Nekustamais īpašums

Sāk Silarāju ciemata būvniecību

Ingrīda Drazdovska [email protected], 14.05.2004

Jaunākais izdevums

Līdz ar pirmo privātmāju celtniecības uzsākšanu jaunajā ciematā Silarāji nekustamo īpašumu kompānija a/s «Saliena Real» turpina īstenot apjomīgu dzīvojamā, sporta un atpūtas, un darījumu centra izveides projektu Rīgas rajona Babītes pagastā (Db par šo teritorijas attīstības projektu jau vairākkārt rakstīja). Pirmais objekts - Siemens ledushalle pabeigts 2003. gada maijā. Silarāju ciemata teritorijas apbūve ir plānota četrās kārtās. Teritorijas dienvidrietumu pusē iecerēts izveidot 19 ekskluzīvas privātmājas, savukārt pārējā ciemata daļā paredzēts uzcelt 72 modernas un komfortablas vienģimeņu mājas. Nākamgad plānots ziemeļu daļā uzbūvēt astoņas rindu māju grupas ar 125 dzīvokļiem, bērnudārzu un bērnu rotaļu laukumu. Pilnībā ciemata izveidi plānots pabeigt 2006.gadā. Ciemata Silarāji māju projektu autors ir arhitektu birojs Depo projekts (arhitekti Ervīns Krauklis, Rasa Kalniņa). Māju platība plānota 167 - 230 m2, bet zemes gabala platība pie privātmājām - 1037 - 2581 m2. Privātmājas cena noteikta 93 700 - 148 000 lati, atkarībā no gruntsgabala un izvēlētās mājas lieluma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvojamo māju ciematu projekti šobrīd nekustāmā īpašuma tirgū parādās reti. Tomēr ir uzņēmumi, kas ir darbojušies un turpina darboties šajā jomā. SIA Art Terra ir uzņēmums, kas vairākus gadus nodarbojas ar dzīvojamo māju ciematu attīstīšanu, tā iegūstot uzticamu un lietpratīgu reputāciju šajā jomā. SIA Art Terra uzņēmumā strādājošo speciālistu galvenais uzdevums ir - kopīgiem spēkiem radīt maksimāli kvalitatīvu produktu par pieejamu cenu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Sāk Silarāju ciemata otro kārtu

Ingrīda Drazdovska [email protected], 10.10.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu kompānija „Saliena Real“ ir sākusi Silarāju ciemata Babītes pagastā būvniecības otro kārtu. Otrajā kārtā blakus jau esošajām 10 privātmājām, tiks uzbūvēti vēl 15 nami. Silarāju otro kārtu ir iecerēts pabeigt 2006.gada pavasarī. Silarāju otrajā kārtā tiks būvētas divstāvu ēkas, kuru platība būs 230 kvadrātmetri, kā arī vienstāvu ēkas, kuru platība būs 169 kvadrātmetri. Atšķirībā no pirmās kārtas namiem, jaunajās ēkās tiks izmantoti Latvijā ražoti koka paneļi, kas ir videi draudzīgāks materiāls un pēdējā laikā arvien plašāk tiek izmantots būvniecībā Eiropas valstīs un it īpaši Skandināvijā. Koka paneļi tiek ražoti pēc Zviedrijā radītas metodes, kas nodrošina pēdējo tehnoloģisko jauninājumu pielietojumu, kā arī pilnīgu kvalitātes uzraudzību ražošanas procesā. Jaunās mājas, tāpat kā Silarāju pirmās kārtas ēkas, tiks būvētas pēc arhitektu biroja „Depo projekts“ veidotajiem projektiem, kas ir atzīti par vienu no veiksmīgākajiem modernās arhitektūras piemēriem privātmāju būvniecībā. Pērn ciemats Silarāji saņēma žūrijas speciālbalvu Latvijas arhitektūras labāko darbu skatē. „Silarāji ir ļoti veiksmīgs projekts, kurš pierāda, ka moderna un kvalitatīva arhitektūra nav tikai ekskluzīvas būves, bet to var integrēt arī privātmājās un padarīt pieejamu jebkuram cilvēkam. Turklāt projekta priekšrocība ir arī veiksmīgā atrašanās vieta starp Rīgu un Jūrmalu un pilnībā izveidotā infrastruktūra. Tādēļ mēs paredzam, ka par Silarāju jaunajām ēkām būs liela interese,“ prognozē „Saliena Real“ izpilddirektors M. Makarovs. Ciemats Silarāji augs arī turpmāk. Pēc otrās kārtas pabeigšanas tiek plānotas vēl 22 mājas, pēc tam sekos nākamās kārtas. „Saliena Real“ Piņķu apkārtnē šogad plāno atklāt arī ēku koka konstrukciju ražotni, pēc tam izveidot golfa laukumu, īstenot komercapbūves projektus u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Plānots, ka 2008. gada pavasarī trīs kilometrus no Limbažiem tiks sākta koka konstrukciju ciemata Vītoli II celtniecība, kurā būs dzīvojamās mājas, bērnu dārzs un viesnīca, kā arī viena no ēkām būs aktīvās atpūtas centrs, tostarp Latvijā pirmais ūdens atrakciju parks no koka konstrukcijām, liecina sniegtā informācija medijiem.

Aktīvās atpūtas centra nodošana ekspluatācijā paredzēta 2009. gada nogalē.

“Pasaules praksē ir ne mazums piemēru, kur dzīvojamo ēku un atpūtas centru būvniecībā koks tiek izmantots gan kā ēkas konstrukcijas pamatelements, gan kā dekoratīvais elements. Pretstatā sabiedrībā valdošiem mītiem, mitrā, agresīvā vidē, pareizi apstrādātas koka konstrukcijas iztur daudz ilgāk un labāk par metāla sijām. Ar savu salīdzinoši mazo svaru tas spēj nodrošināt tādu pat un vēl lielāku stiprību nesošajās konstrukcijās nekā metāls un dzelzsbetons. Tātad – pierādījis sevi kā uzticams un drošs būvmateriāls. Ļoti simpātisks liekas priekšlikums par kompleksa ciemata risinājumu, kas sevī ietver arī sociālos objektus. Pirmo reizi Latvijā tiks piedāvāts arī bērnudārzs, kas būvēts no koka konstrukcijām,” stāstīja Harijs Jordāns, biedrības Zaļās mājas valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Sākusies Eduļu ciemata celtniecības pirmā kārta

Ingrīda Drazdovska [email protected], 19.10.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunajā dzīvojamo namu ciematā Eduļi Baltezera apkaimē mērnieki sākuši ceļu un zemesgabalu robežu iemērīšanu. Vienlaikus sākta arī dambja celtniecība, kas aizsargās no paliem Gaujas krastus ciemata atrašanās vietā. Šādu prasību vietējā pašvaldība bija strikti izvirzījusi būvniekiem – kompānijām Purvciema mājas un Baltic Credit, kas kopīgi izstrādā projektu. Ciemats atrodas pie Gaujas, kuras krastā ciemata iedzīvotājiem tiks izveidota sabiedriskā pludmale un atpūtas zona ar laivu piestātni. Otra ciemata robeža stiepjas gar kanāla malu – arī tur zemes īpašniekiem ir nodrošināta pieeja ūdeņiem. Ciemats plānots tā, lai jaunbūves atrastos pietiekami savrupi un būtu harmoniski izvietotas cita pret citu – mazākais zemes gabals ir 2500 m2. Tādējādi projektētāji centušies nepieļaut situāciju, kad "ekskluzīvās" savrupmājas burtiski raugās pretējās mājas logos. Turklāt zemes gabalā var būvēt arī divģimeņu māju, optimizējot izdevumus. Ciematā centralizēti tiks ierīkotas visas komunikācijas – no ūdensvada un kanalizācijas līdz internetam –, turklāt šie pakalpojumi jau iekļauti zemes cenā. Baltic Credit organizē teritorijas un dzīvojamo māju apsaimniekošanu, apsardzi un rūpējas par citām ērtībām. Zemesgabali Eduļos sākotnēji maksāja 14 latus par m2 (cenā iekļauta arī komunikāciju vērtība), pēc triju zemes gabalu pārdošanas katrā no trim ciemata līnijām cena tiks paaugstināta par 10%. Lai rezervētu zemes gabalu, ir jāiemaksā tikai 20% no zemes iepriekšpārdošanas līgumā paredzētās cenas, pārējā naudas summa jāsamaksā, saņemot nekustamā īpašuma kadastra numuru, jau pēc visu komunikāciju izveides (tas paredzēts gada laikā). Fakti: Rīgas–Tallinas, Rīgas–Pleskavas šoseja, 16. km. Sabiedriskais transports: autobuss, maršruta taksometri. Tuvākā apdzīvotā vieta: Ādaži. Ir skola, bērnudārzi, diennakts veikali, sporta komplekss, tenisa korti, baseins, restorāns un kafejnīca. Ciemata platība: 33 ha, kas sadalīti 55 individuālās apbūves gabalos no 25 līdz 60 hektāra simtdaļām. Ierobežojumi māju arhitektūrā: nav stila ierobežojuma, augstums – ne vairāk par 12 m. Būvniecības laika ierobežojums: 5 gadi. Sabiedriskā apbūve: sava pludmale, minimārkets (veikals-kafejnīca), fitnesa centrs, kafejnīca-restorāns (bārs), sporta laukums un viesu autostāvvieta. Tirdzniecības un sabiedriskās apbūves laukums plānots 44 720 m2 platībā. Maģistrālās komunikācijas: asfaltēti ceļi, elektroapgāde, gāzesvads, ūdensvads un kanalizācija (uz pārdevēja rēķina), telefona līnija, internets. Ciemata apsaimniekošana: koplietošanas vietu uzturēšana pienācīgā kārtībā, sabiedriskās teritorijas, tai skaitā ceļu, uzkopšana, atkritumu izvešana, ciemata un atsevišķu namīpašumu inženierkomunikāciju apkalpošana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas dienvidu provincē Gvangdongā sākušās apjomīgas demonstrācijas, kurās tūkstošiem cilvēku protestē pret nelikumīgu zemes atņemšanu un vietējā līdera nāvi apcietinājumā.

Vukanas ciematā, kuru apdzīvo aptuveni 13 tūkstoši cilvēku, bija izcēlušās arī sadursmes ar vietējiem drošības spēkiem. Ciemata iedzīvotāji uzskata, ka korumpētie ierēdņi viņiem atsavina zemi un neizmaksā par to kompensācijas.

«Cilvēki ir kā prātu zaudējuši un saniknoti. Mēs vēlamies, lai ierodas centrālās valdības pārstāvji un atjauno taisnīgumu,» aģentūrai Reuters norādīja kāds Vukanas iedzīvotājs. Ciemata iedzīvotāji ir sašutuši par vietējā aktīvista nāvi, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē tika aizturēts saistībā ar protestu organizēšanu pret zemes atsavināšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” uzsācis vēl trīs daudzdzīvokļu ēku būvniecību dzīvojamo māju ciematā “Dreilinga mājas”, tādējādi ievadot projekta otrās kārtas attīstību un apgūstot teritorijas ziemeļu daļu virzienā uz Biķernieku ielas apļa pusi.

Tāpat sākti arī Mazās Robežu ielas izbūves darbi, ielai nākotnē nodrošinot piebraukšanu projekta jaunbūvējamām ēkām.

Kopumā, īstenojot ciemata “Dreilinga mājas” otro kārtu, mājokļu fondu paredzēts papildināt ar aptuveni 250 divu līdz četru istabu dzīvokļiem.

Projekta 11.ēka, kas atradīsies Robežu ielā 17, būs ciemata pirmās kārtas noslēdzošā māja. Savukārt ar projekta 12.un 13.ēkas būvniecību Mazajā Robežu ielā 4 un 5 aizsākta ciemata otrās kārtas attīstība. Dzīvojamo māju ciematā “Dreilinga mājas” kopumā paredzētas 16 daudzdzīvokļu ēkas. Atlikušo otrās kārtas ēku būvniecību plānots uzsākt šogad.

Dzīvojamo māju ciemats ir viens no pēdējos gados apjomīgākajiem jauno mājokļu projektiem Rīgas pievārtē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Juglasciemā izbūvētas inženierkomunikācijas

Ingrīda Drazdovska [email protected], 09.01.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Namu būvaģentūra īstenotajā pilsētciemata “Juglasciems” Rīgā patlaban ir izbūvētas inženiertehniskās komunikācijas. Visa 67 ha teritorija ir pilnībā attīrīta no nevajadzīgajiem kokiem un krūmiem, kā arī 40 ha platībā pabeigti zemes planēšanas darbi, ko veica uzņēmums „Binders”. Ir izbūvēts ūdensvads, kas pievienots pilsētas maģistrālajam tīklam un izveidota sadzīves kanalizācija, notekūdeņu sūknētava un kanalizācijas spiedvads, kā arī ir pabeigta ielu apgaismojuma tīkla izbūve ciematā. Lai ciematā nodrošinātu elektroapgādi, uzņēmums “LEC” ir izvilcis galvenos maģistrālos vadus un pievadījis tos gruntsgabaliem, izveidojis kompaktos transformatora punktus. Pērn rudenī firma “Remus” veica gāzes apgādes ierīkošanas darbus. Paredzēts, ka ciemata mājokļu īpašnieki lietos A/S “Latvijas gāze” pakalpojumus. Juglasciemā vājstrāvas nodrošinās A/S “Latvenergo telekomunikācijas”, tas ļaus lietot modernākos telefonsakarus, internetu, kabeļtelevīziju un pieslēgt apsardzes iekārtas. Kopš 2005. gada vasaras ceļu būves firma “Binders” ir veikusi karstā asfalta apakškārtas izbūves darbus ciemata Austrumu kvartālam, 2006. gada pavasarī plānots ceļa segumu izbūvēt pilnībā. Pēc SIA “Namu būvaģentūra” pasūtījuma izstrādāts zemes sadalījuma un apvienošanas projekts, veikta kadastru numuru piešķiršana zemes gabaliem. Ciemata 1. kārtā- Austrumu kvartālā ir uzsākti pāļu dzīšanas darbi mājām. Desmit savrupmāju un 14 bloķēto māju būvniecību plānots pabeigt līdz 2006. gada rudenim. Par Juglasciema apbūves arhitektonisko koncepciju un ēku tehnisko projektu izstrādi ir noslēgts līgums ar SIA „Arhitektūras ateljē AD”. Šobrīd tiek turpināts darbs pie skiču projekta izstrādes citu tipu mājām – rindu māju un daudzdzīvokļu māju projektiem, kas ir paredzētas būvniecībai ciemata 1. kārtā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Smiltenē būvēs privātmāju ciematu

Rudīte Šmite, 27.04.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Smiltenes pievārtē SIA Enko ir uzsākusi sagatavošanas darbus jauna savrupmāju ciemata izveidei. Ciemata būvdarbus plānots uzsākt šogad rudenī — informē Enko mārketinga vadītāja Ieva Ābiķe. Patlaban jau sākti ciemata projektēšanas darbi — detālplāna un ārējo komunikāciju projektu izstrāde. Ciematam nolūkoto zemi paredzēts apgūt divās kārtās, pirmajā apbūvējot 14 zemes gabalus. Vidēji katrs gabals būs 1 300 m2 liels. Nākamie ciemata iedzīvotāji varēs izvēlēties vienu no četriem piedāvātajiem tipveida projektiem, kur kopējā iekštelpu platība būs 141 līdz 186 m2 (bez ārtelpu platības). Starp piedāvātajiem projektiem ir viens vienstāva un viens divstāva mājas projekts. Visos projektos paredzēta garāža vienai vai divām automašīnām. Mazākā no piedāvātajam mājām šādā izpildījumā, neskaitot maksu par ārējo inženierkomunikāciju izbūvi, ciematā izmaksās nepilnus 37 000 latu. Ciemats pie Smiltenes nav vienīgais SIA Enko tāda veida projekts. Šobrīd noslēgumam jau tuvojas līdzīga kvartāla izveide Valmieras rajona Kocēnos, kur jaunus majokļus ir ieguvušas 13 ģimenes. Bez tam Rīgas rajona Stopiņu pagastā Enko piedalās ciemata Saulīši būvniecībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Dzīvokļu cena ciematā Vītoli II - 600 Ls par kvadrātmetru

, 05.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv jau vēstīja, ka 2008. gada pavasarī trīs kilometrus no Limbažiem tiks sākta koka konstrukciju ciemata Vītoli II celtniecība. SIA Super Bebris valdes loceklis un īpašnieks Normunds Teko informēja, ka dzīvokļu cena šajā ciematā ir paredzēta aptuveni 600 Ls par kvadrātmetru.

Ciematā Vītoli II būšot astoņas divstāvu ēkas ar sešiem dzīvokļiem katrā ēkā, kā arī trīs divstāvu ēkas ar divpadsmit dzīvokļiem katrā ēkā. Citas ēkas ciematā, kas būs pieejamas ne tikai ciemata iedzīvotājiem, bet arī apmeklētājiem būs: aktīvās atpūtas centrs (tajā ietilps ūdens atrakciju parks), bērnudāzrs (ar ziemas dārzu) un viesnīca (ēkā būs arī restorāns).

Dzīvokļu cena ir paredzēta aptuveni 600 Ls par kvadrātmetru un dzīvokļus esot iespējams rezervēt jau tagad.

Ciemata Vītoli II celtniecībā plānots investēt piecus miljonus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nopērkot izdevniecību, aug īslandiešu ietekme

Guna Gleizde, Db, 03.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aivaram Zvirbulim piederošās SIA Karšu izdevniecība Jāņa sēta kontrolpakete nule pārdota īslandiešu investoriem.

Nepārdod ēku

Līdz ar Karšu izdevniecības Jāņa sēta kontrolpaketes pārdošanu A.Zvirbulis izveidojis uzņēmumu SIA Stabu 119, kurai pieder ēka, kas līdz tam bija izdevniecības īpašums. Tas uz pusēm pieder A.Zvirbulim un Ingai Dundurei. Piedāvājums iegādāties izdevniecības daļas nācis brīdī, kad bijuši nepieciešami līdzekļi ciemata Amatciems attīstīšanai. Abas puses vienojušās neizpaust darījuma summu.

Līdzekļi Amatciemam

A.Zvirbulis sev iepriekš piederējušos uzņēmumus uzskata par savu produktu: "Es uztaisīju uzņēmumus no nekā un pēc tam pārdevu," viņš saka. Pirmais starp tiem bija 1991. gadā dibinātā SIA Apgāds Jāņa sēta, kuras 80% A.Zvirbulim piederošo kapitāldaļu 2000. gadā tika pārdoti AS Preses nams. Darījumā iegūtie aptuveni 2 milj. Ls izmantoti ap 100 ha zemes iegādei netālu no Āraišiem. A.Zvirbulis 2000. gadā iegādājās metālapstrādes uzņēmumu SIA Vītus, uz kura bāzes tika izveidots projektēšanas birojs un būvfirma ciemata apbūvei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Dārziņos sākta jauna dzīvojamā ciemata būvniecība

Ingrīda Drazdovska [email protected], 16.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2005. gada maijā Rīgā uzsākts jauns nekustamo īpašumu projekts: pašā Daugavas krastā, tagadējo Dārziņu teritorijā sākušies sagatavošanas darbi jauna rindu māju ciemata celtniecības pirmajai kārtai. Jaunā ciemata nosaukums ir „Jāņogu ielas ciemats”. Ciemats būs pievilcīga dzīvojamā vide ar atraktīvu publisko telpu: upes krastā apmēram 200 metru platajā dabas pamatnes joslā tiks iekopta pludmale, atpūtas vieta, kā arī laivu piestātne. Ciemata teritorijā tiks izveidots bērnu rotaļu laukums, plašuma sajūtu radīs apzaļumotā koplietošanas teritorija ciemata centrā. Turpmākajās celtniecības kārtās paredzēta arī nepieciešamās infrastruktūras attīstība. „“Jāņogu ielas ciemats” nekustamo īpašumu tirgus kontekstā raksturojams kā prestižs projekts, ko nosaka galvenokārt labās arhitektoniskās kvalitātes un ainaviskie aspekti, - teikusi projekta attīstītāja SIA „Immostate” rīkotājdirektore Ilze Mazurenko. Projekta autori - projektēšanas grupas „Arhitektonika” arhitekti Ingurds Lazdiņš un Maija Ezergaile ir radījuši desmit dažādus un savstarpēji saskaņotus rindu māju projektus ar atšķirīgām platībām, atšķirīgiem gruntsgabalu un dzīvojamo telpu plānojumiem. Pirmajā celtniecības kārtā, kas tiks pabeigta 2006. gada rudenī, tiks uzbūvētas pirmās 58 mājas, projekta 1. kārtas teritorija ir 4 ha. Kopumā līdz 2007. gada rudenim šajā rindu māju ciematā tiks uzbūvētas 100 rindu mājas, kopējā „Jāņogu ielas ciemata” teritorija ir 6,6 ha

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Sigulda uzsāk zemes iegādes procesu olimpiskā ciemata būvniecībai

Laura Mazbērziņa, 10.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Siguldas novada pašvaldība konceptuāli atbalstījusi zemesgabala daļas iegādi aptuveni 5,5 hektāru platībā administratīvās teritorijas labiekārtošanai, iedzīvotāju izglītības nodrošināšanai, kā arī iespējamā olimpiskā ciemata būvniecībai, ņemot vērā Siguldas partnerību ar Stokholmu pieteikumā uz 2026. gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanu, informē pašvaldībā.

Saistībā ar nepieciešamību kandidēšanas tālākajā procesā Siguldas novada pašvaldībai 2019.gada martā iesniegt Zviedrijas Olimpiskajai komitejai garantijas par olimpiskā ciemata būvniecību, pašvaldība, iepazīstoties ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prasībām izmitināšanas plānošanā, ir izstrādājusi attīstības ieceri, kas pamatota ar ilgtermiņa pilsētas apbūves noteikumiem, stratēģisko ielu un inženiekomunikāciju tīklu attīstību.

SOK prasības paredz, ka olimpiskā ciemata visās trīs zonās – dzīvojamā, pakalpojumu un norišu zonā – jānodrošina komfortabla un droša izmitināšana visiem sportistiem un oficiālajiem pārstāvjiem uz spēļu norises laiku, kā arī jānodrošina tāds pakalpojumu skaits un kvalitāte, kas atbilst sportistu un to pārstāvju skaitam un prasībām, maksimāli izmantojot esošos objektus tuvākajā apkārtnē. Plānotā ciemata atrašanās vieta ir gājiena attālumā no pasākuma norises vietas – bobsleja un kamaniņu trases «Sigulda», kā arī galvenās treniņu vietas Siguldas Sporta centra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Čiris: Pēc 20 gadiem Amatciemā būs 500 mājas

NOZARE.LV, 07.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Privātmāju ciematā Amatciems Amatas novadā līdz šim jau ir ieguldīts 21 miljons eiro (14,7 miljoni latu). Aptuveni pēc 20 gadiem ciematā būs jau vismaz 500 mājas un šī ciemata koncepcija būs prece, ko piedāvāt pasaulei, apgalvo projekta īstenotājs Aivars Zvirbulis jeb Čiris.

«Sākumā vispār nedomāju ne par kādu ciematu. Man bija uzņēmums - Jāņa sēta, bet tad 2000.gadā par nepilniem diviem miljoniem latu pārdevu tipogrāfijas kapitāldaļas AS Preses nams un par saņemto naudu sāku piepirkt klāt zemesgabalus. Sākotnējā ideja bija izveidot parku, vienkārši ainavisku vietu, jo Amatciemā biju iegādājies māju, kurā dzīvoju. Nevienu brīdi nedomāju, ka te varētu izveidoties ciemats un dzīvot citi cilvēki,» skaidroja Zvirbulis.

Pēc tam, kad radās nepieciešamība pārdot zemesgabalus, lai iegūtu finansējumu tālākai attīstībai, sākotnējā teritorija, kurā Zvirbulis sāka darbību, bija 150 hektāri, un šajā teritorijā tika izveidoti aptuveni 150 zemesgabali, tika ievilktas komunikācijas un sākās apbūve. Tagad tiek attīstīti vēl divi zemesgabali - viens 20 hektāru, otrs 30 hektāru platībā, līdz ar to pavasarī ciematā būs aptuveni 200 hektāru teritorija ar aptuveni 200 zemesgabaliem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aicina ziedot naudu topošajam Bērnu ciematam

Elīna Circene, 13.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 14. oktobrī, plkst. 13:00, SOS Bērnu ciematu asociācija rīkos preses konferenci, kurā uzsāks naudas līdzekļu vākšanu topošajam Valmieras SOS Bērnu ciematam, kas būs mājvieta bāreņiem un nelabvēlīgās ģimenēs augušiem bērniem no visas Latvijas. Lai preses konferencē varētu piedalīties arī citi interesenti, tā notiks tirdzniecības centra “Alfa” 2. stāvā virs 1. stāva Informācijas centra. Valmieras ciemata būvniecība uzsākta šogad par Skandināvijā ziedoto naudu. Latvijā pašu spēkiem saziedotie līdzekļi ir svarīgi, lai pabeigtu un iekārtotu ciemata projektu. Tad jau pavasarī no vecāku alkoholisma un vardarbības cietuši bērni varēs dzīvot gādīgās ģimenēs. Valmieras SOS ciematā būs 12 ģimenes, katrā no tām dzīvos 5-6 bērni un SOS mamma, kas vadīs ģimeni un saimniecību, rūpēsies par bērnu drošību un attīstību, sekos bērnu mācībām, uzturēs attiecības ar bērnu bioloģiskajiem radiniekiem, kā arī sadarbosies ar bērnu ciemata direktoru un citiem speciālistiem. Preses konferencē piedalīsies Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas nacionālā direktore Guna Bundule un topošā Valmieras SOS Bērnu ciemata direktors Vitolds Krieviņš. Konferences laikā tiks parakstīts sadarbības līgums ar SEB Unibanku. Tāpēc viesu vidū būs arī SEB Unibankas prezidents Viesturs Neimanis. Latvijas SOS BCA ir SOS Kinderdorf International organizācijas locekle. Pasaulē darbojas 467 SOS bērnu ciemati 135 pasaules valstīs. Pirmais SOS bērnu ciemats Latvijā 9 gadus darbojas Bauskas rajona Īslīces pagastā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Klimata pārmaiņu dēļ polārlāči iemitinās Krievijas ciematā

Ilze Žaime, 06.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kādu Krievijas ciematu apsēduši vairāk nekā piecdesmit polārlāči, un tam kā iemesls tiek minētas klimata pārmaiņas, ziņo BBC.

Lai pasargātu iedzīvotājus no lāčiem, Čukotskas autonomā apgabala Rirkaipijas ciematā ir atcelti visi sabiedriskie pasākumi un tiek pastiprināti apsargātas skolas.

Dabas aizsardzības speciālisti uzskata, ka pie vainas varētu būt klimata pārmaiņas - plāns piekrastes ledus liek lāčiem meklēt pārtiku ciematā, nevis jūrā.

Izskan minējumi, ka polārlāču vizītes Rirkaipijas ciematā, kuru apdzīvo 700 pastāvīgie iedzīvotāji, kļūst tik regulāras, ka ir pienācis laiks evakuēt visus iedzīvotājus.

Patlaban ciematā mēdz viesoties 56 polārlāči, savukārt pirms pieciem gadiem - vien aptuveni pieci gadā.

Lāču vidū esot gan jauni lāči, gan lāči seniori, tai skaitā novērotas arī lāču mātes ar mazuļiem. Lielākā daļa lāču izskatās samērā novājējuši.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pabeidz Šķeltu ciemata 1. kārtu

Ingrīda Drazdovska [email protected], 01.07.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir pabeigta Šķeltu ciemata celtniecības pirmā kārta Rumbulā: tapušas pirmās 16 mājas, tiek labiekārtota un apzaļumota ciemata teritorija. Celtniecībā un nepieciešamo komunikāciju izbūvē uzņēmums SIA „MZM”, piesaistot līdzfinansējumu no SEB „Unibanka”, ir investējis 1,8 miljonus eiro. Ciemata otrajā celtniecības kārtā līdz 2006. gada rudenim tiks uzbūvētas nākamās 20 mājas, investējot vēl 1,5 miljonus eiro. Pēc visu celtniecības kārtu pabeigšanas ciematu kopumā veidos 83 rindu un dvīņu mājas, un tas aizņems 5,2 ha lielu teritoriju. Fakti: - māju platība – 148,4 kv. m., zemes platība – no 433 līdz 832 kv. m., piecas atsevišķas istabas, pie katras mājas – bruģēts stāvlaukums vairākām automašīnām, pie atsevišķām mājām ir iespējams piebūvēt garāžas, - mājas tiek piedāvātas pārdošanā ar pilnu iekšējo apdari, - ciematam projektētas autonomas kanalizācijas un bioloģiskās attīrīšanas ietaises, artēziskais urbums, katrai mājai – autonoma gāzes apkure, asfaltēti piebraucamie ceļi, ciemata teritorija būs iežogota, visu diennakti apsargājama, labiekārtota un apzaļumota; - cena – sākot no 87 000 LVL līdz 94 000 LVL atkarībā no mājas atrašanās vietas ciemata plānā, kā arī atkarībā no pieguļošā zemes gabala platības, - projekta īpašnieks un investors ir SIA „MZM”, celtniecības darbu ģenerāluzņēmējs ir SIA „Indriķis”, projekta arhitekti - projektēšanas birojs „Līgoparks”, projektu realizē nekustamo īpašumu uzņēmums SIA „Immostate”

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atvērto durvju diena ciematā Vācu Kalni

, 22.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 26. augustā no plkst 12 līdz 17 Arco Real Estate un projekta attīstītājs SIA "Oket" aicina interesentus uz atvērto durvju dienu ciematā Vācu Kalni. Visiem apmeklētājiem tiks piedāvātas īpaši izdevīgas cenas, kas atvērto durvju dienas viesiem būs spēkā arī mēnesi pēc pasākuma.

Vācu kalni atrodas uz pussalas skaistā vietā pie Mazās Juglas 15 km attālumā no Rīgas, braucot caur Ulbroku Ogres virzienā. Kopējā platība ir 15,5 ha - šī ir slēgta tipa teritorija ar 58 apbūves gabaliem. Ciematā Vācu Kalni atrodas 48 privātmājas un 10 divstāvu sešu dzīvokļu nami. Ciemata plānojums un tēls veidots romantiskā stilā, apdarē izmantojot "fahverka" elementus, kas raksturīgi arī 20. gs. sākuma arhitektūrai Latvijā.

2006. gadā Vācu Kalni ieguva augstāko novērtējumu kā labākais dzīvojamā ciemata projekts konkursā "Labākais Jaunais projekts 2006". Šāda atzinība ir pamatota, jo ciemats ir atšķirīgs un ar īpašām priekšrocībām. Arī mājokļu piedāvājums ir daudzveidīgs - pieejamas gan individuālās viena vai divstāvu ēkas, gan dzīvokļi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augustā Via Jurmala Outlet Village divus outlet koncepta veikalus atvēris tirdzniecības tīkls Elkor – modes zīmolu preču veikalu Podium Outlet un Elkor Plaza Outlet.

Līdz ziemai Via Jurmala Outlet Village plānots atvērt vēl 10 veikalus, tādējādi nodrošinot 100% outlet ciemata pirmās projekta kārtas aizpildījumu, informē uzņēmuma pārstāve Gita Bute.

Pēdējo piecu mēnešu laikā outlet ciematā durvis vēruši nu jau 20 jauni veikali.

“Mēs uzskatām, ka outlet konceptam ir milzu potenciāls, ņemot vērā tendences modes preču tirdzniecībā Eiropā un pasaulē. Esam pārliecināti, ka klienti novērtēs piedāvātās apģērbu, apavu un aksesuāru kolekcijas, jo daudzas no tām ir nopērkamas tikai outlet koncepta veikalos,” saka Ronalds Feldmanis, Elkor tīkla mārketinga vadītājs.

“Augusts outlet ciematam ir dzimšanas dienas mēnesis, kas tiek atzīmēts ar lielizpārdošanu un dažādiem pasākumiem, tai skaitā ar divu nozīmīgu modes preču veikalu atklāšanu. Elkor Plaza Outlet un Podium Outlet lieliski papildina outlet ciematā jau pieejamo zīmolu klāstu, ko ļoti novērtē pircēji no visas Baltijas,” stāsta outlet vadītāja Anna Žigalova.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Austrijas ciemata Fucking amatpersonas, uzstādot videokameras, nolēmušas cīnīties ar sekstūristiem, kuri nodarbojas ar seksu pie ciemata zīmes, ziņo eTravel.

Ciemats atrodas 33 km ziemeļu virzienā no Zalcburgas. Ciemats esot nosaukts pēc viena no iedzīvotāja Focko vārda, kas šeit dzīvojis 6 gadsimtā. Savukārt viss nosaukums Fucking nozīmē «vieta kur dzīvo Focko cilvēki.»

Ciemata varasiestādes sūdzas, ka agrāk regulāri tika zagtas ciemata ceļazīmes, bet pēc to iebetonēšanas to zādzība ir samazinājusies, bet ne pazudusi. Bet tagad pēdējais «modes kliedziens» ir fotografēties pie šīs ceļa zīmes visādās erotiskās pozās un pat nodarboties ar seksu.

Ciematā pat notika balsošana, vai nosaukums būtu jāmaina, taču vairākums nobalsoja par senā nosaukuma atstāšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārdošanā izlikts neliels un attāls ciemats Jaunzēlandē. Tā cena - 1 miljons Jaunzēlandes dolāru jeb 715 tūkstoši ASV dolāru, vēsta telegraph.co.uk.

Pārdošanā ir viesnīca, ugunsdzēsēju stacija, rātsnams un 18 mājas.

Ciematā Otira dzīvo 44 iedzīvotāji, un tas atrodas uz Dienvidu salas esošajos Dienvidu Alpos.

Kā ciemata īpašās vērtības tiek minēti iespaidīgi kalni un sanatnīgs nacionālais parks, kurā mīt vietējie putni.

Divreiz dienā caur ciematu izbrauc TranzAlpine vilciens, kas ved lielu skaitu starptautisko tūristu no Kraistčērčas uz Greimautu.

Taču ziemas ciematā esot ļoti aukstas un vējainas, un tas varot tikt «nogriezts» no ārpasaules uz vairākām dienām.

Turklāt ugunsdzēsēju stacijā neesot ugunsdzēsēju - tā ir iznomāta mehāniķa darbnīcas vajadzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija”, turpinot ciemata “Dreilinga mājas” attīstību, šī gada septembrī nodevis ekspluatācijā vēl divas daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas ar 58 divu līdz četru istabu dzīvokļiem.

Uzsākti arī Mazās Robežu ielas izbūves būvdarbi, ievadot teritorijas ziemeļu daļas, kas robežojas ar Dreiliņu veikparka ūdenskrātuvi, apgūšanu. Jaunizbūvējamā iela nodrošinās piebraukšanu projekta nākamās kārtas ēkām, kuru būvniecību plānots uzsākt šī gada nogalē.

Dzīvojamo māju ciematā “Dreilinga mājas” kopumā paredzētas 16 daudzdzīvokļu ēkas, rodot dzīvesvietu aptuveni 1500 iedzīvotājiem. Pašlaik ciematā izbūvētas un nodotas ekspluatācijā deviņas no plānotajām 16 ēkām.

Abās septembrī ekspluatācijā nodotajās ēkās Robežu ielā 19 un 21 šobrīd pārdoti vai rezervēti 95% dzīvokļu. Novembrī tiks uzsākta mājokļu pārdošana būvniecības stadijā esošajā ēkā Mazajā Robežu ielā 4, kur pircējiem būs pieejami 29 dzīvokļi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzaugot Ķīnā, es daudz uzzināju par komunismu, pateicoties grāmatām. Pirmdien tas aizņēma vien pusotru stundu ilgu lidojumu un vienas stundas braucienu, lai nokļūtu no Ķīnas mūsdienu kultūras un politiskā centra Pekinas līdz mazai komunistu sabiedrībai Nanjie ciemā, raksta Reuters fotogrāfs.

Godīgi sakot, es negaidīju, ka tas ir tik vienkārši, viņš turpina. Nebija nedz ieejas biļešu, nedz drošības sargu, neviens nepārbaudīja mūsu transportlīdzekli. Mēs braucām uz ciemata centru, kur laukuma vidū stāvēja gigantiska Mao Dzeduna statuja, mājot man. Blakus viņam bija četru komunisma biedru portreti: Kārļa Marksa, Frīdriha Engelsa, Vladimira Ļeņina un Josifa Staļina. Skaļruņi pie laukuma atkārtoti spēlēja klasisko revolucionāro dziesmu Austrumi ir sarkani.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijā pārdošanai izlikts Linkenholtas ciemats Veseksas ziemeļu daļā. Ciemata izsole notiks šīs nedēļas laikā, ziņo Reuters.

Ciematā ir 22 mājas, kriketa laukums, kalēja smēde, skola, veikali un ferma. Šajā ciematā dzīvo mazliet vairāk par 40 cilvēkiem. Ciemata administratīvā teritorija ir 2 000 akru (800 hektāri).

Šos visus labumus jebkurš interesents var iegādāties par 22.5 miljoniem sterliņu mārciņu (17.1 milj. LVL).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par Rimi mātes uzņēmuma ICA saziedotajiem līdzekļiem SOS bērnu ciematā Valmierā uzceltas 5 mājas

, 23.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 25. augustā, Valmierā tiks atklāts SOS bērnu ciemats, kura celtniecībai 2005. gadā Rimi Latvia mātes uzņēmums ICA Zviedrijā un tā klienti ziedoja 433 tūkstošus latu (5,75 miljonus zviedru kronu). Par šo naudu tika uzbūvētas piecas no divpadsmit ciemata mājām.

Sveicot ar paveikto lielo darbu, Rimi Baltic valdes priekšsēdētājs Antonio Soares atklāšanas pasākuma laikā SOS ciemata direktoram Vitoldam Krieviņam pasniegs simbolisku čeku 4000,- latu vērtībā. Par šo summu ciematā dzīvojošie bērni varēs iepirkties Valmieras zemo cenu veikalā Supernetto.

"Ģimene ir vislielākā vērtība ikviena cilvēka dzīvē. Izveidojot SOS bērnu ciematu, ir paveikts nozīmīgs darbs, jo tas nodrošinās iespēju dzīvot ģimenē daudziem bērniem, kam šī iespēja ir bijusi liegta. Mēs esam priecīgi, ka varējām palīdzēt šī projekta tapšanā un ka Rimi mātes uzņēmuma ICA Zviedrijā rīkotajai Ziemassvētku kampaņai 2004. gada nogalē bija tik labi rezultāti. Katrs, kas Ziemassvētku laikā ICA veikalos pirka maizi, ar šo pirkumu ziedoja piecas kronas ciemata izveidei. Par ziedotajiem 433 tūkstošiem latu tika uzceltas piecas ēkas. Mēs ceram, ka bērni, tajās dzīvojot, jutīsies kā īstās mājās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā pirmais kooperatīvais senioru ciemats Dalbes Līcis, kuru projekta īstenotāji sola izbūvēt degušās un nepabeigtās viesnīcas vietā Rīga – Jelgava šosejas malā, ar 1.februāri uzsāks jaunu kooperatīvās sabiedrības (KS) biedru reģistrēšanu, vienlaikus dodot iespēju rezervēt iegādei apartamentus vai individuālo māju, liecina medijiem sniegtā informācija.

Pirmajiem 50 reģistrētajiem biedriem būšot iespēja izvēlēties sev vēlamāko apartamentu izvietojumu centrālajā ēkā vai pieteikt vēlamo vietu individuālās mājas projektam senioru ciemata teritorijā.

Senioru ciematā Dalbes Līcis būšot iespējams iegādāties mājokļus par pajām. Iestāšanās maksa kooperatīvajā sabiedrībā saskaņā ar statūtiem ir Ls 1000. Šī summa kļūst par paju daļu un līdz pilnai paju apmaksai tiek noguldīta KS kontā. Šo iemaksu iespējams arī atgūt, ja KS biedrs ir pārdomājis un vēlas izstāties no kooperatīvās sabiedrības.

Kooperatīvais senioru ciemats Dalbes Līcis esot Latvijā unikāls projekts, kurā tiek veidota sava veida «mikropilsēta» - īpaša dzīvesvieta cilvēkiem, sākot no 55 gadiem. Kā norāda attīstītāji, Dalbes Līcis nav sociālās aprūpes iestāde vai pansionāts, tā ir dzīvesvieta pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēkiem, «kuri izvēlas iegūt augstu atbalsta un drošības līmeni, kā arī savai vecuma grupai interesantu kopienu un aktīvu dzīvesveidu».

Komentāri

Pievienot komentāru