Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Loģistikas uzņēmums Greencarrier iekārtojies jaunā, atvērtā tipa birojā, kura dizainā dominē dažādi pelēkie toņi un koka siltā dabīgā faktūra

Darba vietas iekārtotas tā, lai kompānijā strādājošiem netrūktu dienas gaismas, turklāt viņu galdiem ir iespējams regulēt augstumu. Interjerā kompānija centusies paust arī tās vērtības – rūpes par vidi.

SIA Greencarrier Freight Services Latvia (Greencarrier) ikdienas darbs jau dažus mēnešus rit Mūkusalas biroju centrā, bijušās radiorūpnīcas teritorijā. Biroja interjeru projektējusi un darbu uzraudzījusi interjeru dizainere Ilze Bojāre.

Nams ir vairāk nekā 100 gadu vecs un, iekārtojot uzņēmuma biroju, saglabātas un atjaunotas tā nesošās konstrukcijas un ieejas durvis. «Biroja telpu iekārtošanā materiāli, krāsas izvēlētas tā, lai maksimāli izceltu vēsturisko mantojumu – koka silto toni un tā bagātīgo faktūru. Tas pretstatīts mēbeļu un gaismekļu modernajām, lakoniskajām līnijām un dažādām pelēkā niansēm. Labierīcībās un atpūtas telpā izmantoti tie paši materiāli, tā pati tonalitāte un faktūru attiecības,» stāsta I. Bojāre. Pasūtītājs esot vēlējies, lai 100 kvadrātmetru lielais birojs tiktu iekārtots estētisks un maksimāli ērts darbiniekiem. Rekonstruējot telpas, izbūvēti papildus jumta logi, ierīkota ventilācija, veikti siltināšanas darbi, sakārtota elektroinstalācija un izvietoti sildelementi, izbūvētas labierīcības, dušas telpa, garderobe un iekārtota virtuve. «Ergonomiskie krēsli nav iegādāti no jauna. Izmantojām tos, kas bija uzņēmuma iepriekšējā birojā. Nav vajadzības mainīt to, kas vēl labi funkcionē,» teic I. Bojāre. Savukārt jaunie darba galdi, dokumentu skapji un virtuves mēbeles ražotas tepat Latvijā.

Birojs ir atvērta tipa, un tajā patlaban izvietotas desmit darba vietas – gar sienām. Telpas vidū ir iespējams izvietot vēl vairākus darba galdus. To kāju augstumu ir iespējams regulēt – katrs darbinieks pats var izvēlēties strādāt sēdus vai stāvēt kājās. Darba vietas nav savstarpēji atdalītas ar skaņas absorbējošiem paneļiem, jo šāda prasība no pasūtītāja puses neesot izteikta. Loģistikas uzņēmuma darba specifika paredz vairāk strādāt klusumā, informāciju apstrādājot datorā, nevis sarunājoties ar klientiem pa telefonu.

Pie katra galda ir novietoti dokumentu skapji ar bīdāmajām durvīm. Lai mazinātu troksni un veidotu patīkamu atmosfēru, grīdām izvēlēts mīkstais klājums. Savukārt gaismekļi izvietoti gan virs katras darba vietas, gan telpai pa vidu. Dienas gaismu nodrošina jumta logi virs katra galda. Atsevišķā telpā iekārtota apspriežu zāle, savs kabinets ir uzņēmuma vadītājam. Savukārt atpūtas stūrītis, virtuve un dīvāns iekārtoti atsevišķā telpā blakus galvenajam birojam, tur atrodas arī labierīcības; no jauna izbūvēta dušas telpa, paredzēta arī atsevišķa vieta velosipēdu novietošanai. Virtuvē darbinieku ērtībām ir ledusskapis, trauku mazgājamā mašīna, mikroviļņu krāsns un kafijas automāts. Šajā telpā darbinieki ietur maltītes un sanāk kopā svinību reizēs.

Komentāri

Pievienot komentāru