Nekustamais īpašums

Sāk Alfas paplašināšanu

Ingrīda Drazdovska [email protected], 25.02.2004

Jaunākais izdevums

Šodien tiek uzsākts tirdzniecības parka Alfa paplašināšanas projekts — tā ietvaros plānots daļēji rekonstruēt esošo ēku, kā arī uzbūvēt jaunu tirdzniecības korpusu un četru līmeņu autostāvvietu. Kopējās šīs kārtas būvizmaksas sasniedz apmēram 10 miljonus latu, ko investē nekustamā īpašuma kompānija SIA Linstow Varner. Jaunā C korpusa kopējā platība divos stāvos sasniegs 20 000 kvadrātmetru, savukārt četrstāvu autostāvvietas kopplatība būs 29 tūkst. m2, kuros būs paredzēta vieta 1000 automašīnām. Pēc paplašināšanas t/p Alfa kopējā slēgtā tirdzniecības platība sasniegs 62 tūkst. m2. Šobrīd tirdzniecības parka Alfa kopējā platība ir apmēram 42 tūkst. m2, un tajā darbojas 78 veikali. Alfas projekta autors ir Zviedrijas arhitektūras kompānija Arosgruppen Arkitekter. Paplašināšanas projekta galvenais būvuzņēmējs ir kompānija Re & Re.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Optimistiskākajā variantā 2009. gada otrajā pusē sāksies tirdzniecības parka Alfa nākamās kārtas — 60 milj. latu vērta biroju un tirdzniecības centra attīstība.

Pilsētas arhitekta kolēģija nule atbalstījusi Alfas biroju un tirdzniecības centra projektu, norādot, ka vēl būtu rūpīgāk jāizstrādā teritorija starp veco Alfas ēku un plānoto tirdzniecības centru un biroju ēku, tostarp jāveido funkcionāla auto novietošanas sistēma, jāpārdomā gājēju plūsmas virzieni, jāizstrādā apzaļumošanas koncepcija. Pārdomāšanas vērtas ir plānotā centra «attiecības» ar Šmerļa parku.

Gar Brīvības ielu Alfas biroju un tirdzniecības centra projektā paredzēts liels ofisu bloks, tirdzniecības centrs atradīsies aiz tā. Ir plānots izveidot pazemes autostāvvietu. Biroju un tirdzniecības centrs un stāvvieta tiks būvēti vienā piegājienā. Tas varētu ilgt 2 gadus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar 8 zāļu kinoteātra Cinamon atklāšanu šonedēļ tiek pabeigts divu gadu ilgais tirdzniecības parka Alfa pārbūves projekts, raksta laikraksts Dienas bizness.

Tā laikā ir veikta Alfas paplašināšana, tirdzniecības centra (t/c) vecās daļas interjera un fasādes nomaiņa, jaunu nomnieku piesaistīšana, ieskaitot Zara, Mango, Bershka u.c. Tomēr būtiskākais elements jaunajā piebūvē ir kinoteātris.

Cer uz 10. daļu

Lai arī kinogājēju un veikalu apmeklētāju auditorijas īpaši nepārklājas, tomēr, kā stāsta Alfas apsaimniekotāja un attīstītāja SIA Linstow Center Management valdes loceklis Mārcis Budļevskis, citu valstu pieredze liecina, ka vidēji 10 % pārklājoties. Atšķirībā no konkurentiem šajā kinoteātrī lielāka nozīme piešķirta dizainam un interjeram. Cilvēki ar tā palīdzību tiks virzīti gan no, gan uz kinoteātri. Interjers katrā no Cinamon kinoteātriem ir individuāli pieskaņots konkrētai vietai un situācijai. Alfā tā interjeru izstrādājis Armands Vecvanags.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

25 gadus vecā Ilga V., kura tirdzniecības parka Alfa loterijā vinnējusi 10 000 latus, tomēr ir atradusies, Db.lv informēja Alfas pārstāve Linda Štokmane.

Db.lv jau vēstīja, ka tirdzniecības parks Alfa vakar lūdza steidzami atsaukties 25 gadus veco Ilgu V. (Alfas klienta kartes numurs sākas ar 2000104...), kas Alfas klientu kartes loterijā ir laimējusi 10 000 Ls. "Pašreizējā situācija ir diezgan kurioza. Esam izlozējuši uzvarētāju, kas saņems 10 000 Ls skaidrā naudā, taču jau otro dienu nevaram šo meiteni atrast - norādītais mobilais tālrunis ir izslēgts. Ļoti ticam, ka līdz rītdienai, kad notiks apbalvošanas ceremonija, mums tomēr tas izdosies un, cerams, nenāksies nolīgt detektīvu, lai atrastu laimīgo 10 000 Ls īpašnieci," sacīja Alfas direktors Zigmunds Vīķis.

Kā pastāstīja L. Štokmane, Ilga esot piezvanījusi pati. Viņa stāstījusi, ka bija izbraukusi no Latvijas, tādēļ viņai mobilais telefons nav darbojies. Kad atgriezusies Latvijā, viņa ieslēgusi telefonu, saņēmusi sms no Alfas un piezvanījusi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Bauhaus - nebūs, bet taps Alfa Home Center

, 12.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centru attīstītājs un apsaimniekotājs Linstow Center Management (LCM) veidos Alfas mājas centru, šodien, 12.novembrī, vēsta laikraksts Dienas bizness. Tas ir paredzēts vietā, kur iepriekš bija plānots izveidot lielveikalu Bauhaus.

Laikraksts Dienas bizness un Db.lv jau ziņoja, ka Alfa pārvaldnieki - LCM - sākuši šī tirdzniecības parka paplašināšanu, kuras gaitā plānots izveidot kinoteātri (varētu tikt atklāts 2008. g. nogalē), bija arī iecere piesaistīt vienu no Eiropas lielākajiem būvmateriālu tirgotājiem Bauhaus. Iepriekš tika pieļauts, ka Bauhaus pirmo lielveikalu Latvijā pie Alfas atvērs jau 2007. gada beigās vai 2008. gada sākumā.

Taču, nespējot izpildīt Rīgas pilsētas prasības attiecībā uz šā objekta ārējo veidolu, no ieceres veidot to tieši pie Alfas (pie Brīvības un Šmerļa ielas krustojuma) nācies atteikties. Tāpēc LCM tā vietā plāno uzbūvēt mēbeļu, sadzīves elektronikas un mājsaimniecības preču tirdzniecības centru Alfa Home Center (Alfas mājas centru), kā arī biroju kompleksu gar Brīvības ielu. Šāda informācija izskanējusi Rīgas pilsētas arhitekta kolēģijas sēdē. Projektu izstrādā birojs Arplan sadarbībā ar Aros.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Papildināts ar vizualizācijām - Linstow gatavs 90 milj. eiro vērtam lēcienam

Zanda Zablovska, Delfi, speciāli DB, 27.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Linstow Center Management šī gada rudenī varētu sākt 40 miljonus eiro vērto Alfas paplašināšanu; tam sekos Origo

Tā DB stāsta Linstow Center Management (Linstow) biznesa attīstības un iznomāšanas direktors, valdes loceklis Mārcis Budļevskis. Igaunijā, Tallinā, Linstow rekonstruēja tirdzniecības centru Ülemiste, bet Latvijā attīstītāja prioritāšu saraksta pirmajā vietā ir tirdzniecības parka Alfa paplašināšana. Alfa ir veiksmīgākais no Linstow tirdzniecības centriem un dabiski līdz tam nonākusi – ir gan pieprasījums, gan nepieciešamā zeme, skaidro M. Budļevskis.

Rinda garāka

Saskaņā ar viņa teikto dota zaļā gaisma jauno platību iznomāšanai un visu projekta darbu uzsākšanai. Ar telpu nomas plāniem iecerēts tikt galā līdz šī gada augustam, kas nozīmē, ka būvniecību varētu sākt 2015. gada rudenī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atstādina vairākus Alfa komandierus

Elīna Pankovska, 26.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar Valsts policijas priekšnieka Arta Velša rīkojumu no amata pienākumiem atstādināts speciālo uzdevumu bataljona Alfa komandieris un Pirmās rotas komandieris, kura tiešā pakļautībā atradās divi Jēkabpilī aizturētie uzbrucēji, tā paziņojusi Iešlietu ministre Linda Mūrniece (Vienotība).

Uz dienesta pārbaudes laiku par Alfas komandieri iecelts speciālo uzdevumu vienības Omega komandieris, kura uzdevums būs veikt Alfas darbinieku ārkārtas atestāciju un kopā ar Valsts policijas vadību izstrādāt priekšlikumus par Alfas turpmāko nākotni.

L.Mūrniece arī atzina, ka, izvērtējot notikušo apšaudi, ministrijai mēneša laikā uzdots izstrādāt priekšlikumus grozījumiem Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm disciplināratbildības likumā.

«Šobrīd šis likums ir pārāk demokrātisks un par sistēmā notikušajiem pārkāpumiem darbiniekus sodīt ir grūti, tāpēc mums ir jāatgriežas pie sistēmas, kad disciplīna bija pamatu pamats,» uzsver ministre. Iekšlietu ministrijai uzdots izstrādāt arī grozījumus Krimināllikumā, paredzot stingrāku atbildību par uzbrukumu policijas darbiniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Alfā pirmo reizi tirgos arī automašīnas

, 30.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākoties vasaras sezonas izpārdošanai, tirdzniecības parks Alfa piedāvās līdztekus citām ikdienas patēriņa un mājsaimniecības precēm iegādāties arī automašīnas.

Divas nedēļas nogales (4.-6. jūlijs un 11.-13. jūlijs) pie tirdzniecības parka tiks atvērts Alfas autoplacis, kurā vadošie Latvijas automašīnu tirgotāji izstādīs un piedāvās iegādāties jaunākos un populārākos auto un moto modeļus, Db.lv informē Linda Štokmane,

t/p Alfa sabiedrisko attiecību konsultante.

Dalību Alfas autoplacim jau pieteikuši Mitsubishi, Ducati, Škoda, Toyota, Hyundai, Nissan automašīnu dīleri, kas īpaši šim notikumam par godu būs sagatavojuši speciālos piedāvājumus. Automašīnas varēs gan apskatīt un izmēģināt testa braucienos, gan arī turpat uz vietas iegādāties.

„Cilvēki mūsdienās arvien vairām novērtē iespēju visu sev nepieciešamo iegādāties vienuviet. Lai apbraukātu visus autosalonus, vajadzīgs diezgan daudz laika, tādēļ Alfa izlēma uz lielo izpārdošanas laiku nākt pretī saviem pircējiem un sortimentu papildināt ar jaunām automašīnām, kas pie mums būs nopērkamas par labām cenām,” uzsver tirdzniecības parka Alfa direktors Zigmunds Vīķis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Pērn bija iebrucis arī Re&Re būvēts jumts tirdzniecības centrā Alfa

LETA, 26.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Galactico tirdzniecības centru attīstītājs SIA Linstow Center Management (Linstow) atzīst, ka pērn oktobrī tirdzniecības centrā Alfa iebruka uzņēmuma Re&Re būvēts jumts 90 kvadrātmetru platībā, apliecināja Linstow pārstāve Evija Ansonska.

Viņa pastāstīja, ka negadījums Alfā pērn notika divos posmos. Vispirms 5. oktobra rītā pirms darba laika vētrā tika norauta tirdzniecības parka fasāde, kā rezultātā naktī uz 6.oktobri iebruka jumts.

«Veikalā strādājošo un klientu informēšana nebija nepieciešama, jo negadījumi notika pēc darba laika,» šī fakta noklusēšanu gada garumā skaidroja Ansonska.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) raidījumā Panorāma sacīja, ka ar šādu faktu šodien uzzinājis no medijiem. Uz tirdzniecības centru Alfa otrdien brauks būvvaldes pārstāvji, lai apsekotu, kas tur notiek un vai konstrukcijas ir drošas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd izaugsme var notikt nevis uz tirgus palielināšanās rēķina, bet gan atņemot konkurentam tā daļu, intervijā DB atzīst tirdzniecības centru (t/c) attīstītāja un apsaimniekotāja SIA Linstow Center Management valdes priekšsēdētājs Frode Gronvods (Frode Grønvold).

Norvēģijas nekustamā īpašuma attīstītājs Linstow Baltijā darbību sācis pirms 20 gadiem, šajā laikā Latvijā vien investējot ap 450 milj. eiro. Tagad kompānija gatavojas iespaidīgām pārmaiņām Origo apkārtnē, uzskatot, ka esošie iepirkšanās centri arvien ir uzlabojami, arī paplašināmi, savukārt jaunu projektu attīstīšana tirdzniecības sektorā gan būtu ļoti sarežģīts uzdevums.

Fragments no intervijas

Dienas Bizness par Linstow iecerēm paplašināt tirdzniecības centrus Alfa un Origo vēstīja jau pirms laba laika. Kāpēc tās joprojām ir plānu stadijā?

Pagājušajā gadā mainījās Linstow apsaimniekoto t/c Alfa, Mols un Dole īpašnieks. Tas ir nekustamā īpašuma fonda Blackstone atzars Multi Corporation, kas ir ļoti profesionāls un pieredzējis tirgus dalībnieks, viens no lielākajiem t/c īpašniekiem Eiropā. Iepirkšanās centrus turpinām pārvaldīt šī jaunā īpašnieka uzdevumā. Tas vēlējās vēlreiz izvērtēt Alfas paplašināšanas projektu, tad bija jāveic dažas izmaiņas. Taču varu apgalvot, ka tās paplašināšana tiks sākta ļoti drīz. Iespējams, – vēl šogad.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Alfā varēs iegādāties arī automašīnas

, 17.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības parks Alfa vēl vienu nedēļas nogali nolēmis sarīkot Alfas autoplaci. Šoreiz pie tirdzniecības parka būs iespējams apskatīt un iegādāties Toyota, Hyundai, Saab, Cadillac un Hummer automašīnas, kā arī Ducati motociklus.

Atgādinām ka, sākoties vasaras sezonas izpārdošanai, tirdzniecības parks Alfa nolēma saviem pircējiem, līdztekus citām ikdienas patēriņa un mājsaimniecības precēm, iegādāties arī automašīnas un motociklus, kas Alfas autoplacī būs pieejami par īpašām cenām.

„Cilvēki mūsdienās arvien vairām novērtē iespēju visu sev nepieciešamo iegādāties vienuviet. Lai apbraukātu visus autosalonus, vajadzīgs diezgan daudz laika, tādēļ Alfa izlēma uz lielo izpārdošanas laiku nākt pretī saviem pircējiem un sortimentu papildināt ar jaunām automašīnām, kas pie mums būs nopērkamas par labām cenām,” uzsver tirdzniecības parka Alfa direktors Zigmunds Vīķis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pie Alfas atklās slidotavu hokeja laukuma izmērā

, 27.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīt, 28.decembrī pie tirdzniecības parka Alfa sāks darboties garākā mākslīgā ledus slidotava Latvijā- tā būs vairāk nekā 50 metrus gara un pēc kopējās platības gandrīz tikpat liela kā NHL hokeja laukums, liecina sniegtā informācija medijiem.

No plkst. 10:00 līdz plkst. 16:00 par slidošanu nebūs jāmaksā, savukārt Alfas klientu kartes īpašniekiem ledus izmantošana būs bez maksas visu laiku.

Slidotava būs atvērta līdz pat pavasarim, jo ledus kvalitāte ļauj to izmantot pat tad, ja laukā gaisa temperatūra sasniegusi +15 grādus. Slidotava būs izgaismota, būs arī mūzika, un tai līdzās darbosies slidu noma.

Slidotājiem noderīga informācija:

Darba laiks: no 10:00 līdz 22:00

Slidu noma: 1,5 Ls stundā

Maksa par slidotavu:

·no 10:00 līdz 16:00 - par brīvu

·no 16:00 līdz 22:00 - 1 Ls stundā

·Alfas klientu kartes īpašniekiem – bez maksas visu laiku

Interesanti: Pilsētas slidotavu Alfā iespējams izīrēt arī korporatīvajiem pasākumiem (papildus informācija – Dace: 29455773).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada 6 mēnešos Linstow Center Management (LCM) apsaimniekotie tirdzniecības centri (TC) Alfa, Mols, Origo, Dole un Galerija Centrs uzrādījuši apgrozījuma pieaugumu 5.4% apmērā salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn. Kopumā LCM tirdzniecības centros iedzīvotāji pirmajā pusgadā iztērējuši 134 miljonus latu.

„Būtībā apgrozījuma tendences LCM apsaimniekotajos tirdzniecības centros atspoguļo to, kas notiek Latvijas ekonomikā kopumā. Latvijā mazumtirdzniecības pieauguma tempi krītas - janvārī, martā un maijā pat ir uzrādījuši negatīvu pieaugumu līdz mīnus 5% apmērā. Savukārt Linstow apsaimniekotajos tirdzniecības centros vērojama stabila attīstība, neliels apgrozījuma pieaugums un stabila apmeklētāju plūsma. Precēm, kuras nav pirmās nepieciešamības preces, samazinās vai krītas pieauguma tempi - piemēram, mēbelēm, juvelierizstrādājumiem, elektroprecēm, ēdināšanas pakalpojumiem. Stabils apgrozījuma pieaugums vērojams pārtikas precēm, kas pamatā skaidrojams ar augstu inflāciju. Līdz ar to, citas preces pircēji izvēlas piesardzīgāk. Šī gada 6 mēnešos nedaudz palielinājies arī pārtikas preču īpatsvars kopējā LCM apsaimniekoto tirdzniecības centru apgrozījumā," norāda Evija Majevska, LCM tirdzniecības centru komercdirektore.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja trešdien (16. aprīlī) izskatīs lēmuma projektu, kurā ieteikts atbalstīt ieceri būvēt piecstāvu dzīvojamo ēku – Alfas Skabarga -Rīgā, Stāmerienas ielā.

Projekts paredz izbūbvēt 20 dzīvokļus un 19 pazemes autostāvvietas. Sabiedriskās apspriešanas laikā 12 personas izteikušās pret, 16 – par ieceri. Piecstāvu dzīvojamās ēkas Alfas Skabarga iecere var paaugstināt apkārtējo īpašumu tirgus vērtību, uzskata vērtētāji.

picturegallery.e30b510a-a369-4433-9f74-c97771f08faa

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Alfas kinoteātri būvēs Bukoteks

, 22.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

T/p Alfa attīstītājs Linstow Center Management (LCM) no septiņiem pretendentiem izvēlējies un noslēdzis līgumu ar būvkompāniju SIA Bukoteks par jaunās kino ēkas celtniecības un atsevišķu esošo platību rekonstrukciju ieejas B tiešā tuvumā, šodien, 22.janvārī, ziņo laikraksts Dienas bizness.

Tiks uzlabota Alfas fasāde pret Brīvības ielu. Celtniecības darbus plānots pabeigt šā gada nogalē.

Alfas īpašnieks — investīciju fonds ACTA - jaunās piebūves būvniecībā ieguldīs aptuveni 10 miljonus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums “Akropolis Group”, kura īpašumā un pārvaldībā ir divi tirdzniecības centri Rīgā – “Alfa” un “Akropole”, ir nolēmis paplašināt sava zīmola “Akropole” izmantošanu.

Šī gada pavasarī tirdzniecības centrs "Alfa" mainīs nosaukumu uz "Akropole Alfa", savukārt "Akropole" kļūs par "Akropole Rīga".

Akropolis Group saņem beznosacījumu atļauju Alfas iegādei 

Akropolis Group, kas pārvalda iepirkšanās un izklaides centrus Akropolis Viļņā, Klaipēdā un...

"Gaidāmā vienota zīmola ieviešana abiem tirdzniecības centriem apliecina, ka “Akropolis Group” uzskata Latviju par nozīmīgu tirgu un mēs esam pārliecināti par tā nākotnes potenciālu. Neskatoties uz pandēmijas radītiem izaicinājumiem, mēs ticam tirgus izaugsmei un esam izvirzījuši ambiciozu mērķi, lai Akropole kļūtu par izteiktu tirgus līderi. Strādājot ar vienotu zīmolu, mūsdienīgu pieeju un uz klientu orientētām vērtībām, mēs īstenosim savu labo praksi un uzkrātās zināšanas, inovācijas un visaugstākos darbības standartus," saka “Akropolis Group” izpilddirektors Manfredas Dargužis.

Rimi Latvia nav notikušas pārrunas ar jaunajiem Alfas īpašniekiem 

Mazumtirgotājam SIA "Rimi Latvia" nav bijušas pārrunas ar tirdzniecības centra "Alfa" jaunajiem...

Nosaukumu maiņa un vienotā zīmola ieviešana neietekmēs abu centru ikdienas darbību – tirdzniecības centru darba laiks, veikalu un pakalpojumu klāsts, apkalpošanas un epidemioloģiskās drošības standarti paliks nemainīgi. Vienlaikus nosaukuma maiņa ieviesīs izmaiņas “Alfa” zīmola vizuālajā identitātē un komunikācijas materiālos, kā arī paredz jaunās vienotās mājaslapas izstrādi. Tāpat tiks paplašināta pašreizējā "Akropole" dāvanu karšu programma – dāvanu kartes varēs iegādāties un izmantot abos iepirkšanās centros. Šo iespēju plānots ieviest līdz ar iepirkšanās centru nosaukumu maiņu.

"Tas ir nozīmīgs solis – darbojoties zem vienota zīmola, tiks stiprināta abu iepirkšanās centru konkurētspēja, kas palīdzēs ātrāk un efektīvāk ieviest inovatīvākus un klientiem pievilcīgākus piedāvājumus. Par “Akropole Alfa” mērķi esam noteikuši turpmāko izaugsmi un sevi redzam kā vēl ērtāku un mūsdienīgāku iepirkšanās un izklaides vietu,” uzsver tirdzniecības centra “Alfa” vadītāja Zane Kaktiņa.

TOP 10 nekustamā īpašuma investīciju darījumi Latvijā  

Investīcijas desmit lielākajos nekustamā īpašuma darījumos Latvijā 2021. gadā sasniedza 576 miljonus...

Jau pavasara sākumā “Alfa” un “Akropole” vārdi tiks mainīti uz “Akropole Alfa” un “Akropole Rīga”. Jaunā izkārtne “Akropole Alfa” drīzumā rotās tirdzniecības centra fasādi, tāpat jaunie tirdzniecības centru nosaukumi tiks izmantoti sociālajos tīklos un citos komunikācijas materiālos.

Plānots, ka vienota zīmola ieviešanas process pilnībā noslēgsies šī gada pavasarī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Inga, kura laimējusi 10 000 latus, neatsaucas

, 03.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības parks Alfa lūdz steidzami atsaukties 25 gadus veco Ingu V. (Alfas klienta kartes numurs sākas ar 2000104...) kas Alfas klientu kartes loterijā ir laimējusi 10 000 Ls. "Nevaram šo meiteni atrast," atzīst loterijas organizētāji.

"Pašreizējā situācija ir diezgan kurioza. Esam izlozējuši uzvarētāju, kas saņems 10 000 Ls skaidrā naudā, taču jau otro dienu nevaram šo meiteni atrast - norādītais mobilais tālrunis ir izslēgts. Ļoti ticam, ka līdz rītdienai, kad notiks apbalvošanas ceremonija, mums tomēr tas izdosies un, cerams, nenāksies nolīgt detektīvu, lai atrastu laimīgo 10 000 Ls īpašnieci," sacījis T/p Alfa direktors Zigmunds Vīķis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Raksti

Atsperas plašākiem ūdeņiem

Anda Asere, 01.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Novembra Biznesa eskalatora dalībnieki – Uniq cepures un Penelopes tauriņi – trāpījuši īstajā laikā; to darbības rezultāti ir labi, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Produkti nav tik atšķirīgi no Alfas piedāvājuma, jo cepures, svārki un tauriņi ir daudz kur. Uzņēmumi tirdzniecībai Alfā nokļuva ļoti labā laikā, prece bija piemērota šai sezonai, kad gribas uzvilkt cepuri un gatavoties korporatīvajām ballēm,» spriež Liene Apine, t/p Alfa vadītāja. Arī zīmolu un dizaina aģentūras Brand Eleven dibinātājs Mārtiņš Barānovs uzskata, ka novembra dalībnieki bija atbilstoši konkrētajam mēnesim, jo viena uzņēmuma produkti ir domāti siltumam un skaistumam, bet otra – skaistumam un svētkiem.

«Mani ātri pamanīja, iznāca no stenda, sāka demonstrēt, prata pastāstīt, taču klientam bija jāsper pirmais solis,» par savu slepenā pircēja pieredzi saka Dzintars Koknēvičs, SIA Mercuri International valdes loceklis. M. Barānovam simpatizē cepuru krāsu daudzveidīgums un tas, kā cepures ir izliktas ekspozīcijā. Viņš iesaka pārdevējām pašām tirgojoties vilkt galvā cepures.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pēc notikumiem Ukrainas austrumos Turčinovs sola sākt «pretterorisma operāciju»

Gunta Kursiša, 14.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar augošo spriedzi Ukrainas austrumos ANO Drošības padome pieprasījusi Krievijai ārkārtas tikšanos, savukārt Ukrainas prezidents Oleksandrs Turčinovs pavēstījis par «pretterorisma operācijas» sākšanu, vēsta medijs Time.

Svētdien, pēc tam, kad sadursmēs starp Ukrainas drošības spēkiem un bruņotiem kaujiniekiem gāja bojā Ukrainas Drošības dienesta specvienības «Alfa» kapteinis, O. Turčinovs paziņoja par «plaša mēroga antiterorisma operācijas» sākšanu, lai nepieļautu Krimas scenārija atkārošanos.

Jau ziņots, ka Aizvadītās nedēļas nogalē bruņoti kaujinieki ieņēma administrācijas un drošības struktūru ēkas vairākās Ukrainas austrumdaļas pilsētās. Svētdien sadursmē ar Krievijas armijas formas tērpos ģērbtiem kaujiniekiem Sljavanskā, Doņeckas apgabalā, krita Ukrainas Drošības dienesta (UDD) specvienības «Alfa» kapteinis, bet vēl četri «Alfas» kareivji tika ievainoti. Separātistu rindās ir vismaz viens bojāgājušais un vairāki ievainotie.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

airBaltic pirks Bombardier lidmašīnas

, 10.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

airBaltic 2009. gadā veiks lielāko lidmašīnu flotes paplašināšanu Baltijas valstu aviokompāniju vēsturē, Db.lv informēja Air Baltic Corporation Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Sīkāka informācija par paplašināšanu tiks sniegta šodien preses konferencē, kur airBaltic prezidents Bertolts Fliks iepazīstinās ar aviokompānijas attīstības gaitu, kā arī informēs par nedēļas nogalē parakstīto vienošanos ar Kanādas aviobūves uzņēmumu Bombardier, kas lidmašīnu flotes paplašināšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu apgrozāmo līdzekļu finansējumu un pakomātu tīkla attīstīšanu, VAS Latvijas Pasts piesaistījis overdraftu 4,3 miljonu eiro apmērā.

Ar mērķi paātrināt uzņēmuma transformāciju un attīstību, Latvijas Pasts iniciējis jaunas korporatīvās stratēģijas izstrādi, ietverot arī mūsdienīgu pakomātu tīkla attīstības plānu, kas paredz ievērojamu pakomātu pārklājuma paplašināšanu. Kopējo Latvijas Pasts tīklu šobrīd veido jau 146 āra un iekštelpu pakomāti, savukārt 2023. gada otrajā ceturksnī paredzēta vēl 25 mūsdienīgo āra pakomātu izvietošana, turpinot tīkla paplašināšanu visa 2023.gada laikā.

“Latvijas Pasts turpina attīstīties, tāpēc mums ir un būs nepieciešams gan apgrozāmā kapitāla finansējums, gan ilgāka termiņa finansējums mūsu lielāko investīciju projektu realizēšanai. Tāpēc esam priecīgi paplašināt sadarbību ar SEB banku, kas šajā gadījumā piedāvāja vispretimnākošākos finansēšanas nosacījumus,” saka Latvijas Pasts valdes loceklis Andris Puriņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar īpašu ceremoniju Linstow Center Management (LCM) un Multi Corporation otrdien, 3.okobrī oficiāli uzsāka 55 miljonus eiro vērtos tirdzniecības parka Alfa paplašināšanas darbus.

Jau vēstīts, ka tirdzniecības centru iecerēts paplašināt par 30 000m2. Projekta kopējās investīcijas sasniedz 55 miljonus eiro un to plānots pabeigt 2019. gada augustā.

Fotogrāfijas no paplašināšanās uzsākšanas ceremonijas skatiet galerijā!

40 miljonu eiro aizdevumu būvniecībai izsniedza projekta finanšu partneris Swedbank Latvija. Pēc paplašināšanās nomnieku skaits no pašreizējiem 170 tiks palielināts līdz 250.

Paplašināšanās projekts paredz jaunu trīsstāvīgu piebūvi ar īpašu, gandrīz 6 500m2 plašu restorānu zonu augšstāvā, kur apmeklētāji varēs ieturēt maltīti tādos restorānos kā LIDO, Vairāk Saules, BabyBack Ribs & BBQ un Galleria d’Arte. Tāpat restorānu zonā no jauna tiks atvērti restorāni Gan Bei City, Čili Pica un Double Coffee.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jānis Jurkāns tagad ir organizācijas Baltijas asociācija – transports un loģistika prezidents ar plašiem darba apartamentiem solīdā Elizabetes ielas namā. Pie sienām izvietotā latviešu glezniecība rada estetizēti pārdomātu vidi, un tāds ir arī pats Jurkāns – vienmēr sniegbaltā kreklā, nevainojami iededzis un ar džentlmeņa stāju.

Pret dzīvi un apkārt notiekošo viņš izturas ar apskaužamu mieru, kas viņā sadzīvo ar analītisku prātu. Ne bez pašironijas, ko apliecina viņa un dramaturga Jāņa Jurkāna kopā iedziedātā līgodziesma par nabago un bagāto brāli. «Man ne par ko nav kauns, arī šodien parakstos zem katra sevis teiktā vārda,» apmēram tā varētu rezumēt Jurkāna politisko pagātni.

picturegallery.1a16ba09-0789-474e-bc6c-3c6aa6202e15

Vai loģistika, kurā šobrīd darbojaties, arī nav saistīta ar politiskajām attiecībām ar kaimiņvalstīm? Tā sakot, blakus politikai vien esat...

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nemieri Vecrīgā: Ziņo aculiecinieki

Dienas Bizness, 14.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daži no mūsu kolēģiem vakar bija aculiecinieki notiekošajam Vecrīgā, proti, kā dziesmotais protests Doma laukumā pārauga vandālisma aktos pie Saeimas un tās tuvākajā apkārtnē. Ja arī Jums ir stāsts par to, kas patiesībā notika 13. janvārī, rakstiet mums.

Stāsta žurnāliste Madara Laicāne: „Uz Vecrīgas pusi ar draugiem aizgājām pēc tam, kad LNT ziņās redzējām nobijušos korespondentu sejas, jo nolēmām apskatīt, vai situācija ir tiešām tik dramatiska. Kad nonācām Doma laukuma tuvumā, to no visām pusēm, jau bija bloķējuši policisti, kas gan neizskatījās īpaši draudīgi. Mēģinājām pieiet Doma laukumam no vairākām pusēm. Pie SEB bankas puses bija arī vairāki agresīvi runājoši cilvēki, kas aicināja barā skriet cauri policistu līnijai un pašus policistus apsaukāja un kaunināja. Visdrošāk bija pie Jēkaba ielas, jo tur bija bāzējušās Alfas vienības.

Pēc 21.00 atbrauca vēl papildus vienības un četri policijas suņi. Pēc neilga brīža izskatījās, ka viss ir diezgan mierīgi, tāpēc nolēmām doties projām pa Torņa ielu, bet nejauši iekļuvām jauniešu barā, kas tika „izspiests” cauri Zviedru vārtiem. Vairāki jaunieši kliedza: „Atlaist Saeimu”, bet vairums bija diez gan mierīgi noskaņoti. No pūļa atdalīties neizdevās, jo arī jau no aizmugures nāca Alfa vienības policisti. Tā mēs tikām aizdzīti līdz Pulvertornim, kur pēc neilga brīža tika atdzenāti cilvēki arī no citām tuvējām ielām. Vairums cilvēku, tāpat kā es, bija atnākuši pasākumu tikai novērot, bet bija arī vairāki, kas meta ar ķieģeļiem. Viņus gan uzreiz saņēma civilajās drēbēs ģērbtie policisti, kas bija pūlī. Redzēju arī sievieti, kurai bija pārsista piere. Policisti aizvien cītīgāk spieda cilvēkus ārā no Vecrīgas. Kāds jaunietis iesaucās: „Eu, draugi, ejam visi labāk uz Makdonaldu!”

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Latio: cenas gada laikā samazinājušās par 7%

, 02.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latio dati liecina, ka decembrī turpinājās sērijveida dzīvokļu cenu kritums. Vidējā sērijveida dzīvokļu cena, salīdzinot ar novembri, samazinājās par 2,1% līdz 1 415 EUR/kv.m. Salīdzinot ar pērnā gada decembri, cenas ir zemākas par 7,3%, Db.lv informēja Latio mārketinga speciāliste Zane Āboliņa.

Latio novērojumi:

·Lai noturētu pircēju, īpašumu pārdevēji kļūst arvien pretimnākošāki - pat izvēlas samazināt īpašuma cenu, tā vietā, lai paturētu pircēja iemaksāto rokas naudu.

·Arī savrupmāju pārdevēji biežāk sāk piekrist būtiskam cenu samazinājumam.

·Pieaug īres piedāvājumu skaits visos mājokļu segmentos - tajā skaitā arī savrupmājas.

·Komercplatību nomas tirgū saglabājas aktivitātes kritums. Potenciālie nomnieki atliek lēmumu pieņemšanu uz nākamā gada sākumu.

·Tautsaimniecībai ''atdziestot'' samazinās kopējais pieprasījums komercplatību nomas tirgū, straujāk samazinoties pieprasījumam pēc lielajām platībām, bet pieaugot pieprasījumam pēc mazajām platībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ražošanas iekārtās, produkta testēšanā un tirgus izpētē divu gadu laikā SIA Hiberna ieguldījuši ap 150 000 Ls privāto līdzekļu. Investīcijas varētu atpelnīties trīs gados. Tomēr lielāku nozīmi šajā projektā strādājošie piešķir iespējai strādāt pie sirdij tuvas lietas kopā ar līdzīgi domājošiem cilvēkiem un radīt produktu pozitīvām emocijām.Pirmie pasaulē sāk rūpnieciski ražot ziemas vindsērfinga dēļus

Ražošanas iekārtās, produkta testēšanā un tirgus izpētē divu gadu laikā ieguldīti ap 150 000 Ls privāto līdzekļu. Investīcijas varētu atpelnīties trīs gados. Tomēr lielāku nozīmi šajā projektā strādājošie piešķir iespējai strādāt pie sirdij tuvas lietas kopā ar līdzīgi domājošiem cilvēkiem un radīt produktu pozitīvām emocijām, laikrakstam uzsver uzņēmējs.

"Ledus dēļus pasaulē pazīst 20 gadus, Latvijā – 10 gadus," skaidro R. Liepiņš. "Līdz šim mūsu valstī šis produkts diezgan labā līmenī tapa garāžās vai kādā darbnīcā mazās sērijās draugiem. Arī mēs paši šādā veidā izpildījām pasūtījumus. Bet rietumos šāda pašdarbība nav cieņā, un reti kāds ko tādu dara. Tāpēc pirms diviem gadiem pieņēmām lēmumu, ka varētu kļūt par līderiem šajā jomā un ražot pasaulē labākos vindsērfinga dēļus. Liekot lietā savu pieredzi un know-how, nodarbinot inženierus un dizainerus, esam radījuši unikālu testa aparatūra. Iesaistot vairāk nekā 20 komponenšu piegādātājus, varam ražot tāda tehnoloģiskā līmeņa dēļus, kādus neviens vēl nav taisījis."

Komentāri

Pievienot komentāru