Izstādē Riga Food 2006 noskaidros labāko alu 

Biedrība “Latvijas Alus darītāju savienība” sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1, VA Latvijas Valsts Agrārās Ekonomikas Institūtu un biedrību “Mārketinga padome” 5. septembrī rīko 3. starptautisko alus konkursu–degustāciju “Beer 2006”. Tiks vērtēts alus, kas raudzēts ar klasisko metodi – izmantojot raugu – un ar alkohola saturu no 0,5% līdz 9%. Konkursa rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana notiks 11. starptautiskās pārtikas izstādes “Riga Food 2006” atklāšanas ceremonijas laikā, 6. septembrī. Starptautiskā alus konkursa–degustācijas mērķis ir veicināt kvalitatīvas un nekaitīgas produkcijas ražošanu un tā piedāvājumu patērētājiem, kā arī veicināt speciālistu zināšanu pilnveidošanu un sadarbības iespējas. 3. starptautiskais alus konkurss – degustācija notiks četrās alus grupās – miežu iesala gaišais alus, miežu iesala tumšais alus, kviešu alus un alus ar neiesala piedevām (mieži, kukurūza, prosa, zirņi, rīsi un citi), kā arī specifiskās alus šķirnes ar medu, cukuru, sīrupu, ogu, augļu un citām garšas piedevām. Konkursam iesniegtos paraugus aizklātā veidā vērtēs degustācijas komisija, kuras sastāvā ir ārvalstu degustatori. Katrā konkursa grupā tiks piešķirts viens Grand Prix, viena zelta, sudraba un bronzas medaļa. Starptautiskajā alus konkursā–degustācijā var piedalīties Pārtikas un veterinārā dienesta atzītie un patstāvīgā uzraudzībā esošie alus ražošanas uzņēmumi, kā arī visi izstādes “Riga Food 2006” dalībnieki – oficiāli atzīti alus ražotāji ar saviem izstrādājumiem. Konkursā var piedalīties arī citu valstu oficiāli atzīti uzņēmumi, kas nav izstādes dalībnieki, bet ir samaksājuši izstādes un konkursa dalības maksu. Šogad izstādē “Riga Food 2006” norisināsies arī vīnu konkurss, gaļas konkurss – degustācija, jogurta un nenogatavināta siera konkurss.

Jaunākie komentāri