Citas ziņas

Notiek Klīversalas detālplānojuma sabiedriskās apspriešanas pirmais posms

Zane Pudāne [email protected], 28.03.2006

Jaunākais izdevums

Pilsētas attīstības departaments aicina visus interesentus piedalīties un izteikt savus priekšlikumus Klīversalas detālplānojuma sabiedriskās apspriešanas pirmajā posmā no 2006.gada 24.marta līdz 7.aprīlim. Klīversalas detālplānojuma mērķis ir izstrādāt priekšnoteikumus iespējamai teritorijas attīstībai, jaunai apbūvei un transporta infrastruktūras izveidei. Plānojuma sabiedriskās apspriešanas pirmajā posmā ir paredzēts iegūt izejas datus par Klīversalas teritoriju, apkopot ievākto informāciju, speciālistu un iedzīvotāju priekšlikumus par projektējamo teritoriju, kā arī sagatavot plānošanas uzdevumu. Tiks pieņemti un izskatīti tikai rakstiski iesniegumi un priekšlikumi, kuri iesniegti līdz 2006. gada 7.aprīlim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

JŪRMALAS PILSĒTAS DOMES SĒDES DARBA KĀRTĪBA 2007.GADA 30.AUGUSTĀ

, 24.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pilsētas domē, Jomas ielā 1/5

Konferenču zālē plkst.10.00

10.00 - Darba kārtības apspriešana R.Munkevics

10.05 - Par Jūrmalas uzņēmēju biedrības akciju "Atbalsts prezidentei"

10.35 - Par politiski represētās personas nozaudētās apliecības atzīšanu par nederīgu O.H.Koziorova

10.40 - Par Jūrmalas pilsētas tūrisma attīstības stratēģijas 2007.2018.gadam nodošanu publiskajai apspriešanai G.Ušpele

10.45 - Jūrmalas pilsētas pašvaldības stipendiju nolikums J.Kārkliņš

- Kārtība, kādā tiek sniegts pašvaldības galvojums studiju kredīta un studējošā kredīta saņemšanai

10.55 - Par grozījumiem Jūrmalas pilsētas domes 2006.gada 21.decembra saistošajos noteikumos Nr.31 "Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2007.gada budžeta apstiprināšanu" A.Tukāne

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes no 3. līdz 13. septembrim

, 31.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

03.09.2007 Zinību diena

Jūrmalas pilsētas izglītības iestādes

03.09.2007, 10:00 Struktūrvienību vadītāju sanāksmes

Domē, Jomas ielā 1/5

04.09.2007, 09:00 Uzņēmējdarbības licencēšanas un individuālā darba komisijas sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

04.09.2007, 09:00 Bāriņtiesas sēde

Bāriņtiesā, Dubultu pr.1

04.09.2007, 12:00 Ēku un būvju tehniskā stāvokļa novērtēšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75.

04.09.2007, 13:00 Rakšanas atļauju izsniegšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75.

05.09.2007 Sākas detālplānojuma zemesgabalam Salacas iela 1/3 sabiedriskās apspriedes pirmais posms

Būvvaldē, Edinburgas prosp. 75

05.09.2007 Sākas detālplānojuma zemesgabalam Tallinas ielā 26 sabiedriskās apspriedes pirmais posms

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

no 17. līdz 27. septembrim

17.09.2007, 10:00 Struktūrvienību vadītāju sanāksme

Domē, Jomas ielā 1/5

17.09.2007, 15:00 Nekustamā īpašuma iznomāšanas un izīrēšanas komisija sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

18.09.2007, 09:00 Uzņēmējdarbības licencēšanas un individuālā darba komisijas sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

18.09.2007, 09:00 Bāriņtiesas sēde

Bāriņtiesā, Dubultu pr.1 lit.1

18.09.2007, 10:00 Privatizācijas komisijas sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

18.09.2007, 13:00 Rakšanas atļauju izsniegšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75

18.09.2007, 14:00 Veselības aprūpes plānošanas konsultatīvā padome

Domē, Jomas ielā 1/5

18.09.2007, 15:00 Sociālo, izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Vides objektu idejas Klīversalas kvartāla labiekārtošanai

Zane Atlāce - Bistere, 25.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Tēlniecības un Vides mākslas apakšnozaru studentu izstrādāto Klīversalas kvartāla labiekārtošanas darbu skatē paziņoti pieci projekti, kas izvēlēti nākamajai kārtai un kuru īstenošanu izvērtēs Klīversalas kvartāla attīstītāji.

LMA un Klīversalas kvartāla sadarbības projekta ietvaros studenti izstrādāja pārdesmit idejas – vides objektus un skulptūras, kas varētu papildināt un pilnveidot topošā Klīversalas kvartāla telpisko vidi. «Klīversala ir iedvesmojoša un romantiska vieta, kur studenti var iejusties grāfa Monte-Kristo lomā un pierādīt sevi kreatīvi, izaicinot sabiedrību radīt vietu, no kuras negribas aiziet», LMA rektors prof. Kristaps Zariņš.

«Klīversalas kvartāls ir nozīmīga Rīgas teritorija, kas daudzas desmitgades bija rīdziniekiem nepieejama. Mūsu mērķis ir atjaunot šo teritoriju kā komfortablu, estētisku un ērtu vidi dzīvošanai un brīvā laika pavadīšanai. Sadarbība ar LMA ļauj studentiem piedalīties savas pilsētas pilnveidošanā, kā arī palīdz mums radīt šeit vitālu, draudzīgu un dinamisku pilsētvidi,» teic Paolo Mikeloci (Paolo Michelozzi), Klīversalas kvartāla attīstītāja «Pro Kapital» valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sāksies LNB un Akustiskās koncertzāles teritorijas detālplānojuma sabiedriskā apspriešana

, 10.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No rītdienas, 11.aprīļa, līdz šā gada 14.maijam notiks Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Akustiskās koncertzāles teritorijas un tām piegulošo teritoriju detālplānojuma 1.redakcijas sabiedriskā apspriešana, informēja Rīgas dome.

Sabiedriskās apspriešanas sapulce notiks 6.maijā, plkst. 17:00 Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas Informācijas centrā Rīgā, Pils ielā 20.

Detālplānojuma materiāli apskatāmi Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas Informācijas centrā Pils ielā 20, kur pieejama visdetalizētākā informācija. Informatīvās planšetes izstādītas arī Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Klientu apkalpošanas centrā Amatu ielā 4, Rīgas Zemgales rajona izpilddirekcijā E.Smiļģa ielā 46 un Kurzemes rajona izpilddirekcijā Dzirciemā ielā 26. Informācija par detālplānojuma 1. redakciju pieejama Pilsētas attīstības departamenta mājas lapā www.rdpad.lv un www.koncertzale.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sabiedriskajai apspriešanai nodos Nacionālās bibliotēkas un koncertzāles teritorijas detālplānojumu

, 13.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pilsētas attīstības komiteja šodien akceptējusi Rīgas domes lēmuma projektu, kurā paredz nodot sabiedriskajai apspriešanai un atzinuma saņemšanai Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Akustiskās koncertzāles, kā arī tām piegulošo teritoriju detālplānojuma pirmo redakciju, liecina Rīgas domes sniegtā informācija medijiem.

Detālplānojuma teritorijas kopējā platība ir 20,4 ha. Robežas – no Āgenskalna līča, ietverot AB dambi līdz plānotā Zemgales tilta teritorijai, Akmeņu ielas sākuma posms līdz Valguma ielai, šķērsojot Uzvaras bulvāri uz ziemeļiem, ietverot Kuģu ielu līdz Trijādības ielas sākumam un turpinājumu līdz Klīversalas ziemeļu galam. Detālplānojuma mērķis ir noteikt infrastruktūras nodrošinājuma attīstības iespējas un risinājumus Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Rīgas koncertzāles būvniecībai paredzētajai teritorijai.

Rīgas koncertzāles novietne uz AB dambja noteikta, respektējot starptautiskā arhitektūras konkursa rezultātus un izstrādes stadijā esošo koncertzāles funkcionālo programmu, saglabājot skatu uz Vecrīgas panorāmu un pietiekami platu ainavisko spoguli starp AB dambi un Klīversalas krastmalu. Neapbūvētā dambja daļa ir plānota kā publiski pieejama ārtelpa ar rekreācijas iespējām. Daugavas krastmala ir saglabāta kā neapbūvēta publiskā ārtelpa, t.sk. iekļaujot risinājumus, kas veicina ūdenstilpes izmantošanu; gājēju kustības iespējas ir nodrošinātas visā krastmalu garumā. Transporta un satiksmes jomā veikta pašreizējās un perspektīvā paredzamās transporta kustības analīze un izstrādāta attīstības shēma divos posmos. Pirmajā posmā (2012.g.) paredzēti risinājumi, kas iekļaujas esošajā transporta organizācijā (Akmens tilts tiek izmantots jebkura veida transporta kustībai); 2012.g. izvēlēts, ņemot vērā plānoto LNB un Koncertzāles izbūves laiku. Otrajā posmā (2018.g.) paredzēti risinājumi, kas atbilst Rīgas teritorijas plānojuma 2006.–2018. gadam un Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas plānojuma transporta attīstības risinājumam (Akmens tilts tiek izmantots sabiedriskajam transportam, velosatiksmei un gājēju kustībai); 2018.g.izvēlēts, ņemot vērā Rīgas attīstības plāna realizācijas laiku. Šajā posmā paredzēta arī jauna tramvaja līnija. Detālplānojumā izvērtētas iespējas šķērsojumu izbūvei AB dambja, Klīversalas un Ķīpsalas savstarpējās sasaistes nodrošināšanai (škērsojums transporta kustībai no Trijādības ielas, gājēju tiltiņš uz Ķīpsalu), kā arī izvērtētas iespējas nepieciešamo autostāvvietu izbūvei. Sabiedriskā transporta kustības organizācija plānota, nodrošinot teritorijai labu pieejamību un apkalpi, gājēju satiksme plānota, ņemot vērā optimālu piekļūšanu teritorijai no sabiedriskā transporta pieturvietām un autostāvvietām, kā arī un saiknē ar Daugavas krastmalu un savstarpēji starp Latvijas Nacionālo bibliotēku un Rīgas koncertzāli. Sagatavots sarkano līniju korekcijas risinājums, paplašinot ielu telpas, koncepcijas līmenī sagatavots arī apstādījumu un teritorijas ārtelpas risinājums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Db.lv viesojas pirmajā Klīversalas kvartāla ēkā, kurā dārgākais dzīvoklis maksā 1,4 miljonus eiro

Lelde Petrāne, 11.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunā dzīvojamā ēka Rīgā, Klīversalā River Breeze Residence ir gandrīz gatava uzņemt iemītniekus - pirmie dzīvokļu īpašnieki jau atveduši savas mantas. Biznesa portālam db.lv bija iespēja paviesoties jaunajā projektā ar ekskluzīvo atrašanās vietu. Jāuzsver, ka teritorija ap šo un vēl citām topošajām ēkām nebūs slēgta - tur tiek veidots Klīversalas kvartāls ar mierīgu un zaļu atpūtas zonu visiem pilsētas iedzīvotājiem, kurā iecerēts ierīkot gan bērnu rotaļu laukumus, gan kafejnīcas.

Šī ir pirmā dzīvojamā māja plānotajā kompleksā. Senāk šajā vietā atradusies kuģu remonta rūpnīca, un teritorija bija slēgta. Gadu desmitiem šī teritorija, kas ir pašā Rīgas centrā, bijusi pilnībā izolēta. Tagad plānots to atvērt un atdot pilsētai, jo tā būs publiski pieejama. Kvartālā, kas galvenokārt saskaņošanas dēļ tapis daudzu gadu garumā, būs dzīvojamās ēkas, bet iecerēti arī laukumi ar kafejnīcām, kafejnīcas uz ūdens, piestātnes, bērnu rotaļu laukumi. Galvenais akcents būs laukums, kuram nosaukums vēl tiek domāts, bet izmēra ziņā tas būs identisks Līvu laukumam Vecrīgā.

River Breeze Residence ir 48 dzīvokļi, no tiem vairāk nekā desmit šobrīd ir nopirkti. Kopējais investīciju apjoms River Breeze Residence ēkā ir aptuveni 20 milj. eiro. Pirmie pircēji interesi par dzīvokļu iegādi izrādījuši jau 2015. gadā. Pārsvarā pircēji ir vietējie, kas iegādājas dzīvokļus savām vajadzībām, nevis kā investīciju objektus. Dārgākais ir 300 kvadrātmetrus (iekšējā platība 190 kvadrātmetri plus terase) plašais penthouse dzīvoklis - cena 1,4 miljoni eiro. Mazākajam dzīvoklim mājā ir 59 kvadrātmetri - cena 253 tūkstoši eiro. Cenu politika veidota tā, ka tās aug atkarībā no skata pa logu un stāva. Projekta - gan River Breeze Residence, gan kvartāla kopumā - arhitekts ir Vents Didrihsons, būvnieks - Lnk Industries.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Jelgavā publiskajai apspriešanai nodod detālplānojuma projektu 10 savrupmāju apbūvei

LETA, 08.12.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jelgavā publiskajai apspriešanai nodod detālplānojuma projektu 10 savrupmāju apbūvei Ozolu ceļā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Publiskajai apspriešanai nodots detālplānojuma nekustamajam īpašumam Ozolu ceļā 7 projekts. Detālplānojuma risinājumi paredz 10 zemes vienību savrupmāju apbūvei un jauna piebraucamā ceļa izveidi. Piekļūšana detālplānojuma teritorijai ir plānota no Ozolu ceļa.

Detālplānojuma teritorija pieder fiziskai personai. Detālplānojuma projektu izstrādājusi SIA "Arhitektūra un vide".

Detālplānojuma projekta publiskā apspriešana norisināsies līdz 2024.gada 3.janvārim neklātienes formā.

Publiskās apspriešanas sanāksme videokonferences režīmā platformā "Zoom" norisināsies pirmdien, 18.decembrī, plkst.17. Lai pieteiktu dalību publiskās apspriešanas sanāksmei neklātienes formā, aicinām nosūtīt savu kontaktinformāciju uz e-pastu "[email protected]". Uz norādīto kontaktinformāciju tiks nosūtīta piekļuves saite sanāksmei, skaidro pašvaldībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Domā par Klīversalas attīstīšanas iespējām

Lāsma Amoliņa, 04.04.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 7. aprīlim notiek Klīversalas detālplānojuma sabiedriskās apspriešanas pirmais posms. Klīversalas detālplānojuma mērķis ir izstrādāt priekšnoteikumus iespējamai teritorijas attīstībai, jaunai apbūvei un transporta infrastruktūras izveidei. Plānojuma sabiedriskās apspriešanas pirmajā posmā ir paredzēts iegūt izejas datus par Klīversalas teritoriju, apkopot ievākto informāciju, speciālistu un iedzīvotāju priekšlikumus par projektējamo teritoriju, kā arī sagatavot plānošanas uzdevumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 5.jūnijā, ir sākusies Andrejsalas detālplānojuma 1. redakcijas sabiedriskā apspriešana, kas ilgs līdz 18. jūnijam. Detālplānojuma teritorijas kopplatība ir 48,5 ha (ietverot Daugavas akvatorijas un Eksporta ielas daļu).

Sabiedriskās apspriešanas sanāksme notiks 15. jūnijā pulksten 15.00 Andrejsalā, Andrejostas ielā 4, Korpusu ceha Lielajā zālē, Db.lv informēja SIA Jaunrīgas attīstības uzņēmums sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Jase.

Ar detālplānojuma 1. redakcijas materiāliem var iepazīties SIA Jaunrīgas attīstības uzņēmums birojā Andrejostas ielā 6, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Klientu apkalpošanas centrā Amatu ielā 4 un Ziemeļu rajona izpilddirekcijā Rūpniecības ielā 21. Detālplānojuma materiāli ir publicēti arī www.andrejsala.lv (skatīt sadaļu Attīstība, Detālplānojums).

Interesentiem ir iespēja saņemt arī speciālistu konsultācijas par detālplānojuma risinājumiem un plānoto Andrejsalas attīstību. Tās notiks pirmdienās, trešdienās un ceturtdienās no pulksten 16.00 līdz 19.00 SIA Jaunrīgas attīstības uzņēmums. Jautājumus par detālplānojumu var uzdot pa e-pastu [email protected].

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pašvaldība: Jūrmalnieki nemierā ar pilsētas ielu sarkano līniju korekciju

Agrita Aune, Db, 18.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas uzņēmējus un privātpersonas uztrauc izstrādātā detālplānojuma Jūrmalas ielu sarkano līniju korekcijas plāns grozījumu 2. redakcija. Personas, kuru zemesgabalus šis detālplāns skar, baidās, ka pieņemot šo dokumentu pirms jaunā Jūrmalas attīstības plāna, viņi nevarēs savai zemei mainīt zonējumu un pārdot savu īpašumu.

Zemju īpašnieki uzskata, ka viņiem nav bijusi pietiekoša informācija par plāna izstrādi. Sarkano līniju korekcijas vietu saraksts skar 80 zemesgabalus, 14 no tiem ir zemes, kuras nepieciešams atsavināt Dubultu tilta būvniecībai. Daļa zemes pieder pašvaldībai, daļa - valstij, bet lielākā daļa uzņēmējiem un privātpersonām.

Gan privātpersonas, gan uzņēmēji atzīst, ka viņiem nebūtu iebildumu pret zemes pārdošanu pašvaldībai vai valstij, taču neesot nekādas informācijas par to, kā un vai vispār tas notiks. Minētais detālplāns vairumam bijis negaidīts, tādēļ pirms gada savākts vairāk kā 300 parakstu pret šo detālplānu.

„Mana ģimene šeit dzīvo jau kopš 1938. gada. Tagad neko nevaram uzsākt, jo nav zināms, kad to tiltu būvēs. Tilts būtiski ietekmēs mūsu dzīvi jo atradīsies 12 metrus no mūsu īpašuma,” tā zemesgabala Slokas ielā 72 īpašniece Vija Andersone. Viņa atzīst, ka tagad pilnīgi neko nevar uzsākt uz savas zemes, vienīgi zāli nopļaut.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes no 10. līdz 20. septembrim

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes

no 10. līdz 20. septembrim

10.09.2007 Viesojas žurnālistu delegācija no Zviedrijas

Jūrmalā

10.09.2007, 10:00 Struktūrvienību vadītāju sanāksmes

Domē, Jomas ielā 1/5

11.09.2007, 09:00 Bāriņtiesas sēde

Bāriņtiesā, Dubultu pr.1

11.09.2007, 11:00 Preses konference "2007.gada kultūras un sporta pasākumu kalendārs septembrim - decembrim un tūrisma piedāvājums Jūrmalā"

Uz kuģīša "Vecrīga"

11.09.2007, 13:00 Rakšanas atļauju izsniegšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75.

11.09.2007, 14:30 Sociālās palīdzības komisijas sēde

Labklājības pārvaldē, Mellužu pr.83

12.09.2007 Sākas detālplānojuma zemesgabalam Pils ielā 1 sabiedriskās apspriedes otrais posms

Būvvaldē Edinburgas prosp. 75, domē Jomas ielā 1/5

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ministrs A.Štokenbergs aptur dabas pamatnes maiņu vairākās Jūrmalas pilsētas teritorijās

, 17.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Aigars Štokenbergs šodien, 17.septembrī, parakstījis rīkojumu par Jūrmalas Attīstības plāna grozījumu apturēšanu daļā, kas attiecas uz septiņām teritorijām, kurās Jūrmalas pilsētas dome bija plānojusi dabas pamatnes maiņu.

Ministra rīkojums, kas stāsies spēkā pēc publicēšanas oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", attiecas uz šādām teritorijām Jūrmalas pilsētā: Bražciems 0701, Vaivari 1310, Kauguru iela 3, Avoti 52F, Mežotnes iela 4, Z.Meierovica prospekts 43 un Ērgļu iela 2a.

A.Štokenbergs lēmumu pieņēma, balstoties uz detalizētu Jūrmalas pilsētas domes šā gada 12.jūlijā pieņemto Jūrmalas Attīstības plāna grozījumu izvērtēšanas, iepazīstoties ar Vides ministrijas, sabiedrisko organizāciju un privātpersonu izteiktajiem viedokļiem un priekšlikumiem.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) rīcībā ir informācija, ka Jūrmalas Attīstības plāna grozījumu sabiedriskās apspriešanas laikā pēc būtības nav tikuši izvērtēti sabiedriskās apspriešanas dalībnieku sniegtie priekšlikumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Igauņiem vērienīgi apbūves plāni Krasta ielā

Zane Atlāce - Bistere, 18.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igauņiem piederošs uzņēmums SIA Sudrabsala iecerējis vērienīgi mainīt Krasta ielas vaibstus Rīgā, paredzot tur pat 24 stāvu apbūvi.

Pašlaik norisinās detālplānojuma teritorijai Krasta ielā 33 (pēc adreses maiņas -Krasta ielā 1C), Rīgā publiskā apspriešana. Tās termiņš noteikts no 25.03.2019. līdz 23.04.2019 (ieskaitot). Detālplānojuma ierosinātājs ir SIA Sudrabsala, izstrādātājs SIA Metrum.

Detālplānojuma izstrādes mērķis – izstrādāt priekšnoteikumus iespējamajai un ilgtspējīgai teritorijas attīstībai, attīstot un īstenojot 2005. gadā izstrādāto apbūves koncepciju – detalizējot daudzstāvu dzīvojamo ēku (9 līdz 24 stāvi) grupas izvietojumu ar atbilstošu infrastruktūras nodrošinājumu.

Saskaņā ar attīstītāja kopējo apbūves teritorijas attīstības vīziju, kvartālā starp Salu tiltu, Krasta ielu un Daugavu (vēsturiskās Zvirgzdu salas teritorijā) paredzēts radīt pievilcīgu, atpazīstamu un dzīvotspējīgu augstas kvalitātes pilsētvidi – ar labiekārtotu publisko zonu, kurā cilvēkiem būtu prieks dzīvot, strādāt un atpūsties. Lai to realizētu, teritorijā kopumā paredzēts attīstīt gan dzīvojamo, gan jaukta tipa apbūvi, kura apvieno darījumu, tirdzniecības un dzīvojamās teritorijas, un aktīvās publiskās zonas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Nekustamo īpašumu attīstītājs: Rīga no krīzes atkopjas lēnāk

Ingrīda Drazdovska, 12.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma tirgus līdz galam vēl nav atkopies, Rīgā tas atgūstas krietni lēnāk nekā Tallinā vai Viļņā

Tā intervijā laikrakstam Dienas Bizness norāda Pro Kapital Grupp vadītājs Paolo Mikeloci (Paolo Michelozzi), tajā pašā laikā piebilstot, ka ekonomiskie indikatori ir pozitīvi, kas vieš pārliecību, ka arī Rīgā tuvākajā nākotnē būs labāka tirgus situācija.

Nav vienkāršs tirgus

Pašlaik šīs nekustamā īpašuma kompāniju grupas portfelī ir attīstības projekti 100–130 miljonu eiro vērtībā visās trijās Baltijas valstīs. Pēc krīzes uzņēmums aktīvāk darbojies kaimiņvalstīs, taču šogad, pēc ilgāka pārtraukuma, tas ir pabeidzis augstvērtīgu dzīvojamo māju River Breeze Residence Klīversalā. Sākt jebkādu jaunu projektu pēc krīzes bija izaicinoši, atzīst P. Mikeloci. Klīversalas kvartāla attīstību uzņēmums ir sācis virzīt jau pirms krietna laika. «Tas ir mūsu nozīmīgākais projekts, mums ir jābūt ļoti uzmanīgiem, lai to attīstītu labākajā iespējamā veidā, lai projekts atbilstu visām tām prasībām, ko izvirza pilsēta. Tad, kad redzējām, ka varam sasniegt labus rezultātus, ka detālplānojums ir optimāls, sākām, un esam apmierināti ar panākto rezultātu. Protams, tam, ka projekts nāca tik ilgi, ir saistība arī ar kopējo situāciju nekustamā īpašuma tirgū,» viņš piebilst. Pašlaik šajā projektā ir pārdota aptuveni 1/3 apartamentu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Apspriedīs Ziemeļu šķērsojuma un Piejūras maģistrāles krustojuma detālplānojumu

Atis Rozentāls, 30.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja 2. jūlijā plāno nodot sabiedriskajai apspriešanai Piejūras maģistrāles un Ziemeļu šķērsojuma krustojumam piegulošās teritorijas detālplānojuma pirmo redakciju.

Detālplānojuma uzdevums ir izstrādāt vairāklīmeņu krustojuma transporta kustības shēmu un noteikt iespējamos pieslēgumus tam piegulošajām teritorijām. Detālplānojuma teritorija atrodas Rīgas pilsētas Kurzemes rajona ziemeļrietumu malā un robežojas ar Rīgas rajona Babītes pagasta administratīvo robežu un Hapaka grāvi. Detālplānojuma teritorija sastāv no faktiski divām savstarpēji nesaistītām teritorijām – viena ir esošu pļavu un lauksaimniecības zemju atmatu teritorija Hapaka grāvja upes ielokā, bet otra ir meža teritorijas daļa. Abas detālplānojuma teritorijas robežojas ar Babītes pagasta teritoriju un tās vieno administratīvā robeža, kas vienlaicīgi ir arī plānotā autoceļa robeža. Plānotajā variantā autoceļš šajā posmā tiek izvietots Babītes pagasta teritorijā. Detālplānojumā ietvertās teritorijas platība ir aptuveni 42.7 ha.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Sākas sabiedriskā apspriešana, lai izstrādātu grozījumus Rīgas vēsturiskā centra plānojumā

, 23.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas līdz 21.novembrim notiek Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas plānojuma sastāvā izdoto saistošo noteikumu Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi teksta daļas un grafiskās daļas kartes Galvenās aizsargjoslas un citi zemesgabalu izmantošanas aprobežojumi grozījumu sabiedriskās apspriešanas pirmais posms, informēja Rīgas dome.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments no šā gada 23.oktobra līdz 21.novembrim ir izsludinājis Rīgas domes saistošo noteikumu Nr.38 Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi divu sadaļu sabiedriskās apspriešanas pirmo posmu.

Grozījumu mērķis ir:

1.Izvērtēt, papildināt un precizēt Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas plānojuma sastāvā izdotos Rīgas domes 07.02.2006. saistošos noteikumu Nr.38 Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi teksta daļu.

2.Papildināt un precizēt Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas plānojuma grafisko daļu, koriģējot aizsargjoslu izvietojumu, atbilstoši normatīvo aktu prasībām, ievērojot esošo pazemes inženierkomunikāciju izvietojumu un apstiprinātos zemes ierīcības projektus, atbilstoši normatīvo aktu prasībām, ņemot vērā sabiedrības intereses un racionālas teritorijas izmantošanas prasības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Klīversalas projektā River Breeze Residence nosvinēti spāru svētki

Lelde Petrāne, 31.05.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunā dzīvojamā ēka Klīversalā River Breeze Residence nosvinējusi spāru svētkus, iezīmējot simbolisku brīdi, kad pabeigti apjomīgākie būvdarbi.

Projekta vizualizācijas skaties raksta galerijā!

Celtniecības darbus veic AS LNK Industries. Ēku plānots nodot ekspluatācijā šā gada beigās. Šobrīd noslēgti 11 dzīvokļu pārdošanas priekšlīgumi. Kopējais investīciju apjoms - ap 20 milj. eiro.

River Breeze Residence, Kuģu ielā 28 ir pirmā ēka Rīgas Klīversalas kvartāla apbūvē, ko veic A/S Pro Kapital Latvia meitas uzņēmums SIA Klīversala.

River Breeze Residence kopējā platība ir 12 850 kvadrātmetri, 7 virszemes stāvi un 2 pazemes (autostāvvietas), panorāmas lifti. Paredzētais dzīvokļu skaits – 48, dzīvokļu platība: 56 m2– 316 m2. Katram dzīvoklim ir terase, augšējos stāvos iebūvēti kamīni, pārējos stāvos ir iespēja tos izbūvēt. Pirmā stāva dzīvokļi veidoti kā town house – divos līmeņos, ar privāti norobežotu ārtelpu, radot privātmājas sajūtu Rīgas centrā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas nekustamā īpašuma attīstītāja "Pro Kapital" investīcijas Klīversalas kvartāla attīstībā varētu sasniegt kopumā 150-170 miljonus eiro, intervijā sacīja "Pro Kapital" vadītājs Paolo Mikeloci.

Viņš norādīja, ka kopumā Klīversalas kvartālā plānotas 10 ēkas. Pašlaik "Pro Kapital" ir uzbūvējis divas ēkas - Kuģu ielā 26 un Kuģu ielā 28, kur atrodas "River Breeze Residence", kā arī tiek īstenots projekts "Blue Marine", kas būs trešā ēka.

Mikeloci stāstīja, ka "Blue Marine" projektam Klīversalā pašlaik tiek pabeigts tehniskais projekts, un drīzumā "Pro Kapital" plāno izsludināt iepirkumus būvdarbiem. Kopējās investīcijas "Blue Marine" projektam ir aptuveni 16 miljoni eiro.

Klīversalu papildinās vēl viens daudzdzīvokļu nams 

Nekustamo īpašumu attīstītājs “Pro Kapital” būvēs septiņstāvu dzīvojamo ēku “Blue Marine”...

Plānots, ka daudzdzīvokļu ēkai "Blue Marine" būs septiņi virszemes stāvi un 101 dzīvoklis - sākot ar "studio" tipa līdz četru guļamistabu apartamentiem "penthouse" stilā.

Viņš piebilda, ka "Pro Kapital" domā arī par to, kā šajā vietā attīstīt infrastruktūru un pakalpojumus. Tostarp Mikeloci informēja, ka Tallinā "Pro Kapital" līdzīgi attīstīja Kalarannas kvartālu.

"Mēs nevēlamies veidot slēgtu telpu. Mēs vēlamies izveidot vietu, kura ir atvērta pārējai pilsētai, un tas ir ļoti svarīgi. Tādēļ mēs vēlamies, lai tur būtu kafejnīcas, restorāni, citi pakalpojumu sniedzēji. Mans viedoklis ir, ka komerctelpām, galvenokārt, vajadzētu būt pakalpojumiem, kas tiek sniegti cilvēkiem, kuri dzīvo vai strādā šajā reģionā. Tas paredz kafejnīcas, spa un skaistumkopšanas pakalpojumus," sacīja Mikeloci.

FOTO: Gada balvu Rīgas arhitektūrā 2019 saņem River Breeze Residence 

Pasaules arhitektūras dienā, kas šogad tiek atzīmēta 7.oktobrī, pasniegta Gada balva Rīgas...

Turklāt, tā kā Klīversalas kvartālā ir piekļuve ūdenim, "Pro Kapital" nākotnē plāno attīstīt arī pakalpojumus, kas ir saistīti ar to. Tostarp iecerēts izveidot promenādi.

Mikeloci piebilda, ka Klīversalā būs arī biroji, bet uz tiem nebūs uzsvars, pamatā tomēr būs dzīvokļi un pakalpojumu vietas.

Jau ziņots, ka Klīversalas kvartāls ir jauns dzīvojamais rajons Daugavas un Āgenskalna līča krastos. Kvartāla kopējā teritorija ir 5,5 hektāri, un 10 gadu laikā tajā paredzēts uzbūvēt ēkas ar apmēram 600 dzīvokļiem. 2018.gada vidū ekspluatācijā tika nodota kvartāla pirmā ēka - "River Breeze Residence" ar 48 dzīvokļiem un kopējo platību 12 850 kvadrātmetru, kurā tika investēti 15,25 miljoni eiro.

Igaunijas nekustamo īpašumu attīstītājs "Pro Kapital Grupp" 2020.gadā strādāja ar 57,3 miljonu eiro zaudējumiem, kas ir divas reizes vairāk nekā 2019.gadā, kamēr kompānijas ieņēmumi veidoja 19,2 miljonus eiro, uzrādot samazinājumu par 65% salīdzinājumā ar gadu iepriekš.

Uzņēmums attīsta nekustamo īpašumu projektus Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. "Pro Kapital" akcijas kotē Tallinas biržas oficiālajā sarakstā. Kompānijas kapitālā 54,7% akciju pieder "Raiffeissen Bank International".

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Iedzīvotāji var izteikt viedokli par attīstības projektiem

, 28.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patlaban iedzīvotājiem ir iespēja izteikt savu viedokli par trim attīstības projektiem: par Ziemeļu transporta koridora 2. posma būvniecības ieceri, par projektu Rīgas brīvostas savienojumu ar Via Baltica, kā arī par detālplānojuma 1. redakciju teritorijai starp Rūpniecības, Pētersalas un Katrīnas ielu.

Līdz nākamā gada 27. janvārim notiek ietekmes uz vidi novērtējuma sabiedriskā apspriešana Ziemeļu transporta koridora 2. posmam – no Daugavgrīvas ielas līdz Gustava Zemgala gatvei. Iedzīvotāju vērtējumam tiek piedāvāti trīs Ziemeļu transporta koridora 2. posma alternatīvie risinājumi. Tikšanās ar iedzīvotājiem plānota 7. janvārī plkst. 18.00 Rīgas domē (Rātslaukumā 1), 1. stāva Sēžu zālē. Šīs sabiedriskās apspriešanas laikā paredzētas arī divas diskusijas ar speciālistiem – 8. janvārī ar arhitektiem, plānotājiem un inženieriem; 15.janvārī – ar vides un ekonomikas speciālistiem.

Atsauksmes par šo projektu līdz 27.01.2010. var iesniegt Vides pārraudzības valsts birojā (Rūpniecības ielā 23), Rīgas domē (Rātslaukumā 1) 2. stāvā, atsauksmēm paredzētajā kastītē un Pilsētas attīstības departamentā (Amatu ielā 4), kā arī visos Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centros. Materiāli par Ziemeļu transporta koridora 2. posmu ir pieejami Rīgas domē (Rātslaukumā 1), 2. stāvā, un mājas lapā rdpad.lv, kur ir atrodama arī speciāli izveidotā aptaujas anketa par Ziemeļu koridora 2. posma trases variantiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Merks pie Gaiļezera piedāvā būvēt dzīvojamās mājas un sabiedriskās ēkas

Ingrīda Drazdovska, 08.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neapbūvētā teritorijā Mežciema apkaimē, Rīgā nākotnē varētu slieties dzīvojamās mājas, sabiedriskās ēkas un citi objekti, ierosina detālplānojuma autori – SIA Merks.

Detālplānojums aptver teritoriju Līduma ielā, Gaiļezera ielā, Hipokrāta ielā un tam piegulošās ūdens malas. Detālplānojuma teritorija pašlaik ir neapbūvēta. Teritorijā 1.33 ha platībā atrodas mežs – pārsvarā sastopamas alkšņu un berzu audzes. Zeme pieder SIA Elniko – būvfirmas Merks meitas uzņēmumam, bet detālplānojumu izstrādāja SIA Merks.

Detālplānojuma teritorijas apkārtnē atrodas slimnīca Gaiļezers, Latvijas onkoloģiskais centrs un vairāki tirdzniecības centri. Detālplānojuma teritorijā paredzēts izvietot gan dzīvojamas ēkas, gan ēkas ar nedzīvojamu funkciju, piemēram, komerciāla rakstura objektus, biroju ēkas, veselības aprūpes iestādes u.c. būves.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biznesa kalendārs 13. janvārī

Dienas Bizness, 13.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9:00 - Jūrmalas Bāriņtiesas sēde.

10.00 (pēc Maskavas) - laika varētu tikt atjaunots Krievijas gāzes tranzīts uz Eiropu caur Ukrainu.

10:00 - Zemkopības ministrijā zemkopības ministrs Mārtiņš Roze un Zemkopības ministrijas (ZM) speciālisti tiksies ar Latvijas banku vadītājiem, lai pārrunātu pašreizējo situāciju lauksaimniecības uzņēmumu kreditēšanā un rastu iespējamos turpmākās rīcības variantus situācijas stabilizēšanai.

Ministru kabineta sēdē tiks skatīts Labklājības ministrijas sagatavotais Fizisku personu, kas veic saimniecisko darbību, diskriminācijas aizlieguma likumprojektu, kas izstrādāts, lai pārņemtu ES direktīvu prasības;

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Noslēgusies projekta Burusalas detālplānojuma sabiedriskā apspriešana

, 26.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 26.novembrī, noslēdzies sabiedriskās apspriešanas 1.posms detalplānojumam teritorijai Rīgā starp Mūkusalas, Buru ielām un Kīleveina grāvi, kurā iecerēts attīstīt jaunu daudzfunkcionālu projektu Burusala, liecina sniegtā informācija medijiem.

Detālplānojums tiek izstrādāts ar mērķi izvērtēt un precizēt izmantošanas iespējas un apbūves noteikumus šajā 11,33 ha lielajā Mūkusalas ielai pieguļošajā teritorijā. Detālplānojuma sabiedriskās apspriešanas 1.posma noslēguma sapulce, kurā informēs par rezultātiem un turpmāko projekta attīstības gaitu, notiks 29.novembrī plkst. 18 Latvijas Arhitektu savienībā, Torņu ielā 11/15.

Detālplānojuma sabiedriskās apspriešanas 1.posms ilga no 29.oktobra līdz 26.novembrim.

Detālplānojums teritorijai Rīgā starp Mūkusalas, Buru ielām un Kīleveina grāvi tiek izstrādāts, balstoties uz starptautiska arhitektu konkursa rezultātā radušos attīstības vīziju, kas paredz šeit veidot multifunkcionālu darījumu un dzīvojamo kompleksu Burusala. Projekta attīstītājs ir SIA Dommo.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 28.februārī, Ogres novada dome apstiprināja sabiedriskās apspriešanas rezultātus par ieceri uz Ikšķiles un Ogres novadu robežas būvēt Saint-Gobain siltumizolācijas materiālu ražotni, liecina Saint-Gobain sniegtā informācija medijiem.

No rīta pie domes ēkas pulcējās piketētāji, paužot noraidošu attieksmi pret ieceri būvēt rūpnīcu pilsētas pievārtē. Vēlāk piketētāji pārcēlās uz domes sēžu zāli un bija klāt jautājuma izskatīšanas laikā.

Šo jautājumu dome skatīja atkārtoti, jo iepriekšējā reizē, domes sēdē 31.janvārī, lēmums par publiskās apspriešanas rezultātiem netika pieņemts.

"Mums diemžēl jāatzīst, ka sabiedriskās apspriešanas rezultāti ir negatīvi ne tikai emocionālo protestu, bet arī informācijas trūkuma dēļ. Tādēļ ne tikai iedzīvotājiem, bet arī pašam Saint-Gobain ir svarīgi pēc iespējas ātrāk uzsākt ietekmes uz vidi novērtējuma procedūru, kuras rezultāti ļautu iedzīvotājiem un pašvaldībām pieņemt objektīvu un likumīgu lēmumu par projekta tālāko īstenošanu," norāda Saint-Gobain Baltijas reģiona direktors Juha Rippo (Juha Ryyppo).

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Ameriks: Mežaparks var kļūt par labāko brīvdabas atpūtas parku Austrumeiropā

Elīna Pankovska, 28.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Rīgas meži izsludinājis iepirkuma konkursu kultūras un atpūtas parka Mežaparks detālplānojuma izstrādei.

Detālplānojuma mērķis ir izveidot vienotus, Mežaparka kultūrvēsturiskās vides raksturam, ainavai un plānojumam pielāgotus noteikumus parka turpmākai izmantošanai, apbūvei, parka teritorijas apsaimniekošanai un aizsardzībai.

«Tas, ka Mežaparkam vēl nav izstrādāts teritorijas detālplānojums, līdz šim bijis galvenais šķērslis jebkuru publisko un privāto iniciatīvu un investīciju projektu realizēšanai. Ir zināms, ka interesi par mūsu Mežaparku izrādījuši vairāki nopietni investori, kas gatavi ieguldīt pat vairākus miljonus latu. Neoficiālās sarunās interesi Mežaparkā izveidot lielāko un modernāko atrakciju parku Baltijas valstīs izteicis arī Tivoli atrakciju parks,» uzsver Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Komentāri

Pievienot komentāru