Nekustamais īpašums

Par 3.3 milj. USD izveido Kalpaka Park Residence

Ingrīda Drazdovska [email protected], 24.11.2004

Jaunākais izdevums

Nule atklātajā ēku kompleksa Kalpaka Park Residence izveidē Rīgas vēsturiskajā centrā ieguldīti 3.3 milj. ASV dolāru. Komplekss pieder Mid Baltic Realty Ltd, bet šo ēku pārvalda SIA Spire Baltic. Tirgū tas tiek pozicionēts kā pilna servisa īres nams. «Pasaulē šādi īres nami ir diezgan populāri. Izvērtējot Latvijas nekustamo īpašumu tirgu, secinājām, ka arī Rīgā būtu nepieciešams realizēt šādu projektu, jo pašlaik šī niša ir pilnīgi brīva,» pauda SIA Spire Baltic valdes priekšsēdētājs Normunds Saminskis. Projekta ietvaros rekonstruēta un restaurēta ēka Kalpaka bulvārī 7 un uzbūvēts jauns dzīvojamais korpuss N. Rēriha ielas pusē. Ēka Kalpaka bulvārī 7 ir vidējā no trīs ēku grupas, ko projektējis pirmais latviešu profesionālais arhitekts Jānis Frīdrihs Baumanis. Rekonstrukcijas projektu un jaunas piebūves N. Rēriha ielā projektu izstrādāja arhitekte Zane Kalinka. Būvdarbus veica RBS Skals. Rezidencē tiek izīrēti 34 dzīvokļi ar 1 – 3 guļamistabām. Dzīvokļu platība ir no 50 līdz 135 m2. Iemītniekiem ir iespējams saņemt dažādus sadzīves pakalpojumus. Šobrīd ir iznomāti 11 dzīvokļi. Īres maksa rezidencē svārstās no 9 līdz 12 EUR/m2 mēnesī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Projekts Park Residence Alfrēda Kalniņa ielā 1, kas atrodas blakus Vērmanes dārzam, ir viens no šī brīža perspektīvākajiem mājokļu investīciju objektiem Rīgas nekustamo īpašumu tirgū. Investējot RENTURE apsaimniekotajos un uzturētajos dzīvokļu īpašumos projektā Park Residence, investoriem ir iespēja saņemt tūlītēju investīciju atdevi līdz pat 25% gadā no dzīvokļu realizācijas tādās īstermiņa īres platformās kā airbnb.com, booking.com, u.c.

Park Residence dzīvokļu īpašumi – izcila investīcija dzīvokļu īpašumos Rīgas centrā

Park Residence Alfrēda Kalniņa ielā 1 ir mūsdienīgs projekts, kura kultūrvēsturiskais mantojums sastopas ar modernu un estētisku dzīvojamo platību. Nekustamā īpašuma unikālā atrašanās vieta Rīgas centrā - Vērmanes dārza, iepirkšanās centru un restorānu tuvumā - padara to par izcilu investīciju objektu dzīvokļu īpašumu gan kā naudas plūsmas objektu, gan aktīvu saglabāšanai, uzkrāšanai un tālākai realizācijai. Iegādei pieejamie vienistabas un divistabu dzīvokļi ar platību no 13m2 līdz 36m2, kuru apdarē un dizainā izmantoti pasaulē atzītu zīmolu materiāli un santehnika, ir īpaši piemēroti īstermiņa īres dzīvokļu iekārtošanai un realizācijai galvaspilsētas viesiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Db.lv viesojas pirmajā Klīversalas kvartāla ēkā, kurā dārgākais dzīvoklis maksā 1,4 miljonus eiro

Lelde Petrāne, 11.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunā dzīvojamā ēka Rīgā, Klīversalā River Breeze Residence ir gandrīz gatava uzņemt iemītniekus - pirmie dzīvokļu īpašnieki jau atveduši savas mantas. Biznesa portālam db.lv bija iespēja paviesoties jaunajā projektā ar ekskluzīvo atrašanās vietu. Jāuzsver, ka teritorija ap šo un vēl citām topošajām ēkām nebūs slēgta - tur tiek veidots Klīversalas kvartāls ar mierīgu un zaļu atpūtas zonu visiem pilsētas iedzīvotājiem, kurā iecerēts ierīkot gan bērnu rotaļu laukumus, gan kafejnīcas.

Šī ir pirmā dzīvojamā māja plānotajā kompleksā. Senāk šajā vietā atradusies kuģu remonta rūpnīca, un teritorija bija slēgta. Gadu desmitiem šī teritorija, kas ir pašā Rīgas centrā, bijusi pilnībā izolēta. Tagad plānots to atvērt un atdot pilsētai, jo tā būs publiski pieejama. Kvartālā, kas galvenokārt saskaņošanas dēļ tapis daudzu gadu garumā, būs dzīvojamās ēkas, bet iecerēti arī laukumi ar kafejnīcām, kafejnīcas uz ūdens, piestātnes, bērnu rotaļu laukumi. Galvenais akcents būs laukums, kuram nosaukums vēl tiek domāts, bet izmēra ziņā tas būs identisks Līvu laukumam Vecrīgā.

River Breeze Residence ir 48 dzīvokļi, no tiem vairāk nekā desmit šobrīd ir nopirkti. Kopējais investīciju apjoms River Breeze Residence ēkā ir aptuveni 20 milj. eiro. Pirmie pircēji interesi par dzīvokļu iegādi izrādījuši jau 2015. gadā. Pārsvarā pircēji ir vietējie, kas iegādājas dzīvokļus savām vajadzībām, nevis kā investīciju objektus. Dārgākais ir 300 kvadrātmetrus (iekšējā platība 190 kvadrātmetri plus terase) plašais penthouse dzīvoklis - cena 1,4 miljoni eiro. Mazākajam dzīvoklim mājā ir 59 kvadrātmetri - cena 253 tūkstoši eiro. Cenu politika veidota tā, ka tās aug atkarībā no skata pa logu un stāva. Projekta - gan River Breeze Residence, gan kvartāla kopumā - arhitekts ir Vents Didrihsons, būvnieks - Lnk Industries.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Ieguldot miljonu eiro, uzsākta vēsturiska nama renovācija Lāčplēša ielā

Zane Atlāce - Bistere, 25.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas centra kvartālā Baznīcas ielas posmā starp Lāčplēša un Ģertrūdes ielu topošajā premium klases dzīvokļu namā Club Central Residence II sākti iekštelpu izveides darbi, bet namam Lāčplēša ielā 13 uzsākta renovācija, informē augstākās klases nekustamo īpašumu uzņēmuma Baltic Sotheby`s International Realty pārstāve Svetlana Bondarevska.

Paredzēts, ka ar šīs ēkas renovācijas darbu pabeigšanu rudenī, noslēgsies jaunā kvartāla izveide, kurā kopējais šī projekta attīstītāja SIA Axi Invest ieguldījums pārsniegs 13 miljonus eiro.

Kvartāla attīstība sākās 2014. gada vasarā, un to veido četri īpašumi. 2015. gada nogalē ekspluatācijā tika nodots augstākās klases komfortam atbilstoši uzbūvētais 7 stāvu 20 dzīvokļu nams - Club Central Residence, kur dzīvokļi tika izpirkti gada laikā. Šī dzīvokļu nama Baznīcas ielā 18a un tā fasādes arhitektūras un interjera līdzautori ir arhitektūras birojs Tectum un starptautiski atzītā latviešu arhitekte Zane Tetere.

Pašlaik tam līdzās top Club Central Residence otrā kārta: jauns premium segmenta 7 stāvu nams ar kopējo platību 3930 m². Ēkas arhitekts un interjeru autors ir SIA SZK/Z un tā vadošais arhitekts Uģis Zābers. Namā būs 28 dzīvokļi platībā no 46 līdz pat 252 m² un komerctelpas. Jaunbūvējamai ēkai pavasarī tika nosvinēti spāru svētki, sasniedzot ēkas augstāko punktu, ir pabeigta karkasa un jumta izbūve, un sākušies iekštelpu apdares darbi. Līdz šim pārdoti jau 30% šī nama telpu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Par 5,5 miljoniem eiro Lāčplēša ielā top Club Central Residence II

Zane Atlāce - Bistere, 06.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kvartālā starp Lāčplēša un Ģertrūdes ielām savu augstāko punktu sasniedzis un spāru svētkus svin otrais septiņu stāvu augstais nams Club Central Residence II, kura būvniecība izmaksās 5,5 miljonus eiro, informē bankā Citadele, kas finansē šo projektu.

Kvartāla izveides projekta kopējās investīcijas pārsniegs 13 miljonus eiro. Pabeidzot šo projektu, Rīgas vēsturisko centru papildinās četru gadu laikā no jauna uzceltu divu ēku un divu atjaunotu namu komplekss.

Ēkas arhitekts un interjeru autors ir SIA SZK/Z un tā vadošais arhitekts Uģis Zābers. Nama kopējā platība būs 3930 m². Ēkas septiņos virszemes stāvos tiks izvietoti 28 dzīvokļi. Projektu attīsta SIA Axi Invest, būvnieks ir AS LNK Industries, bet objekta telpu tirdzniecības tiesības ir premium segmenta nekustamo īpašumu uzņēmumam Baltic Sotheby’s International Realty.

«Kreditējot nekustamā īpašuma nozari, arvien biežāk novērojam jaunu namu un pat kvartālu atdzimšanu Rīgas vēsturiskajā centrā. Vēsturiskais apvienojamā ar moderno un šodienas dzīves kvalitātei atbilstošo uzrunā mūsdienu aizņemto un prasīgo pilsētnieku. Tādēļ šis segments ir interesants gan nekustamo īpašumu attīstītājiem, gan pircējiem,» skaidro bankas Citadele valdes locekle Santa Purgaile.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Mārupe Wake Park​ īpašnieks: Ir jāriskē!

Laura Mazbērziņa, 15.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izmantojot Eiropas Savienības fondu finansējumu, «Mārupe Wake Park» izveidots pūšļu parks, kurš šobrīd kļuvis pieprasītāks nekā veikparks, biznesa portālam db.lv pastāstīja «Mārupe Wake Park» īpašnieks Kristaps Gredzens.

Pūšļu parka izveidē ieguldīti 30 tūkstoši eiro.

«Sākotnēji domāju, ka veidot pūšļu parku būtu nenopietni. Pagāja trīs gadi un izdomāju, ka tomēr jāpamēģina. Interesanti ir tas, ka nesen Meksikā apmeklēju pūšļu parku, bet tur pieprasījums bija ļoti neliels. Šeit par pieprasījumu nevaru sūdzēties. 30 tūkstoši eiro par pūšļu parku man šķita neadekvāti augsta summa, bet nevienā mirklī nenožēloju šo projektu,» teic K. Gredzens.

K. Gredzens stāsta, ka «Mārupe Wake Park» attīstībai vairākkārt izmantots Eiropas Savienības fondu finansējums un viņš iesaka to darīt arī citiem uzņēmējiem.

«Mārupe Wake Park» ideja radusies nejauši - tagad hobijs pārtapis biznesā. «Mārupe Wake Park» izveidots pirms sešiem gadiem un ar 8 tūkstošiem eiro kabatā. K. Gredzens sapratis, ka lielu naudu tērē, braucot uz citiem veikparkiem, tāpēc jātaisa savs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Nekustamo īpašumu attīstītājs: Rīga no krīzes atkopjas lēnāk

Ingrīda Drazdovska, 12.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma tirgus līdz galam vēl nav atkopies, Rīgā tas atgūstas krietni lēnāk nekā Tallinā vai Viļņā

Tā intervijā laikrakstam Dienas Bizness norāda Pro Kapital Grupp vadītājs Paolo Mikeloci (Paolo Michelozzi), tajā pašā laikā piebilstot, ka ekonomiskie indikatori ir pozitīvi, kas vieš pārliecību, ka arī Rīgā tuvākajā nākotnē būs labāka tirgus situācija.

Nav vienkāršs tirgus

Pašlaik šīs nekustamā īpašuma kompāniju grupas portfelī ir attīstības projekti 100–130 miljonu eiro vērtībā visās trijās Baltijas valstīs. Pēc krīzes uzņēmums aktīvāk darbojies kaimiņvalstīs, taču šogad, pēc ilgāka pārtraukuma, tas ir pabeidzis augstvērtīgu dzīvojamo māju River Breeze Residence Klīversalā. Sākt jebkādu jaunu projektu pēc krīzes bija izaicinoši, atzīst P. Mikeloci. Klīversalas kvartāla attīstību uzņēmums ir sācis virzīt jau pirms krietna laika. «Tas ir mūsu nozīmīgākais projekts, mums ir jābūt ļoti uzmanīgiem, lai to attīstītu labākajā iespējamā veidā, lai projekts atbilstu visām tām prasībām, ko izvirza pilsēta. Tad, kad redzējām, ka varam sasniegt labus rezultātus, ka detālplānojums ir optimāls, sākām, un esam apmierināti ar panākto rezultātu. Protams, tam, ka projekts nāca tik ilgi, ir saistība arī ar kopējo situāciju nekustamā īpašuma tirgū,» viņš piebilst. Pašlaik šajā projektā ir pārdota aptuveni 1/3 apartamentu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā

, 13.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atbilstoši Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumam, pašvaldības SIA Rīgas satiksme ir uzdots 18. novembrī no plkst. 13.30 līdz plkst. 16.00 pārkārtot sabiedriskā transporta satiksmi, informēja Rīgas dome.

Autobusi

1., 14., 16. un 826.maršruta autobusi no pilsētas centra kursēs no Abrenes ielas, tālāk pa Dzirnavu ielu, Satekles ielu, Marijas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Pērnavas ielu, Brīvības ielu, tālāk pa maršrutu; atpakaļ uz pilsētas centru – pa Brīvības ielu, Pērnavas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Marijas ielu, Elizabetes ielu, Satekles ielu, Lāčplēša ielu, Abrenes ielu.

2., 24. un 24.a maršruta autobusi no Vecmīlgrāvja un Mangaļsalas kursēs līdz Raiņa bulvārim, tālāk pa Reimersa ielu, Kalpaka bulvāri un atpakaļ.

3.maršruta autobusi no Bolderājas kursēs pa maršrutu līdz Daugavgrīvas ielai, tālāk pa Daugavgrīvas ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Aristida Briāna ielu, Tallinas ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu. No Pļavniekiem kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Bruņinieku ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Daugavgrīvas ielu un tālāk pa maršrutu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pirmajā Aurora Park Residence izsolē visus dzīvokļus nopērk banku uzņēmumi

Ingrīda Drazdovska, 16.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksātnespējīgās SIA Mazā Nometņu 16 īpašumu izsolēs, kurās piedāvāti 40 dzīvokļi Rīgā, nopirkti visi mājokļi, informēja uzņēmuma administratora Guntara Birsāna birojā.

Izsolēs piedāvāti dzīvokļi Rīgā, Liepājas ielā 2, kas ir projekta Aurora Park Residence mājokļi vienā no mājas korpusiem. Tā attīstītājs SIA Mazā Nometņu 16 maksātnespēju pieteica 2009. gadā, tobrīd bija pabeigta dzīvojamā kompleksa projekta 1. kārta. Tās pabeigšana sakrita ar straujo lejupslīdi nekustamā īpašuma tirgū. 2008. gadā dzīvokļi piedāvāti par 2000 – 2500 eiro/m2.

Decembrī notikušajās izsolēs piedalījušās gan juridiskās, gan fiziskās personas. Visvairāk dzīvokļu nosolījusi SIA Latectus (SEB bankas uzņēmums), bet dažus nopirkušas arī SIA Promano Lat (Nordea bankas uzņēmums) un SIA Salvus (DnB Nord bankas uzņēmums).

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO: Park Hotel Ķemeri joprojām operatora meklējumos

Laura Mazbērziņa, 01.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieczvaigžņu viesnīcai Park Hotel Ķemeri, kas atradīsies bijušajā Ķemeru sanatorijā, joprojām tiek meklēts operators,

biznesa portālam pastāstīja Lotfi Abid, SIA Park Hotel Kemeri projekta vadītājs.

Iepriekš tika ziņots, ka līgumu ar viesnīcas operatoru plānots noslēgt jau vasaras sākumā. Tagad kā iespējamais laiks tiek minēts nākamā gada janvāris.

Šobrīd pārrunu ceļā tiekot analizēti pasaules atpazīstamākie viesnīcu operatori ar pieredzi kūrortu industrijā. 2019. gada janvārī tiks noslēgts līgums ar vienu no operatoriem un uzsākti viesnīcas tālākie labiekārtošanas darbi, balstoties uz izvēlētā viesnīcu operatora standartiem. Šobrīd notiek pārrunas ar trim starptautiskiem viesnīcu operatoriem, taču konkrēti nosaukumi netiek atklāti.

Līdz šim viesnīcas ēkā noritējuši remontdarbi, lai sagatavotu to rekonstrukcijai – ierīkota apkures sistēma, kas nestrādāja vairāku gadu garumā, atjaunoti logi, savesta kārtībā drenāžas sistēma, tiek izstrādāti un saskaņoti nepieciešamie tehniskie, tehnoloģiskie un dizaina projekti. Objekta rekonstrukcijas un tehnoloģisko projektu izstrādē piedalījušies starptautiskie un vietējie vadošie eksperti wellness jomā. Tam visam bija nepieciešami gandrīz divi gadi. Viesnīcā ir ar mēbelēm labiekārtoti četri viesnīcas pilotnumuri (Junior Suit, Corner Suit, Standard Double un Standart Twin numuri). Kā mēbeļu, materiālu, aprīkojuma piegādātājus un sadarbības partnerus SIA Park Hotel Kemeri ir izvēlējies Latvijas uzņēmumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Klīversalas projektā River Breeze Residence nosvinēti spāru svētki

Lelde Petrāne, 31.05.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunā dzīvojamā ēka Klīversalā River Breeze Residence nosvinējusi spāru svētkus, iezīmējot simbolisku brīdi, kad pabeigti apjomīgākie būvdarbi.

Projekta vizualizācijas skaties raksta galerijā!

Celtniecības darbus veic AS LNK Industries. Ēku plānots nodot ekspluatācijā šā gada beigās. Šobrīd noslēgti 11 dzīvokļu pārdošanas priekšlīgumi. Kopējais investīciju apjoms - ap 20 milj. eiro.

River Breeze Residence, Kuģu ielā 28 ir pirmā ēka Rīgas Klīversalas kvartāla apbūvē, ko veic A/S Pro Kapital Latvia meitas uzņēmums SIA Klīversala.

River Breeze Residence kopējā platība ir 12 850 kvadrātmetri, 7 virszemes stāvi un 2 pazemes (autostāvvietas), panorāmas lifti. Paredzētais dzīvokļu skaits – 48, dzīvokļu platība: 56 m2– 316 m2. Katram dzīvoklim ir terase, augšējos stāvos iebūvēti kamīni, pārējos stāvos ir iespēja tos izbūvēt. Pirmā stāva dzīvokļi veidoti kā town house – divos līmeņos, ar privāti norobežotu ārtelpu, radot privātmājas sajūtu Rīgas centrā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsdienās sapnis par savu mājokli vairs nav nesasniedzams. Iedzīvotāju labklājības līmenis arvien uzlabojas, radot vēlmi ieguldīt savā nekustamajā īpašumā.

Ņemot vērā pieaugušo interesi un pieprasījumu pēc jauniem mājokļiem Rīgā, nekustamo īpašumu attīstītājs SIA Kalnina 1 piedāvā pārdomātus dzīvokļus ar privātu pagalmu Rīgas tuvajā centrā blakus parkam, Alfrēda Kalniņa ielā 1.

Park Residence ir mūsdienīgs projekts, kurā kultūrvēsturiskais mantojums sastopas ar modernu, estētisku dzīvojamo platību mūsdienīgiem pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, dāvājot pagātnes vērtības mūsdienu ērtībās..

Park Residence namā ir iespējams iegādāties funkcionālus augstas klases dzīvokļus ar pilnu iekšējo apdari platībās no 13 kvm līdz 36 kvm; studijas tipa dzīvokļus vai studijas tipa dzīvokļus ar vienu guļamistabu. Līdz detaļām pārdomāti dzīvokļu plānojumi, optimālas istabu un dzīvokļu zonu proporcijas dod iespēju pilnvērtīgi izmantot telpu. Apdarē un dizainā izmantoti tikai laika pārbaudi izturējuši, kvalitatīvi materiāli un elementi, pasaulē atzīti zīmoli – VILLEROY & BOCH akmens masas flīzes, HANSGROHE santehnika, Itālijā ražoti CORDIVARI radiatori, divslāņu ozola parketa dēļi PARKY un MEISTER, dušas izbūvētas ar VILLEROY & BOCH jaunās paaudzes materiāla dušas paliktņiem ARCHITECTURA vai flīzētas ar kritumu uz lineāru TECE trapu ar flīzes apdares nosegvāku, JUNG rozetes un slēdži. Namā ir izbūvētas jaunas inženierkomunikācijas – ūdensapgādes un kanalizācijas sistēma ar ūdens skaitītājiem dzīvoklī, apkures sistēma ar iespēju skaitītāju rādījumus nolasīt attālināti, kā arī elektroapgādes sistēma. Šī gada aprīlī tiek uzsākta dzīvokļu tirdzniecība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Gatavojoties Rail Baltica, pie Origo būvēs jaunu viesnīcu

Natālija Poriete, 27.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vasaras beigās Rīgā plānots sākt būvēt operatora Radisson viesnīcu, kura strādās ar zīmolu Red, intervijā rus.db.lv pastāstīja kompānijas Astor Group finanšu direktors Māris Stafeckis.

Paredzams, ka būvniecība ilgs 18 mēnešus.

Viesnīca tiks būvēta Rīgas centrā – netālu no tirdzniecības centra Origo, līdzās vietai, kur būs Rail Baltica stacija. Patlaban tajā vietā atrodas Mildas tirdziņš, līdz ar to precīza viesnīcas atrašanās vieta būs starp Satekles, Elizabetes un Birznieka-Upīša ielām.

«Vēsturiski mums jau šī vieta pieder – zemes gabals un trīs uz tā atrodošās ēkas. Šīs viesnīcas atrašanās vieta būs labākā no visām mūsu viesnīcām. Līdzās Rail Baltic dzelzceļa terminālim , kas ir milzīgs infrastruktūras pluss,» viņš uzsvēris.

M. Stafeckis pastāstīja, ka viesnīcu pārvaldīs Rezidor Hotel Group, bet operators būs Radisson. Ja nesen atvērto viesnīcu zīmols ir Park Inn, tad jaunā viesnīca būs ar zīmolu Red, kas, pēc viņa teiktā, nav īpaši izplatīts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Šeit var braukt jebkurš, bet īpaši priecīgi esam par radošām personībām – māksliniekiem, pavāriem, dzejniekiem un citiem,» biznesa portālam db.lv saka māksliniece Patricija Brekte, kura Siguldā kopā ar dzīvesbiedru Ksavjēru no Francijas izveidojusi mākslinieku māju «Peahen Residence».

Iepriekš biedrība «Peahen» 12 gadus darbojusies Andrejsalā, Rīgā. Tur Patricija Brekte izveidoja savu mākslas studiju «Art Studio Peahen», bet nu jau aptuveni divarpus gadus savas jaunās mājas atradusi Siguldā. «Art Studio Peahen organiski attīstījās, izveidojās rezidence un komandai pievienojās Ksavjērs, kurš pameta labi apmaksātu darbu Londonā un pārcēlās uz Latviju. Piepildījām lielāku sapni un iekārtojām savu mākslas māju, es pati izveidoju savu darbnīcu, bet viņš savu virtuvi!»

Mākslinieces iedvesmas avots un mākslas bagātināšanās veids ir ceļošana, tāpēc viņa sākusi nodarboties ar mākslas tūrismu un izveidojusi «Peahen Art Holidays». Nedēļas garumā viņa piedāvā braucienu uz Franciju, nelielai klientu grupai. «Pirmo braucienu es nosapņoju un realizēju to ar saviem pirmajiem gleznošanas studentiem, pati īrēju māju, pavāru, mašīnu,» atceras P.Brekte. Brauciens parasti ilgst 7 dienas, no sestdienas līdz sestdienai un tajā piedalās 7 personas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Papildināts - Ekspluatācijā nodots 4 miljonu projekts Charlotte Residence vēstniecību rajonā; cenas - no 4200 EUR/m2

Lelde Petrāne, 13.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekspluatācijā ir nodots daudzdzīvokļu nams Charlotte Residence Rīgas klusajā centrā, Vidus ielā – tā dēvētajā vēstniecību rajonā. Charlotte Residence pašlaik ir vienīgais jaunais projekts šajā rajonā.

(Papildināts ar informāciju par dzīvokļu cenām.)

Daudzdzīvokļu nama būvprojekta autors ir AS Palast Architekts, galvenais būvuzņēmējs – Intelligent Constructor. Charlotte Residence būvniecība tika uzsākta 2012. gada novembrī, kopējais investīciju apjoms ir četri miljoni eiro.

Kā liecina biznesa portālam db.lv sniegtā informācija, dzīvokļu cenas šajā projektā ir no 4200 EUR/m2.

Jaunajā sešstāvu dzīvojamajā namā ir 15 dzīvokļi ar platību no 40 m2 studijas tipa dzīvoklim līdz 209 m2 penthausam ar četrām istabām un terasi. Ēkai ir pazemes autostāvvieta divos līmeņos.

Pašlaik dzīvokļi ir bez apdares.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Saistībā ar svinīgo goda sardzes maiņu ierobežos satiksmi

, 18.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieminot Komunistiskā terora upurus 25.martā un ievērojot Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku iesniegumu, ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka svinīgā Goda sardzes maiņa notiks 25.martā plkst.14.00 pie Brīvības pieminekļa, informēja Rīgas dome.

Rīkojumā noteikts, ka 25.martā no plkst. 7.30 līdz plkst.14.30 transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot pasākuma dalībnieku transportlīdzekļus):

– Kalpaka bulvāra posmā no Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas sporta laukuma līdz Brīvības bulvārim;

– Brīvības bulvāra posmā no Kalpaka bulvāra līdz Raiņa bulvārim.

Policija 25.martā no plkst. 13.40 līdz plkst. 14.00 un no plkst.14.05 līdz plkst.14.20 nodrošinās Goda sardzes rotas kolonnas pārvietošanos pa maršrutu: Kalpaka bulvāris (pretim Rīgas Valsts 1. ģimnāzijai) – Brīvības bulvāris – Brīvības piemineklis – Brīvības bulvāris – Kalpaka bulvāris.

No plkst. 13.40 līdz plkst. 14.00 un no plkst.14.05 līdz plkst.14.20 policija regulēs transporta satiksmi atbilstoši nepieciešamībai:

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

11.novembrī Rīgā būs satiksmes ierobežojumi

, 07.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) iesniegumu ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka 11.novembrī Rīgā notiks: plkst. 9.00 ekumēniskais dievkalpojums Svētā Pētera luterāņu baznīcā; plkst. 11.00 vainagu nolikšanas ceremonija Rīgas Brāļu kapos; plkst. 13.00 Rīgas Garnizona vienību militārā parāde Brīvības pieminekļa laukumā; plkst. 14.00 Goda sardzes svinīgā maiņas ceremonija pie Rīgas pils; plkst. 15.00 ziedu nolikšana pie Oskara Kalpaka pieminekļa; plkst. 15.30 atceres pasākums Rīgas atbrīvotājiem Sudrabkalniņā, informēja Rīgas dome.

Rīkojumā noteikts, ka transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot NBS transportlīdzekļus ar Rīgas Garnizona un Latvijas Republikas Saeimas un valsts prezidenta drošības dienesta speciālām caurlaidēm):

11.novembrī no plkst. 7.00 līdz plkst. 10.00:

• Doma laukumā;

11.novembrī no plkst. 7.00 līdz plkst. 13.00:

• autostāvvietā pie Rīgas Brāļu kapiem Varoņu ielā;

• autostāvvietā pie I Meža kapiem Aizsaules ielā;

11.novembrī no plkst. 7.00 līdz plkst. 15.00:

• Kalpaka bulvārī, posmā no Brīvības bulvāra līdz Reimersa ielai;

• Brīvības bulvārī, posmā no Kalpaka bulvāra līdz Raiņa bulvārim;

• Aspazijas bulvāra abās pusēs, posmā no Teātra ielas līdz Kaļķu ielai;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar Lāčplēša dienas pasākumiem

, 10.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) iesniegumiem un Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta iesniegumu irt sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka 11. novembrī Rīgā notiks: plkst.9.00 ekumēniskais dievkalpojums Doma baznīcā; plkst.11.00 vainagu nolikšanas ceremonija Rīgas Brāļu kapos; plkst.13.00 Rīgas Garnizona vienību militārā parāde Brīvības pieminekļa laukumā; plkst.14.00 Goda sardzes svinīgā maiņas ceremonija pie Rīgas pils; plkst.14.30 ziedu nolikšana un salūts pie Oskara Kalpaka pieminekļa; plkst.15.30 atceres pasākums Rīgas atbrīvotājiem Sudrabkalniņā; plkst.19.00 Goda sardzes svinīgā maiņas ceremonija un salūts pie Brīvības pieminekļa.

Rīgas dome informē, ka rīkojumā noteikts, ka 11.novembrī transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot NBS transportlīdzekļus ar Rīgas Garnizona un Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta speciālām caurlaidēm un diplomātiskos transportlīdzekļus):

– no plkst.7.00 līdz plkst.10.00 11.Novembra krastmalas posmā no Bīskapa gātes līdz Poļu gātei;

– no plkst.7.00 līdz plkst.10.30 Herdera laukumā un ielas abās pusēs starp Herdera laukumu un Doma laukumu;

– no plkst.7.00 līdz plkst.15.00:

• autostāvvietā pie Rīgas Brāļu kapiem Varoņu ielā;

• autostāvvietā pie I Meža kapiem Aizsaules ielā;

– no plkst.7.00 līdz plkst.20.00:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīļa sākumā notikušajās maksātnespējīgās SIA Mazā Nometņu 16 jeb dzīvojamā projekta Aurora Park Residence īpašumu izsolēs realizēti pēdējie šā kompleksa dzīvokļi, apstiprināja SIA Mazā Nometņu 16 maksātnespējas administrators Guntars Birsāns. Atlikusi ir vien pazemes autostāvvieta.

5. un 6. aprīlī izsolēs piedāvāti 48 nekustamie īpašumi. Lielākoties tos nosolījuši banku nekustamā īpašuma uzņēmumi, bet divus dzīvokļus iegādājušās fiziskas personas. Īpašumi nosolīti par cenu virs 800 Ls/m2.

Db.lv jau ziņoja, ka no 14. līdz 16. februārim notika 63 maksātnespējīgās SIA Mazā Nometņu 16 piederošo nekustamo īpašumu (dzīvokļu), kas atrodas Rīgā, Liepājas ielā 2, pirmās izsoles. Nosolīti visi piedāvātie 63 īpašumi. Vēl pirms tam 2010. gada decembrī izsolīti citi 40 dzīvokļi, kas tāpat visi realizēti. Dzīvokļi nosolīti par aptuveni 820 – 840 Ls/m2. Februārī notikušajās izsolēs aktīvākie solītāji bija banku nekustamā īpašuma uzņēmumi, bet divus dzīvokļus nosolījuši ne–banku klienti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kārtējās projekta Aurora Park Residence dzīvokļu izsolēs nosolīti visi piedāvātie 63 īpašumi, apstiprināja projekta attīstītāja – maksātnespējīgās SIA Mazā Nometņu 16 administrators Guntars Birsāns.

Db.lv jau ziņoja, ka no 14. līdz 16. februārim notika 63 maksātnespējīgās SIA Mazā Nometņu 16 piederošo nekustamo īpašumu (dzīvokļu), kas atrodas Rīgā, Liepājas ielā 2, pirmās izsoles.

Aktīvākie solītāji bija banku nekustamā īpašuma uzņēmumi, bet divus dzīvokļus nosolījuši ne–banku klienti. Vienu dzīvokli nosolīja fiziska persona, otru – juridiska persona. Pēc G. Birsāna vērtējuma, ne–banku klientu aktivitāte nebija liela. Tādi kopumā bijuši četri, pieci klienti. Dzīvokļi nosolīti vidēji par 820 – 840 Ls/m2.

Jau vēstīts, ka SIA Mazā Nometņu 16 maksātnespēju pieteica 2009. gadā, tobrīd bija pabeigta dzīvojamā kompleksa projekta 1. kārta. Tās pabeigšana sakrita ar straujo lejupslīdi nekustamā īpašuma tirgū. 2008. gadā dzīvokļi piedāvāti par 2000 – 2500 eiro/m2.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 13., 14. un 15. decembrī Rīgā, viesnīcā City Hotel Bruņinieks notiks maksātnespējīgās SIA Mazā Nometņu 16 īpašumu izsole, liecina šā maksātnespējīgā uzņēmuma administratora paziņojums Latvijas Vēstnesī.

Izsolēs piedāvāti 40 dzīvokļi Rīgā, Liepājas ielā 2 – faktiski tie ir projekta Aurora Park Residence mājokļi vienā no mājas korpusiem. Tā attīstītājs SIA Mazā Nometņu 16 maksātnespēju pieteica 2009. gadā, tobrīd bija pabeigta dzīvojamā kompleksa projekta 1. kārta, kurā kopā tapuši 152 dzīvokļi. Tās pabeigšana sakrita ar straujo lejupslīdi nekustamā īpašuma tirgū. 2008. gadā dzīvokļi piedāvāti par 2000 – 2500 eiro/m2.

Decembrī paredzētās izsoles būs pirmās šo dzīvokļu izsoles, tās notiks ar augšupejošu soli. Dzīvokļu kopējā platība (tiek ieskaitīta arī terašu platība) ir dažāda: no 67 m2 līdz 220 m2. Arī mājokļu apdare ir atšķirīga: dzīvokļi ir gan ar t.s. pelēko, gan t.s. balto apdari. Tādējādi īpašumu sākumcena un diapazons ir dažāda. Lētākie dzīvokļu sākumcena ir nedaudz virs 27 tūkst. latu, bet dārgākais dzīvoklis tiek piedāvāti turpat par 70 tūkst. latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Izsola nākamos Aurora Park Residence dzīvokļus

Ingrīda Drazdovska, 05.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien un rīt notiek maksātnespējīgās SIA Mazā Nometņu 16 jeb dzīvojamā projekta Aurora Park Residence īpašumu izsoles, izriet no sludinājuma lv.lv.

Db.lv jau ziņoja, ka no 14. līdz 16. februārim notika 63 maksātnespējīgās SIA Mazā Nometņu 16 piederošo nekustamo īpašumu (dzīvokļu), kas atrodas Rīgā, Liepājas ielā 2, pirmās izsoles. Nosolīti visi piedāvātie 63 īpašumi. Vēl pirms tam 2010. gada decembrī izsolīti citi 40 dzīvokļi, kas tāpat visi realizēti. Dzīvokļi nosolīti par aptuveni 820 – 840 Ls/m2. Februārī notikušajās izsolēs aktīvākie solītāji bija banku nekustamā īpašuma uzņēmumi, bet divus dzīvokļus nosolījuši ne–banku klienti.

5. un 6. aprīlī notiek projekta otrās mājās, korpusa dzīvokļu izsoles. Pēc kārtas pirmajās izsolēs kopumā piedāvāti 48 dzīvokļi. To dzīvokļu apdares līmenis ir dažādas – ir gan t.s. pelēkā, gan baltā apdare. Izsolāmo dzīvokļu platība ir salīdzinoši paliela – sākot no 74 m2 un tiem ir arī plaša t.s. ārtelpa – lodžijas, terases. Tādējādi ir atšķirīga arī piedāvāto mājokļu izsoles sākumcena. Zemākā ir aptuveni 28,5 tūkst. latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 14. – 16. februārī paredzēta nākamās projekta Aurora Park Residence kārtas dzīvokļu izsole, liecina Latvijas Vēstnesī publicētā informācija.

Pirmajās izsolēs ar augšupejošu soli februārī paredzēts pārdot 63 maksātnespējīgās SIA Mazā Nometņu 16 piederošos nekustamos (dzīvokļus) īpašumus, kas atrodas Rīgā, Liepājas ielā 2.

Db.lv jau ziņoja, ka SIA Mazā Nometņu 16 maksātnespēju pieteica 2009. gadā, tobrīd bija pabeigta dzīvojamā kompleksa projekta 1. kārta. Tās pabeigšana sakrita ar straujo lejupslīdi nekustamā īpašuma tirgū. 2008. gadā dzīvokļi piedāvāti par 2000 – 2500 eiro/m2.

2010. gada decembrī notikušas projekta pirmā korpusa dzīvokļu izsole. Piedalījušās gan juridiskās, gan fiziskās personas. Visvairāk dzīvokļu nosolījusi SIA Latectus (SEB bankas uzņēmums), bet dažus - arī SIA Promano Lat (Nordea bankas uzņēmums) un SIA Salvus (DnB Nord bankas uzņēmums).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad plānots pabeigt noliktavu, ražošanas un biroju telpu kompleksa "Green park" būvniecības pirmo kārtu. Līdz ar to paredzams, ka gada beigās tur darbu sāks starptautiskais loģistikas uzņēmums "Itella Logistics", kas starptautiskās e-komercijas iespējas vietējiem uzņēmumiem padarīs vienkāršākas. Nākamgad uz "Green park" pārcelsies arī "McDonald’s" Baltijas loģistikas centrs.

Industriālā parka attīstītājs, projektētājs un būvnieks ir uzņēmums "Piche". "Green park" ir trešais "Piche" realizētais industriālais parks Starptautiskās lidostas "Rīga" tuvumā. Turklāt uzņēmums Mārupē ir iegādājies zemi kopumā 300 000 kvadrātmetru platībā līdzīgu industriālo parku būvniecībai nākotnē. "Green park" būs noliktavas 50 000 kvadrātmetru platībā un biroju telpas 7 000 kvadrātmetru platībā.

SIA "Piche" valdes priekšsēdētājs Pēteris Senkāns informē: "Ar "Itella Logistics" pievienošanos mūsu industriālo parku iemītnieku pulkam skaidri iezīmējas e-komercijas klastera aprises, kas pašreizējos apstākļos un arī tuvākajā nākotnē būs īpaši svarīgi. Ap šo uzņēmumu un jau mūsu esošo klientu "Omniva" daudzi uzņēmumi var veiksmīgi veidot e-komercijas piegādes centrus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Divu Park inn by Radisson viesnīcu izveidē Rīgā investēti 25 miljoni eiro

Zane Atlāce - Bistere, 23.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 23.martā Rīgā oficiāli atklātas divas jaunās Park Inn by Radisson tīkla viesnīcas - Park inn by Radisson Residence Riga Barona un Park Inn by Radisson Riga Valdemara, informēja The Rezidor Hotel Group reģionālais viceprezidents Mišels Stalports (Michel Stalport).

Viesnīcu izveidē Rīgā investēti 25 miljoni dolāru. M.Stalports informēja, ka tuvākajā laikā Rīgā plānots atklāt vēl vienu Radisson tīkla viesnīcu. Sīkāka informācija par šo ieceri vai plānotajām investīcijām netiek atklāta, lai nekavētu vai neizjauktu pārrunu procesu, kurā iesaistītas gan bankas, gan pilsēta. Aģentūrai LETA ziņo, ka tā varētu būt viena no uzņēmuma pārvaldīto zīmolu Quorvus Collection, Radisson RED vai Prizeotel viesnīcām. Nosauktie zīmoli līdz šim Latvijā nav pārstāvēti.

Db.lv jau rakstīja, ka janvārī durvis vēra viesnīca Park Inn by Radisson Rīga, Valdemāra, kas atrodas Pārdaugavā, blakus NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centram un iepretī Latvijas Bankas naudas glabātuvei. Viesnīcā izveidoti 178 numuri, trenažieru zāle, restorāns, daudzfunkcionāls konferenču centrs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žurnāls Forbes apkopojis sarakstu ar ASV augstskolām, pēc kuru beigšanas, absolventam ir vislielākās iespējas kļūt bagātam.

Forbes izveidotajā sarakstā ir ņēmis vērā absolventa ienākumus pēc augstskolas pabeigšanas turpmākajos 20 gados, kā arī lielākos ienākumus, kādi ir augstskolu absolventiem.

Desmit labākās ASV augstskolas:

0 līdz 5 gadiem absolventa gada alga - 58 000 USD;

10 līdz 20 gadiem absolventa gada alga - 134 000 USD;

Komentāri

Pievienot komentāru