Nekustamais īpašums

Pārdota a/s Saliena Real

Ingrīda Drazdovska [email protected], 10.11.2004

Jaunākais izdevums

A/s Saliena Real, kas īstenoja ambiciozo pilsētattīstības projektu Saliena Rīgas rajonā, pārdota nekustamā īpašuma investoru un attīstības grupai Quispel Kennel Dordrecht BV, Netherlands. A/s Saliena Real akcionāri Auroris Borealis BV, uzņēmēji Viesturs Koziols un Turmods Stēne Johansens (Tormod Stene Johansen) ir pārdevuši 100 % no tiem piederošajām šā uzņēmuma akcijām. Darījums noticis šā gada 19. oktobrī, — liecina prese paziņojums, ko akcionāru vārdā izplatījis V. Koziols. Darījuma summa netiek atklāta. Oficiālajā paziņojumā lasāms, ka 2004. gada septembrī sarunas ar akcionāriem uzsāka investoru grupa, kurai bija interese par Salienas projekta turpmāko attīstību. Pēc rūpīgas apsvēršanas tika nolemts izvēlēties pārdošanu kā labāko risinājumu. Salienas projekta pārdošana tiek uzskatīta par nākamo soli projekta attīstībā un mārsterplāna ieviešanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs SIA Saliena plāno jau šogad pabeigt golfa apartamentu Saliena Golf Estate celtniecību, sacīja Saliena valdes priekšsēdētājs Maikls Makarovs.

Saliena, turpinot attīstību, izveidojis un sācis Baltijā pirmā Golf Estate koncepta realizāciju. Pasaulē nekustamo īpašumu tirgū golfa komplekss un tam blakus dzīvojamais rajons tiek apzīmēts ar terminu Golf Estate, kas tiek atzīts par prestižu un pieprasītu dzīves vietu.

Šodien tika prezentēta Saliena Golf Estate koncepta pirmā kārta. Ir uzbūvētas pirmās divas mājas ar 25 dzīvokļiem, viena no tām nodota ekspluatācijā februārī, bet otra - aprīlī. Atlikušās projekta mājas paredzēts uzbūvēt līdz šī gada beigām, sacīja Makarovs.

Pagājušā gada jūlijā Saliena paziņoja par plāniem Salienas golfa kompleksa tuvumā uzbūvēt piecas mazstāvu dzīvokļu mājas un astoņas rindu mājas. Projektā plānots ieguldīt piecus miljonus eiro (3,5 miljonus latu). Dzīvokļu platība būs no 45 līdz 128 kvadrātmetriem, tajos būs divas līdz četras istabas, un katrā mājā būs tikai no 12 līdz 20 dzīvokļiem. Dzīvokļu pārdošanas vidējā cena ir, sākot no 1400 eiro (980 lati) par kvadrātmetru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

30. septembrī – lielākais “Atvērto durvju dienu maratons” jaunajos projektos

Sadarbības materiāls, 26.09.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rudens sezonai pamazām iezogoties gan sirdīs, gan prātos, ir īstais laiks pievērsties nopietnākiem plāniem, piemēram, noskatīt ilgi meklēto īpašumu, ko saukt par īstajām mājām. Jauno projektu tirgus šobrīd ir piesātināts ar piedāvājumiem un pietiekami aktīvs arī pircēju pusē, tāpēc lielākais nekustamo īpašumu sludinājumu portāls “City24.lv” 30. septembrī piedāvā “Atvērto durvju dienu maratonu”, kur klātienē būs iespējams apskatīt vairāk nekā 20 jaunos projektus.

Iepazīsties ar dalībniekiem!

Dainas (Centrs), Merks Magnolijas (Centrs), Matīsa iela 29 (Centrs), Silvas Nami (Purvciems), Ošu 2 (Jūrmala), Kvartāls B91 2. kārta (Centrs), Ezerjugla (Jugla), Saliena Park Apartments (Piņķi), Mežciema mājas (Mežciems), Ludviķa iela 2 (Torņakalns), Ezera Solo (Mežaparks), Āpšu 4 (Torņakalns), Elijas Nami (Centrs), Mežaparka lofti (Mežaparks), Zeļļu iela 13 (Āgenskalns), Mārupes iela 6 (Āgenskalns), Lieplejas (Čiekurkalns), Amālijas iela 5A (Āgenskalns), Brīvības gatve 217 (Teika), Merks Viesturdārzs (Centrs), Jelgavas iela 65 (Torņakalns), Green Space (Piņķi), Raņķa dambis 31 (Āgenskalns).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Golfa Villas projekts tiek attīstīts kopā ar pircēju, būvējot viņa izvēlētu somu ražotāja Honka mājas projektu.

Projekts Saliena ir uzsācis attīstīt ekskluzīvu privātmāju rajonu Golfa Villas pie Jūrmalas Golfa laukuma, tādējādi turpinot pirms vairākiem gadiem uzsākto Golf Estate konceptu.

Par jauno projektu lielu interesi jau izrāda golfa cienītāji no dažādām valstīm, kas novērtē projekta vienu no galvenajām priekšrocībām - privātmājas atradīsies tikai 200 metru attālumā no golfa kluba ēkas.

Jaunais projekts atbildīs premium klasei. Šobrīdbūs pieejamas deviņas somu ražotāja Honka pasaulē augsti novērtētās koka mājas 200 - 250 kv.m. platībā. Golfa Villas projekts tiek attīstīts kopā ar pircēju, būvējot viņa izvēlētu somu ražotāja Honka mājas projektu. Tas nozīmē, ka pircējs var līdzdarboties projekta īstenošanā no zemes izvēles līdz atslēgu nodošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

22. aprīlī 17 jaunajos projektos Rīgā un Pierīgā notiks atvērto durvju diena

Sadarbības materiāls, 17.04.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauno projektu lauciņā ”Atvērto durvju dienas maratons”, ko organizē nekustamo īpašumu sludinājumu portāls “City24.lv” sadarbībā ar nekustamo īpašumu attīstītājiem, allaž ir viens no gaidītākajiem un apmeklētākajiem pasākumiem, jo vienas dienas ietvaros iespējams klātienē apskatīt un izstaigāt vairākus projektus, lai galu galā izdarītu visdrošāko un pareizāko izvēli mājokļa iegādē. Šoreiz vienas dienas ietvaros būs iespējams viesoties 17 jaunajos projektos.

“Neskatoties uz EURIBOR likmju kāpumu un citiem faktoriem, kuri būtiski ietekmējuši jauno projektu tirgus piedāvājumu un cilvēku spēju tos iegādāties, esam novērojuši, ka interese par jauno mājokļu iegādi būtiski nemazinās. Redzamākā atšķirība ir tā, ka lēmums par īpašuma iegādi pircēja pusē šobrīd tiek pieņemts pārdomātāk un piesardzīgāk nekā agrāk. Līdz ar to, jāsaka, ka šāda veida atvērto durvju dienu pasākumi šobrīd cilvēkiem ir vajadzīgi un noderīgi vairāk kā jebkad. Tāpat interese par jaunajiem projektiem ir skaidrojama ar augstajiem energoefektivitātes rādītājiem, ko spēj piedāvāt tieši jaunuzceltie un renovētie dzīvokļu nami”, skaidro Maksis Karlins, sludinājumu portāla “City24.lv” vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Domenikss iesniedzis prasību tiesā pret uzņēmumu SIA Saliena, apsūdzot to saistību nepildīšanā un pieprasot samaksāt līgumsodu gandrīz 320 tūkst. Ls apmērā.

Prasība tiesā iesniegta saistībā ar Salienas teritorijā plānoto jauna automobiļu tirdzniecības un servisa centra izbūvi, kas tiek kavēta SIA Salienas neizdarības, kavēto darbu un termiņu, kā arī saistību nepildīšanas dēļ, savā paziņojumā norāda Domenikss.

SIA Domenikss un SIA Saliena 2006.gada augustā savstarpēji parakstītais nekustamā īpašuma pirkuma līgums paredzēja, ka SIA Saliena pabeigs zemesgabalu nodalīšanu no citiem tās nekustamajiem īpašumiem, izstrādās un saskaņos valsts un pašvaldību iestādes detālplānu projektam Biznesa parks, kā arī izbūvēs zemesgabaliem piebraucamo ceļu un ievilks komunikācijas, lai līdz pērnā gada beigām Salienas pilsētas teritorijā SIA Domenikss varētu celt jaunu automobiļu tirdzniecības un servisa centru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Esam gatavi palikt projektā un attīstīt to kaut 40 gadus, ja to prasīs tirgus situācija, pauda SIA Saliena valdes priekšsēdētāja Maikls Makarovs (Michael James Makarov).

Salienas teritorijas attīstības projekta īstenošanas temps ir tieši atkarīgs no ekonomiskās situācijas valstī. Savulaik attīstītāji — SIA Saliena plānoja, ka aptuveni 10 gados (līdz 2018. gadam) netālu no Piņķiem varētu tapt pilsētiņa, kurā būtu ap 2000 jaunu mājokļu, biznesa parks, vērienīgs tirdzniecības parks un realizēti citi projekti.

Viņš teic, ka esot grūti pateikt, kāds ir bijis cenu samazinājums tirgū. «Savu māju cenas esam samazinājuši vidēji par 42%. Pārdošanu skaits pēdējos 9 mēnešos norāda uz to, ka tas ir pareizais cenu līmenis mūsu mājām, kuras atrodas labā vietā, labiekārtotā vidē un kas ir kvalitatīvi uzbūvētas,» sprieda SIA Saliena valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Eksperti: bieži privātmāju pārdevēji dzīvo ilūzijās

Lelde Petrāne, 28.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ielūkojoties nekustamo īpašumu sludinājumos un ieraugot prasītās summas, potenciālajiem pircējiem nereti ieplešas acis.

Tādēļ biznesa portāls db.lv nolēma aplūkot piedāvājumu privātmāju tirgū Rīgā, skatoties tieši uz dārgāko «galu», un lūgt speciālistu vērtējumu.

1. Cik bieži (šogad un pagājušajā gadā) ir bijuši gadījumi, kad Rīgā esošu privātmāju izdodas pārdot par cenu, kas pārsniedz 260 tūkstošus latu?

ARCO REAL ESTATE tirgus analītiķis Jānis Dzedulis: «VZD darījumu datu bāzē 2011.gadā fiksēti 10 darījumi ar viena dzīvokļa mājām par kopējo summu virs 260 000 LVL. 2012.gada pirmajā ceturksnī ir fiksēts 1 darījums. Pieļaujams, ka reālais darījumu skaits virs šīs summas ir nedaudz lielāks, ņemot vērā faktu, ka bieži vien Zemesgrāmatā tiek norādīta zemāka summa nekā par kādu tiek iegādāts nekustamais īpašums.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no Latvijā lielākajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Saliena 2015. gadu vērtē kā ļoti veiksmīgu gan pārdoto mājokļu, gan jaunu projektu attīstīšanas jomā. Pateicoties uz vietējo tirgu orientētai koncepcijai, lielākā daļa jauno mājokļu īpašnieku ir vietējie iedzīvotāji.

2015. gadā tika nodotas ekspluatācijā pirmās piecas un uzsākta celtniecība vēl 18 privātmājām, kas atbilst attīstītāja uzsāktajam konceptam «Ideālā māja». Tas radīts vietējam pircējam un paredz sabalansētu cenu. Koncepts paredz arī atšķirīgu pieeju sadarbībā ar pircēju – tas iegādājas mājokli vēl projekta stadijā. Cikla ilgums no mājas izvēles katalogā līdz atslēgu saņemšanai ilgst 6 – 9 mēnešus.

Saliena vasarā paplašināja mājokļu programmu vietējam pircējam ar dzīvokļiem. Trīs mēnešu laikā tika noslēgti darījumi par 70% šīs programmas mājokļu. Tie esot labākie pārdošanas rādītāji vietējam tirgum pēdējos 8 gados.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielākais pagājušajā nedēļā reģistrētais uzņēmums – Saliena Golf Estate Phase 1

Gunta Kursiša, 10.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļā Latvijā lielākais reģistrētais uzņēmums ir SIA Saliena Golf Estate Phase 1, kura pamatkapitāls ir 2,204 milj. Ls, liecina Uzņēmumu reģistra statistika.

Kompānijas juridiskā adrese ir Babītes novada Babītes pagasta Piņķi – Rūpnieku iela 8. Pašlaik Lursoft gan vēl nav pieejamas ziņas par SIA Saliena Golf Estate Phase 1 darbības veidiem. Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatā darbojas Lielbritānijas pilsonis Maikls Džeimss Makarovs (Michael James Makarov), bet valdes locekļa amatā iecelts Lielbritānijas pilsonis Rūperts Čārlzs Edvards Viljamss (Rupert Charles Edward Williams).

Otrs pagājušajā nedēļā lielākais Latvijā reģistrētais uzņēmums ir SIA Saliena Business and Office Park, kura pamatkapitāls ir 884,5 tūkst. Ls. Šī uzņēmuma juridiskā adrese sakrīt ar Saliena Golf Estate Phase 1 adresi, tāpat arī valdē amatus ieņem tās pašas personas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Linstow Center Management netālu no Rīgas uz apmēram 150 000 kvadrātmetru (kv.m.) liela zemes gabala grasās attīstīt tirdzniecības pilsētu, raksta laikraksts Bizness & Baltija.

Pagājušā gada maijā Linstow Center Management noslēdzis līgumu ar uzņēmumu Saliena Real par kāda zemes gabala Salienā izmantošanu. Zemes gabals atrodas apmēram 10 km no Rīgas un 2 km no Jūrmalas. Šo faktu laikrakstam apstiprinājis Saliena Real komercdirektors Bārnijs Edis.

Arī kompānijas Saliena Realmājaslapā jau publicēta informācija par topošo projektu, kurš sevī ietvers dzīvojamos rajonus, biroju ēkas, industriālo parku, tirdzniecības centru, kā arī vietu sportam un atpūtai.

Pilsētiņas novietojumu kompānija pamato ar izdevīgo transporta infrastruktūru, jo tās tuvākajā apkārtnē atrodas osta, starptautiskā lidosta, kā arī vilciens.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada 20.maijā Salienā notiks pamatakmens ielikšana Britu vidusskolas būvniecībai Latvijā (British School of Latvia), informē SIA Saliena mārketinga vadītāja Zanda Ancāne.

Jaunā skola būs viena no astoņām prestižajām britu King's College skolām pasaulē, kura ar izcilību darbojas izglītības sistēmā Lielbritānijā un ārpus tās jau 45 gadus. Latvijas Britu vidusskola būs pirmā šāda līmeņa Lielbritānijas izglītības iestāde Latvijā.

Latvijas Britu vidusskolā mācības varēs apgūt visa vecuma bērni, sākot no pirmskolas (no 3 gadiem) līdz vidusskolai (18 gadiem). Plānots, ka ar pilnu noslodzi skola varēs nodrošināt kvalitatīvu izglītības apguvi aptuveni 580 audzēkņiem. Mācības nodrošinās pedagogu komanda no Lielbritānijas.

Šis būs jau trešais skolas projekts Salienā.

Nekustamā īpašuma komplekss Saliena atrodas starp Rīgu un Jūrmalu. 455 ha lielā platībā tiek attīstīts mūsdienīgs koncepts ar augstvērtīgu dzīvojamo, darba un izklaides vidi. Projektā Saliena jau dzīvo 300 ģimenes no 11 dažādām valstīm, ierīkota mūsdienīga infrastruktūra, tiek veidots viens no lielākajiem augstākā līmeņa golfa kompleksiem Baltijā, kā arī atrodas Starptautiskā skola. Salienas iedzīvotāju atpūtai izveidoti trīs parki 14 ha platībā. Tuvumā atrodas ledus halle, sporta komplekss ar baseiniem, futbola laukums un ezers. Salienas attīstītājs un pārvaldītājs ir Saliena SIA.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Saliena turpina attīstīt nekustamā īpašuma projektu Pierīgā, kur izstrādājusi jaunu privātmāju konceptu Ideālā māja. Tas paredz jauno mājokļu būvniecību, visā procesā cieši sadarbojoties ar klientu un ļaujot izvēlēties zemes platību, izvietojumu, māju stāvu skaitu un plānojumu, kā arī papildkomplektācijas un apdari.

Šis būvniecības modelis tiks izmantots turpmākai dzīvojamai apbūvei Salienā.

Michael Makarov (Michael James Makarov), Saliena Development SIA valdes priekšsēdētājs, norādīja: «Ideālās mājas projekts ir jauns koncepts Latvijā. Mēs esam pārliecināti, ka šis būs ļoti pieprasīts koncepts.»

Ideālā māja no projekta sākuma ir gatava pēc 6 mēnešiem. Mājām tiek piedāvātas dažādas papildkomplektācijas energoefektivitātei, dārzam un atpūtas zonai vai klimata kontrolei, tādejādi atbilstot konkrētajām vajadzībām un finanšu prasībām.

Nekustamo īpašumu projekts Saliena atrodas starp Rīgu un Jūrmalu. 455 ha lielā platībā tiek attīstīts projekts ar dzīvojamo, darba un izklaides vidi. Projektā Saliena dzīvo 180 ģimeņu no 11 dažādām valstīm, ir izveidots viens no lielākajiem golfa kompleksiem Baltijā, kā arī tajā atrodas Latvijas Starptautiskā skola. Salienas attīstītājs un pārvaldītājs ir Saliena Development SIA.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma projekta attīstītājs Saliena Development SIA uzsācis vērienīgu Salienas mežaparka labiekārtošanu, kā rezultātā plānots vienu no nekustamā īpašumu projekta parkiem izveidot par aktīvās atpūtas centru iedzīvotājiem. Parka labiekārtošanā turpmāko desmit gadu laikā paredzēts ieguldīt aptuveni 300 000 eiro, teikts paziņojumā medijiem.

Salienas teritorijā kopumā šobrīd tiek attīstīti un labiekārtoti trīs parki, kas paredzēti iedzīvotāju atpūtai. Mežaparks ir lielākais parks Salienā un tā teritorija aizņem gandrīz 12 ha. Attīstītāja plānotās investīcijas ļaus nākotnē uzlabot aktīvās atpūtas un sporta aktivitāšu vietu, kurā būs izveidotas trases pastaigām, riteņbraukšanai, skriešanai un nūjošanai, bet ziemā tās būs izmantojamas distanču slēpošanai. Plānots izbūvēt arī sporta zonu volejbola laukumam ar tribīnēm.

Mazajiem un lielajiem bērniem tiks izveidotas Meža kaķa trases ar šķēršļu elementiem, kā arī bērnu rotaļu laukums ar dabas elementiem. Plānots izveidot arī estrādi ar soliņiem kopīgiem pasākumiem un skatu laukumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pabeigtas pirmās 10 ciemata Silarāji mājas

Ingrīda Drazdovska [email protected], 05.11.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir pabeigtas pirmās desmit a/s Saliena real īstenotā privātmāju ciemata Silarāji mājas. Ciemata 2. kārtu plānots sākt būvēt nākamā gada sākumā, bet visu tā projektu pilnībā plānots realizēt līdz 2006. gadam. Kopējais vienģimeņu dzīvojamo māju skaits Silarājos būs 92. No desmit mājām šobrīd pārdotas četras. Tās tiek pārdotas kā pilnībā ekspluatācijā nodots mājoklis ar pabeigtu iekšējo apdari, pieslēgtām visām inženiertehniskām komunikācijām, labiekārtotu teritoriju, — informēja Saliena Real pārdošanas nodaļas vadītāja Sintija Špate. Piedavāto māju platība ir 167 – 230 m2, bet zemes gabala platība — 1037 – 2581 m2. Zemes gabalu platības privātai apbūvei 1464 – 2600 m2. Privātmāju cenas ir noteiktas 93 700 — 148 000 lati. Db rakstīja (16.02.) par a/s Saliena Real iecerēm īstenot apjomīgu dzīvojamā, sporta un atpūtas, un darījumu centra izveides projektu Rīgas rajona Babītes pagasta Salienā, kas paredz izveidot pilnīgi jaunu pilsētu abpus Jūrmalas šosejai starp Rīgu un Jūrmalu. Šobrīd tur darbojas Siemens ledus halle un uzsākts īstenot golfa laukuma projekts (Db 10.09.).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijai Saliena pērnais gads ir bijis viens no veiksmīgākajiem pēdējo gadu laikā. Tā pabeigusi īstenot Golf Estate konceptu ar dzīvokļu un rindu mājām, kā arī uzsākusi darbību jaunā privātmāju segmentā, orientējoties uz vietējo pircēju un tā vajadzībām. Tajā pašā laikā kompānija ir piesardzīga par šā gada prognozēm.

Michael Makarov (Michael James Makarov), Saliena Development SIA valdes priekšsēdētājs, komentē: «Jau no pērnā gada beigām ārvalstu pircējs ir kļuvis piesardzīgāks un nogaidošāks, vērojot globālās situācijas attīstību un izmaiņas Latvijas likumdošanā saistībā ar imigrācijas likumu. Varam jau šobrīd prognozēt, ka Salienai šis gads būs izaicinājumiem bagāts, pielāgojoties valsts politikas un ģeopolitiskās situācijas izmaiņām.»

Pozitīvas izmaiņas nekustamo īpašumu tirgū ir sagaidāmas, pateicoties nesen veiktajiem grozījumiem maksātnespējas likumā, kas paredz «nolikto atslēgu» principu piemērot pēc kredītņēmēju brīvprātības principa. Savukārt, nekustamo īpašumu tirgus vēl ilgi var izjust sekas, ko radīja stingrāki ierobežojumi imigrācijas likumā, kā rezultātā ārvalstu pircēji, kas nav Eiropas Savienības rezidenti, ir kļuvuši daudz piesardzīgāki pret mājokļu iegādi Latvijā, skaidro uzņēmuma vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stājies spēkā jaunais Rīgas rajona Babītes pagasta teritoriālais plānojums 2008. – 2020. gadam, kas faktiski nozīmē soli tuvāk tur sākto un plānoto attīstības mega projektu realizācijai un daudzmiljonu eiro investīciju piesaistei.

picturegallery.8ee68340-ffd8-44dd-b017-a6090ca42dbb

Babītē pilnībā varēs tikt realizēts Salienas teritorijas attīstības projekts 450 ha lielumā, ko īsteno SIA Saliena, kā arī Baltijas valstīs pirmais tirdzniecības parks. Db jau ziņoja, ka aptuveni 10 gados SIA Saliena netālu no Piņķiem ir iecerējusi izveidot pilsētiņu. Līdz šim Salienā ir ieguldīti aptuveni 32 miljoni eiro — ir uzceltas 200 dzīvojamās mājas, izveidots golfa laukums (74 ha), tiek būvēta infrastruktūra u.c. Kopumā tur tapšot ap 2000 jaunu mājokļu, tiks izveidots biznesa parks un realizēti citi projekti. Biznesa parka pirmajā kārtā šobrīd tiek piedāvāti 25 atsevišķi apbūves zemes gabali ar pilnībā ierīkotu infrastruktūru. Tur taps SIA Domenikss tirdzniecības un servisa centrs. Notiek pārrunas ar citiem iespējamiem partneriem, — informēja SIA Saliena vadītājs Maikls Makarovs (Michael Makarov).

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Salienai pērn bijis pārdošanas rekordgads; šogad plāno būvēt arī dzīvokļus

Ingrīda Drazdovska, 31.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Saliena 2011. gadā noslēgusi 32 nekustamā īpašuma pārdošanas darījumus, informē kompānija.

Pagājušais gads ir bijis rekordgads pārdoto māju skaita ziņā, jo darījumu skaits ir pārsniedzis pat pirmskrīzes gadu tirdzniecības rādītājus. Galvenais pieauguma iemesls bijis izmaiņas imigrācijas likumā. Tās stimulēja interesi par nekustamo īpašumu Latvijā no nerezidentu puses.

«Uzskatu, ka iespēja saņemt uzturēšanās atļauju, iegādājoties Latvijā nekustamo īpašumu, ir bijis viens no veiksmīgākajiem valdības pieņemtajiem lēmumiem pēdējo gadu laikā,» vērtē SIA Saliena valdes priekšsēdētājs Maikls Makarovs (Michael James Makarov). Citādi būtu bijis vēl vairāk bankrotējošu uzņēmumu un nekustamo īpašumu tirgus būtu pavisam iznīcis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijai Saliena ir izdevies izveidot jaunu konceptu vietējam pircējam ar nosaukumu Ideālā māja, nodrošinot atbilstošu cenu līmeni. Risinājums atrasts kopā ar koka paneļu māju ražotāju Ostby.

Pērn Salienā ir uzsākta 7 jaunā koncepta māju būvniecība, bet nākotnē ar šo projektu kompānija saista ambiciozus plānus, uzbūvējot vismaz 100 šādas privātmājas. Cenas kompānija sauc par demokrātiskām - no 189 000 eiro.

Michael Makarov (Michael James Makarov), Saliena Development SIA valdes priekšsēdētājs, stāstīja: «Saliena sadarbībā ar tās grupas uzņēmumu Ostby vairākus gadus ir meklējusi risinājumus, lai piedāvātu vietējam pircējam atbilstošu mājokļa piedāvājumu. Kopīgas sadarbības rezultātā ir izdevies organizēt optimālu ražošanas procesu gatavām koka mājām, kas arī ir atslēga zemākai cenai. Pēc mūsu aprēķiniem, iegādājoties māju kredītā, ikmēneša maksājums būtu no 594 eiro mēnesī, kas bieži vien ir līdzīgs īres maksājumam par dzīvokli lielai daļai Latvijas ģimeņu.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

15 gadu laikā projekta izveidē Salienā ieguldīti vairāk nekā 250 miljoni eiro. Babītes novadā šo gadu laikā izveidota Rietumeiropai atbilstoša dzīves telpa, kur blakus mājām ir parki, bērnu laukumi, veikali, sporta iespējas un izglītības iestādes, intervijā žurnālam "Dienas Bizness" stāsta Saliena Group vadītājs Maikls Makarovs (Michael Makarov).

"Mēs šeit sākām no zaļas pļavas. Ja nemaldos, iepriekš šeit cilvēki audzēja burkānus," viņš saka.

Fragments no intervijas:

Kāds bijis galvenais biznesa izaicinājums?

Latvijā uzņēmējdarbībai kopumā un tostarp arī nekustamo īpašumu attīstīšanas jomā ir tikai viens izaicinājums – tirgus apjoms. Pie maza tirgus ir samērā sarežģīti attīstīt lielus projektus, bet, kā redzat, tas ir iespējams. Viss ir jādara ar īpašu pieeju un ar dvēseli, tad arī ir rezultāts.

Šādas vides radīšana prasa lielus ieguldījumus?

Vairāk nekā 250 miljonu eiro investīcijas 15 gados ir tie finanšu resursi, kas bija nepieciešami, lai no pļavas izveidotu skaistu dzīves telpu. Latvijas mērogā šī jau ir neliela pilsēta. Investīcijās ir iekļauts viss – gan partneru īstenotie skolu, golfa laukuma un citi projekti, gan arī mājokļu celtniecība, infrastruktūras izveide un apkārtējās vides labiekārtošana un uzturēšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Salienā ar apsaimniekotāju varēs sazināties, izmantojot mobilo aplikāciju

Laura Mazbērziņa, 29.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma projekts Saliena izstrādājis speciālu mobilo aplikāciju iedzīvotājiem ar mērķi nodrošināt ātru saziņu ar apsaimniekošanas kompāniju un uzlabot apkārtējās vides kvalitāti.

Aplikācijas galvenais uzdevums ir nodrošināt informācijas apmaiņu iedzīvotājiem ar apsaimniekošanas uzņēmumu. Galvenā aplikācijas funkcija ļauj iedzīvotājiem ziņot apsaimniekotājam par problēmām, kuru novēršanu apsaimniekošanas komanda var uzsākt nekavējoties. Turpmāk par ikdienišķiem jautājumiem - no atstātiem gružiem uz ielas līdz logu tīrībai kāpņu telpās - varēs paziņot ar fotogrāfiju, kas nosūtīta ar vienu pogu. Turklāt aplikācija ļauj izsekot paveikto darbu progresam un pārliecināties par apsaimniekošanas komandas operativitāti. Šobrīd aplikācija tiek testēta un jau drīzumā aplikācija sāks darboties un būs pieejama Salienas iedzīvotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

East Capital Real Estate fonds IV un ICA Gruppen ietilpstošais Rimi Baltic ir noslēguši līgumu, ar kuru East Capital Real Estate iegādājas Rimi Baltic loģistikas un biroju centru A. Deglava ielā 161, Rīgā.

Šis pirkums ir 2023. gada lielākais nekustamo īpašumu darījums Latvijā un lielākais loģistikas ēkas iegādes darījums Baltijā. Pirkuma cena ir 83 miljoni eiro.

Rimi Baltic loģistikas centrs ir 94 000 kvadrātmetru liela moderna celtne ar tai piegulošo teritoriju aptuveni 17 hektāru platībā. Tā apkārtnē esošā infrastruktūra nodrošina labu sasniedzamību gan ar sabiedrisko, gan privāto un kravas transportu. Loģistikas centram ir plašas autostāvvietas, kā arī lielisks satiksmes savienojums ar Rīgas apvedceļu. Loģistikas centra līdzšinējais īpašnieks bija ICA Gruppen ietilpstošais mazumtirdzniecības uzņēmums RIMI, kas ir viens no lielākajiem mazumtirgotājiem Baltijas reģionā. Tas vienlaikus ir gan galvenais RIMI reģionālais birojs, gan arī produkcijas izplatīšanas centrs, no kura tiek koordinētas visas galvenās aktivitātes Baltijas reģionā. RIMI arī turpmāk paliks vienīgais centra nomnieks un jau ir parakstījis nomas līgumu uz 15 gadiem ar East Capital Real Estate.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunākais aktīvu pārvaldītāja East Capital Real Estate fonds East Capital Real Estate IV iegādājies “pēdējās jūdzes” izplatīšanas centru Viļņā, Lietuvā, pilnībā iznomājot to reģionālajam e-komercijas līderim Pigu, kas ir daļa no PHH Group.

Šis ir jau ceturtais fonda iegādes darījums, šobrīd tam pieder arī SEB bankas galvenā mītne un VIA 3L loģistikas centrs Tallinā, kā arī vēl viens loģistikas un izplatīšanas centrs Viļņā. East Capital Real Estate IV kopējais investīciju mērķis ir vismaz 400 miljoni eiro.

Īpašums ir nesen atjaunots, 6500 kvadrātmetru liels izplatīšanas, mazumtirdzniecības un biroju komplekss, kas šogad tika pilnībā pielāgots Pigu vajadzībām. Tajā atrodas galvenā mītne vairāk nekā 300 Pigu Lietuvas biroja darbiniekiem. Tas ir arī lielākais veikals Lietuvā ar "drive in" jeb preču izņemšanas punkta iespējām. Izplatīšanas centrā iekļaujasarī 3500 kvadrātmetru liela noliktava, kas ļauj nekavējoties piegādāt vairāk nekā 10 000 unikālu preču un zīmolu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Arco Real Estate valdes priekšsēdētāju Aigaru Šmitu

Lelde Petrāne, 26.09.2014

Ceļojumā uz Bali - eksotiskie dzīvnieki zin, kā komunicēt ar tūristiem - un viņiem tas padodas.

Foto: no personīgā arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Aigars Šmits, nekustamo īpašumu uzņēmuma ARCO REAL ESTATE valdes priekšsēdētājs. Arco Real Estate dibināts Igaunijā 1992. gadā. Šobrīd uzņēmumam ir 19 biroji dažādās Igaunijas, Latvijas un Bulgārijas pilsētās. Grupas ietvaros šobrīd tiek nodarbināti aptuveni 250 darbinieki. Uzņēmums ir kotēts Tallinas fondu biržā kopš 2007. gada jūnija.

Arco Real Estate Latvijā uzsāka darbību 1997. gadā. Arco Real Estate darbība ir sadalīta četros virzienos: serviss, attīstība, celtniecība un fondu pārvaldīšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Northern Horizon Capital pārdod BPT Real Estate privātā kapitāla fondam BaltCap

Žanete Hāka, 26.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija AS Northern Horizon Capital pārdos savu nekustamā īpašuma pārvaldības meitas uzņēmumu BPT Real Estate AS privātā kapitāla ieguldījumu fondam BaltCap, informē Porta Finance.

Darījums jāapstiprina konkurences uzraudzības iestādēm, un ir paredzams, ka tas tiks noslēgts 2015. gada septembrī. Puses ir vienojušās neizpaust darījuma finanšu nosacījumus.

«Uzņēmuma BPT Real Estate pārdošana ir loģisks noslēgums procesam, kurš turpinājās dažus pēdējos gadus un kura laikā BPT Real Estate pakāpeniski kļuva par nekustamā īpašuma pārvaldības uzņēmumu, kas ir neatkarīgs no Northern Horizon ieguldījumu pārvaldības pamatdarbības. Uzņēmuma pārdošana ļauj Northern Horizon pilnībā koncentrēties ieguldījumu pārvaldības pamatdarbībai. Šajā segmentā mēs redzam daudzas interesantas iespējas piedāvāt mūsu investoriem jaunus ieguldījumu produktus ne tikai Ziemeļvalstīs un Vācijā, bet arī Baltijas valstīs, kur ir koncentrēta BPT Real Estate darbība. Turklāt pēc darījuma Northern Horizon turpinās uzturēt un paplašināt savu būtisko klātbūtni Baltijas valstīs, izmantojot savas ieguldījumu pārvaldības, fonda administrēšanas un uzņēmumu apkalpošanas komandas,» saka Northern Horizon Capital Group vadītājs Mihaēls Šēnahs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Sāk Silarāju ciemata otro kārtu

Ingrīda Drazdovska [email protected], 10.10.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu kompānija „Saliena Real“ ir sākusi Silarāju ciemata Babītes pagastā būvniecības otro kārtu. Otrajā kārtā blakus jau esošajām 10 privātmājām, tiks uzbūvēti vēl 15 nami. Silarāju otro kārtu ir iecerēts pabeigt 2006.gada pavasarī. Silarāju otrajā kārtā tiks būvētas divstāvu ēkas, kuru platība būs 230 kvadrātmetri, kā arī vienstāvu ēkas, kuru platība būs 169 kvadrātmetri. Atšķirībā no pirmās kārtas namiem, jaunajās ēkās tiks izmantoti Latvijā ražoti koka paneļi, kas ir videi draudzīgāks materiāls un pēdējā laikā arvien plašāk tiek izmantots būvniecībā Eiropas valstīs un it īpaši Skandināvijā. Koka paneļi tiek ražoti pēc Zviedrijā radītas metodes, kas nodrošina pēdējo tehnoloģisko jauninājumu pielietojumu, kā arī pilnīgu kvalitātes uzraudzību ražošanas procesā. Jaunās mājas, tāpat kā Silarāju pirmās kārtas ēkas, tiks būvētas pēc arhitektu biroja „Depo projekts“ veidotajiem projektiem, kas ir atzīti par vienu no veiksmīgākajiem modernās arhitektūras piemēriem privātmāju būvniecībā. Pērn ciemats Silarāji saņēma žūrijas speciālbalvu Latvijas arhitektūras labāko darbu skatē. „Silarāji ir ļoti veiksmīgs projekts, kurš pierāda, ka moderna un kvalitatīva arhitektūra nav tikai ekskluzīvas būves, bet to var integrēt arī privātmājās un padarīt pieejamu jebkuram cilvēkam. Turklāt projekta priekšrocība ir arī veiksmīgā atrašanās vieta starp Rīgu un Jūrmalu un pilnībā izveidotā infrastruktūra. Tādēļ mēs paredzam, ka par Silarāju jaunajām ēkām būs liela interese,“ prognozē „Saliena Real“ izpilddirektors M. Makarovs. Ciemats Silarāji augs arī turpmāk. Pēc otrās kārtas pabeigšanas tiek plānotas vēl 22 mājas, pēc tam sekos nākamās kārtas. „Saliena Real“ Piņķu apkārtnē šogad plāno atklāt arī ēku koka konstrukciju ražotni, pēc tam izveidot golfa laukumu, īstenot komercapbūves projektus u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru