Nekustamais īpašums

Sāk Panorama Plaza trešās dzīvojamās ēkas celtniecību

, 15.01.2007

Jaunākais izdevums

Projekta Panorama Plaza attīstītāji SIA Latmes Building uzsākuši trešās dzīvojamās augstceltnes būvniecību, Db.lv informēja uzņēmuma pārstāve Evija Ansonska.

Topošā ēka tāpat kā otrā būs 30 stāvus augsta, un tajā būs 218 dzīvokļi.

„Pirmajās divās Panorama Plaza augstceltnēs kopā ir 317 dzīvokļi, no kuriem brīvi un pircējiem pieejami ir tikai 53 dzīvokļi, savukārt potenciālo pircēju interese par dzīvokļu iegādi ir ļoti liela, tāpēc esam pieņēmuši lēmumu sākt trešās ēkas celtniecību,” skaidroja SIA Latmes Building valdes loceklis Aivars Balodis.

Projekta Panorama Plaza ietvaros kopā plānots uzcelt četras dzīvojamās augstceltnes un tirdzniecības, biroju un atpūtas centru. Pirmā dzīvokļu ēka tiks nodota ekspluatācijā jau tuvāko mēnešu laikā, bet otrā ēka tiks pabeigta šī gada nogalē. Vienlaikus tiks pabeigta arī tirdzniecības, biroju un atpūtas centra celtniecība. Visu projektu ir plānos realizēt trīs gadu laikā, tā kopējās izmaksas ir aptuveni 150 miljoni eiro.

Projekta attīstītājs SIA Latmes Building ir Latvijas un Turcijas kopuzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Projekta Panorama Plaza attīstītājs SIA Latmes Building uzsācis trešās dzīvojamās ēkas dzīvokļu rezervāciju. Trešajā Panorama Plaza 30 stāvu augstceltnē būs 218 dzīvokļi, kuru platība būs no 56 līdz gandrīz 200 kvadrātmetriem, Db.lv informēja projekta attīstītājs.

Tāpat kā iepriekšējās divās ēkās pircējiem ir iespēja izvēlēties nelielus un vidējus dzīvokļus ar standarta apdari vai arī augšējos ēku stāvos izbūvētos ekskluzīvos apartamentus (penthause) ar skatu uz jūru vai Vecrīgu. Trešās ēkas celtniecību plānots pabeigt 2008.gada nogalē.

Pirmajās divās jau uzceltajās Panorama Plaza augstceltnēs kopā ir 317 dzīvokļi, no kuriem brīvi un pircējiem pieejami vairs ir tikai 43 dzīvokļi.

Projekta Panorama Plaza ietvaros kopā plānots uzcelt četras dzīvojamās augstceltnes un tirdzniecības, biroju un atpūtas centru. Pirmā dzīvokļu ēka tiks nodota ekspluatācijā jau tuvāko mēnešu laikā, bet otrā ēka tiks pabeigta šī gada nogalē. Visu projektu ir plānos realizēt trīs gadu laikā, tā kopējās izmaksas ir aptuveni 150 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Rīga Plaza vadītāju Ivetu Priedīti

Lelde Petrāne, 30.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild tirdzniecības centra Rīga Plaza vadītāja Iveta Priedīte.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Tirdzniecības centri ir ļoti dinamiska, mainīga vide, man ļoti patīk pieņemt izaicinājumus, ko tā sagādā.

- Kas Jūs iepriecina un kas Jūs apbēdina, kad raugāties uz Jūsu pārstāvēto nozari un Latvijas valsti kopumā?

Iepriecina tas, ka pēdējos gados Latvijai tic aizvien vairāk starptautisko investoru, tai skaitā plaši pazīstami mazumtirgotāji. Līdz ar to arī Rīga Plaza apmeklētāji spēj baudīt sev tīkamus zīmolus tādus kā Rituals, Swarovski, Intimissimi (atvērsies martā), H&M Home.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - Par 93,4 miljoniem eiro pārdod tirdzniecības un izklaides centru Riga Plaza

LETA, 16.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par 93,4 miljoniem eiro tiek pārdots tirdzniecības un izklaides centrs Riga Plaza, liecina informācija uzņēmuma Plaza Centers NV mājaslapā.

Riga Plaza tiek pārdots globālam investīciju fondam, kura nosaukums netiek atklāts.

Riga Plaza līdzīpašnieka ASV investīciju grupas New Century Holding (NCH) vadītājs Kārlis Cerbulis aģentūrai LETA sacīja, ka pārdoti ir 100% tirdzniecības centra kapitāldaļu - savas 50% daļas pārdevis gan Plaza Centers NV, gan arī NCH.

Cerbulis prognozēja, ka darījums pilnībā varētu tikt pabeigts jūlijā. «Patlaban nevaru atklāt pircēju, vienīgi varu pateikt, ka tas ir ļoti solīds Rietumu investīciju fonds, kurš izvēlējies Latviju kā vietu saviem ieguldījumiem,» norādīja Cerbulis.

Viņš piebilda, ka nav pilnvarots atklāt naudas plūsmu, ko rada Riga Plaza, vienīgi norādīja, ka 2009.gadā, kad centrs tika atklāts, tajā bija aizņemti tikai 60% platību, turklāt daļa nomnieku maksāja tikai pusi nomas maksas. «Patlaban iznomātās platības ir ap 98%,» uzsvēra Cerbulis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 4. aprīlī paredzētas pazīstamā projekta Panorama Plaza attīstītāja – maksātnespējīgās SIA Latmes Building dzīvokļu izsoles.

4. aprīlī plānotas SIA Latmes Building piederošu atsevišķu nekustamo īpašumu 10 piespiedu izsoles ar augšupejošu soli. Pēc kārtas tās būs pirmās izsoles.

Izsolīti tiks desmit dzīvokļi (īpašuma domājamās daļas no daudzdzīvokļu mājas un zemesgabala) Lielirbes ielā 13, Rīgā – vienā no Panorama Plaza «torņiem». Dzīvokļu platība svārstās ap 90 m2, bet viens no izsolāmajiem dzīvokļiem ir 67,8 m2 liels. Izsoles sākumcena ir 64 – 68 tūkstoši latu atkarībā no dzīvokļa.

Db.lv jau ziņoja, ka pagājušā gada pavasarī pasludināta Panorama Plaza attīstītāja SIA Latmes Building maksātnespēja. Iepriekš uzņēmumam bija apstiprināts ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process. Maksātnespējas process ierosināts, jo parādnieks nav pildījis iepriekš apstiprināto plānu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Panorama Plaza dzīvokļus nosola bankas uzņēmums

Ingrīda Drazdovska, 05.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nule notikušā pazīstamā projekta Panorama Plaza attīstītāja – maksātnespējīgās SIA Latmes Building dzīvokļu izsolēs realizēti visi 10 piedāvātie īpašumi.

Tos nosolīja bankas nekustamā īpašuma struktūra, informēja maksātnespējīgās SIA Latmes Building administrators Aigars Lūsis.

Izsolīti desmit dzīvokļi (īpašuma domājamās daļas no daudzdzīvokļu mājas un zemesgabala) Lielirbes ielā 13, Rīgā – vienā no Panorama Plaza «torņiem». Dzīvokļu platība svārstās ap 90 m2, bet viens no izsolāmajiem dzīvokļiem ir 67,8 m2 liels. Izsoles sākumcena bija 64 – 68 tūkstoši latu atkarībā no dzīvokļa.

Tikmēr 6. maijā paredzēta nākamo desmit labiekārtotu dzīvokļu pirmās izsoles. Tajās tiks piedāvāti 67 – 68 m2 un aptuveni 90 m2 lieli dzīvokļi, kuru sākumcena ir nedaudz virs 51 un 71 tūkst. latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septembrī nekustamo īpašumu tirgus paplašināts ar jaunu dzīvojamo kompleksu - Panorama Rezidence. Pārdošanas procesu organizē Baltic Sotheby’s International Realty.

Dzīvojamais komplekss Panorama Residence, kas savu nosaukumu ieguvis īpašnieku maiņas rezultātā, atrodas Lielirbes ielā un ir lielā tirdzniecības kompleksa Panorama Plaza sastāvdaļa.

«Lai iespējami sekmīgāk realizētu mūsu īpašumā nonākušo objektu, uzskatījām par pareizāko sadarbībai piesaistīt profesionālu nekustamo īpašumu kompāniju,» norāda SIA Panorama Residence valdes loceklis Uldis Kiršteins.

«Nekustamo īpašumu tirgū nonāk Lielirbes ielas 13.nama 120 dzīvokļi platībās no 67 līdz 144 kvm. Ērtā atrašanās vieta, attīstīta infrastruktūra, jaunuzceltā nama kvalitatīvais aprīkojums un tā labiekārtotība veido arī attiecīgu īpašuma cenu - no 2100 EUR/kvm,» sacīja nekustamā īpašuma eksperte, Baltic Sotheby’s International Realty līdzīpašniece un valdes locekle Ilze Mazurenko.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija šodien vēl topošajā dzīvojamo telpu īres regulējumā atbalstīja pārejas periodu līdz 2026.gada beigām par labu īrniekiem, ja mainīsies dzīvojamās telpas īpašnieks.

Komisija trešdien turpināja skatīt likumprojektam "Dzīvojamo telpu īres likums" uz galīgo lasījumu iesniegtos priekšlikumus. Par vairākiem rosinājumiem vēl paredzēts turpināt diskusijas.

Atbalstīts Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums, ka, ja pēc likuma spēkā stāšanās tiks atsavināta dzīvojamā telpa, par kuras lietošanu līdz likuma spēkā stāšanās dienai būs noslēgts dzīvojamās telpas īres līgums, kurš nav ierakstīts zemesgrāmatā, dzīvojamās telpas ieguvējam būs saistošs šis līgums līdz 2026.gada 31.decembrim, bet gadījumā, ja noslēgtā dzīvojamās telpas īres līguma termiņš beigsies laikā līdz 2026.gada 31.decembrim - līdz līgumā noteiktā termiņa beigām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Plānots, ka 31. martā Rīgā, Mūkusalas ielā tiks atklāts viens no lielākajiem tirdzniecības centriem (t/c) Latvijā — Riga Plaza.

Kredītresursus centra realizācijai piešķīris kādreizējā SEB Latvijas Unibanka (tagad SEB banka), Ungārijas MKB Bank Zrt un AS UniCredit Bank konsorcijs.

Riga Plaza kopējā platība kopā ar autonovietni būs 90 tūkst. m2, bet iznomājamā platība — 49 tūkst. m2. Tādējādi pēc iznomājamās platības t/c Riga Plaza varētu pretendēt uz otrā lielākā statusu pēc t/c Alfa. Pašlaik iznomāti 85 – 87 % platību, — informēja Viesturs Dimants, SIA Dīksna mārketinga direktors.

Pašlaik tiek rēķināts, ka t/c būs aptuveni 130 dažādi veikali un 20 kiosku vietas. Riga Plaza enkurnomnieki ir lielveikals Prisma, kas būs otrais Latvijā, Apranga grupas veikali, multibrendu lielveikals Peek & Cloppenburg, parfimērijas un kosmētikas preču veikals Douglas, kā arī 8 zāļu kinoteātris Cinamon, kas tāpat būs otrais Latvijā, un izklaides komplekss Fantasy Park.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Papildināts - Projekta Panorama Plaza investors «miglā tīts»

Lelde Petrāne, 08.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu uzņēmums Ektornet noslēdzis vairāku miljonu eiro vērtu projekta Panorama Plaza pārdošanas darījumu. Tas ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem darījumiem nekustamo īpašumu nozarē Latvijā pēdējo 4 gadu laikā kopš ekonomiskās krīzes sākuma, pauž pats uzņēmums.

«Esam gandarīti par veiksmīgi noslēgto darījumu un jaunā investora vēlmi turpināt šo projektu atbilstoši tā sākotnējai iecerei, uzceļot arī abus atlikušos torņus. Līdz šim daudz darba esam ieguldījuši projekta dokumentācijas sagatavošanā, lai jaunajam īpašniekam atvieglotu celtniecības darbu uzsākšanu,» norāda Ektornet valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks.

Turpmākie projekta celtniecības atsākšanas darbi gan ir jaunā klienta pārraudzībā. Līdz ar to Ektornet nevarot sniegt atbildi, kad jaunais investors atsāks celtniecību.

Noslēgtais darījums kopumā ietverot 120 dzīvokļus, autostāvvietas, pagaidām vēl nepabeigto trešo torni, kā arī zemes gabalu ar gatavu projektu ceturtajam tornim. Plānots, ka būvniecības darbi trešajam tornim tiks atsākti, tāpat arī uzsākta ceturtā torņa celtniecība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Rīgā nekustamo īpašumu ballīte tiešām beigusies

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 25.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ballīte tiešām ir beigusies, un šā gada pirmajā pusgadā Rīgā būtiski sarucis kā lielo nekustamā īpašuma darījumu kopskaits, tā arī tajos figurējošās summas, – to rāda Baltic Screen pētījums par lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem Rīgā šā gada pirmajā pusgadā.

Pagājušā gada pirmajā pusgadā galvaspilsētā notika vismaz 70 nekustamā īpašuma darījumi, kuros katra summa bija virs pusmiljona eiro, otrajā pusgadā, neraugoties uz runām par tuvojošos nozares krīzi, šādu darījumu skaits pat palielinājās līdz 86 – un tas, pat neskaitot darījumus ar dzīvokļiem un nedzīvojamām telpām. Šā gada pirmajā pusgadā šis skaits nu ir sarucis līdz 60.

Vēl straujāk samazinājies īpaši lielo darījumu skaits: protams, nevarēja gadīt tādus megadarījumus kā 103 miljonu latu vērtais Domina Shopping pārdošanas darījums pagājušā gada pirmajā pusgadā, un vienalga: pagājušā gada otrajā pusgadā Rīgā vēl notika vismaz 11 nekustamā īpašuma darījumi par četriem miljoniem latu vai lielāku summu, bet šā gada pirmajā pusgadā ir bijis tikai viens nepilnu desmit miljonu darījums, savukārt nākamais lielākais – jau tikai par 3,5 miljoniem latu. Pagājušā gada pirmajā pusgadā bija 36 darījumi virs miljona latu katrs, otrajā – 51, bet šā gada pirmajā pusgadā – vairs tikai 31.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Panorama Plaza attīstītāji: Latvijā mūsu peļņa bija «labi sakari»

Ritvars Bīders, speciāli no Turicijas; Ingrīda Drazdovska, 03.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja Eiropas ekonomika «uzziedēs» no jauna, kam, visticamāk, sekos arī Latvijas ekonomiskais uzplaukums, tad tieši Latvija būs pirmā valsts Eiropā, kurā iegriezīsies MESA Group. Šādiem kompānijas plāniem par iemeslu ir nodibinātie sakari Latvijā.

Tā norāda 250 miljonu eiro vērtā projekta Panorama Plaza attīstītāja Turcijas koncerna MESA Group valdes priekšsēdētāja vietnieks Ozhans Akčali.

Jau vairākkārt ziņots, ka MESA pārstāja darbu pie Panorama Plaza tālākas attīstības un aizgāja no Latvijas tirgus, sākoties ekonomiskajai krīzei. Kā norāda O. Akčali, tad kompānija gan joprojām atbalsta savus partnerus Latvijā, lai tie turpinātu sniegt nepieciešamos pakalpojumus klientiem, kuri iegādājušies mājokli projektā. Viņš arī apgalvo, ka dzēsts aizdevums MESA Group Latvijas partneriem.

O. Akčali skaidro, ka laikā, kad tika aizsākts Panorama Plaza projekts, Latvijas nekustamā īpašuma tirgus bija ļoti pievilcīgs. Uzbūvējot pirmo no projektā paredzētajām četrām dzīvojamajām ēkām, pieprasījums pēc mājokļiem bija augsts, tāpēc nolemts turpināt projektu, uzbūvējot otru ēku un tirdzniecības centru. Taču sākoties trešās ēkas attīstībai, virsroku ņēma globālā ekonomikas krīze, kas pilnībā apstādināja mājokļu pārdošanu, turklāt arī ievērojams daudzums klientu, kuri jau bija iegādājušies mājokli projektā, nolēma to pamest.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Ektornet vēl nezin, ko darīs ar Panorama Plaza nepabeigto torni

Nozare.lv, 10.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank grupas nekustamo īpašumu uzņēmums SIA Ektornet Management Latvia neizslēdz, ka nepabeigtajā jaunā projekta Panorama Plaza tornī varētu investēt, lai to pabeigtu, taču patlaban vēl nav pieņemts lēmums, ko darīt ar šo objektu, norāda Ektornet valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks.

«Droši vien, ka šis tornis tiks pabeigts, bet mēs neesam droši, ka tas būs Ektornet, kas pabeigs šo celtniecību,» sacīja Kovaļčuks.

Visi lielie aktīvi, kas nonāk Ektornet īpašumā, vispirms tiek izvērtēti, skaidroja Kovaļčuks. Ektornet mēģina saprast, kādi šie aktīvi ir un ko ar tiem var iesākt. «Šādam tornim ir milzum daudz tehniskās dokumentācijas, kura visa vēl ir jāatrod. Patlaban tiek vākti šie dokumenti, un Ektornet veic objekta analīzi. Tad, kad būs savākti visi dokumenti, varēsim izvērtēt, ko ar šo objektu iesākt,» sacīja Kovaļčuks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa centrs “Novira Plaza” Rīgas centrā atzīmē spāru svētkus, projekts tiks pabeigts līdz 2023. gada augustam ar kopējām investīcijām, kas pārsniedz 55 miljonus eiro.

“Mūsdienīgu biroja ēku piedāvājums Rīgas centrā ir bijis ļoti ierobežots. Lieliskā atrašanās vieta pašā Rīgas sirdī, netālu no galvenās dzelzceļa stacijas un Vecrīgas, ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc projektā “Novira Plaza” saskatām tik lielu potenciālu,” stāsta “Evernord Asset Management” partnere Jolanta Jurga. "Novira Plaza” pabeigšana būs svarīgs faktors Rīgas centrālā biznesa rajona izveidošanā. Biznesa centrs “Origo” definēja šo kā augstas klases biroju atrašanās vietu, un kopā ar “Novira Plaza”, SEB galveno mītni un centrālo dzelzceļa staciju, kurā tiks ieguldīti 500 miljoni eiro, padarīs šo vietu par populārāko punktu Rīgas centrā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augstbūvju kompleksa Panorama Plaza puspabeigto torni izsolē ir vēlējušās iegādāties četras juridiskas personas, apstiprināja šā objekta attīstītāja - maksātnespējīgās SIA Latmes building administrators Aigars Lūsis. Taču izsole nav notikusi, jo īpašumam ir apgrūtinājums.

5. oktonbrī piespiedu izsolē ar augšupejošu soli bija plānots izsolīts maksātnespējīgās SIA Latmes Building piederošais nekustamais īpašums: zemesgabals ar kopējo platību 5363 m2 un uz tā esošas nepabeigtas daudzdzīvokļu mājas jaunbūves ar projektēto platību 25,7 tūkst. m2, kā arī inženiertehniskām komunikācijām Rīgā, Lielirbes ielā 15. Nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena: 390,4 tūkst. latu, liecināja Latvijas Vēstnesī atrodamā informācija.

A. Lūsis izteica cerību, ka objektu tomēr izdosies izsolīt vēl šogad.

Iepriekš Db.lv ziņoja, ka nekustamo īpašumu nodot izsolei nolemts tāpēc, ka steidzami jāiegulda līdzekļi ēkas drošībā, konservācijā, kuru maksātnespējīgajam uzņēmumam nav.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 8. augustā Rīgā, Lielirbes ielā 17a, apmeklētājiem durvis vērs jauna, moderna un izsmalcināta iepirkšanās un darījumu vieta – Panorama Plaza tirdzniecības un biroju centrs.

Panorama Plaza tirdzniecības centrs iecerēts kā pievilcīga un patīkama iepirkšanās un atpūtas vieta cilvēkiem, kas novērtē izsmalcinātu eleganci, mieru un personīgu apkalpošanu. Pircēji 2500 m2 platībā varēs atrast 28 dažādas tirdzniecības vietas, tai skaitā Baltijas valstīs pirmo Dānijas vispārdotākās franšīzes dizaina mēbeļu un aksesuāru salonu BoConcept, franču zīmola Renato Nucci apģērbu veikalu Montparnasse Paris, Karl Lagerfeld apģērbu tirdzniecības vietu – Prestige, kā arī dārglietu un bižutērijas veikalu – TreasureS un divas bankas - DnB Nord un Danske Banka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

H&M nesaskata potenciālu Latvijas tirgū

Lelde Petrāne, 17.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Ar tirgotāju H&M mēs komunicējam regulāri, bet šobrīd H&M nesaskata potenciālu Latvijas tirgū,» tā uz biznesa portāla db.lv jautājumu, vai modes un izklaides centrs Rīga Plaza ir veicis pārrunas arī ar šo pasaulē populāro tirgotāju par veikala atvēršanu, atbildēja centra vadītāja Iveta Priedīte. Kopš gada sākuma durvis centrā jau vērušas vairāk nekā 10 jaunas tirdzniecības vietas, bet vairāki tirgotāji centru pametuši.

Kā norādīja I. Priedīte, Rīga Plaza šovasar strauji audzis jaunatvērto veikalu skaits. Tirgotāju interesi par Rīga Plaza lielā mērā esot ietekmējis pircēju plūsmas pieaugums, kas novērots pēdējā pusgadā.

Pircēju plūsmas pieauguma pamatā esot «sistemātisks un intensīvs darbs un Rīga Plaza atpazīstamības veidošana», rīkojot gan izpārdošanas akcijas, gan īpašu uzmanību pievēršot dažādiem pasākumiem, kas piesaista apmeklētāju interesi, kā, piemēram, Lapzemes Santa Klausa vizīte, Cosmopolitan Shopping Night, jauna rekorda uzstādīšana – pasaulē garākais šašliks un citi. Īpašs «āķis» esot arī zīmolu izvēle. «Tirdzniecības centrā ir pārstāvēti vairāki zīmoli, kas Rīgā ir pieejami tikai pie mums, piemēram, Peek&Cloppenburg, Mexx, Stradivarius, Multikino, Fantasy Park,» sacīja I. Priedīte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Papildināta - Jauna dizaina Maxima XXX veikalu Rīga Plaza atklās pavasarī

Zane Atlāce - Bistere, 19.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamā gada pavasarī modes un izklaides centrā Rīga Plaza tiks atvērts Maxima XXX veikals, jo saņemts pozitīvs Konkurences padomes atzinums par veikala izveidi šajā vietā, informē Maxima Latvija komunikācijas speciāliste Zane Udrase.

Šī veikala izveidē Maxima Latvija plāno investēt 2,06 miljonus eiro.

Tā kā Konkurences padome ir atļāvusi iegūt telpu nomas tiesības modes un izklaides centrā Rīga Plaza, šobrīd jau uzsākti visi nepieciešamie darbi veikala Maxima XXX atvēršanai nākamā gada pavasarī.

Šo veikalu iecerēts veidot pēc jaunā dizaina, norāda Maxima Latvija vadītājs Andris Vilcmeiers.

Veikala Maxima XXX platība būs gandrīz 4800 kvadrātmetri, un tajā iedzīvotājiem būs pieejami vairāk nekā 60 tūkstošu dažādu pārtikas un rūpniecības preču.

Modes un izklaides centrs Rīga Plaza šobrīd aktīvi strādā pie globālas bijušās hipermārketa zonas rekonstrukcijas vairāk nekā 8000 m2 apjomā. Rekonstrukcijas rezultātā Rīga Plaza apmeklētājiem tiks paplašinātas iepirkšanās iespējas vienuviet, nodrošinot vēl vairāk veikalu un dažādu pakalpojumu saņemšanu, kas šobrīd centrā nav pieejami vai netiek piedāvāti pietiekamā apjomā, tai skaitā, atverot jaunu, modernu un mūsdienu patērētāju prasībām atbilstošu pārtikas hipermārketu, komentē modes un izklaides centra Rīga Plaza vadītāja Egita Puķīte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Lai pārceltu darbību uz citām telpām, 4finance nepieciešams mazāk par 30 minūtēm

Dienas Bizness, 10.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 9. augusta pēcpusdienā, Panorama Plaza biroju ēkā Lielirbes ielā 17, kurā atrodas arī alternatīvo finanšu pakalpojumu uzņēmums 4finance, jumta konstrukcijā izcēlās lokāls ugunsgrēks. Rezultātā tika bojāts sienas apmetums 100m2 platībā. Ugunsgrēka likvidēšanā tika iesaistīts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ar četrām ugunsdzēsēju automašīnām.

Rūpējoties par cilvēku drošību, 4finance veica darbinieku evakuāciju, informē 4finance Latvia izpilddirektors Gvido Endlers.

Panorama Plaza kompleksā no degošas ēkas evakuēti 100 cilvēki

Saskaņā ar 4finance biznesa nepārtrauktības procedūru, uzņēmums veicis pamata darbības pārcelšanu uz rezerves biroja telpām citā dislokācijas vietā Rīgā. Šīs telpas ir aprīkotas ar visām nepieciešamajām tehnoloģiskajām iekārtām, lai nodrošinātu nemainīgu pakalpojumu un servisu uzņēmuma klientiem.

Situācijās, kurās dažādu apstākļu dēļ galvenajā biroja ēkā nav iespējams nodrošināt klientu apkalpošanas procesus vai ēkas stāvoklis apdraud uzņēmuma darbinieku veselību, 4finance savā darbībā ir spējīgs nodrošināt identiskus pakalpojumus no rezerves telpām. Lai realizētu uzņēmuma pārcelšanas procedūru, 4finance ir nepieciešamas mazāk kā 30 minūtes, pēc kurām visi uzņēmuma procesi turpina ritēt ierastajā gaitā, skaidro G. Endlers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Atļauj Panorama Plaza tirdzniecības centra būvniecību

, 25.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Projekta Panorama Plaza attīstītājs SIA Latmes Building saņēmis Rīgas domes būvvaldes atļauju tirdzniecības, biroju un atpūtas centra celtniecībai, vienlaikus arhitektu kolēģija arī saskaņojusi centra fasādes pilnveidoto variantu, Db.lv informēja SIA Latmes Building sabiedrisko attiecību konsultante Evija Ansonska.

"Tādejādi ir novērsti pēdējie birokrātiskie šķēršļi, lai turpinātu būvēt tirdzniecības centru, kas ir viena no būtiskākajām multifunkcionālā projekta Panorama Plaza sastāvdaļām," uzsver SIA Latmes Building valdes loceklis Aivars Balodis.

Centra būvniecības darbi tika uzsākti jau šā gada sākumā, kad projekta attīstītājs saņēma saskaņojumu tirdzniecības un biroju centra skiču projektam un atļauju "0" cikla būvniecības uzsākšanai. Plānots, ka ēkas celtniecība tiks pabeigta jau šā gada nogalē.

Projekta Panorama Plaza ietvaros kopā plānots uzcelt četras dzīvojamās augstceltnes un tirdzniecības, biroju un atpūtas centru. Visu projektu ir plānos realizēt trīs gadu laikā, tā kopējās izmaksas ir aptuveni 150 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc tam, kad modes un izklaides centru Rīga Plaza atstās Somijas lielveikalu ķēdes Prisma veikals, Rīga Plaza iecerējusi veikt rekonstrukciju hipermārketa zonā, kur patlaban atrodas Prisma veikals, informēja Rīga Plaza pārstāve Urzula Spickus.

Viņa vēl nevarēja norādīt rekonstruējamās zonas platību, kā arī datumu, kad Prisma atstās centra telpas, taču piebilda, ka rekonstrukcijas darbus paredzēts sākt šī gada rudenī.

Spickus atklāja, ka Rīga Plaza vadība patlaban jau sākusi darbu pie jauna pārtikas preču operatora piesaistes centram.

«Patlaban plānojam modes un izklaides centra Rīga Plaza hipermārketa zonas globālu rekonstrukciju, un darbi tiks sākti šī gada rudenī. Tāpat, protams, strādājam pie jauna pārtikas tirgotāja piesaistes, par ko noteikti vēl informēsim. Par termiņiem patlaban komentārus sniegt nevarēsim,» sacīja Rīga Plaza pārstāve.

Jau vēstīts, ka Somijas koncerns Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK) nolēmis izbeigt Prisma lielveikalu darbību Latvijā un Lietuvā, jūnijā slēdzot visus veikalus abās valstīs, pavēstīja koncerna pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Blue Shock Race plāno atdzīvināt tirdzniecības centru Bērnu pasaule

Lelde Petrāne, 19.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Halle slēgtā pasākumā tiks atklāta 1. jūlijā, bet publiski - 2. jūlijā,» jautāts, kad tirdzniecības centrā Bērnu pasaule tiks atklāta Blue Shock Race jaunā Rīgas elektrokartingu halle, biznesa portālam db.lv pastāstīja Blue Shock Race dibinātājs un valdes loceklis Artis Daugins. Šobrīd projektā ir investēti 200 tūkstoši eiro.

Kārtojot visas formalitātes, halles atklāšana Matīsa ielā 25 nedaudz iekavējusies - sākotnējais mērķis bija to atvērt maija beigās. «Šis ir milzīgs projekts un nav daudzi, kam ir pieredze šajā lauciņā. Līdz ar to mums kā pionieriem jārisina daudz lietas, par ko neviens nezina, bet tas ir normāls pionieru pienākums, atrisināt, tā, lai nākošajiem un pašiem būtu labāk un vieglāk,» sacīja Blue Shock Race dibinātājs.

Pirmā Blue Shock Race Rīgas elektrokartingu halle atradās modes un izklaides centrā Rīga Plaza, taču tika aizvērta šā gada aprīlī. «Startējot ar šo pilotprojektu, mums telpu līgums bija noslēgts uz vienu gadu, pēc tam šīs telpas bija jāatstāj. Rīga Plaza nāca ar priekšlikumiem pārcelt halli uz blakus telpām, bet, izvērtējot visus piedāvājuma aspektus, iespējas un nākotnes vajadzības, mēs nolēmām veidot lielo kartingu halli un diemžēl tik daudz vietas Rīga Plaza mums nebija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centra Rīga Plaza pārvaldīšanu kopš šā gada aprīļa veic starptautiskā nekustamo īpašumu pakalpojumu kompānija Colliers.

Modes un izklaides tirdzniecības centrs Rīga Plaza tika atklāts 2009. gadā. Pērn tas mainīja savus īpašniekus un tagad pieder nekustamā īpašuma investīciju holdingam Summus Capital stratēģiskā aliansē ar aktīvu pārvaldnieku Zenith Family Office.

Tirdzniecības centra ēkas kopēja platība ir 90 000 m2, tajā ir 1500 autostāvvietas un 50 000 m2 tirdzniecības telpu, ar vairāk nekā 170 nomniekiem.

Jauns īpašnieks arī tirdzniecības centram Riga Plaza 

Investīciju konsultants “Zenith Family Office” ir pabeidzis “Riga Plaza” iegādi. Jaunie akcionāri...

"Pārņemot Rīga Plaza pārvaldīšanu, esam paplašinājuši Colliers pārvaldībā esošo nekustama īpašuma objektu portfeli, kurā bez lieliem tirdzniecības centriem, tādiem kā TC Sāga un TC Rīga Plaza ir arī biroju ēkas, lielveikali un industriāli objekti. Rīga Plaza jaunajiem īpašniekiem ir ambiciozi plāni kā padarīt šo centru vēl interesantāku un pievilcīgāku gan apmeklētajiem, gan centra nomniekiem. Savukārt Colliers pieredze ne tikai objektu pārvaldīšanā, bet arī tirgus izpētē, koncepciju izstrādē, projektu attīstīšanā un nomnieku piesaistē, noteikti palīdzēs šos plānus efektīvi īstenot,” stāsta Colliers vadošais partneris Deniss Kairāns.

"Pārvaldnieka maiņa iezīmē jaunu un pozitīvu sākumu modes un izklaides centra Rīga Plaza turpmākajā attīstībā. Mūsu mērķis ir turpināt jau aizsāktos investīciju projektus, kā arī meklēt jaunus attīstības virzienus un papildu investīcijas, lai kopīgiem spēkiem sekmētu izaugsmi pēc ieilgušās pauzes, ko radījusi pandēmija un ar to saistītie ierobežojumi. Aizvadītais gads un šī gada sākums tirdzniecības nozarei ir bijis izaicinājumu pilns. Tāpēc ceru, ka pavisam drīz jau atkal tirdzniecības centrs varēs pilnvērtīgi darboties, lai sniegtu daudzveidīgākos un plašākos pakalpojumus mūsu apmeklētājiem," piebilst Summus Capital valdes loceklis Hanness Pīls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju fonds “Baltic Horizon Fund” ir noslēdzis nozīmīgu sadarbības līgumu ar “Apollo Group” par Tallinas izklaides centra “Coca-Cola Plaza” telpām. Jaunais ilgtermiņa darījums ir parakstīts ar Baltijā lielāko izklaides uzņēmumu “Apollo Group”, kā arī ir pagarināti vairāki sadarbības līgumi par blakus esošā tirdzniecības centra “Postimaja” telpām, tā nodrošinot “Baltic Horizon Fund” piederošā kompleksa pilnu noslogojumu.

“Mūsu lielākā sadarbības partnera kinoteātris “Apollo Cinema” radīs spēcīgu sinerģiju ar citiem “Coca-Cola Plaza” telpās mītošajiem izklaides un sabiedriskās ēdināšanas zīmoliem, integrējoties Tallinas dzīvesveida ritmā. Šī mijiedarbība līdz ar blakus esošo tirdzniecības centru “Postimaja” nodrošinās izcilu mazumtirdzniecības, pakalpojumu un izklaides klāstu, apmierinot visas klientu vajadzības. Ir sākusies šī kompleksa jaunā ēra,” saka “Baltic Horizon Fund” vadītājs Tarmo Karotams.

5200 m2 lielo kinoteātri “Coca-Cola Plaza”, kurā ir 11 kinozāles, šobrīd apsaimnieko “Apollo Cinema”. Gan “Apollo Group”, gan “Apollo Cinema” ir noslēguši ilgtermiņa līgumus un darbosies “Coca-Cola Plaza” vismaz desmit gadus.“|Apollo Group” plāno “Coca-Cola Plaza” telpās atklāt izklaides vietas, restorānus un grāmatnīcu. “Kā uzņēmums mēs pastāvīgi meklējam jaunas attīstības iespējas, lai saviem klientiem piedāvātu jaunu un unikālu pieredzi. “Coca-Cola Plaza” ir iespēja kļūt par unikālu vietu Tallinas centrā. Mēs ar nepacietību gaidām šo sadarbību un tai sekojošās pārmaiņas,” stāsta “Apollo Group” padomes priekšsēdētājs Ivars Vendelins.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība otrdienas Ministru kabineta sēdē konceptuāli kā variantu atbalstīja Kultūras ministrijas (KM) informatīvajā ziņojumā iekļauto scenāriju, kas paredz Tetera nama jeb "Stūra mājas" virzīšanu uz atsavināšanu un pārdošanu atklātā izsolē.

Kā informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļā, kultūras ministre Agnese Logina (P) uzsver, ka Latvijas Okupācijas muzeja ekspozīcijas darbība "Stūra mājā" ir KM prioritāte. Viņa atzīmē, ka politiķu dienaskārtībā jautājums par turpmāko "Stūra mājas" izmantošanu ir bijis arī pirms vairākiem gadiem, tomēr konkrēts lēmums netika pieņemts.

"Muzeja ekspozīcija aizņem 8% no kopējās ēkas platības un ir jādara viss, lai pārējā ēkas daļa nepārvēršas par graustu un muzejs turpina darbu. Arī turpmākajos gados KM nodrošinās dotāciju Latvijas Okupācijas muzeja ekspozīcijas darbības nepārtrauktībai," akcentē ministre.

"Stūra māja" ir septiņu stāvu mūra ēka ar veikala telpām pirmajā stāvā, kas celta 1912.gadā pēc arhitekta Aleksandra Vanaga izstrādāta projekta. Laika posmā no 1944.gada līdz 1991.gadam "Stūra mājā" atradās Latvijas PSR Valsts drošības komiteja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazumtirdzniecības uzņēmums Maxima Latvija ir noslēdzis nomas līgumu ar modes un izklaides centru Rīga Plaza par telpu nomu pārtikas lielveikala Maxima XXX atvēršanai. Maxima Latvija jaunā lielveikala izveidē plāno investēt 2,06 miljonus eiro.

Tuvākajā laikā uzņēmumi iesniegs visus nepieciešamos dokumentus Konkurences padomei, jo tikai pēc tās atļaujas varēs tikt uzsākti darbi pārtikas lielveikala atvēršanai.

Veikala Maxima XXX platība būs gandrīz 4800 kvadrātmetri. Pieaugot vegānu un veģetāriešu pārtikas produktu popularitātei, plānots arī šajā veikalā izveidot īpašu stendu ar šiem produktiem. Tiks izveidotas arī kases ģimenēm ar bērniem un pašapkalpošanās kases, kurām priekšroku dod aptuveni 27% pircēju tajos Maxima Latvija veikalos, kur tās ir pieejamas.

«Rīga Plaza plāno globālu bijušās hipermārketa zonas rekonstrukciju vairāk nekā 8000 m2 apjomā un darbi tiks uzsākti jau tuvākajā laikā. Rekonstrukcijas rezultātā Rīga Plaza apmeklētājiem tiks paplašinātas iepirkšanās iespējas vienuviet,» komentē Rīga Plaza vadītāja Egita Puķīte.

Komentāri

Pievienot komentāru