Jaunākais izdevums

Pekinas olimpisko spēļu BMX sacensību pusfinālam kvalificējās divi no trim Latvijas BMX riteņbraucējiem - Māris Štrombergs un Artūrs Matisons.

picturegallery.68932b12-2fdb-4830-bcc1-7353643317d5

Diemžēl trešais Latvijas pārstāvis Ivo Lakučs nespēja kvalificēties pusfinālam.

M. Štrombergs pirmajā un otrajā braucienā izcīnīja pirmo vietu, bet pēdējā braucienā viņš palika piektais. Tas neliedza M. Štrombergam savā ceturtdaļfinālā izcīnīt pirmo vietu un kvalificēties pusfinālam.

Savukārt A. Matisons pirmajā braucienā izcīnīja pirmo vietu, otrajā braucienā viņš izcīnīja trešo vietu, bet pēdējā braucienā viņš palika otrais. Tādējādi Matisons ieņēma dalītu pirmo vietu ceturtdaļfināla grupā un kvalificējās pusfinālam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Valmierā būvēs pasaulē unikālu BMX trasi

Zane Atlāce - Bistere, 13.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valmieras pilsētas pašvaldība parakstījusi līgumu par BMX trases un starta ēkas izbūvi Valmierā un būvuzraudzību, informē pašvaldībā.

Darbus veiks SIA Sanart, trases būvniecībai piesaistot speciālistus ar starptautisku pieredzi BMX trašu būvniecībā Eiropas un Pasaules čempionātiem, kas būs arī sadarbības partneri trases būvniecībā 2020.gada lielākajam BMX sporta pasaules notikumam.

Būvniecības līgums paredz divu starta ēku, kas atradīsies zem 8m un 5m augstiem starta kalniem, būvniecību, kā arī BMX trases izbūvi, trases teritorijas nožogojuma izveidi un apgaismojuma ierīkošanu. «Valmieras BMX trases pasaules unikalitāte būs starta kalns ar divām barjerām, lai trasē varētu trenēties un startēt gan paši mazākie BMX riteņbraucēji, gan vidējās, augstākās un elites klases sportisti,» projektu ieskicē BMX riteņbraukšanas treneris, pašvaldības deputāts Ivo Lakučs, «turklāt trase tiks veidota tā, lai to pēc iespējas ilgāk varētu izmantot atbilstoši Latvijas laikapstākļiem. Starta kalna un trases segums būs no asfaltbetona, kas izslēgs slīdamību lietus apstākļos un paildzinās iespējamo trases lietošanas laiku pavasarī, rudenī un padarīs to lietojamu arī siltā ziemā.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Papildināta - Valmiera iegūst tiesības rīkot Eiropas čempionātu BMX riteņbraukšanā

LETA/ Rūta Cinīte, 11.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Riteņbraukšanas savienība (UEC) Valmierai piešķīrusi tiesības rīkot 2019.gada Eiropas čempionātu BMX riteņbraukšanā, vēsta organizācija.

Papildināts ar Valmieras pilsētas pašvaldības komentāru

Valmieru droši var uzskatīt par Latvijas BMX riteņbraukšanas centru, kurā uzauguši vairāki augstākās klases braucēji, tostarp divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs.

Latvijā iepriekšējo reizi šāda līmeņa sacīkstes notika 2013.gadā Rīgā, taču tad Vecā kontinenta meistarsacīkšu laureāti tika noteikti vairāku posmu kopvērtējumā, bet Latvijā risinājās devītais un desmitais etaps. Zīmīgi, ka togad par Eiropas čempionu kopvērtējumā kļuva tieši Štrombergs, kurš abos Rīgas etapos palika otrais, kamēr vienā uzvarēja Edžus Treimanis.

Tikmēr kopš 2014.gada Eiropas čempionāta medaļnieki tiek noteikti vienās atsevišķās sacensībās, savukārt paralēli tiek rīkota Eiropas kausa izcīņa, kurā dalībnieki sacenšas vairākos posmos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valmierā atklāta jaunuzceltā BMX riteņbraukšanas trase, kas nosaukta par godu valmierietim, divkārtējam olimpiskajam čempionam BMX Mārim Štrombergam. Trasei dots nosaukums «Māra Štromberga BMX trase «Valmiera».

«Māra Štromberga BMX trase «Valmiera»» ir otrā sporta būve Valmierā, kuras nosaukumā iekļauts Valmieras olimpieša vārdu.

Māris Štrombergs savas sportista gaitas sācis Valmierā. Uz BMX velosipēda pirmo reizi uzkāpis agrā bērnībā, un savas karjeras laikā nesis ne vien Latvijas, bet arī Valmieras vārdu pasaulē. Māris Štrombergs vairākkārt izcīnījis Eiropas, Amerikas un Pasaules čempiona titulus, 2008. gadā Pekinā kļuva par pirmo Olimpisko čempionu BMX, šo panākumu atkārtojot Londonas Olimpiskajās spēlēs 2012.gadā un kļūstot par vienīgo divkārtējo Olimpisko čempionu BMX riteņbraukšanā.

«Māris Štrombergs ar savu neatlaidību, cīņas sparu un milzīgo darbu deva mums iespēju būt vienotiem, lepoties, gūt pozitīvas emocijas un enerģiju sasniegt savus mērķus. Ceru, ka trase, kas nesīs Māra Štromberga vārdu, ļaus BMX riteņbraukšanai piesaistīt arvien vairāk jaunus, enerģijas pilnus bērnus un jauniešus, kuri ir gatavi trenēties un tic saviem spēkiem. Lai šī trase iedvesmo jauniem panākumiem,» novēlēja Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Slēgtās BMX ziemas treniņbāzes izveidi Ventspilī plāno pabeigt līdz Latvijas simtgadei

LETA, 19.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slēgtās BMX ziemas treniņbāzes izveidi Ventspilī plānots pabeigt līdz Latvijas simtgadei, aģentūra LETA šodien uzzināja būvdarbu līguma parakstīšanas pasākumā.

Ar SIA «Venttermo» noslēgtais līgums paredz, ka būvdarbi objektā jāpabeidz līdz 2018.gada 17.novembrim.

Pašlaik sporta skolas «Spars» BMX audzēkņi ziemas sezonā trenējas dažādās sporta zālēs un bāzēs, kas nav īsti piemērotas BMX sportistu kvalitatīvai sagatavošanai augstā līmenī, skaidroja Ventspils Izglītības pārvaldē. Uzbūvējot slēgto BMX ziemas treniņbāzi līdzās jau esošajam ārtelpu skeitparkam, ko būvniecības laikā plānots nedaudz pārvietot, audzēkņiem būs plašākas treniņu iespējas.

Būvdarbu pirmajā kārtā tiks atjaunota Ventspils 2.vidusskolas sporta zāle un tās palīgtelpas, savukārt otrajā kārtā izbūvēs slēgto BMX ziemas treniņbāzi pie 2.vidusskolas, Kuldīgas ielā 65.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Sevastova atzīst Viljamsas pārākumu ASV atklātā čempionāta pusfinālā

LETA, 07.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova piektien ASV atklātā čempionāta pusfinālā piedzīvoja zaudējumu 23 «Grand Slam» vienspēļu titulu īpašniecei Serēnai Viljamsai.

Sevastova, kura WTA rangā ieņem 18. vietu, bet turnīrā bija izlikta ar 19. numuru, ar 3-6, 0-6 piekāpās reitinga 26. pozīcijā esošajai Viljamsa, kura sacensībās izlikta ar 17. numuru.

Par pusfināla sasniegšanu Sevastova nopelnīja 780 WTA ranga punktus. Zīmīgi, ka par spīti pusfināla sasniegšanai Sevastova jaunākajā pasaules rangā, kas tiks publicēts pirmdien, zaudēs vienu vietu, noslīdot uz 19. pozīciju. Tikmēr Viljamsa, garantējusi atgriešanas ranga divdesmitniekā.

Latvijas tenisiste ļoti labi uzsāka pirmo setu, jau pirmajā geimā nobreikojot savu pretinieci, kam sekoja pārliecinošs panākums otrajā geimā. Viljamsa gan nākamajā geimā visai droši panāca 1-2, bet pēc tam nobreikoja Latvijas tenisisti, panākot neizšķirtu 2-2.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar svinīgu ceremoniju un Latvijas nacionālo čempionātu BMX riteņbraukšanā Valmierā sestdien, 6.jūlijā tiks atklāta jaunuzceltā BMX trase, informē pašvaldībā.

Jaunā pasaules līmeņa BMX trase tika nodota ekspluatācijā 17.jūnijā. Trases būvniecību veica SIA «SANART», piesaistot speciālistus ar starptautisku pieredzi BMX trašu būvniecībā Eiropas un pasaules čempionātiem, kā arī piedalīsies olimpiskās BMX trases Tokijā būvniecībā.

Kopumā vairāk nekā 12 000 m2 lielajā teritorijā ir izbūvēta trase ar starta kalniem 5m un 8m augstumā, dodot iespēju jaunākajiem BMX braucējiem startēt arī no 3m augstuma. Starta ēkā paredzētas iekštelpu treniņu telpas, mehāniskās darbnīcas riteņu apkopes darbu veikšanai, lekciju un atpūtas telpas sportistiem, noliktavas, telpas treneriem un ģērbtuves.

BMX starta kalnu ēkas un trases būvniecības izmaksas ir 1,18 miljoni eiro bez PVN.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Šonedēļ Ventspilī sāksies vērienīgais ielu sporta un kultūras festivāls Ghetto Games

Ventspils Olimpiskais centrs, 27.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā nedēļas nogalē, 28.jūlijā ar vērienīgām sacensībām ekstrēmajos sporta veidos Ventspilī tiks atklāts lielākais jauniešu ielu sporta un kultūras festivāls Eiropā Ghetto Games, dēvēts arī par GGFEST. Festivālā par uzvaru dažādos sporta veidos – sākot ar BMX, skeitbordu, “inline” un beidzot ar strītbaik frīstailu un SUP - sacentīsies sportisti no vairākiem kontinentiem.

Festivāls Ghetto Games soļo līdzi laikam, modernās tehnoloģijas iekļaujot arī savā programmā – pirmo reizi šogad festivāla ietvaros noritēs arī Latvijas dronu jeb bezpilota tālvadības gaisa kuģu sacensības. Savukārt tie, kuri nevarēs ierasties Ventspilī, varēs vērot pārraides no dažādu sporta veidu sacensībām interneta vietnē Ghetto.lv.

Pirmajā festivāla dienā, 28.jūlijā sacensības noritēs vairākos sporta veidos – GGFest Warm-up pulcēs amatierus, kuri sacentīsies scoot, inline un BMX freestyle disciplīnās, šajā dienā notiks arī Baltijas čempionāts veikbordā, starptautiskās BMX dirt sacensības, tiks vērtēti arī labāko triku meistari veikbordā, notiks arī starptautiskās BMX flatland sacensības. Piektdienas vakars noslēgsies ar filmu izrādīšanu un dronu paraugdemonstrējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad Māris Štrombergs kļuva par Pekinas Olimpisko spēļu čempionu, daudzi pirmo reizi aizdomājās, ka BMX ir pilnvērtīgs sporta veids nevis puišeļu ālēšanās kaimiņu pagalmā.

picturegallery.e872e5e7-d062-406c-8c29-381af6ac9b7d

BMX par puišeļu dullošanos daudzus gadus uzskatījušas ne vien kaimiņu tantes, bet arī valsts, kura šī sporta veida attīstību bija atstājusi praktiski tikai entuziastu ziņā. Arī pats Māris Štrombergs tam ir klajš piemērs, jo šī sportista trasi uz zelta medaļu lielā mērā bruģējis Māra tēvs.

Šobrīd Māris Štrombergs savu karjeru veido Amerikas Savienotajās valstīs, kur viņš piedalās Nacionālās riteņbraucēju līgas un Amerikāņu Riteņbraucēju asociācijas rīkotajos čempionātos. Tādēļ nav brīnums, ka tajās retajās reizēs, kad Māris ierodas Latvijā, olimpiskais čempions kļūst par vispārējās ziņkārības objektu, slavenību, kuru daudzi ķer aiz piedurknes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien, 12. maijā, LTV1 tiešraidē būs skatāms Eiropas vērienīgākā izklaides notikuma – Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa pirmais pusfināls.

Lai gan Eirovīzijas dziesmu konkurss notiek jau 53. gadu, jāatgādina, ka tikai kopš 2004. gada ieviests pusfinālu un fināla princips, bet pērn formātam pievienotas vēl jaunas nianses: katrā no diviem pusfināliem var piedalīties līdz 20 dalībvalstīm, bet finālā piedalās no katra pusfināla kvalificējušās 10 valstis plus vēl piecas valstis: Lielais četrinieks (Francija, Lielbritānija, Spānija un Vācija), kā arī valsts, kura organizē konkursu. Šogad Eirovīzijas starptautiskajā konkursā piedalās 42 valstis, no kurām 18 piedalīsies pirmajā pusfinālā, bet 19 – otrajā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs otrdien paziņoja par sportista karjeras beigām.

Pašlaik 31 gadu vecais Štrombergs par karjeras beigām paziņoja savos sociālajos tīklos.

«Nav viegli atvadīties no tā, ko esi darījis jau kopš piecu gadu vecuma. Tomēr būt tēvam ir ļoti svarīgi. Esmu pateicīgs par to, ko man ir devis sports. Manī nav nekādas nožēlas, ar nepacietību gaidu, kas notiks tālāk,» pavēstīja Štrombergs.

«Vēl pavasarī domāju, ka būšu atpakaļ un centīšos tikt uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet kopš dēla piedzimšanas vairāk skatījos uz to, kur šobrīd atrodas BMX riteņbraukšana. Negribēju, lai šis sporta veids man kļūtu vienkārši par pilna laika hobiju,» uz BMX riteņbraukšanas finansiālajām problēmām sarunā ar «BMXWeekly.com» teica Štrombergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

BMX treniņbāzes celtniecībā investē vairāk nekā 900 tūkstošus eiro

Laura Mazbērziņa, 07.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik blakus Ventspils 2.vidussolai tiek būvēta jauna slēgtā BMX ziemas treniņbāze. Plānots, ka objektu pabeigs un varēs atklāt līdz šā gada beigām.

Slēgtā BMX ziemas treniņbāze primāri tiek veidota Ventspils Sporta skolas Spars BMX audzēkņu vajadzībām. Treniņbāzē atradīsies 40 metrus gara trase ar 4 braukšanas celiņiem, kurā jaunie braucēji varēs trenēties sacensībām. Ziemas laikā izglītojamie trenējās Ventspils 2.vidusskolas sporta zālē un Olimpiskā centra «Ventspils» manēžā, savukārt reizi nedēļā BMX sportisti devās uz Rīgu, lai trenētos ar velosipēdiem. Uzbūvējot slēgto BMX ziemas treniņbāzi, nodarbības ziemas laikā būtiski tiks atvieglotas.

Lai nodrošinātu audzēkņu treniņus, bāzē būs pieejami pārvietojami trases moduļi, starta estakāde, kā arī velosipēdu novietošanas statīvi, velosipēdu trenažieri un darba galds velosipēdu remontam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO: Riodeženeiro BMX trases kopija Rubenē

Kārlis Vasulis, speciāli DB, 23.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iedvesmojoties no Māra Štromberga panākumiem Olimpiskajās spēlēs, Rubenē no jauna speciāli pielāgota BMX trase; vienlaikus turpinās neskaidrība par Jāņa Daliņa stadiona pārbūves projektu Valmierā

Riodeženeiro BMX trases kopija pie Valmieras esošajā Rubenē ir teju gatava, DB stāsta nopelniem bagātais treneris Ivo Lakučs. Pretēji Londonas Olimpiskajām spēlēm, šogad sacensību rīkotāji ļāvuši izmērīt Rio trasi. Tiesa, braukšana uz Rio divas reizes trases apskates nolūkā bijusi finansiāli grūta, teic I. Lakučs.

Valmiera kopumā sevi pozicionē kā Vidzemes sporta centru. Šim statusam apliecinājumu dos ilgi gaidītā jaunā peldbaseina būvniecības pabeigšana. Taču neskaidrības rada Jāņa Daliņa stadiona rekonstrukcijas projekts, jo nav zināms tā potenciālais finansējuma avots.

Londonas Olipiskajām spēlēm būvētās BMX trases pārbūve, lai tā būtu pēc iespējas līdzīgāka Rio trasei, izmaksas lēstas 13,9 tūkst. eiro apmērā. Trases pārbūvi sponsorē būvniecības firma SIA Monum, kas vienlaicīgi ir BMX izlases ģenerālsponsors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Ziemeļvalstu start-up sacensību pusfinālā iekļūst divi Latvijas uzņēmumi

Gunta Kursiša, 04.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemeļvalstu iesācējuzņēmumu sacensībās Arctic15, kurās var iegūt naudas balvu vairāk nekā 20 tūkst. eiro apmērā, divi Latvijas start-up uzņēmumi iekļuvuši pusfinālā.

Kopumā pusfinālā iekļuvuši 15 iesācējuzņēmumi, par kuriem var nobalsot sacensību mājas lapā dažādās kategorijās. No Latvijas start-up pusfinālā iekļuvis infografiku rīks infogr.am un Repairy Limited, kas piedāvā uzlabot uzņēmumu apkalpošanas servisu, piemēram, tiem uzņēmumiem, kas nodarbojas ar iekārtu labošanu.

Par abiem Latvijas uzņēmumiem patlaban var balsot kategorijā «labākais 2012. gada jaunais start-up», par infogr.am arī kategorijā «labākais dizains» un «labākais Baltijas start-up», savukārt Repairy Limited sacenšas arī kategorijā «labākais uzņēmējdarbības start-up».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu boksa zvaigzne Mairis Briedis pasaules boksa supersērijas pirmā smagā svara pusfināla cīņā pārspējot savu pretinieku Oleksandru Usiku, kļūs par multimiljonāru, intervijā aģentūrai LETA pauda sacensību organizators Kalle Zauerlands.

Briedis septembrī supersērijas ceturtdaļfinālā pēc punktiem pieveica Maiku Peresu no Kubas, aizstāvot Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu. Nākamā gada janvārī viņš pusfinālā tiksies ar Usiku, kurš savā ceturtdaļfinālā pārspēja vācieti Marko Huku. Šajā cīņā uz likmes būs ne tikai WBC, bet arī Usikam piederošā Pasaules Boksa organizācijas (WBO) josta, savukārt sacensību čempions kļūs par visu četru prestižāko jostu īpašnieku.

Šobrīd Zauerlandam ir saspringts grafiks, jo nepieciešams atrast norises vietas visām četrām pusfināla cīņām abās svara kategorijās. Ceturtdien viņš īsā vizītē bija ieradies Latvijā, atklājot, ka Brieža un Usika cīņas norises vieta būs zināma divu nedēļu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO: Valmieras peldbaseina būvniecība tuvojas noslēgumam

Zane Atlāce - Bistere, 08.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Janvāra vidū topošajā Valmieras peldbaseinā jau plānots laist ūdeni, vēsta Valmieras Tūrisma informācijas centra portāls visit.valmiera.lv.

DB jau rakstīja, ka 2018.gada pavasarī ekspluatācijā plānots nodot Valmieras jauno peldbaseinu, kas būs ne tikai Valmierai, bet arī Vidzemes reģionam nozīmīgs sporta infrastruktūras objekts. Tā būvniecības darbus veic SIA Arčers.

Peldbaseinā būs astoņi 25 m celiņi, divi mazie baseini, kas tiks izmantoti bērnu peldētprasmes apmācībai. Peldbaseina kompleksā paredzēts izveidot arī rehabilitācijas zonu sportistiem ar pirtīm un terapijas kabinetiem, ģērbtuves ar 300 vietām, medicīnas un treneru kabinetus.

Peldbaseina būvniecība notiek projekta Peldbaseina un BMX riteņbraukšanas trases izbūve ietvaros, kas sadalīts trīs kārtās. Pirmā kārta, auto stāvlaukuma būvniecība, tika realizēta 2016.gadā, peldbaseina būvniecība ir otrā kārta, savukārt trešo – BMX trases būvniecību – plānots realizēt 2018.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Londonas Olimpiskajām spēlēm sekojuši līdzi 74% Latvijas iedzīvotāju

Lelde Petrāne, 21.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2012.gada Londonas Vasaras Olimpisko spēļu norisei sekojuši līdzi 74% Latvijas iedzīvotāju, turklāt visbiežāk, skatoties spēļu translācijas televīzijā. Latvijas iedzīvotāji par iecienītākajiem sporta veidiem Olimpisko spēļu laikā atzinuši pludmales volejbolu, BMX un vieglatlētiku, liecina mediju aģentūras Mindshare veiktais pētījums par iedzīvotāju interesi par Londonas Vasaras Olimpiskajām spēlēm.

Visbiežāk Latvijas iedzīvotāji Londonas Olimpiskajām spēlēm sekojuši līdzi, skatoties translācijas televīzijā (85%), savukārt 57% respondentu norādījuši, ka par aktualitātēm uzzinājuši, lasot ziņas internetā un laikrakstos. Visaktīvāk ziņām internetā un laikrakstos sekojuši līdzi iedzīvotāji vecumā no 20 līdz 29 gadiem (65%). Jaunieši vecumā līdz 19 gadiem aktīvi smēlušies informāciju arī sociālajos tīklos (norādījuši 43% aptaujāto jauniešu), kā arī no draugiem un paziņām (35%). Savukārt spēļu translācijas internetā skatījušies 20% iedzīvotāju (norādījuši 30% vīriešu un 16% - sieviešu).

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Iepazīstina ar 172 tūkstošus vērto BMX trasi

Jānis Rancāns, 11.08.2011

Rīgas Riteņbraukšanas skolas audzēkņi aunizveidotajā BMX trasē kultūras un atpūtas parka Mežaparks teritorijā.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien Mežaparkā tika iepazīstināts ar jaunizveidoto BMX trasi, kas tapusi par SIA Rīgas meži un Latvijas Olimpiskās komitejas finansējumu.

BMX trasi «Mežaparks» izveidošanu – gan projektēšanu, gan būvniecības darbus finansēja SIA Rīgas Meži ieguldot 172 tūkstošus latu. Trases tapšanu līdzfinansēja arī Latvijas Olimpiskā komiteja, piesaistot Starptautiskās Olimpiskās komitejas programmas «Olimpiskā Solidaritāte» līdzekļus 24,8 tūkstošu latu apmērā. Par šiem līdzekļiem jaunajai BMX trasei iegādāta modernākā pārvietojamā BMX starta barjera ar laika mērīšanas un starta signāla iekārtām.

Izvērtējot trases parametrus, eksperti no Lielbritānijas esot atzinuši, ka tā būs viena no modernākajām visā Eiropā. Trases tehniskais nodrošinājums un brauktuve atbilst augstākā līmeņa prasībām, turklāt šī būs otrā trase Latvijā ar divām Pro sekcijām, kas paredzētas profesionāliem braucējiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

BTA apdrošina Štrombergu par 100 000 eiro

Lelde Petrāne, 17.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc ierašanās Latvijā no Olimpiskajām spēlēm Londonā, BTA Insurance Company SE Mārim Štombergam, latviešu BMX riteņbraucējam, divkārtējam un vienīgajam Olimpisko spēļu čempionam BMX riteņbraukšanā vīriešiem, dāvājusi apdrošināšanas polisi ar apdrošinājuma summu 100 000 eiro.

BTA Māri Štrombergu apdrošina kopš 1998. gada, kā arī apdrošina citus BMX braucējus, kas startē zem Māra Štromberga aģentūras vārda.

Ilva Priedniece, BTA Insurance Company SE Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore, stāstīja: «Ņemot vērā, ka tik ilgu laiku jau apdrošinām Māri, izlēmām kā pateicību no mūsu uzņēmuma dāvināt viņam ceļojumu apdrošināšanu viņa sacensībām visā pasaulē līdz 2013. gada beigām. Tas nozīmē, ka jebkurš negadījums, kas varētu notikt ārpus Latvijas – vai tā ir trauma sacensību vai treniņu laikā, vai kāds cits negadījums – visas ar šiem negadījumiem saistītās problēmas risinās BTA.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ventspilī būs Lemberga kausa izcīņa BMX

Vēsma Lēvalde, Db, 26.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 30.augustā, Ventspils Piedzīvojumu parka BMX trasē (Saules ielā 141) norisināsies Lemberga kausa izcīņa BMX 2008. Sacensībās, kas notiks 17 vecuma grupās, plānots, ka startēs arī Latvijas labākie BMX braucēji – Pekinas Olimpisko spēļu dalībnieki un sportisti no Lietuvas. Labākie grupu braucēji no 1. līdz 6.vietai saņems Lemberga kausus, bet Junioru un Elites grupas sportisti saņems arī naudas balvas.

Pirms sacensībām plkst. 14:00 Ventspils mērs Aivars Lembergs un Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Vītoliņš svinīgi sveiks Pekinas Olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēju svarcelšanā Viktoru Ščerbatihu un viņa treneri Eduardu Andruškēviču ar Ventspils pašvaldības piešķirtajām naudas balvām. Pateicība tiks izteikta arī pārējiem Olimpiskā centra Ventspils atbalstītajiem sportistiem, kuri Ventspili pārstāvēja aizvadītajās vasaras Olimpiskajās spēlēs – šķēpmetējiem Ērikam Ragam (treneris Māris Grīva) un Sintai Ozoliņai (trenere Valentīna Eiduka), vieglatlētiem Innai Poluškinai un Valērijam Žolnerovičam treneris Dainis Lodiņš).

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

FOTO: Grand Slam tenisa turnīra spilgtākie mirkļi fotogrāfijās

Laura Mazbērziņa, 05.09.2018

Jeļena Ostapenko ir Latvijas tenisiste. 2017. gada Francijas atklātā čempionāta vienspēļu turnīra uzvarētāja un šā gada Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfināla dalībniece.

Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SCANPIX/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Katru gadu tenisa pasaule pulcē slavenības un citus tenisa mīļotājus uz Grand Slam turnīru, kurš norisinās ASV Nacionālajā tenisa centrā.

ASV atklātais čempionāts ir sezonas noslēdzošais Grand Slam turnīrs, kas norisinoties līdz 9.septembrim.

Tajā piedalās arī Latvijas vadošās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova, kā arī Latvijas labākais vīriešu tenisists Ernests Gulbis.

Tev varētu interesēt arī:

Sevastova pirmo reizi karjerā iekļūst Grand Slam turnīra pusfinālā

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Rīgā velo infrastruktūru plāno attīstīt; svarīgākais - vienots tīklojums

Baiba Zālīte, speciāli db.lv, 11.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopumā Rīgā izbūvēti velo ceļi 50 kilometru garumā, savukārt pērn ieviestas pirmās velo joslas Dzirnavu, Elizabetes un Lāčplēša ielās, portālu db.lv informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikāciju speciāliste Ilze Dišlere.

Pagājušā gada nogalē arī izbūvēta speciāla nobrauktuve velobraucējiem no Akmens tilta un velo ceļš Vecmīlgrāvis – Vecāķi.

Students Artūrs Buzijans, kurš Rīgā aktīvi pārvietojas ar velosipēdu, dalās pieredzē ar db.lv: «No sākuma, kad velo joslas uztaisīja, man šķita forši, ka tās ir, bet tajā pašā laikā es brīnījos, vai vispār kāds pa tām bija pabraucis. Brīžiem tās bija nebraucamā stāvoklī. Tādas bedres gar sāniem, ka jābrauc iekšā mašīnu joslā. Ar laiku sāka lāpīt bedres un tagad ir diezgan labi.»

«Latviešu valoda ir ļoti veiksmīga ar to, ka brauktuve ir braukšanai un ietve - iešanai. Ar velosipēdu brauc, tāpēc ar braucamo uz ietves nav ko rādīties,» db.lv norāda Latvijas Riteņbraucēju apvienības valdes priekšsēdētājs Viesturs Silenieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Velosipēdistam sadursme ar automašīnu var izmaksāt pat 2,3 tūkstošus

Jānis Rancāns, 25.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada velosipēdu sezona bijusi traumatiska, kā arī izcēlušies neapdomīgi riteņbraucēji, kuri savas pārgalvības dēļ bijuši spiesti maksāt ievērojamas naudas summas cietušajiem autovadītājiem – dažs labs pat 2,3 tūkstošu latu kompensāciju.

To liecina apdrošināšanas sabiedrības Balta jaunākie dati. Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) dati rāda, ka mediķu brigādes šā gada velosezonas laikā ik dienu devušās vidēji divos vai trijos izsaukumos, kur cietuši riteņbraucēji.

Šā gada velosezonā reģistrēti teju 120 nelaimes gadījumi, kurus piedzīvojuši velosipēdisti, liecina Balta dati. Visbiežāk tos izraisījuši kritieni pēc sadursmēm ar citiem velosipēdistiem vai automašīnām, laikus nepamanot šķēršļus, veicot pārāk straujus manevrus u.c.

Populārs nelaimes gadījumu cēlonis ir velosipēdista alkohola reibums, kā ietekmē notikuši dažādi kritieni, pašam riteņbraucējam gūstot traumas. Balta uzsver, ka klients, kurš ir apdrošinājies pret nelaimes gadījumiem un, braucot ar velosipēdu, nonāk nelaimē, nevar saņemt atlīdzību, jo atrodas alkohola reibumā. Apdrošinātājs savus klientus aicina būt atbildīgiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu apdrošināšanas servisa firmas Accident Exchange izvērtējot 115 000 auto avārijas konstatējusi, ka 9% autoavāriju ir notikušas, kad pie automašīnas stūres bijis Dvīņa zīmē dzimis cilvēks.

Eksperti neizskaidro, kāpēc tieši dvīņi visbiežāk iekļūst auto avārijās, taču citi eksperti domā, ka dvīņi ir nepacietīgi, raksta Travelnews.lv.

Otrajā vietā ar 8.8% ir piedzīvojumu meklējošie vērši, bet trešajā vietā ar 8.7% ierindoti impulsīvie auni. Visdrošākie šoferi ir skorpioni un strēlnieki. Pētnieki ir konstatējuši, ka šoferi, kas dzimuši gada beigās ir drošāki braucēji nekā tie, kas ir dzimuši vasaras laikā.

Procentuāli dažādās zodiaka zīmēs dzimušo izraisītās autoavārijas:

Dvīņi 21.5. līdz 21.6.– 9%

Vērši 21.4. līdz 20.5. – 8.8%

Auni 21.3 līdz 20.4. – 8.7%

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šovasar audzis ceļu satiksmes negadījumu skaits. Lielā mērā tas saistīts ar riteņbraucēju skaita palielināšanos galvaspilsētas ielās. Izrādās, ceļu satiksmes negadījums, kad trolejbuss Kalnciema ielā notrieca riteņbraucēju, kurš ar smagām traumām tika nogādāts slimnīcā, nebūt nav vienīgais šāda veida gadījums šovasar, pirmdien raksta laikraksts Diena.

Valsts policijas dati liecina, ka līdz šim šovasar, proti, periodā no maija līdz pagājušajai piektdienai, ceļu satiksmē savainojumus guvuši 185 riteņbraucēji, kas ir vairāk nekā 2014. gadā šajā pašā periodā. Turklāt īpaši izceļas tieši riteņbraucēju un sabiedriskā transporta vadītāju nesaprašanās. Pērn no maija līdz jūlija beigām bija notikusi tikai viena sadursme, kurā bija iesaistīts velosipēds un autobuss, savukārt šogad tas noticis jau deviņas reizes. Pieaug arī sadursmju skaits ar vieglajām automašīnām. Pērn vasarā notika 178 šāda veida negadījumi, savukārt šovasar to jau ir 203.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Latvijas studentes aksesuārs svaigam gaisam iekļūst pasaulē 20 labāko ideju vidū

Gunta Kursiša, 19.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentes Kristīnes Bulas dizaina ideja interjera aksesuāram svaigam gaisam Coco ir iekļauta 20 pasaules labāko darbu vidū starptautiskā dizaina konkursā Electrolux Design Lab 2013.

Tādejādi pirmo reizi konkursa vēsturē ideja no Latvijas ir nokļuvusi konkursa pusfinālā.

Pusfinālā iekļuvušas arī tādas citu valstu studentu idejas kā «elpojoša siena», kas tīra gaisu, virtuves iekārta, kas novērš vientulību, tīrīšanas robots, kas darbojas, izmantojot kinētisko enerģiju un citas.

Coco ir interjera aksesuārs, kas absorbē putekļus un kalpo kā dzīvestelpas dekors. Tas neizmanto elektroenerģiju, bet darbojas, izmantojot magnētus, kuri rada kustību un līdz ar to – arī gaisa plūsmu. Gaisa atsvaidzinātajam lietotājs var izvēlēties dažādus aromātus – savvaļas piparmētru, kanēli vai lavandu.

Komentāri

Pievienot komentāru