Nekustamais īpašums

Veidos augstceltņu kvartālu Imantā

Ingrīda Drazdovska [email protected], 26.04.2004

Jaunākais izdevums

Nekustamā īpašuma kompānija Vestabalt trīs gados Rīga, Anniņmuižas bulvārī trijos gados paredzējusi uzbūvēt piecas 17 stāvu dzīvojamās ēkas, izveidojot vairāk nekā 500 dzīvokļus. Projekta Vestas stari, kas pašlaik varētu būt lielākais šāda veida projekts Latvijā, kopējās izmaksas ir ap 40 miljoniem eiro, — informēja SIA Vestabalt valdes priekšsēdētājs Aldis Plaudis. Lai topošais kvartāls būtu vienotā stilā un iederētos Imantas teritorijas plānojumā, uzņēmums izstrādāt projektu pieaicināja arhitekti Zani Kalinku (arhitektu birojs Kubs), kas astoņdesmito gadu otrajā pusē projektējusi blakus esošās specprojekta daudzstāvu ķieģeļu mājas. Katrā no jaunajām ēkām būs ap 110 dzīvokļiem (38 līdz 200 m2 lieli). Dzīvokļi tiek piedāvāti ar t.s. balto apdari vai pilnība pabeigti; cena ir no 720 eiro/m2. Db jau rakstīja, ka turpat līdzās SIA Parkhaus uzsākusi divu 22 stāvu dzīvokļu namu būvniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpmāk Rīgā, Sporta2 kvartālā ikviens interesents varēs iepazīties un pētīt Imanta Ziedoņa daiļradi - tur atklāta dzejnieka muzeja veidotā Ziedoņa bibliotēka.

Ziedoņa bibliotēkas lasītavā īpaši veidotā interaktīvā «Atklājumu skapī» apkopotas teju visas no vairāk nekā 200 izdotajām grāmatām ar Imanta Ziedoņa darbiem.

Ziedoņa muzeja komplekss dzejnieka vasarnīcā Murjāņos ir piemērots apmeklētājiem tikai gada siltajos mēnešos un savu sezonu īsteno no jūnija līdz septembra beigām, tāpēc radās nepieciešamība alternatīvai vietai, kurā īstenot muzeja funkcijas visa gada garumā.

Respektējot Imanta Ziedoņa vēlmi - savu muzeju veidot kā mūzu māju un vietu radošām sarunām, vietu, kurā runāt par Imantam Ziedonim būtiskām vērtībām - sevis un pasaules izzināšanu, latviskumu un radošumu, Ziedoņa muzejs dzejnieka daiļrades izpētes funkciju un radošu notikumu veidošanu Rīgā uzticējis Ziedoņa bibliotēkai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Imantā, bijušajā rūpnīcas Radiotehnika ražošanas ēkā, ieguldot vairāk nekā 10 miljonus eiro, tiks izveidots Latvijas produktu tirgus, kā arī apjomīgs tirdzniecības un izklaides centrs

Pirmais projekta attīstības posms paredz Imantas Tirgus izveidi ēkas pirmajā stāvā. Projekta noslēgums gaidāms 2020. gadā, kad pirmajā un otrajā stāvā tiks atvērtas pārējās tirdzniecības platības, kurās būs pārstāvēti arī plaši pazīstami apģērbu zīmoli, bet trešajā un ceturtajā stāvā atradīsies izklaides, tai skaitā kino, un sporta zonas, informē SIA Imantas Tirgus valdes loceklis Ēriks Ertmanis. Imantas Tirgus tiek veidots par pašu līdzekļiem, savukārt pārējā centra izveidi finansēs banka. Ēkas īpašnieks ir SIA Imanta Retail Park.

Padomju laikā ražošanas vajadzībām būvētās četru stāvu ēkas pirmajā stāvā 2011. gadā izvietojās viens no tirdzniecības ķēdes Prisma veikaliem, un īpašniekam bija plāns pārējā ēkā attīstīt tradicionālu iepirkšanās centru, kas tomēr dažādu iemeslu dēļ nav īstenojies. 2017. gadā, Prismai pieņemot lēmumu pamest Latvijas tirgu, mainīta attīstības koncepcija un izlemts bijušajās veikala telpās izvietot Imantas Tirgu, bet pārējā centrā uzsvaru likt uz izklaidi un aktīvo atpūtu. Paplašināties plāno ēkā jau strādājošais sporta klubs People Fitness, kā arī norisinās pārrunas ar kādu skandināvu zīmolu par aktīvās atpūtas pakalpojumu nodrošināšanu, kas ietvertu hokeja, basketbola, beisbola un skeitparka elementus. Plānots, ka sporta un izklaides komplekss aizņems 30 tūkstošus kvadrātmetru. Patlaban notiek pārrunas arī ar kinoteātru operatoriem un citiem iespējamajiem nomniekiem. Ēka ir sagatavota starpsienu izbūvei atkarībā no katra nomnieka vajadzībām un gaida darbu sākšanos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītāja Baltijā Linstow Baltic (LB) grupas uzņēmums iegādājies Sporta 2 kvartālu, kuru plāno attīstīt kā modernu, augstvērtīgu un daudzfunkcionālu pilsētvidi.

Projekts koncentrēsies uz ilgtspējīgu risinājumu biroju segmenta attīstību, bet ietvers arī tirdzniecības, pakalpojumu un mājokļu funkcijas, kā arī telpas publiskiem un korporatīviem pasākumiem, restorāniem un kafejnīcām. Linstow Baltic vēlas turpināt arī jau šajā kvartālā iesākto attīstību, kas orientējas uz dažādiem rekreācijas un kultūras pasākumiem.

Sporta 2 kvartālu, kurš atrodas starp Rīgas kluso centru un Skanstes apkaimi, LB iegādājies no SIA Sporta 2 (NP Properties grupai piederošs uzņēmums) par 10,5 miljoniem eiro, neskaitot PVN. Darījums spilgti iezīmē Linstow Baltic jauno biznesa stratēģiju un ambīcijas Baltijas valstīs, kas paredz nekustamā īpašuma projektu attīstīšanu vairākos segmentos, tostarp biroju ēkas, tirdzniecības centri, autostāvvietas, viesnīcas, atpūtas objekti un citi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Papildināts - Augstceltņu Z-Towers būvlaukumā konstatē vairākas nedrošas darba vietas

LETA, 16.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts darba inspekcija (VDI) augstceltņu Z-Towers būvlaukumā konstatējusi vairākas nedrošas darba vietas, pastāstīja VDI eksperts ārējo sakaru jautājumos Aivis Vincevs.

(Pievienota 5.rindkopa.)

Kādi tieši pārkāpumi konstatēti, Vincevs neatklāja. «To mēs nedrīkstam atklāt, tas attiecas uz konkrēto uzņēmumu. Apturam objekta darbu tad, kad tas var apdraudēt darbinieku veselību vai dzīvību,» viņš sacīja.

Objekta darbība ar VDI rīkojumu ir apturēta kopš 14.decembra. Līdz 29.decembrim uzņēmumam ir jāsakārto nedrošās darba vietas, tad VDI dosies atkārtotā pārbaudē un lems par rīkojuma atcelšanu, pastāstīja Vincevs. Novērst nepilnības uzņēmums var arī ātrāk, un līdz ar to arī ātrāk atsākt darbus, viņš piebilda.

Tikmēr VDI turpinās letālā nelaimes gadījuma izmeklēšanu, kas varētu ilgt līdz pat 80 dienām. Tāpat ir uzsākta un tiks turpināta administratīvā pārkāpuma lietvedība, jo VDI saskatījusi objektā iespējamus darba aizsardzības pārkāpumus, skaidroja Vincevs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daugavpils dome ir apstiprinājusi aptuveni gadu ilgušo augstceltņu būvniecības detalplānojuma projektu.

Augstceltņu projekta pasūtītājs un detālplānojuma ierosinātājs ir Daugavpils būvkompānija SIA Ditton BC, detālplānojumu izstrādājis arhitektu birojs Marta plus. Pēc pirmprojekta prognozēm Sporta ielas augstceltņu projektā paredzams būvprojektā investēt 33 miljoni eiro, bet kopējā būves platība paredzēta 24 580 km2, informēja Ditton BC valdes loceklis Aleksandrs Misjukovecs.

Ap šī kompleksa celtniecību Daugavpilī tika sacelta liela ažiotāža, tāpēc detālplānojuma apstiprināšanai bija nepieciešams aptuveni gads. Kā galvenie iemesli tika minēti nestabilās gruntis un bažas par tenisa kortu pārnešanu. Detālplānojuma procesa ietvaros tika apspriesta būvniecības iecere no arhitektūras viedokļa, izvērtēta ietekme uz apkārtējo vidi, izpētīti ģeoloģiskie apstākļi un veikta plaša sabiedrības viedokļu noskaidrošana. Saņemtie atzinumi apliecina iespēju veikt daudzstāvu mājas būvniecību, nodrošinot drošus dzīves apstākļus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts darba inspekcija (VDI) ir atjaunojusi būvdarbus vienā augstceltņu Z-Towers tornī, savukārt otrā tornī šobrīd darbu atsākšana nav atļauta saistībā ar iespējamiem draudiem nodarbināto veselībai, pastāstīja VDI eksperts ārējo sakaru jautājumos Aivis Vincevs.

Viņš gan piebilda, ka par augstceltņu būvniecību atbildīgais uzņēmums ir informējis VDI, ka darba aizsardzības nepilnības ir novērstas arī otrā tornī, tāpēc tuvākajā laikā tiks veikts objekta apsekojums un pieņemts lēmums par atļauju vai aizliegumu turpināt darbus.

Kā ziņots, 14.decembrī augstceltņu Z-Towers būvlaukumā, krītot no augstuma, gāja bojā 21 gadu vecs strādnieks, apstiprināja VDI. Uz izmeklēšanas laiku objektā visi būvdarbi tika apturēti.

Vēlāk VDI būvlaukumā konstatēja vairākas nedrošas darba vietas. Kādi tieši pārkāpumi tika konstatēti, VDI pārstāvji neatklāja. «To mēs nedrīkstam atklāt, tas attiecas uz konkrēto uzņēmumu. Apturam objekta darbu tad, kad tas var apdraudēt darbinieku veselību vai dzīvību,» sacīja VDI pārstāvis Vincevs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts darba inspekcija (VDI) ir pilnībā atļāvusi turpināt augstceltņu Z-Towers būvdarbus, jo projekta attīstītājs ir novērsis inspekcijas saskatītos iespējamos draudus nodarbināto veselībai, apstiprina VDI eksperts ārējo sakaru jautājumos Aivis Vincevs.

Kā ziņots, 13.decembrī augstceltņu Z-Towers būvlaukumā, krītot no augstuma, gāja bojā 21 gadu vecs strādnieks. Uz izmeklēšanas laiku objektā visi būvdarbi tika apturēti.

Vēlāk VDI būvlaukumā konstatēja vairākas nedrošas darba vietas. Kādi tieši pārkāpumi tika konstatēti, VDI pārstāvji neatklāja. «To mēs nedrīkstam atklāt, tas attiecas uz konkrēto uzņēmumu. Apturam objekta darbu tad, kad tas var apdraudēt darbinieku veselību vai dzīvību,» sacīja VDI pārstāvis Vincevs.

Arī projekta Z-Towers attīstītājas AS Towers Construction Management pārstāvis Artūrs Ivanovs neatklāja, kādas nedrošas darba vietas VDI objektā atklājusi, jo negadījuma izmeklēšanas laikā uzņēmums nevarot sniegt nekādus komentārus. Ivanovs arī piebilda, ka attīstītāji sadarbojas ar visām negadījuma izmeklēšanā iesaistītajām institūcijām un visus konstatētos pārkāpumus novērsīs noteiktajos termiņos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“Vastint Latvia” attīstītā Magdelēnas kvartāla otrās kārtas ēkas pamatos Antonijas ielā 21 iemūrēta laika kapsula ar vēstījumu nākotnei.

Kopš 2018. gada, kad tika pabeigta kvartāla pirmā kārta, projekts ieguvis vairākas ekspertu godalgas un kļuvis par spilgtu Rīgas klusā centra vietzīmi. Būvniecības otrā kārta, kurā taps divas biroju ēkas ar kopējo biroju platību 10 200 m2 un komerctelpu platību 1495 m2, būtiski iespaidos kvartāla nākotnes veidolu, ainaviski veidojot galvenos vārtus, kuri vedīs uz kvartāla centrālo laukumu.

Kapsulas iemūrēšanas ceremonijā piedalījās projekta galvenie virzītāji – “Vastint Latvia” rīkotājdirektors Romāns Astahovs, Magdelēnas kvartāla otrās kārtas arhitekts Pēteris Bajārs (birojs “OUTOFBOX”) un projekta galvenais būvuzraugs Sergejs Frolovs (SIA “Būvuzraugi LV”).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nekustamā īpašuma tirgus apskats 2007. gada februāris

, 14.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Februārī vidējais dzīvokļu cenu pieaugums Rīgas mikrorajonos bija 1,9%.

Salīdzinājumam - janvāra pieaugums bija 2,4%, bet iepriekšēja gada februārī cenas cēlās vidēji par 4,5%.

Sērijveida dzīvokļu tirgū mēneša laikā piedāvājums palielinājies par 30%. Piedāvājuma palielināšanās liecina par to, ka tirgus dalībnieki vēlas pārdot savus īpašumus pirms prognozētās cenu stabilizācijas un iespējamās sērijveida dzīvokļu tirgus stagnācijas.

Pēc Ober Haus datiem vidējā dzīvokļu cena Rīgas mikrorajonos februārī sasniedza 1633 EUR par kv.m.

Rīgas mikrorajonu dzīvokļi:

Pļavnieki, Purvciems, Mežciems, Teika, Jugla

Februārī šajos rajonos cenu pieaugums bija no 0,6 % (Teikā) līdz 3,6 % (Mežciemā).

Minēto mikrorajonu dzīvokļu tirgus tendence februārī bija - piedāvājumā tiek izlikti arvien vairāk dzīvokļu, taču pieprasījums pēc tiem ir samazinājies. Pircēji cenas jau uzskata par pārāk augstām, turpretī pārdevēji vēl cer uz pircēju optimismu. Potenciālie pircēji ir kļuvuši piesardzīgāki arī attiecībā pret "vecajām mājām" kopumā un arvien biežāk izvēlas dzīvokļus "jauno projektu ēkās".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Radošie kvartāli visā pasaulē ieņem arvien nozīmīgāku vietu gan kultūras dzīves un notikumu, gan darba vietu un produktu ar pievienoto vērtību radīšanā

Vietas, kur koncentrējas radošo industriju pārstāvji, ekonomikai kļuvušas tikpat nozīmīgas un vērtīgas, kā ar oglēm un rūdu bagātie rajoni kādreiz, teikts UNESCO skaidrojumā par radošajiem kvartāliem. Ja piecdesmitajos gados vērtīgākās pasaules kompānijas bija saistītas ar rūpniecību, tad pašlaik to skaitā ir arī ar radošajām industrijām saistītās, piemēram, slavenās Holivudas kino kompānijas vai lielie datorprogramatūras uzņēmumi. Tas tikai norāda uz to, ka radošās industrijas sen vairs nav tikai tērētājas, bet ir kļuvušas tautsaimniecībai nozīmīgas. Tādēļ pašvaldību un valsts atbalsts tām ir uzskatāms par nozīmīgu ieguldījumu nākotnei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušās rūpnīcas Radiotehnika administratīvās ēkas, kas atrodas Rīgā, Imantā, Kurzemes prospektā, nojaukšana tuvojas finišam, novēroja db.lv

Nojaukšanas darbus veic būvkompānija SIA Velve. Velves valdes priekšsēdētājs Ainārs Leitēns iepriekš Db.lv pastāstīja, ka ēkas nojaukšanā tiks pielietota klasiskā graušanas metode. Viņš solīja, ka darbs tiks veikts rūpīgi, ar speciālu tehniku neatstājot nekādas pēdas, līdz būs tīra vieta, un varēs sākties jauna ēra.

Jau ziņots, ka bijusī Radiotehnikas ēka pieder juridiskai personai SIA Pārupes būmaņi. Pagājušā gada sākumā Rīgas domes Īpašuma departaments saņēma informāciju no īpašniekiem, ka 30.12.2016 ir saņemta būvatļauja Nr. BV-16-1053-abv/K Būvju nojaukšanai Kurzemes pr.3B, Rīgā.

Tāpat vēstīts, ka bijušās rūpnīcas Radiotehnika administratīvās ēkas vietā tiks celts veikals Depo, liecināja Colliers International pārskatā ietvertā informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašmāju ražotāju tirgu «Imantas tirgus» plānots atklāt šā gada maijā, kas ir apmēram divus mēnešus vēlāk nekā plānots iepriekš, apstiprināja tirdzniecības parka uzturētāja SIA «Imantas tirgus» īpašnieks Ēriks Ertmanis.

«Sākotnēji plānojām atvērt tirgu marta sākumā, taču visādu no mums neatkarīgu apstākļu dēļ plāni mazliet - par apmēram diviem mēnešiem - ir nobīdījušies. Taču tirgu plānots atklāt ne vēlāk kā maija vidū,» sacīja Ertmanis, skaidrojot, ka tirgus veidots «no nulles», tāpēc vienviet sapulcēt mazos un vidējos pārtikas produktu ražotājus ir ilgstošs process. Mērķis ir atvērt tirgu ar pilnībā aizpildītām tirdzniecības vietām, nodrošinot visa veida pārtikas produktu pieejamību iedzīvotājiem.

Rīgas domē noskaidroja, ka trešdien, 27.februārī, atbalstot SIA «Imantas tirgus» ieceri, Rīgas dome Kurzemes prospektā 3D esošajai teritorijai oficiāli piešķīrusi tirgus statusu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nākamgad galvaspilsētā paredzami vērienīga būvniecība

Ingrīda Drazdovska [email protected], 16.12.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamgad galvaspilsētā turpināsies gan biroju ēku, gan dzīvojamā fonda būvniecība. Tiks pabeigts apjomīgais Centra nams līdzās Zemkopības ministrijai, dzīvojamā kvartāla Dienvidu pakavs 1. kārta Ziepniekkalnā, divu 22 stāvu dzīvojamo ēku būvniecība Imantā (būvdarbus veic SIA Uzņēmējs) u.c.; plānots pabeigt VEF administratīvās ēkas rekonstrukciju, pāris biroju kompleksus Ulmaņa gatvē (tostarp Re & Re īstenoto kompleksu Baltais vējš), t.s. Ziemeļu vārtus Brīvības ielā u.c. Nākamruden plānots pabeigt iepirkšanās centra Spice 2. kārtu. 2005. gadā turpināsies viesnīcas Reval Hotel Latvija piegulošā kvartāla apbūves otrā kārta; projekta izmaksas — ap 20 miljoniem eiro. Celtniecības darbu veic līgumsabiedrība SBRE (tajā apvienojušās Latvijas būvfirmas Skonto būve un RE&RE). Viesnīcas 2. kārtu plānots pabeigt 2006. gada pavasarī. Rosība turpināsies Skanstes ielas rajonā, kur SIA Merks būvē t.s. lielo hokeja halli, varētu tikt iesākti citi projekti. Nākamgad plānots uzsākt vēl dažus augstceltņu projektus nākotnes «debesskrāpju» rajonā Ķīpsalā, tostarp arhitekta M. fon Gerkāna (Meinhard von Gerkan) projektēto, 40 milj. eiro vērto ēku Da Vinci. Iespējams, pirmās reālās aprises iegūs lietuviešu uzņēmēju «lolojums» — milzu tirdzniecības un atpūtas komplekss Akropole, kurš tāpat paredz vairāku augstceltņu izbūvi. Nākamgad Vecrīgā sāksies universālveikala Centrs rekonstrukcija un apjomīga paplašināšana, šķiet, izkustējies ir t.s. Jaunās vecpilsētas projekts, varētu sākties greznā Fītinghofa nama pārbūve un atjaunošana. Iespējams, tiks aizsākts projekts Tērbatas centrs Rīgā starp Dzirnavu, Tērbatas, Blaumaņa un Krišjāņa Barona ielām, paredzot izbūvēt daudzfunkcionālu kompleksu u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kā top? Inboxlifestyle mikro mājas

Lelde Petrāne, 12.01.2018

Jauna Inboxlifestyle produkta ražošana sākas ar dizaina izstrādi. Produkts tiek pielāgots klienta vēlmēm. Tiek ņemta vērā produkta potenciālā atrašanās vieta, lietošanas intensitāte un klienta vēlmes attiecībā uz krāsām, aprīkojumu, interjeru un fasādes dizainu.

Vizualizācija no ražotāja arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Jaunākā Inboxlifestyle rūpnīcā tapusī mikromāja ir paredzēta brīvdienu atpūtai kāda uzņēmēja ģimenei. Tā tiks novietota lauku īpašumā netālu no ūdens.

Jaunākā Rīgā, Inboxlifestyle rūpnīcā tapusī mikromāja ir paredzēta brīvdienu atpūtai kāda uzņēmēja ģimenei. Tā tiks novietota lauku īpašumā netālu no ūdens, kur nebija ne iespēju, ne vajadzības veidot fundamentālu būvi. Jaunās mājas īpašnieks novērtējis iespēju iegūt dzīvojamo platību ātri, vienkārši un bez celtnieku palīdzības. Ja šis dabas skats kļūs garlaicīgs, māja būs transportējama uz citu ekspluatācijas vietu.

Šīs mājas fasādes dizains pielāgots apkārtējai videi. Tās dēļu faktūra tapusi, nofotografējot netālu esošās, 200 gadus senās koka ēkas fasādi. Tāda koka apbūve redzama tuvākajā apkārtnē. Tagad senu dēļu fotogrāfija ieskauj mūsdienīgu telpu, kurā izvietotas četras guļamvietas un virtuves iekārta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” Torņakalnā, teritorijā starp Vienības gatvi un Jelgavas ielu, iecerējis uzbūvēt jaunu dzīvojamo māju kvartālu, ko veidos deviņas dzīvojamās ēkas ar vairāk nekā 400 divu līdz četru istabu dzīvokļiem.

Projekta pirmās kārtas būvniecību plānots uzsākt 2025. gada pirmajā pusē ar sešstāvu ēku, kurā būs 72 dzīvokļi.

Jauno kvartālu Vienības gatvē 24 līdz 2029. gadam plānots uzbūvēt vietā, kur senāk atradusies V. Hartmaņa “Rīgas eļļas spiestuve”. Godājot zemesgabala vēsturi, nolemts saglabāt un jaunajā būvapjomā integrēt daļu industriālās apbūves, kā arī iecerētais jauno mājokļu projekts nosaukts par “Hartmaņa kvartālu”.

“Torņakalns jau izsenis pazīstams ne tikai ar daudzajiem muižu kompleksiem, no kuriem daļa joprojām rotā apkaimes arhitektonisko ainavu, bet arī ar vairākām manufaktūrām un fabrikām. Uz šejieni savulaik pilsētnieki devušies atpūsties un baudīt gleznaino ainavu. Arī mūsdienās apkaimes apkārtne ar Arkādijas parku un Mārupīti ir iecienīta pastaigu un atpūtas vieta. Tāpēc man ir liels prieks, ka jau tuvākajos gados Torņakalna dzīvojamo fondu varēsim papildināt ar ilgtspējīgiem un videi draudzīgiem mājokļiem, kuros mūsdienu dzīvošanas standarti apvienoti ar teritorijas industriālā mantojuma vaibstiem. Piemēram, teritorijā esam iecerējuši saglabāt un integrēt plānotajā apbūvē senās eļļas spiestuves 45 metrus augsto sarkano ķieģeļu dūmeni,” atklāj “Bonava Latvija” valdes priekšsēdētājs Mareks Kļaviņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs "Bonava Latvija" ir pabeidzis pirmo deviņstāvu māju projektā "Krasta kvartāls" un pašlaik turpinās projekta otrās kārtas būvniecība, informē uzņēmumā.

"Krasta kvartāla" pirmajā ēkā ir pārdoti gandrīz visi jeb 95% dzīvokļi, savukārt otrajā ēkā ir rezervēti jau 35% dzīvokļi. Jau ziņots, ka kopumā projekta "Krasta kvartāls" attīstībā tiks investēti 40 miljoni eiro.

""Krasta kvartāla" projektā tiks radītas jaunas mājvietas vismaz 1200 rīdziniekiem, tā padarot "Krasta kvartālu" par būtisku pienesumu galvaspilsētas dzīvojamajam fondam, kā arī par virzītājspēku Maskavas forštates kopējā attīstībā," saka "Bonava Latvija" projektu attīstības vadītājs Elgars Vecvagars.

LASI ARĪ: Iedzīvotāju pirktspēja aug lēnāk nekā būvniecības izmaksas

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Imantiešus var uzskatīt par vispriviliģētākajiem pircējiem Latvijā.

Rīgas Kurzemes prospekta apkaimes iedzīvotājiem pieejama ne tikai vislielākā izvēle, bet dažreiz arī viszemākās cenas, saka SIA Maxima Latvija sabiedrisko attiecību speciālists Ivars Andiņš.

Tieši pēdējā gada laikā Kurzemes prospekta posmā no Jūrmalas gatves līdz Slokas ielai viens aiz otra nobāzējušies mazumtirdzniecības smagsvari, parādījies tirdzniecības centrs, bet vēl viens top. Gada nogalē šai saimei pievienojās arī ātrās ēdināšanas restorāns McDonald’s.

Aptaujājot uzņēmējus, jāsecina, ka vietas popularitātes pamatā ir vairāki aspekti - iedzīvotāju skaits, ērtā piebraukšana un labā satiksme. «Imantā ir liels iedzīvotāju skaits - ap 50 tūkstošiem, tas arī ir galvenais iemesls, kāpēc šajā pilsētas daļā ir bijis plānots tirdzniecības centrs ar Rimi hipermārketu,» pamato Rimi Latvia valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais. Turklāt Rimi realizētā t/c Damme atrašanās vieta Kurzemes prospekta sākumā nodrošina ērtu piekļūšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigāžu atbalsta centrs "Imanta", kas ir viens no lielākajiem brigāžu atbalsta centriem Rīgā, ieguvis jaunas un plašas telpas.

Pateicoties ASV Bruņoto spēku Virspavēlniecības Eiropā finansiālam atbalstam, ir uzcelta piebūve, kurā atrodas mediķiem un autovadītājiem nepieciešamās darba telpas un vieta operatīvo medicīnisko transportlīdzekļu apkopei.

Celtniecības darbi sākās pagājušā gada vasarā, kad ASV Bruņoto spēku virspavēlniecības Eiropā Civilās sadarbības programmas ietvaros šim mērķim tika novirzīti 698 000 ASV dolāru jeb vairāk nekā pusmiljons eiro.

Būvniecības darbus veica Latvijas uzņēmums SIA “Abora”, bet pašu projektu pārraudzīja ASV armijas Inženieru korpuss.

Projekta ietvaros izbūvēta gandrīz 300 kvadrātmetrus plaša piebūve un jaunās telpas ir pielāgotas 24h režīmā dežurējoša personāla darba specifikai un vajadzībām. Izveidota operatīvā medicīniskā transporta apkopes zona, aprīkojuma un inventāra mazgātava, saimniecības un mācību telpas, kā arī ģērbtuves brigāžu darba vajadzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas dome: līguma priekšmets ar VVF Consulting nav gala ziņojums

Vēsma Lēvalde, Db, 29.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairas Vīķes Freibergas un Imanta Freiberga firmai VVF Consulting maksāts nevis par 13 lappušu garo gala ziņojumu, kā izskanējis presē, bet par regulāru sadarbību un konsultācijām pilsētai nozīmīgu dokumentu tapšanā, Db norādīja Liepājas domes sabiedrisko attiecību dienestā.

Saskaņā ar 2008. gada 21. janvārī noslēgtā līguma nosacījumiem VVF Consulting apņemaās sniegt Liepājas domei konsultāciju pakalpojumus un dome apņemās saņemt šos pakalpojumus un atlīdzināt par paveikto darbu, liecina noslēgtā līguma saturs.

Laikā no 4. februāra līdz 30. jūlijam ir notikušas 15 tikšanās un apspriedes ar Liepājas pilsētas domes vadības pārstāvjiem.

Liepājas pilsētas deputātiem, domes struktūrvienību darbiniekiem, Liepājas SEZ pārvaldes darbiniekiem, Liepājas universitātes un citu augstākās izglītības iestāžu pārstāvjiem, Kultūras pārvaldes kolektīvu – saistībā ar Liepājas pieteikuma gatavošanu Eiropas kultūras galvaspilsētas statusam, Liepājas muzeja darbiniekiem, pilsētas veselības aprūpes iestāžu vadības un Veselības komisijas pārstāvjiem, Liepājas Olimpiskā centra vadību, Db informēja pašvaldība. Bez oficiālajām konsultācijām notikušas arī neformālas diskusijas un ekspresintervijas ar uzņēmējiem, pilsētas administrācijas pārstāvjiem, iedzīvotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas nekustamo īpašumu investīciju holdinga grupa Summus Capital ar Citadele Banka finansējumu ir iegādājusies tirdzniecības centru “Damme”, Rīgā, Imantā.

Šis ir jau trešais Summus Capital iegādes darījums Latvijā.

Līdz šim grupa portfeli Latvijā ir papildinājusi, iegādājoties tirdzniecības un izklaides centru “Riga Plaza” un veikala “DEPO” ēku Imantā. Tirdzniecības centrs “Damme” atrodas Kurzemes prospektā 1A, Imantā, kas ir trešā lielākā Rīgas apkaime pēc iedzīvotāju skaita (Imantā 2021. gadā ir reģistrēti vairāk nekā 43,3 tūkst. iedzīvotāju, kā liecina CSP dati*).

T/c “Damme” ir vadošais tirdzniecības centrs šajā apkaimē. Tā kopējā platība ir 16 000 m2 un tā lielākais nomnieks ir veikals “Rimi Hyper”.

Tirdzniecības centrā kopumā atrodas vairāk nekā 70 dažādu veikalu.

"Tirdzniecības centra “Damme” iegāde ir būtisks solis Summus Capital tirgus pozīcijas nostiprināšanai Latvijā, ņemot vērā, ka tas ir jau trešais darījums nepilna pusotra gada laikā, kas ir veikts Latvijā. Tā bija mūsu stratēģiskā izvēle papildināt Summus privātpersonu nomnieku portfeli Rīgā, un šoreiz Citadeles finansējums palīdzēja mūsu mērķu sasniegšanai. Papildus izklaides, modes un DIY segmentiem tagad tiek pievienota ievērojama nomnieku izvēle, kas koncentrējas uz rajona centru. Arī nākotnē mēs plānojam ieguldīt līdzīgos projektos, par prioritāti izvirzot jau esošu ēku iegādi un to attīstīšanu,” sacīja Summus Capital valdes loceklis Hannes Pihls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atklāts jaunizbūvētais veloceļš "Imanta - Daugavgrīva", informē Rīgas dome.

Veloceļa būvniecību uzsāka 2021.gada decembrī un noslēdzās šī gada septembrī. Ar kopējo garumu 12,1 km, "Imanta - Daugavgrīva" ir garākais nepārtrauktais veloceļš Rīgā.

Projekta ietvaros ir izbūvētas sabiedriskā transporta pieturvietas, ierīkotas atpūtas vietas, uzstādīt soliņi un velostatīvi. Katrā posmā visa veloceļa garumā ir uzstādīti stendi, kuros atzīmēts tā maršruts, atpūtas vietas un cita būtiska informācija par veloceļu.

"Savienojot sešas Rīgas apkaimes no Imantas līdz Daugavgrīvai, jaunais veloceļš no pilsētas burzmas ved uz pludmali, kas, manuprāt, ir viena no Rīgas unikālām iezīmēm - attālums no aktīvas pilsētas dzīves līdz atpūtai pie jūras arvien ir paveicams īsā laikā. Un tagad tas ir ērti izdarāms, braucot arī ar velosipēdu," veloceļa atklāšanā sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Turpinās Zemkopības ministrijas un AS "Latvijas valsts meži" izsludinātais konkurss skolēniem "Mūsu mazais pārgājiens"

, 23.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau ziņots, ka, sākoties jaunajam mācību gadam, Zemkopības ministrija (ZM) Latvijas skolu bibliotēkām un visām Latvijas publiskajām tautas bibliotēkām dāvināja Imanta Ziedoņa un Rimanta Ziedoņa grāmatu "Mežu zemē Latvijā! Aicinām ceļā!" un AS "Latvijas valsts meži" (LVM) izdoto karti "Aicinām atpūsties Latvijas valsts mežos", lai veicinātu bērnu interesi par Latvijas mežos sastopamajām dabas un kultūrvēsturiskajām vērtībām. Līdz ar grāmatas un kartes dāvināšanu ZM un LVM visu Latvijas skolu skolēniem izsludināja radošo konkursu "Mūsu mazais pārgājiens".

Lai sekmētu bērnu un jauniešu patriotisko audzināšanu, dzimtās zemes un dabas vērtību iepazīšanu, kā arī rosinātu bērnus un jauniešus vērīgāk ieskatīties dabā, mežā, meklēt un atrast interesanto, savdabīgo vai saudzējamo, raudzīties un atrast tā, kā to darīja Imants Ziedonis un Rimants Ziedonis, rakstot grāmatu "Mežu zemē Latvijā. Aicinām ceļā!", arī šogad ZM un LVM organizē nu jau tradicionālu konkursu skolēniem. "Aicinu skolēnus piedalīties mūsu izsludinātajā radošajā konkursā un novēlu veiksmi visiem, kas piedalīsies! Ar nepacietību gaidu brīdi, kad vārēsim iepazīties ar iesniegtajiem darbiem, vērtēt tos un apbalvot konkursa uzvarētājus," teic zemkopības ministrs Mārtiņš Roze.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pircēji cenas jau uzskata par pārāk augstām, turpretī pārdevēji vēl cer uz pircēju optimismu, tā komentējot mikrorajonu dzīvokļu tirgus tendences februārī, norāda SIA Ober Haus. Pieprasītākās dzīvokļu sērijas bija 119., 103., kā arī 602. sērija, bet Teikā un Purvciemā pieprasīti ir arī dzīvokļi hruščova laika ķieģeļu ēkās.

Februārī Pļavniekos, Purvciemā, Mežciemā, Teikā un Juglā dzīvokļu cenu pieaugums bija no 0,6 % (Teikā) līdz 3,6 % (Mežciemā).

Saskaņā ar SIA Ober Haus novērojumiem piedāvājumā tiek izlikti arvien vairāk dzīvokļu, taču pieprasījums pēc tiem ir samazinājies. Pircēji cenas jau uzskata par pārāk augstām, turpretī pārdevēji vēl cer uz pircēju optimismu. Potenciālie pircēji ir kļuvuši piesardzīgāki arī attiecībā pret vecajām mājām kopumā un arvien biežāk izvēlas dzīvokļus jauno projektu ēkās.

Lielāks pieprasījums bijis pēc vienistabas dzīvokļiem. Pieprasītākās dzīvokļu sērijas bija 119., 103., kā arī 602. sērija. Teikā un Purvciemā pieprasīti ir arī dzīvokļi "hruščova" laika ķieģeļu ēkās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rīgā būs jauns autobusu maršruts

, 31.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai skolēni varētu droši nokļūt uz skolu un iedzīvotāji uz darbu un medicīnas centriem, no pirmdienas, 3.septembra, sāks kursēt jauns eksperimentālais autobusu maršruts Nr.27 no autobusu galapunkta Imanta 5 līdz Beberbeķu ielai.

Jaunajā autobusu maršrutā kursēs Ikarus midibusi.

Autobusi aties no autobusu galapunkta Imanta 5 un apstāsies pieturvietās Ceriņu iela, Rostokas iela, Autostāvvieta, Paula Lejiņa iela, Priedaines iela, Dārzniecība, Mežmalas iela, Gaviezes iela, Beberbeķu iela.

No galapunkta Imanta 5 autobusi kursēs pa Kurzemes prospektu, Zolitūdes ielu, Rostokas ielu, Anniņmuižas ielu, Apuzes ielu, Jūrkalnes ielu, Kārļa Ulmaņa gatvi līdz Rīgas apvedceļam, tad atkal pa Kārļa Ulmaņa gatvi Rīgas centra virzienā līdz pieturvietai Beberbeķu iela, un atpakaļ uz Imantu.

Autobusu maršruts esot izveidots tā, lai skolēni droši varētu nokļūt mācību iestādēs, kas atrodas Imantā un Zolitūdē, kā arī Beberbeķu iedzīvotāji varētu apmeklēt medicīnas iestādes un tirdzniecības centrus, kā arī ērti varētu pārsēsties citos transporta līdzekļos, lai nokļūtu pilsētas centrā, informēja Rīgas dome.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Iemūrēta simboliska kapsula SC Imanta biokurināmā katlu mājas pamatos

Db.lv, 10.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iemūrēta simboliska kapsula SC «Imanta» biokurināmā katlu mājas pamatos.

Jaunā biokurināmā siltumcentrāle tiek būvēta siltumcentrāles «Imanta» teritorijā, kur agrāk atradās mazuta saimniecība.

Tā par 40% ļaus samazināt fosilo energoresursu izmantošanu siltumcentrāles «Imanta» kurināmā bilancē, aizvietojot ar vietējo atjaunojamo energoresursu – koksnes šķeldu.

Objektā tiks izbūvēti biokurināmā ūdenssildāmie katli ar jaudu 2x20 MW ar dūmgāzu kondensatoriem, kuru lietderības koeficients sasniegs līdz 115,7%, kas ir ļoti labs rādītājs, norāda AS «Rīgas siltums». Tajā paredzēts izmantot modernu Dānijā ražotu katlu ar daļēji katlā integrētu priekškurtuvi.

Inovatīvie tehniskie risinājumi paaugstinās katla efektivitāti aptuveni līdz 2%, salīdzinot ar tradicionāliem katliem. Arī ieplānotie dūmgāzu kondensatori ļaus kurināmo izmantot efektīvāk.

Komentāri

Pievienot komentāru