Nekustamais īpašums

Platinum Developments: iegādāties īpašumus Bulgārijā būs vienkārši

, 16.08.2007

Jaunākais izdevums

Paplašinot savu darbību Baltijas reģionā, šā gada 21. augustā pārstāvniecību Rīgā atvērs Platinum Developments - kompānija, kas specializējusies Bulgārijas nekustamo īpašumu tirgū.

Lai sniegtu informāciju, kā tālredzīgi ieguldīt Bulgārijas nekustamajos īpašumos, Latvijā viesosies Platinum Developments rīkotājdirektors Deklāns Lenons (Declan Lennon) un biznesa attīstības direktors Nīls Oreilijs (Neil O'Reilly).

"Esam lepni, ka mūsu pārstāvniecību tīklā visā pasaulē iekļaujam arī Rīgu. Latvijas un visu Baltijas valstu iedzīvotājiem nekustamo īpašumu iegāde Bulgārijā kļūs vienkāršāka, jo mūsu pieejas pamatā ir gatavība uzņemties klientu rūpes un riskus - tai skaitā īpašuma apsaimniekošanu un tālākpārdošanu, kas ir būtiska individuāliem investoriem. Mēs to saucam par "vienas pieturas aģentūras" principu (one stop shop), par ko tuvāk pastāstīsim preses konferencē Rīgā," paudis Platinum Developments rīkotājdirektors Deklāns Lenons.

Platinum Developments ir viena no lielākajām nekustamo īpašumu kompānijām Eiropā, kas specializējusies Bulgārijas tirgū. Kopš uzņēmuma dibināšanas 2003. gadā, realizēto un plānoto projektu portfelis sasniedzis 2 miljardus eiro.

Platinum Developments centrālais birojs atrodas Dublinā, un uzņēmuma pārstāvniecības atvērtas vairāk nekā 20 Eiropas valstīs, tai skaitā Bulgārijā, galvaspilsētā Sofijā, Melnās Jūras piekrastes kūrortā Sunny Beach un citās pilsētās, kā arī Āzijas un Tuvo Austrumu reģionā.

Tuvāka informācija par uzņēmumu: www.pdi.ie

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā atklāts Baltijas birojs Eiropā vadošajam nekustamo īpašumu attīstītājam Bulgārijā Platinum Developments

, 21.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informāciju sagatavoja un tuvāka informācija: Zanda Šadre, Nords Porter Novelli korporatīvo un mārketinga komunikāciju nodaļas projektu gadītāja, 29120742, [email protected]

Rīga, 21. augusts. - Rīgā Baltijas biroju atver Eiropas vadošā nekustamo īpašumu kompānija Platinum Developments. Kopā ar pārstāvniecībām Lielbritānijā, Norvēģijā un vairākās citās Eiropas valstīs uzņēmums ieņem līderpozīcijas kā īstenoto, tā nākotnes nekustamo īpašumu projektu kvalitātē Bulgārijā. Baltijas tirgū Platinum Developments plāno aktualizēt "vienas pieturas aģentūras" pieeju īpašumu iegādei Bulgārijā.

Vienas pieturas aģentūras jeb "one stop shop" pieeju preses konferencē Rīgā skaidroja Deklāns Lenons (Declan Lennon, Īrija), Platinum Developments rīkotājdirektors: "Platinum Developments pieejas pamatā ir uzņemties klientu rūpes un riskus - tai skaitā īpašuma apsaimniekošanu un tālākpārdošanu, kas ir būtiska privātiem investoriem," uzsvēra Lenons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijā darbību uzsāk Eiropā vadošais nekustamo īpašumu attīstītājs Bulgārijā - Platinum Developments

, 16.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informāciju sagatavoja un papildu informācija: Zanda Šadre, Nords Porter Novelli Korporatīvo un mārketinga komunikāciju nodaļas projektu vadītāja, tālr: 29120742

Rīga, 16. augusts. - Paplašinot savu darbību Baltijas reģionā, šī gada 21. augustā pārstāvniecību Rīgā atvērs Platinum Developments - Eiropas vadošā kompānija, kas specializējusies Bulgārijas nekustamo īpašumu tirgū.

Lai sniegtu informāciju, kā tālredzīgi ieguldīt Bulgārijas nekustamajos īpašumos, Latvijā viesosies Platinum Developments rīkotājdirektors Deklāns Lenons (Declan Lennon) un biznesa attīstības direktors Nīls Oreilijs (Neil O'Reilly). "Esam lepni, ka mūsu pārstāvniecību tīklā visā pasaulē iekļaujam arī Rīgu. Latvijas un visu Baltijas valstu iedzīvotājiem nekustamo īpašumu iegāde Bulgārijā kļūs vienkāršāka, jo mūsu pieejas pamatā ir gatavība uzņemties klientu rūpes un riskus - tai skaitā īpašuma apsaimniekošanu un tālākpārdošanu, kas ir būtiska individuāliem investoriem. Mēs to saucam par "vienas pieturas aģentūras" principu (one stop shop), par ko tuvāk pastāstīsim preses konferencē Rīgā," pauž Platinum Developments rīkotājdirektors Deklāns Lenons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Aura Power Ignalinas rajonā investēs 300 miljonus eiro saules elektrostacijas izveidē

LETA--BNS, 12.07.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas uzņēmums "Aura Power Developments" Lietuvas Ignalinas rajonā plāno investēt 300 miljonus eiro, lai 600 hektāru teritorijā līdz 2025.gada nogalei izveidotu saules elektrostaciju ar 375 megavatu (MW) jaudu, pirmdien paziņoja kompānija.

Britu uzņēmums arī interesējas par iespējām īstenot elektroenerģijas glabāšanas jeb akumulatoru bateriju projektus Lietuvā.

"Aura Power Developments" informēja, ka kompānija jau ir sākusi sagatavošanās darbus saules elektrostacijas izveidei pēc tam, kad parakstīja nodomu protokolu ar Lietuvas elektropārvades sistēmu operatoru "Litgrid" un iemaksāja 5,625 miljonu eiro drošības naudu.

Britu uzņēmuma partneres Lietuvā "Rene Group" vadītājs Aistis Radavičus stāstīja, ka lielākā daļa saules elektrostacijai nepieciešamās zemes nomas līgumu parakstīti ar vietējiem aitkopjiem, kuri joprojām varēs saimniekot šajā teritorijā.

Ar parkā saražoto elektroenerģiju varēs nodrošināt 190 000 Lietuvas mājsaimniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2008. gada decembrī noslēgto pirkuma līguma skaits, salīdzinājumā ar novembri, ir palielinājies par 34 %. Savukārt dzīvokļu reģistrācijas skaits decembrī, salīdzinājumā ar novembri, bija palielinājies gandrīz par divām reizēm, — informē Arco Real Estate.

Aktivitātes iemesls – cilvēku vēlme nokārtot nepabeigtos darbus tieši gada beigās un fakts, ka janvārī tiek palielināta vairākas nodokļa likmes, tostarp arī PVN likme pakalpojumu nozarē, — spriež kompānijas speciālisti.

Gada nogalē steidz reģistrēt īpašumusApkopojot šā gada janvāra tirgus datus, Arco Real Estate konstatē, ka 2009. gada janvārī sērijveida dzīvokļu cenu samazinājuma tempi turpināja pieaugt. Salīdzinot ar pagājušā gada decembri, janvārī tās samazinājās par 8.2 % līdz 858 eiro/m².

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

ASUS Republic of Gamers paziņo par pavisam jauniem Zephyrus G14 un G16

ASUS, 16.02.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASUS Republic of Gamers (ROG) izziņo 2024. gada Zephyrus G14 un Zephyrus G16, kas ir jaunākais pienesums izcili jaudīgo plāno un vieglo spēļu klēpjdatoru klāstā. Šīm ierīcēm ir jauni CNC izstrādāti alumīnija korpusi, pielāgojams Slash Lighting gaismas bloks un pavisam jauna Platinum White krāsa, savukārt jaunākie AI paātrinātie čipi no Intel®, AMD un NVIDIA® ir gatavi sniegt spēļu entuziastiem un radošajiem profesionāļiem jaunas veiktspējas virsotnes. Gan Zephyrus G14, gan G16 ir aprīkoti ar ROG Nebula displejiem, satriecoši precīziem krāsu OLED paneļiem, kas ir spējīgi arī uz G-SYNC®, lai nodrošinātu neticamu spēļu pieredzi. Īpaši efektīva dzesēšanas tehnoloģija, tostarp trīs ventilatoru tehnoloģija, šķidrais metāls un iztvaikošanas kameras atsevišķos modeļos, ļauj Zephyrus G14 un G16 viegli elpot, neskatoties uz to īpaši kompakto dizainu.

Pilnīgi jauns korpusa dizains

2024. gada Zephyrus G14 un Zephyrus G16 ir pilnīgi pārbūvēti gan no iekšpuses, gan ārpuses. Abām ierīcēm ir pilnīgi jauni, CNC izstrādāti alumīnija korpusi, kas nodrošina nevainojamu līdzsvaru starp svara samazinājumu, konstrukcijas stingrību un palielinātu korpusa telpu. Tas ļauj izveidot tastatūras dizainu, kas sniedzas no malas līdz malai, kā arī iekļaut lielākus un skaļākus skaļruņus ar izciliem basiem līdz pat 100 Hz. Skaļruņi ir par 25 % lielāki nekā iepriekšējās paaudzes skaļruņi, un par 47 % skaļāki, aizraujošākai audio pieredzei nekā jebkad agrāk. Zephyrus G14 un G16 ir aprīkoti arī ar lielākiem atsevišķiem taustiņiem un lielāku skārienpaliktni, kas nodrošina izcilību rakstot, precizitāti ritinot un plūdenumu spēlējot spēles. Gan 2024. gada Zephyrus G14, gan Zephyrus G16 tiek piegādāti ar trīs mēnešu Xbox Game Pass Ultimate abonementu, nodrošinot piekļuvi bibliotēkai ar simtiem lielisku spēļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien ir ļoti grūti pārsteigt kādu ar iespēju iegādāties nekustamo īpašumu Bulgārijā. Lai gan Latvijas iedzīvotāju vidū pastāv milzīga interese par iespējām nopelnīt augošajā Bulgārijas nekustamo īpašumu tirgū, joprojām tikai nedaudzos gadījumos šī mērķa sasniegšanai tiek piesaistīti banku finanšu līdzekļi. Pārzinot tirgus tendences, Bulgārijas bankas ārzemniekiem labprāt izsniedz kredītus nekustamā īpašuma iegādei.

Kredīti Bulgārijā – pieejami masveidā!

Jebkuras Eiropas Savienības dalībvalsts pilsonis var noformēt kredītu nekustamā īpašuma iegādei Bulgārijā tikpat vienkārši kā savā dzimtajā valstī. Turklāt Latvijas iedzīvotājiem to izdarīt zināmā mērā ir pat vieglāk. Un, lūk, kāpēc.

Latvijas iedzīvotājam kredīta iegūšanai Bulgārijā ir nepieciešama tāda pati dokumentu pakete kā Latvijā: izziņa no VSAA, izraksts no bankas rēķina un atsevišķos gadījumos līgums ar darba devēju vai izziņa par to, ka dokumentu iesniegšanas brīdī Jūs strādājat. Jūs varēsiet saņemt kredītu pat tad, ja Latvijā uz Jūsu vārda jau ir noformēts hipotekārais kredīts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka Citadele parakstījusi līgumu par ilgtermiņa sadarbību ar globālu maksājumu tehnoloģiju kompāniju Visa, informē bankas pārstāvji.

Līgums paredz ciešu sadarbību pie jaunu un inovatīvu karšu un citu maksājumu produktu izstrādes visās trīs Baltijas valstīs nākamo sešu gadu laikā.

Pirmais kopīgais Visa un Citadeles izstrādātais produkts ir jauns kredītkaršu zīmols ar trīs veidu kartēm: X Karte, X Platinum un X Infinite visiem klientu segmentiem. Jaunā X zīmola karšu piedāvājuma nodrošināšanā ir investēti 3 miljoni eiro.

Kartes lietotājiem būs pieejama atlaižu un punktu apmaiņas lojalitātes programma RELAX.

X Kartes un X Platinum kredītkaršu lietotājiem būs pieejams kredītlimits ar procentu likmi no 9% un summu līdz 15 000 eiro un līdz 45 kredītbrīvdienām. Kredītlimita summa un procentu likme tiks noteikta katram klientam individuāli ar bankas izstrādāto kredītspējas noteikšanas metodi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas elektronikas kompānija Archos laidusi klajā Android budžeta klases viedtālruņus, kuru cena sāksies no 99 ASV dolāriem.

Kompānija nākusi klajā ar viedtālruni 35 Carbon, kurš maksās sākot ar 99 ASV dolāriem, 50 Platinum (219,99 ASV dolāri) un 53 Platinum (249,99 ASV dolāri). Paredzēts, ka tirdzniecībā Eiropā ierīces nonāks maijā.

Viedtālruņi aprīkoti ar 3G telekomunikāciju un dual SIM atbalstu. Viedtālrunim 35 Carbon ir 3,5 collu skārienjūtīgs ekrāns, 1 GHz procesors un 512 megabaitu operatīvā atmiņa. Tikmēr 50 un 53 Platinum spēj palepoties ar piecu un 5,3 collu skārienjūtīgu ekrānu, 1,2 GHz četrkodolu procesoru, 1GB operatīvo atmiņu un astoņu megapikseļu aizmugurējo kameru.

Francijas kompānija līdz šim izgatavojusi portatīvos mūzikas un video atskaņotājus, videokameras, digitālos plānotājus un planšetdatorus. Minētie viedtālruņi būs Archos debija šajā jomā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajos 6 mēnešos Attīstības finanšu institūcijas Altum pārvaldītais Zemes fonds iegādājies 68 jaunus īpašumus 1096 hektāru platībā, to iegādē ieguldot aptuveni 3 miljonus eiro. Salīdzinot ar līdzīgu periodu pērn, darījumu skaits ir pieaudzis par 70%, savukārt iegādāto platību apjoms – par 26%, informē Altum.

Zemes fonds strādā kopš 2015. gada 1. jūlija. Fonda īpašumā uz šī gada jūnija beigām ir vairāk nekā 3000 hektāru zemes (179 īpašumi), kas iegādāti ar mērķi tos saglabāt un atgriezt lauksaimnieciskajā ražošanā. Īpašumu iegādē kopš fonda darbības sākuma ieguldīti 7,8 miljoni eiro. Šobrīd fonds mēnesī saņem vidēji 40 jaunus zemes pārdošanas pieteikumus.

«Redzam pozitīvu tendenci, ka samazinās gadījumi, kad Zemes fonds atsaka īpašuma iegādi, jo tas neatbilst zemes iegādes kritērijiem. Ja sākotnēji no desmit piedāvātiem īpašumiem fonds kā lietderīgus varēja nopirkt vidēji divus īpašumus, tad šobrīd jau katrs otrais piedāvātais īpašums ir atbilstošs fonda darbības mērķim, un attiecīgi fondam ir lietderīgi to iegādāties. Darījumu skaita pieaugumu ir ietekmējusi arī 15% kapitāla pieauguma nodokļa atcelšana darījumiem, kuros lauksaimniecības zeme tiek pārdota Zemes fondam,» stāsta Altum valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Kuģniecībai nodarīti 36 miljonu zaudējumi

, 02.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Publiskā akciju sabiedrība Latvijas kuģniecība (LK) ir pabeigusi iekšējo izmeklēšanu, iesniedzot apjomīgu pierādījumu krājumu Ekonomikas policijai, tajā skaitā melnās kases grāmatvedību, kas norāda uz konkrētu uzņēmuma akcionāru un bijušo amatpersonu saistību ar iespējamām noziedzīgām darbībām, piesavinoties LK finanšu līdzekļus, Db.lv informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Marita Ozoliņa-Tumanovska.

Ceturtdien, 2.augustā, LK valde iepazinās ar iekšējās izmeklēšanas dienesta ziņojumu un pilnvaroja valdes priekšsēdētāju Imantu Vikmani Ekonomikas policijai iesniegt jaunu pierādījumu paketi, kas apstiprina aizdomas par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem, kurus varētu būt veikuši atsevišķi bijušie LK valdes un viens padomes loceklis laika posmā no 2003. līdz 2005. gadam, nodarot uzņēmumam vismaz 36 miljonu ASV dolāru lielus zaudējumus.

Krimināllieta par neizdevīgajiem kuģu frakta līgumiem tika ierosināta jau 2005. gada jūlijā, un tās pamatā bija starptautisku kuģošanas biznesa auditoru Moore Stephens ziņojums, kas identificēja virkni kuģu frakta līgumu par pazeminātām cenām, kas slēgti ar kompānijām, kuras saistītas ar uzņēmuma bijušajām amatpersonām, tādējādi LK nodarot būtiskus zaudējumus, pēc auditoru aplēsēm, vismaz 36 miljonu ASV dolāru apmērā tikai 2003. un 2004. gadā vien. Uzņ��muma vadības ierosinātas iekšējās izmeklēšanas gaitā, kas precīzai faktu izpētei prasīja divus gadus laika, tika atklāti pierādījumi, kas ir radījuši nopietnas aizdomas par to, ka LK bijušās amatpersonas uz laiku ir nodevušas kuģus nomā par būtiski pazeminātām cenām dažādām ārzonas firmām (tādām kā, piemēram, Recoletos Ltd., Luzero Limited, Romanica Overseas Limited u.c.), kuras attiecīgi kuģus vēlāk izīrējušas jau par tirgus cenu, gūstot daudzus miljonus lielu peļņu, apejot LK un tādā veidā nodarot uzņēmumam miljonos mērāmus zaudējumus. Jauniegūtie pierādījumi apstiprina jau agrāk izteiktas aizdomas par dažu bijušo LK amatpersonu un akcionāru tiešu iesaisti šajā kuģu frakta līgumu shēmā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stagnācijas dēļ nekustamā īpašuma tirgū izsolēs nepārdotos īpašumus bankas patur sev līdz labākiem laikiem.

Aptaujātās bankas atzīst, ka 2008. gadā pieauga kavēto mājokļu kredītu apjoms, kas ir likumsakarīga parādība ekonomikas lejupslīdes ap­stākļos. Tomēr līdz ar prognozētā bezdarba palielināšanos šādu slikto kredītu apjoms šogad varētu vēl palielināties. Pēdējā laikā pieaudzis arī to kredītņēmēju skaits, ar kuriem neizdodas vienoties par kredīta atmaksu, un īpašumi nonāk līdz izsolei. Tomēr aktivitāte nekustamo īpašumu tirgū ir ļoti zema, tādējādi izsolē šos īpašumus bankām neizdodas pārdot. Tāpēc bankas tos patur sev un apsaimnieko, tostarp izīrē līdz brīdim, kad situācija uzlabosies. Dažas bankas atzina, ka šos īpašumus turēs savās bilancēs, dažas veidos atsevišķus uzņēmumus vai bankas struktūrvienības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka Citadele ir nolēmusi veidot ciešāku sadarbību ar VISA zīmolu, un no 1. decembra Latvijā sāks izdot jauna veida VISA kredītkartes, informē bankas pārstāvji.

Jaunā maksājumu karte ar VISA zīmolu pakāpeniski aizstās Citadeles izdotās American Express kartes Latvijā un Lietuvā, kas tiek izsniegtas saskaņā ar pašreizējo licences līgumu.

Līdz ar jauna veida VISA maksājumu kartes izsniegšanu, Citadele jaunajā – 2017. gadā – turpinās attīstīt piedāvājumu maksājumu karšu un kredītkaršu jomā. Citadeles meitas uzņēmums Lietuvā VISA kartes sāks izdot nākamā gada pavasarī.

No 1. decembra banka Citadele Latvijā un Lietuvā neizdos American Express kartes jauniem klientiem. Esošie American Express karšu lietotāji šīs maksājumu kartes varēs izmantot līdz 2018. gada 31. martam. Šiem klientiem būs iespēja savlaicīgi samainīt American Express karti pret priekšrocību ziņā līdzvērtīgo VISA karti – VISA Classic, Gold vai Platinum, saglabājot arī visus kredītlimita nosacījumus – esošo kredītprocenta likmi un 45 kredītbrīvdienas. Bankas Citadele VISA Platinum lietotājus apkalpos privātbaņķieri un viņiem tiks nodrošināts Concierge serviss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB Unibanka ieviesusi Privilēģiju programmu

, 29.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibanka izveidojusi Privilēģiju programmu klientiem, kuri izmanto SEB UnibankasMasterCard Platinum kredītkarti, liecina kredītiestādes sniegtā informācija medijiem.

Līdzšinējās priekšrocības (atpūta īpašajās lidostas teritorijās, auto noma ceļojumiem un biznesa braucieniem, kā arī individuālu ceļojumu plānošana un organizēšana un pilna ceļojumu apdrošināšana) papildinātas ar jaunu Privilēģiju programmu.

Privilēģiju programma piedāvā atlaides (līdz 20%) SEB Unibankas MasterCard Platinum īpašniekiem atpūtas, izklaides, kultūras, aktīvās atpūtas, transporta, ēdināšanas, mūzikas, skaistumkopšanas, dizaina, apģērbu un aksesuāru, rotu, trauku un nekustamo īpašumu izmantošanai un iegādei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka Citadele piešķīrusi 30 miljonu eiro aizdevumu nekustamo īpašumu attīstītajam “Capital Mill”. Ilgtermiņa sadarbība starp abām pusēm un piesaistītais finansējums tiks izmantots Tallinas biznesa centrā esošās 26 stāvu biroja ēkas “Skyon” būvniecības kredīta refinansēšanai un “Capital Mill” grupas investīciju finansēšanai nākotnē.

“Skyon” biroja ēkas būvniecība tika pabeigta pērnā gada augustā, un ēkas biroji īsā laikā tika iznomāti, lielāko interesi izpelnoties no IT, finanšu un juridisko pakalpojumu nodrošinātājiem. “Mūsu mērķis

veidot labus dzīves apstākļus, kas vienlaikus var būt ilgtspējīgi. Lai paplašinātu mūsu portfeli, nākotnē plānojam likt lielāku uzsvaru uz projektiem Latvijā un Lietuvā, tādējādi stiprinot savu klātbūtni Baltijas valstīs,” teic “Capital Mill” vadītājs Karels Loigu. “Esam lepni par to, ka “Skyon” biroji aprīkoti ar tehnoloģijām, kas palīdz veicināt vides aizsardzību un enerģijas taupīšanu, ko apliecina “LEED Platinum” sertifikāta piešķiršana.”

Jaunākās paaudzes enerģijas taupīšanas risinājumi ļāvuši “Skyon” saņemt starptautiski novērtēto energoefektivitātes apliecinājuma sertifikātu “LEED Platinum”, ko piešķir ASV bezpeļņas organizācija “Green Building Council”. Īrniekiem pieejami elektroauto uzlādes punkti, plaša velosipēdu novietne, kā arī trepēs izbūvēta laika monitoringa sistēma, kas motivē cilvēkus iet kājām un pat sacensties veikto soļu ziņā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parex Bankas sāk American Express kredītkaršu izplatīšanu Lietuvā

, 04.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas Parex Bankas kļuvusi par oficiālo Amercian Express kredītkaršu emitētāju un apkalpotāju Lietuvā un no šodienas, 4.oktobra, klientiem piedāvā kļūt par American Express Platinum un American Express Gold kredītkaršu lietotājiem, liecina kredītiestādes sniegtā informācija medijiem.

American Express kredītkaršu ieviešana Lietuvā ir nākamais Parex bankas un American Express sadarbības posms. Parex banka ieguva ekskluzīvas tiesības izplatīt American Express kredītkartes Latvijā 2005.gada maijā, un patlaban Latvijas iedzīvotājiem tā piedāvā trīs veida kredītkartes - Amercian Express Platinum, American Express Gold un American Express Blue.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Dienvidāfrikas platīna raktuvju strādniekus mudina uz nacionālo streiku

Jānis Šķupelis, 13.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidāfrikas platīna raktuvju nemiernieku līderi aicinājuši strādniekus uz nacionālo streiku, kas liek celties minētā dārgmetāla cenai, ziņo Reuters.

Jāpiebilst, ka Dienvidāfrika ir pārliecinoši lielākā platīna ražotāja pasaulē. Tāpat šajā valstī atrodas aptuveni 80% no visām pasaules apzinātajām platīna rezervēm.

Platīna raktuvju strādnieki pieprasa labākus darba apstākļus un aicina valdību veikt raktuvju nacionalizāciju, sakot, ka kompāniju attieksme pret strādājošajiem ir necilvēcīga.

Līdz šim nemieri notika vien platīna ieguves uzņēmuma Lonmin raktuvēs. Jāpiebilst, ka Anglo American Platinum akcijas cena šo trešdien samazinājās par 4,5%. Savukārt Lonmin akcijas cena Johannesburgas biržā kopš augusta vidus ir samazinājusies par 18%. Bet šonedēļ nemieri Dienvidāfrikā izplatījušies arī pasaules lielākās platīna ieguves kompānijas Anglo American Platinum strādnieku vidū (šī kompānija iegūst aptuveni 40% no visa pasaulē izmantotā platīna).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Komerccentrs DATI grupa kļuvusi par Enterasys Networks Platinum partneri

, 18.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada oktobrī SIA Komerccentrs DATI grupa ir ieguvusi Enterasys Networks Platinum partneres statusu un ir vienīgā šāda līmeņa partnere Baltijas valstīs, liecina kompānijas sniegtā informācija medijiem.

Platinum partneres statuss apliecinot, ka SIA Komerccentrs DATI grupa kompetence atbilst visaugstākajām ražotāja prasībām komplicētu datortīklu drošības risinājumu izstrādes, ieviešanas un apkalpošanas jomā, kā arī kompānija ir pierādījusi, ka spēj patstāvīgi realizēt drošības risinājumu projektus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šā gada jūlija Parex banka saviem klientiem Amercian Express Gold un Platinum kredītkartes piedāvā noformēt ne tikai latos, bet arī eiro valūtā, liecina kredītiestādes sniegtā informācija medijiem.

Pirmās American Express Platinum un Gold kredītkartes Parex banka sāka izdot 2005.gada aprīlī. American Express Blue kredītkartes pirmie klienti saņēma 2005.gada oktobrī.

Saskaņā ar Parex bankas sniegto informāciju 2007.gada vidū tās izsniegto kredītkaršu tirgus daļu bija aptuveni 20%. Vairāk nekā divu gadu laikā (līdz šī gada 30.jūnijam) kopumā Parex banka emitējusi 69663 American Express kredītkartes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Kurzemes jūrmalā māju sev ceļ slavenais basketbolists Kristaps Porziņģis

Monta Glumane, 11.10.2018

Kā liecina neoficiāla informācija, Nīcas novadā, jūras krastā top arī basketbolista Kristapa Porziņģa māja.

Foto: Monta Glumane

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īpašumus Rucavas novada piekrastes zonā joprojām aktīvi iegādājas Lietuvas pilsoņi, savukārt, Nīcas novadā lietuviešu aktivitāte ir mazinājusies un īpašumus vairāk iegādājas Latvijas iedzīvotāji. Kā biznesa portālam db.lv pastāstīja kāds informācijas avots, sev māju tur būvē arī slavenais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis.

Veidojot rakstu par piekrastes īpašumiem, db.lv novēroja, ka K. Porziņģa mājas būvdarbus veic uzņēmums «UPTK». Uzņēmuma pārstāvis atzina, ka pasūtītājs ir persona, kura vēlētos uz kādu laiku palikt anonīma, bet tā ir kāda Latvijas slavenība. Būvniecības darbi uzsākti aptuveni septembra sākumā un tos plānots pabeigt nākamā gada maijā.

«Šeit jau iepriekš bija tāds kā komplekss un viss tika projektēts uz vecajiem pamatiem. Te iepriekš notika pionieru nometnes, bija ēdnīcu telpas un daudzas citas ēkas,» skaidroja «UPTK» pārstāvis. Galvenie norādījumi, kas jāievēro šīs būvniecības laikā - īpašums atrodas starplieguma zonā un būvniecības laikā nedrīkst aizskart kāpas, bet teritorijā var notikt brīva būvniecība. «No būvniecības viedokļa nekas te neatšķiras, grunts ir laba. Vienīgais visu laiku jāuzlabo piebraucamā ceļa kvalitāte,» viņš sacīja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas evaņģēliski luteriskā baznīca (LELB) pavasarī nekustamo īpašumu tirgū piedāvās īpašumus 20 milj. Ls vērtībā.

80 % no iegūtajiem līdzekļiem nonāks ASV Misūri Sinodes apsaimniekošanā, bet 20 % - Latvijas finanšu uzņēmumos. Tas tiek darīts, lai izveidotu tā saucamo mācītāju atalgojuma fondu 30 milj. Ls apmērā. LELB Virsvaldes rokās tiks koncentrēti 30 % luterāņu draudžu īpašumu Latvijā. Tādējādi plānots, ka 20 milj. Ls tiks iegūti, īpašumus pakāpeniski pārdodot, bet īpašumi 10 milj. Ls vērtībā tiks apsaimniekoti, tos iznomājot vai izīrējot. Šīs aktivitātes notiek pēc 2007. gada vasarā notikušās LELB Sinodes lēmuma. Latvijas baznīcas ieguldīto naudu apsaimniekos partnerbaznīca ASV - Misūri Sinodes Luterāņu baznīca.

Nesaimnieko efektīvi

Kopumā Latvijas luterāņu draudzēm pieder īpašumi aptuveni 100 milj. Ls vērtībā, bet liela daļa no tiem netiek efektīvi apsaimniekoti, atzīst LELB sabiedrisko attiecību nozares vadītājs Ivars Kupcis. Tajā pašā laikā garīdzniekiem algas tiek maksātas atkarībā no draudžu iespējām, un lielākā daļa mācītāju saņem 100 - 150 Ls mēnesī. Tikai apkalpojot vairākas draudzes un strādājot papildu darbus, mācītāji var nodrošināt savu eksistenci. Ļoti maz studentu ir Lutera akadēmijā, kas gatavo jaunos mācītājus, un viens no iemesliem ir pieticīgais atalgojums. Katra draudze ir juridiska persona, bet tikai dažas nodarbojas ar īpašumu apsaimniekošanu efektīvi. LELB ir arī rīkojusi kursus draudžu pārstāvjiem, bet situācija joprojām ir neapmierinoša. Pērn pieņemtais lēmums paredz, ka katra draudze nodod 30 % savu nekustamo īpašumu kopsummā aptuveni 30 milj. Ls vērtībā LELB Virsvaldes rīcībā. Daļa draudžu labprāt atdotu pat vairāk, lai nebūtu jānodarbojas ar saimniecisko darbību. «Informācija tiek apkopota, un pavasarī baznīca piedāvās tirgū konkrētus nekustamos īpašumus 20 milj. Ls vērtībā. Aptuveni 10 milj. Ls vērtus īpašumus neizpārdos, bet iznomās vai izīrēs. Daļai īpašumu jau šobrīd ir noteikta tirgus vērtība, bet visus īpašumus vērtēs LELB speciālisti. Tiks meklēti investori, bet iespējams, ka daži īpašumi tiks izsolīti,» tā I. Kupcis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Katrs ceturtais Krievijas pilsonis, kurš vēlētos iegādāties īpašumu ārvalstīs, interesējas par Spāniju. Tieši Spānijas un arī Latvijas īpašumu tirgū pašlaik Krievijas eksperti iesaka ieguldīt.

Iesaku pievērst uzmanību Spānijas un Latvijas nekustamā īpašuma tirgum. Vairākos segmentos tur jau ir sasniegts zemākais punkts, tiešsaistē rīkotajā konferencē izteikusies Krievijas nekustamā īpašuma milža — kompānijas Миэль DPM ģenerāldirektore Nataļja Zavaļišina, informē rus.db.lv.

Pašlaik atsevišķi īpašuma pārdevēji nav spējīgi pildīt kredītsaistības, un ir spiesti īpašumus pārdot par likvidācijas cenu, t.i., faktiski par cenu, kas segtu vien atlikušās kredītsaistības, — viņa skaidrojusi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bulgārijas tekoša konta deficīts samazinās līdz 6.3% no IKP

, 13.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas lejupslīde un iekšzemes patēriņa samazināšanās veicinājuši Bulgārijas tekošā konta deficīta sarukšanu līdz 2.1 miljardam eiro, kas ir 6.3% no valsts iekšzemes kopprodukta (IKP), ziņo Forbes.

Pērn pirmajā pusgadā Bulgārijas tekošā konta deficīts bija 4.5 miljardi eiro, kas ir 13.1% no valsts IKP.

Valdība prognozē, ka Bulgārijas budžeta deficīts 2009. gadā varētu sarukt līdz 11% no IKP. 2008. gadu Bulgārija beidza ar tekošā konta deficītu 26% apmērā no IKP.

Statistikas dati liecina, ka importa apjomi Bulgārijā šogad pirmajā pusgadā, salīdzinot ar 2008. gada pirmo pusi, samazinājušies par 35.2%, kamēr eksports piedzīvojis 30.3% kritumu.

Lai gan, samazinoties tekošā konta deficītam, Bulgārija kļūst mazāk atkarīga no ārējiem riskiem, ekonomisti uzskata, ka valsts joprojām ir pakļauta riskiem, jo ievērojami samazinās ārvalstu investīcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bulgārija pirmā oficiāli pieprasījusi Krievijai kompensāciju par Krievijas un Ukrainas konflikta laikā nepiegādāto gāzi, ziņo Sofijas ziņu aģentūra Novinite.

Pēc ziņu aģentūras sniegtās informācijas Bulgārijas enerģētikas un ekonomikas ministrs Petrs Dimitrovs tikšanās laikā Sofijā nodevis Gazprom padomes priekšsēdētāja vietniekam Aleksandram Medvedjevam vēstuli ar kompensācijas prasību. Bulgārijas zaudējumi, pēc tās valdības aplēsēm, ir aptuveni 500 miljoni levu jeb 250 miljoni eiro.

Bulgārija piedāvājusi trīs kompensācijas ceļus - tiešā naudas kompensācija, papildu gāzes piegādes vai arī Bulgārijai dot iespēju piekļūt Krievijas gāzes tīklam, ļaujot importēt gāzi no no trešajām valstīm.

Medvedjevs nekavējoties sniedzis atbildi Sofijai, ka Krievija piegādās visu līgumā paredzēto gāzes apjomu ar atvieglotiem nosacījumiem, tādējādi izvairoties no kompensācijas naudā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Papildināta ar foto - Taupība un elektroenerģijas cenas gāž Bulgārijas valdību

Lelde Petrāne, 20.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc valsts mēroga protestiem (vairāk nekā 20 pilsētās) pret augstajām elektroenerģijas cenām un pret valstī īstenoto taupību atkāpsies Bulgārijas valdība, atsaucoties uz premjerministra Boiko Borisova sacīto, vēsta BBC.

«Es negribu piedalīties valdībā, kad policija sit cilvēkus,» parlamentam teicis Borisovs.

Desmitiem tūkstošu cilvēku visā Bulgārijā piedalījušies protestos pret elektroenerģijas rēķiniem, vienlaikus prasot valdības krišanu. Protestētāji bloķēja ceļus un krustojumus, meta olas un pudeles uz sabiedriskajām ēkām un dedzināja rēķinus, kliedzot vārdu «mafija».

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Bulgārijā uztraucas par banku aktivitāti īpašumu tirgū

, 01.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma tirgus attīstība 2010. gadā Bulgārijā būs tieši saistīta ar banku darbību — vai tās sāks realizēt atsavinātos īpašumus, ziņo interneta izdevums The Sofia Echo.

Bankas un ārvalstu investori bija būtiskākais faktors valsts nekustamā īpašuma tirgus bumā pēdējos piecus gadus. Līdz ar ekonomisko lejupslīdi Bulgārijā ir pieaudzis to kredītu skaits, par kuriem kredītņēmējiem ir grūti norēķināties.

The Sofia Echo informē, ka 2010. gads solās būt grūtāks nekā 2009. gads, un tiek pieļauts, ka bankas varētu kļūt par ļoti nozīmīgu nekustamā īpašuma tirgus spēlētāju. Tas savukārt nozīmējot būtisku īpašumu cenu samazinājumu. Kompānija Address izteikusi varbūtību, ka tirgus varētu pat sabrukt.

Pēc šīs kompānijas datiem, īpašumu cenas Bulgārijā gada laikā ir samazinājušās par 28 %. Gandrīz puse — 47 % pašreizējo īpašumu pircēju norēķinoties par pirkumu, neizmantojot banku aizdevumus, kamēr 22 % gadījumos darījumus finansējot bankas.

Komentāri

Pievienot komentāru