Programmatūra

Mobilo risinājumu izstrādātājs: interese ir milzīga

NOZARE.LV, 30.04.2013

Jaunākais izdevums

Patlaban mobilo risinājumu jomā cilvēki taustās visdažādākajos virzienos, un interese ir milzīga, norāda mobilo risinājumu izstrādātāja SIA AmberPhone līdzīpašnieks un valdes loceklis Didzis Andersons.

Viņš sprieda, ka pieprasījums ir pēc pilnīgi visa - sākot no spēlēm, bērnu grāmatām un beidzot ar dažādiem veikalu pārdošanas veicināšanas rīkiem vai kampaņām un zīmolu spēlēm. Cilvēki mēģinot saprast, cik tas maksā, ko nozīmē un cik ātri varēs atgūt ieguldīto.

«Interese ir milzīga, bet līdz dzīvei nonāks interesantākie un izdevīgākie projekti. Tas ir šī gada jautājums,» uzskata Andersons.

Viņš minēja, ka arī pašvaldības interesējas par šo jautājumu. Viena no galvenajām interesēm ir tūrisms, gūstot praktisku ietaupījumu uz tā rēķina, ka nav jādrukā materiāli septiņās vai desmit valodās, bet viss ir vienā vietā. Turklāt, līdzko materiāls iztulkots, tas uzreiz ir pieejams. Interesējot arī interaktivitāte, piemēram, audiogidi.

Pašvaldību sektorā uzņēmumam esot četri projekti.

Andersons pieprasījuma pieaugumu saistīja ar ierīču skaita pieaugumu. Izplatība ir ātra un strauja, un viedtelefons patlaban ir visdažādākajiem cilvēkiem, minēja uzņēmuma pārstāvis.

SIA AmberPhone izveidots 2010.gadā. Lielākā uzņēmuma īpašniece ar 60% daļu ir Gunta Skuja, bet 40% pieder Andersonam. Abi ir uzņēmuma valdes locekļi, liecina SIA Firmas.lv informācija. 2011.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 2981 lats, bet zaudējumi - 3299 lati. 2012.gadā apgrozījums no komerciāliem projektiem bija 22 000 latu un apmēram tikpat no īpašnieku puses ieguldīts mobilās platformas AmberKit izstrādē, informēja Andersons. Zaudējumi bija 344 lati.

Izstrādē patlaban iesaistīta desmit darbinieku komanda.

AmberPhone izstrādāto projektu vidū ir Baltic Taxi, veikalu tīkla Galactico, mūzikas festivāla Summer Sound, Sportacentrs.com, grāmatnīcu Jānis Roze aplikācijas, stāvvietu apmaksas aplikācija Riga Parking Pro, gāzes uzpildes staciju meklētājs, Posing App un citas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

A/s Pasažieru vilciens izstrādā lietojumprogrammu maršruta plānošanai

Gunta Kursiša, 28.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Pasažieru vilciens (PV) sadarbībā ar mobilo lietojumprogrammu izstrādes uzņēmumu AmberPhone izstrādājis mobilo lietotni, kas ļaus pasažieriem gūt informāciju par pasažieru vilcienu kustību.

Lietojumprogramma paredzēta Android un iOS operētājsistēmām. Tā bez maksas lejuplādējama Apple App Store un Google Play Store. Visās dzelzceļa stacijās un arī vilcienos tiks izvietoti QR kodi, kas ļaus ātri atrast aplikāciju katrā no veikaliem un to lejuplādēt.

Tādējādi viedtālruņu un planšetdatoru lietotāji varēs uzzināt vilcienu kursēšanas grafikus, izmaiņas kustības sarakstā, tai skaitā operatīvo informāciju par vilcienu kavēšanos vai atcelšanu. Ikviens lietojumprogrammas lietotājs varēs izveidot savu personalizēto vilcienu kustības sarakstu, lai precīzi zinātu sev nepieciešamo vilcienu kursēšanas grafiku. Sistēma izstrādāta tā, lai tiešsaistē parādītu arī tuvāko dzelzceļa staciju apskatītajā maršrutā, uzzinātu laiku līdz tuvākajam vilcienam un biļetes cenu izvēlētajā maršrutā, stāsta PV pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

TAVA reklāmas aktivitātēm Krievijā atvēlēs aptuveni 91 tūkstoti latu

Gunta Kursiša, 25.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reklāmas aktivitāšu īstenošanai 2013. gadā Krievijā Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) plāno atvēlēt 91,5 tūkstošus latu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Pašlaik, meklējot reklāmas pakalpojumu nodrošinātāju, TAVA ir izsludinājusi konkursu. Komersanti var iesniegt savus piedāvājumus līdz 26. augustam.

Šomēnes TAVA noslēgusi arī 19,9 tūkst. Ls apjomīgu konkursu par iepazīšanās vizīšu pakalpojumu nodrošināšanu, konkursā par uzvarētāju atzīstot SIA Transporta aģentūra Irbe LNK, 6,1 tūkstoti Ls vērtu konkursu par Latvia.travel Android un iPhone lietojumprogrammu uzlabošanu un uzturēšanu, konkursā par uzvarētāju atzīstot SIA AmberPhone.

Reklāmas aktivitāšu īstenošanu Somijā 2013. gadā plānots nodrošināt par 36,9 tūkst. Ls, šos darbus uzticot SIA Initiative Latvia.

Komentāri

Pievienot komentāru