Tehnoloģijas

Pēc IUB aizlieguma Izglītības un zinātnes ministrija pārtrauc iepirkumus

Sanita Igaune, 26.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pēc Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) aizlieguma ir pārtrauksi abas sarunu procedūras valsts izglītības informācijas sistēmu jomā, liecina IUB dati.

Tas ministrijai bija jādara, jo IUB, izskatot IT uzņēmuma Datakom sūdzības par IZM vēlreiz izsludinātajām sarunu procedūrām «Skolu portāla informācijas sistēmas (SPIS) 2. kārtas izstrāde, ieviešana un uzturēšana» un «Valsts izglītības informācijas sistēmas (VIIS) 2.kārtas izveide un uzturēšana», atzina, ka IZM ir pieļāvusi būtiskus iepirkuma procedūras pārkāpumus, bez kuru novēršanas nav pieļaujama līguma slēgšana.

Db jau rakstīja, ka izgāzušies arī otrreiz IZM izsludinātie iepirkumi, lai gan ministrija iepriekš solīja, ka visas nepilnības otrreiz izsludinātajās sarunu procedūrās tiks novērstas.

IZM atkārtoti izsludinātajās sarunu procedūrās bija pieteikušies pa vienam pretendentam, kas interesi izrādījuši jau iepriekš. Dalību vienā iepirkumā pieteica RIX Technologies ar apakšuzņēmējiem Datorzinību centrs un Softikom, bet otrā - Datorzinību centrs ar apakšuzņēmējiem iSoftSolutions, RIX Technologies un DPA. Līdzīgas sarunu procedūras IZM bija izsludinājusi jau iepriekš, bet, izskatot Datakom un DEAC sūdzības, IUB arī toreiz uzdeva IZM abas sarunu procedūras pārtraukt.

Komentāri

Pievienot komentāru