Būvniecība un īpašums

Pastariņa muzeju atjaunos par 228 tūkstošiem eiro

Žanete Hāka, 28.08.2014

Jaunākais izdevums

Noslēdzies Tukuma novada domes izsludinātais konkurss par rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem Pastariņa muzejā – lauku sētā Bisnieki, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Tika izsludināts atklāts konkurss – sarunu procedūra un par uzvarētāju izvēlēts piedāvājums ar viszemāko cenu. Iepirkumā tika saņemti divi piedāvājumi, un uzvarējis uzņēmums SIA Warss+.

Kopējā iepirkuma līgumcena ir 227,6 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atzīmējot Starptautisko kultūras pieminekļu un ievērojamu vietu dienu, Durbes pils kompleksā atklātas jaunās Tukuma muzeja restaurācijas darbnīcas telpas, informē Tukuma muzeja galvenā krājuma glabātāja Dace Kleinhofa.

Tukuma muzeja restaurācijas darbnīca darbojas jau kopš 2001. gada. Līdz šim tā atradās vienā no muzeja struktūrvienībām - Durbes pils kompleksa kalpu mājas ēkā. 2015. gadā ēkai tika veikta tehniskā ekspertīze, kurā konstatēja, ka ēkas jumta konstrukcijas nav drošas un tās nepieciešams atjaunot.

Tukuma muzejs pieņēma lēmumu restaurācijas darbnīcu pārvietot uz drošākām telpām. Šim nolūkam blakus esošajā, bijušajā klēts ēkā veikti labiekārtošanas darbi – iebūvēta centralizētā apkure, ierīkots ūdensvads un kanalizācija, kā arī atjaunoti elektrotīkli. No jauna iekārtota īpaša priekšmetu pirmapstrādes telpa, kura līdz šim restauratora rīcībā nebija. Restauratora darbnīcā uzstādīts ūdens destilācijas aparāts un arī elektrolīzes iekārta, kas paredzēta metāla priekšmetu tīrīšanai. Telpas piemērotas koka un metālu priekšmetu restaurācijai.

Komentāri

Pievienot komentāru