļ ir apturēti, bet nav pārtraukti.

FOTO STĀSTS: Db.lv viesojas Z-Towers kompleksā

««Towers Construction Management» ir privāts pasūtītājs un līguma konfidencialitātes dēļ plašāku informāciju par to sniegt nevaram. «Merks» kā ģenerāluzņēmējs «Z-Towers» objektā ir pildījis un pildīs visas savas saistības un veiks visus norēķinus ar apakšuzņēmējiem par objektā paveiktajiem darbiem saskaņā ar noslēgtajiem sadarbības līgumiem,» sacīja Meklere-Kutsare.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Newcom Construction jauna komercķīla

Žanete Hāka, 24.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunu komercķīlu reģistrējis SIA Newcom Construction.

Lursoft pieejamā komercķīlas izziņa norāda, ka Newcom Construction par labu AS Swedbank 420 tūkstošu eiro apmēra ieķīlājis vērtspapīrus, krājumus, nemateriālos ieguldījumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības. Jāpiebilst, ka šī ir pirmā komercķīla, ko uzņēmums reģistrējis šogad.

Newcom Construction, kas ar darbavietām nodrošināja 85 darbiniekus, 2013. gadā palielināja savu neto apgrozījumu līdz 6,425 miljoniem eiro. Būvniecības uzņēmums pārskata gadu noslēdza ar peļņu 102,768 tūkstošu eiro apmērā pēc nodokļu nomaksas. Newcom Construction rentabilitātes rādītājs 2013. gadā saruka līdz 3,72.

Lielākais Newcom Construction kapitāldaļu turētājs ir 2011. gada martā dibinātais SIA Newcom.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāki tūkstoši somu lauksaimnieku piektdien Helsinkos rīko demonstrācijas, lai protestētu pret finansiālajām grūtībām, ko izraisījis cenu kritumus un Krievijas noteiktais embargo.

Vismaz 500 traktori tikuši izvietoti centrālajā Senāta laukumā, lauksaimniekiem piedaloties protesta akcijā, kuru organizē Somijas Centrālā lauksaimnieku un meža īpašnieku biedrība (MTK) un tās māsas organizācija SLC, vēsta raidorganizācija YLE.

Lauksaimnieki Somijas premjerministram Juham Sipilam un lauksaimniecības un vides ministram Kimo Tilikainenam nodevuši sarakstu ar viņu izteiktajām prasībām.

Šajā sarakstā ietverta prasība pēc pamatotām kompensācijām zaudējumiem, kurus tieši un netieši rada Krievijas noteiktais embargo, norāda MTK.

Sipila uzskata, ka Somijas iedzīvotāji var palīdzēt mazināt šo krīzi, vairāk ēdot iekšzemē izaudzēto produkciju, un pavēstīja, ka tiks aplūkotas iespējas valstij iegūt atbalstu no Eiropas Savienības (ES) ārkārtas fondiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Polijā arhitektam par Katovices halles sabrukšanu piespriež deviņus gadus cietumā

LETA, 22.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Polijas arhitekts zaudējis prāvā apelācijas tiesā un viņam par 2006.gadā notikušo traģēdiju, kad, sabrūkot Katovices izstāžu centra jumtam, dzīvību zaudēja 65 cilvēki, piespriesti deviņi gadi cietumā.

Jaceks J. - arhitekts, kurš izstrādājis Katovices Starptautiskā gadatirgus (MTK) konstrukcijas plānus - bija apsūdzēts "netīšā katastrofas izraisīšanā".

Eksperti norādīja, ka Jaceka J. plāni bijuši "stipri atšķirīgi" no ēkas arhitektūras projektiem, bet tiesa atzina, ka traģēdija notikusi arhitekta "nevērības un nolaidības dēļ, kā arī aiz necienīgas izturēšanās pret likumiem", vēsta ziņu aģentūra PAP.

Jaunzēlandes pilsonis un bijušais MTK valdes loceklis Brūss R., kuram iepriekš bija piespriesti trīs gadi cietumā, tika attaisnots.

Savukārt citam bijušajam valdes loceklim Rišardam Z., kurš bija apsūdzēts par to, ka zinājis par potenciālajām briesmām, bet nav rīkojis, sods tika samazināt uz pusi līdz diviem gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) iepirkumā par robežšķērsošanas vietas "Grebņeva" pārbaudes paviljonu modernizācijas ieceres īstenošanu ir uzvarējusi SIA "Delta Construction" ar projekta izmaksām 890 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), informē VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Būvdarbus plānots sākt tuvākā mēneša laikā un pabeigt līdz gada beigām.

Projekta "Robežšķērsošanas vietas "Grebņeva" modernizācija" pirmajā posmā paredzēta četru pārbaudes paviljonu būvniecība, lai nodrošinātu biometrisko datu iegūšanu jeb pārbaudi un nodrošinātu efektīvu robežšķērsotāju plūsmas caurlaidību, kā arī nodrošinātu autoceļu robežsargu darba vietu pielāgošanu Eiropas centrālās ieceļošanas/izceļošanas sistēmas prasību ieviešanai.

Izsludinātajā četru pārbaudes paviljonu būvniecības iepirkumā starp trim pretendentiem par saimnieciski izdevīgāko tika atzīts "Delta Construction" iesniegtais piedāvājums par kopējo līguma summu 890 000 eiro bez PVN.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Newcom Construction šogad plāno palielināt apgrozījumu par 20%

Gunta Kursiša, 17.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvdarbu uzņēmums Newcom Construction 2012. gadā sasniedzis 3,150 milj. Ls apgrozījumu, kas salīdzinājumā ar 2011. gadu ir pieaugums 49% apmērā, informē Lursoft.

Uzņēmuma peļņa pērn veidoja 56,6 tūkst. Ls. Savukārt, prognozējot kompānijas nākotnes izredzes, Newcom Construction vadība norāda, ka 2013. gadā nozarē vērojama stabilitāte ar nelielu attīstību, kas ļauj uzņēmumam šogad plānot apgrozījuma pieaugumu 20% apmērā.

SIA Newcom Construction valdē darbojas Mārtiņš Bubens (valdes priekšsēdētājs), Aivars Kacars un Jānis Čodars.

Uzņēmums reģistrēts pirms desmit gadiem un iepriekš bija pazīstams ar nosaukumiem SIA Dinamo Būve, SIA Arco Construction, un tā pamatdarbības veids ir grīdu un sienu apdares darbi.

Komentāri

Pievienot komentāru