Latvijas eksportspēja

Eksportspēja: Atsperas Latvijā, attīstās Āfrikā

Linda Zalāne, 05.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA X Infotech attīstības potenciāls ir ne vien Latvijā, bet gandrīz visos kontinentos

SIA X Infotech izstrādā programmnodrošinājumus elektroniskajiem dokumentiem: elektroniskajām identifikācijas kartēm (eID kartēm), maksājumu kartēm, pasēm, vadītāju apliecībām, dažādām sociālajām, lojalitātes kartēm u.c. dokumentiem, kuriem nepieciešama datu aizsardzība. Uzņēmums realizējis 250 projektu vairāk nekā 40 valstīs. X Infotech izstrādājis programmnodrošinājuma risinājumu MultiPerso un to pieteicis Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras rīkotajā konkursā Eksporta un inovāciju balva 2014 kategorijā Inovatīvākais produkts un Importa aizstājējprodukts. Uzņēmums startē arī kategorijā Eksportspējīgākais komersants mazo komercsabiedrību grupā. MultiPerso ir programmatūra, kas nodrošina identifikācijas un citu personas dokumentu, kā arī bankas karšu personalizāciju un izdošanu. Trīs gados MultiPerso no neliela personalizācijas risinājuma ir izaudzis par moduļu sistēmu ar 16 komponentēm.

Stipri pašmājās

«Sākumā strādājām tikai ar partneru izstrādātajiem produktiem, bet kopš 2010. gada izveidojām savu platformu – personalizācijas risinājumu, kuru tolaik izmantoja 70 klientu 28 valstīs. Kopš 2010. gada pakāpeniski sākām strādāt arī valsts sektorā un pielikām klāt mobilos risinājumus,» stāsta X Infotech valdes loceklis Vadims Tereško. Uz vienas platformas ir iespējams apvienot gan maksājumu karšu, gan elektronisko dokumentu izdošanas procesu. «Latvijā gandrīz visas bankas ir mūsu klienti. Šāds sasniegums ir svarīgs, strādājot ārvalstīs. Eksporta valstīs mums ir jāpierāda, ka esam veiksmīgi un atzīti mājās,» akcentē V. Tereško. Viens no pamanāmākajiem projektiem Latvijā ir programmnodrošinājums eID. Pagājušajā gadā uzņēmums izstrādājis pases projektu Īrijā, un šajā gadā šis dokuments esot atzīts kā drošākais Eiropā. Lai piesaistītu jaunus klientus, uzņēmums piedalās arī specializētajās izstādēs.

Āfrikā – modernākais

X Infotech pēdējos divos gados pastiprināti pievērsies Āfrikas kontinentam, jo, par spīti tajā valdošajai nabadzībai, ekonomika tur aug ļoti strauji, pieprasīti ir jaunākie risinājumi gan banku, gan valsts sektorā.

Visu rakstu Atsperas Latvijā, attīstās Āfrikā lasiet 5. novembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru