Citas ziņas

Notiks pirmais Vislatvijas Bēbīšu Kongress

Elīna Circene, 20.10.2006

Jaunākais izdevums

2006. gada 5. novembrī Rīgas Kongresu Namā no plkst. 14:00 līdz 18:00 notiks pirmais Vislatvijas Bēbīšu Kongress, kuru organizē TV raidījums un vecāku apvienība «Māmiņu Klubs» sadarbībā ar VSIA «Bērnu klīniskā universitātes slimnīca» vadošajiem speciālistiem. Kongresa mērķis ir iepazīstināt jaunās ģimenes ar jaunāko un aktuālāko informāciju par bērnu veselības aprūpi. Pirmā Vislatvijas Bēbīšu Kongresa galvenais dienas kārtības jautājums būs bērnu aizsardzība pret rotavīrusu, kas īpaši aktualizējas tieši rudens mēnešos. Kongresa laikā Māmiņu Klubs iepazīstinās jaunos vecākus, ārstus un plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus ar aptaujas rezultātiem, kas tika veikta, lai uzzinātu jauno vecāku attieksmi, informācijas līmeni un pieredzi saistībā ar bērnu vēdera infekcijām, stāsta Māmiņu Kluba redaktore Sandija Salaka. Sabiedrības Veselības aģentūras apkopotie dati par infekcijām un parazitārajām slimībām Latvijā liecina, ka 2006. gada pirmajos astoņos mēnešos saslimšana ar vīrusu zarnu infekcijām un ar rotavīrusu ir palielinājusies par 43%, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu. Pasākuma laikā vecākiem būs lieliska iespēja bez maksas konsultēties pie labākajiem bērnu ārstiem, uzzināt, kā mazuli pasargāt no infekcijas, un iegūt savā īpašumā noderīgus informatīvos materiālus par bērnu veselības aizsardzību. Varēs arī lieliski izklaidēties, dziedot kopā ar populārākajām bērnu pop-grupām un Gunāru Kalniņu, dejojot kopā ar Dzintariņu, noskatoties bērnu un jauniešu muzikālā teātra Rībēja Mute uzvedumu. Ar jautrām spēlēm bērnus izklaidēs iemīļoti pasaku tēli. Pašu mazāko apmeklētāju priekam darbosies bēbīšu skoliņa un rotaļu istaba. Ieeja «Vislatvijs Bēbīšu Kongresā» būs pret ziedojumiem VSIA «Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas» infekcijas slimību nodaļas atbalstam. Pasākumu vadīs Māmiņu Kluba galvenā māmiņa, aktrise Santa Didžus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par LPS priekšsēdi atkārtoti ievēl Jaunsleini

LETA, 09.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdi šodien Aucē notikušajā LPS 24.kongresā atkārtoti tika ievēlēts Andris Jaunsleinis, kurš šo organizāciju vada jau 20 gadus.

Jaunsleinis bija vienīgais kandidāts uz LPS priekšsēža amatu.

Kongresa delegātiem tika izsniegti 170 vēlēšanu biļeteni, no kuriem balsošanas urnā tika iemesti 167 biļeteni, kuri visi tika atzīti par derīgiem. Par Jaunsleiņa kandidatūru nobalsoja 164 kongresa delegāti.

Uzrunājot kongresa delegātus, Jaunsleinis pateicās par milzīgo uzticību un apsolīja to godprātīgi izmantot LPS kopīgo problēmu risināšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VENTSPILS PILSĒTAS PLĀNOTO NOTIKUMU KALENDĀRS no 10. līdz 16. septembrim

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdiena, 10. septembris

" 10:00 domē notiks Ventspils pilsētas domes sēde (atb. D. Brākmane, tālr. 6 36 01111)

" 11:00 notiks iknedēļas sanāksme par pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" īstenojamā projekta "Neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu sniedzēju struktūras optimizēšana Ventspilī" B kārtas realizācijas gaitu, kas paredz uzņemšanas nodaļas rekonstrukciju (atb. O. Ķeņģis, tālr. 6 36 22658)

" No plkst. 13:00 līdz 17:00 Ventspils Digitālajā centrā (Akmeņu ielā 3) norisināsies datorkursi "Informācijas sabiedrības pamatprasmes". Kursu programma ietver darbu ar datoru, teksta redaktoriem, e-pastu un internetu. Kursa maksa: LVL 20 par 12 stundām. Pieteikšanās pa tālr. 6 36 07607 vai pa e-pastu: [email protected] Lūdzam arī norādīt iespējamos kursu apmeklējuma laikus! (atb. A. Gaile, tālr. 6 36 07607)

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VENTSPILS PILSĒTAS PLĀNOTO NOTIKUMU KALENDĀRS

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

no 17. līdz 23. septembrim

Pirmdiena, 17. septembris

" 11:00 notiks iknedēļas sanāksme par pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" īstenojamā projekta "Neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu sniedzēju struktūras optimizēšana Ventspilī" B kārtas realizācijas gaitu, kas paredz uzņemšanas nodaļas rekonstrukciju (atb. O. Ķeņģis, tālr. 6 36 22658)

" No plkst. 12:30 līdz 16:00 Ventspils Digitālajā centrā (Akmeņu ielā 3) notiks apmācību kursi "Elektroniskās iepirkumu sistēmas lietošana". Piedalās Ventspils pilsētas pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību atbildīgie darbinieki (atb. K. Jacevičs, tālr. 6 36 07607)

" 14:00 domē, 2.stāva zālē notiks Iepirkumu komisijas sēde. Piedāvājumu atvēršana atklātā konkursā "Mēbeļu piegāde četru jaunu grupu atvēršanai pirmsskolas izglītības iestādēs" (pasūtītājs - Izglītības pārvalde) (atb. S. Tolkaņova, tālr. 6 36 01194)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien Latvijas Futbola federācija (LFF) ārkārtas kongresā biedri lēma atstādināt no amata organizācijas prezidentu Kasparu Gorkšu.

Par Gorkša atstādināšanu balsoja 67 biedri, pret bija 60, bet atturējās divi.

Lai atstādinātu Gorkšu, bija nepieciešams 50%+1 balss. Balsojumam tika reģistrēti 129 biļeteni, līdz ar to atstādināšanai bija nepieciešamas vismaz 65 balsis.

Gorkšs par LFF prezidentu tika ievēlēts pērn uz diviem gadiem, amatā nomainot Gunti Indriksonu. Pēc LFF statūtiem, nākamās prezidenta vēlēšanas notiks 2020.gadā, līdz ar to līdz aprīlim organizācija strādās, visticamāk, bez prezidenta.

LETA jau ziņoja, ka LFF biedri bija iesnieguši pieprasījumu par ārkārtas kongresa sasaukšanu un prezidenta Gorkša atsaukšanu no amata. Vēstuli parakstīja 69 LFF biedri, kas ir vairāk nekā puse no reģistrētajiem 137 organizācijas biedriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Moody's brīdina ASV saistībā ar nespēju palielināt parāda limitu

Lelde Petrāne, 03.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reitingu aģentūra Moody's brīdinājusi, ka var pazemināt ASV parāda reitingu, ja Kongress tuvākajās nedēļās nepalielinās ASV parāda limitu, kā arī par defolta risku, ziņo BBC.

Republikāņi trešdien bloķēja parāda limita palielināšanu, pieprasot, lai demokrāti, pirmkārt, piekristu izdevumu samazināšanai.

ASV draudot defolts, ja Kongress līdz augustam neatļaus papildus aizņemšanos. Reitinga pazemināšana palielinātu aizņemšanās izmaksas, palēninot ekonomikas atveseļošanos.

ASV ir 1,5 triljonu ASV dolāru deficīts un tai ir jau apmēram 14,3 triljonu ASV dolāru parāds.

Valsts parāda griestus sasniedza pagājušajā mēnesī, taču ASV Valsts kase ir sākusi veikt ārkārtas pasākumus, lai izvairītos no robežas pārkāpšanas.

Abu partiju vadītāji piekrīt nepieciešamībai «apgriezt» budžetu, ņemot vērā ievērojamo pārtēriņu, bet republikāņi atteikušies atļaut nodokļu palielināšanu, toties demokrāti apņēmušies aizsargāt dārgās sociālās programmas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par tradīciju jau kļuvušās II Vislatvijas Zirgu dienas 8. un 9.augustā pulcēs šā sporta veida cienītājus Jātnieku sporta centrā Inčukalnā, informēja Jauno Jātnieku skola.

Sacensības notiks divas dienas un to ietvaros paredzētas sacīkstes dažādās zirgu sporta disciplīnās. Tās ievadīs vadības maršruts bērniem ar ponijiem soļu un rikšu gaitā. Paredzēts arī lēkšanas maršruts ponijiem ar šķēršļu augstumu līdz 70 centimetriem.

Pirmo reizi tiks noskaidrots labākais konkūrists dāmu un kungu grupā, veicot īpašus amazoņu un puišu maršrutus. Blakus sacensību laukumā notiks draivings jeb pajūgu braukšana zirgiem un ponijiem vienjūgos. Sacensību starplaikos būs dažādi ar zirgiem saistīti priekšnesumi un paraugdemonstrējumi.

www.latvianhorses.lvViens no svētku galvenajiem notikumiem būs - Mrs. Universe kauss, kurā piedalīsies tikai vīriešu kārtas pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Informēs par iespējām saņemt Eiropas struktūrfondu naudu

, 29.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai uzņēmēji varētu laicīgi sagatavoties Eiropas struktūrfondu naudas apgūšanai, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) šā gada 11.decembrī rīko Vislatvijas konferenci Valsts atbalsts uzņēmējdarbībai. Tajā pirmo reizi vienkopus koncentrētā veidā varēs uzzināt par visām iespējām kā piesaistīt finansējumu uzņēmējdarbības veicināšanai.

„Jau janvārī LIAA uzsāks projektu iesniegumu pieņemšanu pirmajās valsts atbalsta programmās, kurās kopumā uzņēmēji līdz 2013.gadam varēs saņemt 261,5 miljonus latu,” stāstīja LIAA direktors Andris Ozols. "Konference būs iespēja klātienē uzzināt visus būtiskākos jaunumus par valsts atbalsta programmām un noskaidrot jebkurus interesējošos jaunumus no LIAA, Ekonomikas, Finanšu un Zemkopības ministrijas vadošajiem speciālistiem,“ viņš norādīja.

Bez ministriju pārstāvjiem konferencē piedalīsies arī tādu pazīstamu uzņēmēmu kā SIA Emīla Gustava šokolāde un SIA Pūre Food pārstāvji, kas iepazīstinās ar savu pieredzi valsts atbalsta programmu īstenošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Daugavpils Universitātē notiks Baltijas Ģenētikas kongress

, 04.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gada 9.-12.oktobrī Daugavpils Universitātē notiks IV Baltijas Ģenētikas kongress, ko organizē Latvijas Ģenētiķu un selekcionāru biedrība kopā ar Daugavpils Universitāti.

Saskaņā ar universitātes sniegto informāciju medijiem kongresā dalību ir pieteikuši vairāk nekā 100 dalībnieku no Baltkrievijas, Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas un Polijas. Plenārsēdēs un sekcijās dalībniekiem būs iespēja noklausīsies ziņojumus visos galvenajos ģenētikas virzienos, kuros strādā Baltijas valstu zinātnieki – cilvēka, dzīvnieku un augu ģenētikā.

Tiks nolasīti referāti par tādām aktuālām tēmām, kā ģenētikas atzinumu izmantošana medicīnā, dabas aizsardzība, dzīvnieku un augu šķirņu uzlabošana. Īpaša sekcija būs veltīta mūsdienu molekulārās bioloģijas metožu pielietošanai dažādu organismu iedzimtības izpētē.

Kongresa materiāli tiks publicēti Latvijas Zinātņu akadēmijas Vēstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Notiks mākslas darbu izsole

Privātajā Latviešu Mākslas muzejā 3.jūlijā 19:00 tiek rīkota Latvijas vecmeistaru un mūsdienu mākslas darbu izsole.

Šodien Rīgā notiks veloparāde un velopikniks

Šodien, 27.jūnijā, pulksten 15.00 Rīgā notiks neparasta dizaina velosipēdu parādes brauciens no Šmerļa ielas uz Sūnu salu pie Mīlgrāvja tilta, informēja Rīgas domes pārstāve Ieva Prauliņa.

Notiks plazmas virsmas inženierijas jautājumiem veltīta konference

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Lielajā aulā, Kaļķu ielā 1, 9.jūnijā un 10.jūnijā notiks pirmā starptautiskā RTU un Eiropas Plazmas un virsmas jonu inženierijas komitejas organizētā zinātniskā konference Plazmas virsmas inženierija - aizsardzības un dekoratīvie pārklājumi, kurā ar priekšlasījumiem piedalīsies aptuveni 45 zinātnieki no 12 pasaules valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalas dome cīnās ar atkritumu kaudzēm

, 18.06.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pilsētas dome izplatījusi paziņojumu iedzīvotājiem beigt izvietot atkritumus pašvaldības teritorijās un pašiem nodrošināt to aizvešanu uz izgāztuvi.

Pašvaldība par saviem līdzekļiem bija apņēmusies izvest tikai Vislatvijas talkas dienā 18.aprīlī savāktos un noteiktās vietās izvietotos atkritumus, norādīja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Ingmārs Čaklais.

Lielās Talkas organizatori - Projekts Pēdas aicināja visus Latvijas iedzīvotājus, kā arī jūrmalniekus piedalīties Vislatvijas sakopšanas talkā šā gada 18.aprīlī. Talkas dienā tika savākti un aizvesti uz izgāztuvi 3375 maisi ar atkritumiem, savākts kaudzēs un daļēji aizvests liels daudzums nolauztu zaru. 18.aprīlī uz izgāztuvi tika aizvesti 275 m3 sadzīves atkritumu un zaru. Taču iedzīvotāji vēl joprojām izvieto atkritumu kaudzes un nolūzušus zarus zaļajās zonās un ielu malās. Pašvaldība ir izvedusi uz izgāztuvi vēl 717 m3 atkritumu, kas ekonomiskās krīzes laikā ir prasījis papildus līdzekļus, un tādēļ nākas atteikties no virknes citu iedzīvotāju labā plānotu darbu izpildes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairākas Vislatvijas pensionāru mītiņā izvirzītās prasības paredz lielāku ieguvumu sabiedrības turīgajai daļai un nav efektīvi sociālā atbalsta instrumenti, šodien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē secināja finanšu ministra padomnieks finanšu kontroles un vadības jautājumos Reinis Strolis.

Pārstāvot Finanšu ministriju (FM), Strolis noraidīja vairākus senioru priekšlikumus vecākās paaudzes dzīves līmeņa uzlabošanai.

Viens no tiem bija pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes samazināšana pārtikai, medikamentiem un komunālajiem maksājumiem. Strolis sacīja, ka šāds instruments sasniedz vairākus mērķus, no kuriem viens ir sociālais atbalsts, tomēr kopumā PVN samazināšana kā sociālā atbalsta instruments neesot neefektīva.

Atsaucoties uz Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) pētījumiem, FM pārstāvis norādīja, ka, samazinot PVN likmi plaša patēriņa precēm, lielākie ieguvēji būs tirgotāji, ražotāji, kā arī turīgākā sabiedrības daļa. Savukārt tikai 12% iegūs iedzīvotāji ar zemu ienākumu līmeni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais ieguvums no valsts organizētas čeku loterijas ieviešanas būtu sabiedrības ieradumu maiņa, jo cilvēki pierastu prasīt čekus par saņemtajām precēm un pakalpojumiem, šorīt intervijā LNT raidījumam 900 sekundes sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš atzina, ka patlaban Latvijas iedzīvotājiem diemžēl nav izstrādājies ieradums paņemt čeku no pārdevēja vai pakalpojuma sniedzēja, taču, ja čeks faktiski būtu loterijas biļete, viņš to paņemtu un pat pieprasītu, tādējādi liekot tirgotājam samaksāt nodokļus.

Pēc premjera teiktā, valsts organizētas čeku loterijas ir ieviestas jau citviet pasaulē, tai skaitā arī kaimiņzemē Igaunijā. «Tas ir viens no paņēmieniem, lai mainītu cilvēku ieradumus. Respektīvi, ja mēs paņemam čeku, mēs ļoti apgrūtinām tos, kuri negrib maksāt nodokļus. Tas nozīmē, ka kļūst grūtāk nesamaksāt nodokļus. Tas nozīmē, ka budžetā ieplūst vairāk naudas,» skaidroja valdības vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Banka rīt, 3. maijā, sāks tirgot 5 eiro sudraba kolekcijas monētu Latgales kongress, informē centrālā banka.

Monētas svinīgā atklāšana notiks Latgales vēstniecībā GORS, Rēzeknē, 4. maijā, īsi pirms Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai un Latgales kongresa simtgadei veltītā koncerta. Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs simboliski pasniegs monētas diviem valsti un Latgali pārstāvošiem cilvēkiem – Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei un izcilai dzejniecei, publicistei, latgalietei Annai Rancānei.

Latgales latviešu kongress notika 1917. gada 9. un 10. maijā (pēc vecā stila 26. un 27. aprīlī) Rēzeknē. Tajā piedalījās visas Latgales pagastu un pilsētu pašvaldību, draudžu, biedrību un latviešu strēlnieku delegāti.

Latgales latvieši gandrīz 300 gadu (1629–1917) bija nošķirti no Vidzemes un Kurzemes latviešiem, vispirms atrodoties poļu varā, bet kopš 1772. gada – Krievijas sastāvā. Kongresā izšķiramais pamatjautājums bija, pa kuru ceļu turpmāk iet Latgalei: apvienoties ar Kurzemi un Vidzemi vai mēģināt pašai veidot autonomiju. Latgalieši 1917. gadā izdarīja izšķirīgu izvēli apvienoties ar saviem tautas brāļiem Kurzemē un Vidzemē, un nākamo Latvijas valsti atbilstoši tā laika administratīvajam dalījumam veidoja trīs zvaigznes – Vidzeme, Kurzeme un Latgale.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Revidēs arī kapitālismu

Didzis Meļķis, 28.09.2018

Leiboristu partija nosliecas uz atkārtotu referendumu par Brexit, kamēr partijā pašā domas dalās, kādai būtu jābūt aiziešanai no ES un vai vispār.

Foto: AFP/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu partiju kongresu nedēļā ķidāts tiek ne vien Brexit scenārijs, bet arī pastāvošā ekonomiskā kārtība.

Ir noslēdzies opozīcijā esošās britu leiboristu partijas kongress, kur lielā vienprātībā apstiprināta pretestība valdības aizvien izteiktāk īstenotajam «cietajam» izstāšanās no ES jeb Brexit scenārijam. Leiboristi arī patur spēkā aicinājumu uz ārkārtas vēlēšanām vai, ja tas neizdotos, tad uz atkārtotu referendumu, ja provizoriskais Dauningstrītas līgums ar Briseli neatbildīs partijas izvirzītajiem sešiem kritērijiem (skat. izcēlumu).

Premjeres Terēzas Mejas Konservatīvās partijas šāgada kongress Birmingemā sāksies svētdien, 30. septembrī, un ilgs līdz nākamajai trešdienai, un tā fokusā arī būs Brexit. Paralēli valdošās partijas oficiālajai sanākšanai desmit jūdzes nostāk notiks ar partijas Brexit kursu neapmierināto konservatīvo alternatīvais kongress, ziņo Sky News. Šis radikālākais spārns prasa bezkompromisu izstāšanos no ES, lai ko tas arī maksātu. Tā kā konservatīvo vidū aizvien ir arī pretējs viedoklis – ka ir jāpaliek ES –, tad ir izskanējuši ieteikumi šāda «supercietā» Brexit piekritējiem dibināt savu jaunu partiju, nevis vairot konservatīvo iekšējo šķelšanos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Studenti lems par piketu un ievēlēs jaunu vadītāju

, 30.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

31. martā, Jelgavā risināsies Latvijas Studentu apvienības (LSA) 12. kongress. Tajā ievēlēs jaunus organizācijas vadītājus, apstiprinās LSA vadlīnijas nākamajam darbības gadam un lems par tālāko rīcību stipendiju apjoma un skaita palielināšanas koncepcijas virzībā, Db.lv informēja Latvijas Studentu apvienības sabiedrisko attiecību virziena vadītāja Katrīne Pļaviņa.

Stipendiju koncepcijas virzība notika pēdējā gada laikā un šobrīd Ministru kabinets ir uzdevis Izglītības un zinātnes un Finanšu ministrijām vienoties par pieņemamāko variantu. "Diemžēl šī vienošanās jau vairākus mēnešus nav panākta un esam pārliecināti, ka tuvākajā laikā tas nenotiks," situāciju komentē LSA prezidents Uldis Luckāns. "Ņemot vērā to, ka jau gadu strādājam pie šī dokumenta un to, ka nav nekādas virzības šajā jautājumā, mēs lemsim par turpmāko rīcību un pikets ir ļoti iespējams," uzsver U. Luckāns. Jautājumu ziskatīs LSA kongresā, kas pulcēs visu Latvijas akreditēto augstskolu pārstāvjus.

Kongresa laikā jāievēl arī jaunie organizācijas vadītāji, kuri veidos LSA attiecības ar sadarbības partneriem, vadīs organizācijas struktūrvienību darbu un sekmēs studējošo pašpārvalžu attīstību. LSA prezidenta amatam šogad izvirzīti Katrīne Pļaviņa (studē Latvijas Universitātē) un Dāvis Meike (studē Rīgas Tehniskajā universitātē). Viceprezidenta amatam izvirzīti Jānis Grandāns (studē Biznesa augstskolā Turība) un Baiba Medne (studē Latvijas Lauksaimniecības universitātē). Rīgas Stradiņa universitātes izvirzītais prezidenta amata kandidāts Armands Skrūzmanis savu kandidatūru atsauca. Visiem kandidātiem ir plaša pieredze jauniešu organizāciju darbā un redzējums par LSA tālāko attīstību, tāpēc kongresa delegātiem jābūt īpaši rūpīgiem, veidojot savu lēmumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Čakša: Zinātne Latvijai – mūsu potenciāls pasaules līmeņa zināšanu radīšanā

Db.lv, 28.06.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

V Pasaules latviešu zinātnieku kongress “Zinātne Latvijai” norisinās no 27. līdz 29. jūnijam. Šogad galvenās tēmas ir digitālā transformācija, zaļā pārveide un zinātnes ietekme.

Kongresa svinīgajā atklāšanā izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša uzsvēra kongresa nozīmību - iespēju atgādināt sev un parādīt citiem zinātnes milzīgo vērtību un lomu sabiedrībā.

Uzrunājot “Zinātne Latvijai” kongresa dalībniekus ministre akcentēja, ka pateicoties zinātnei un tās sasniegumiem, mēs dzīvojam labāk nekā iepriekšējās paaudzes: lielākam skaitam iedzīvotāju pasaulē ir pieeja tīram ūdenim un pārtikai, veselības aprūpei un enerģijai. “Zinātne ir cilvēku kolektīvās rīcības augstākais sasniegums,” pauž Anda Čakša.

Runājot par zinātnes finansējumu ministre uzsvēra: “Zinātne patiešām nav lieka greznība, kurai naudu drīkst tērēt tikai visvairāk pārtikušās valstis. Arī mums ir ārkārtīgi nepieciešami augsti izglītoti iedzīvotāji, kas var palīdzēt plaukt Latvijai! Un tikai mūsu pašu rokās ir noteikt to, kāda izskatīties Latvijas sabiedrība rītdien – cik daudz skolēnu pārtaps par mērķtiecīgiem un zinātkāriem studentiem, kas meklēs jaunus un revolucionārus risinājumus esošajiem izaicinājumiem. Tādēļ turpināsim nesavtīgi ieguldīt gan izglītībā, gan zinātnē un tās attīstībā!”

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izstāde Bērnu pasaule 2009 pulcēs vairāk nekā 100 firmas

, 15.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izstādē Bērnu pasaule 2009, kas no 22. līdz 24. maijam notiks Ķīpsalā, paredzēta vairāk nekā 100 firmu piedalīšanās un plaša izklaides pasākumu programma.

Trīs dienas Ķīpsalā bērni varēs vērot ne tikai visdažādākos priekšnesumus populāru dziedātāju, aktieru un bērnu kolektīvu izpildījumā, bet arī paši varēs aktīvi iesaistīties uz skatuves notiekošajā, pastāstīja muzikālās programmas vadītāja un režisore Igeta Gaiķe. Būs arī mazo talantu konkurss. Līdzās profesionālajiem māksliniekiem uzstāsies arī paši mazākie konkursa Cālis dalībnieki no Latvijas novadiem un viesosies bērnu popgrupas, deju grupa Dzirnas, TDA Teiksmiņa, Ozolnieku novada bērnu un jauniešu muzikālais teātris Nianse, MarieN Studio dalībnieki un daudzi citi mūzikas un deju studiju dziedošie un dejojošie bērni no Gulbenes, Jelgavas, Liepājas, Ozolniekiem, Mārupes, Rīgas un citām pilsētām. Notiks arī masku izgatavošana, profesiju šovs, melodiju minēšana un īpaši konkursi māmiņām un tētiem, kuros žūrija būs bērni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālās vēlēšanu komisijas statistika liecina, ka starp Rīgas domes deputātu kandidātiem atrodams arī liels skaits dažādu uzņēmumu pārstāvju.

Tā vēlēšanās startē gan valdes priekšsēdētāji, gan valdes locekļi, gan direktori, gan citi augstākā līmeņa uzņēmumu darbinieki.

Lūdzām daļai no viņiem sniegt atbildes uz diviem jautājumiem:

1. Vai šis ir Jūsu pirmais starts politikā?

2. Kādēļ izlēmāt iet politikā? Kāda ir Jūsu motivācija un kādi ir plāni?

(Partijas sakārtotas secībā, kādā tās atrodamas cvk.lv)

Atbildes:

- Politisko partiju apvienība Saskaņas Centrs, Partija Gods kalpot Rīgai

Deņiss Jeļizarovs, dzimšanas gads: 1981, dzīves vieta: Rīga, tautība: nav norādīta

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Kongresa palāta atbalstījusi republikāņu piedāvāto nacionālās ekonomikas veicināšanas plānu 825 miljardu ASV dolāru apmērā, ziņo aģentūra Reuters.

2008. gadā ASV pieņēma 700 miljardu dolāru vērtu valdības programmu, lai atbrīvotos no problemātiskajiem aktīviem (TARP — Troubled Asset Relief Program). Puse šo līdzekļu iztērēti galvenokārt finanšu sektora atbalstam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Studenti pārskatīs koncepciju Par stipendijām

, 02.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

31. martā Latvijas Studentu apvienības (LSA) 12. kongresā Jelgavā studenti uzdeva LSA valdei pārskatīt stipendiju apjoma un skaita palielināšanas koncepciju, ievēlēja apvienības viceprezidentu un apstiprināja organizācijas nākamā gada vadlīnijas, Db.lv informēja

LSA.LSA 12. kongresa delegāti nolēma pārskatīt koncepciju Par stipendijām, atkārtoti izvērtējot politisko situāciju valstī un valsts budžeta iespējas.

SA sociālā virziena vadītājs Toms Miks uzskata: "Pašlaik esam nonākuši politiskajā strupceļā, tomēr tas nenozīmē, ka atkāpjamies no izvirzītajiem mērķiem. Mums ir jāmeklē citi ceļi, kā nonākt pie tā paša rezultāta, visdrīzāk rodot atbalstu augstākajā politiskajā līmenī."

Par LSA viceprezidentu kongress ievēlēja Jāni Grandānu, kurš studē Biznesa augstskolā Turība. LSA prezidenta pienākumus turpinās pildīt Uldis Luckāns, jo kongress neievēlēja jaunu prezidentu. Saskaņā ar LSA statūtiem, šādā gadījumā jārīko ārkārtas kongress, par kura vietu un laiku studējošo pašpārvalžu vadītāji vienosies tikšanās reizē 14. aprīlī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Bernanke brīdina par ASV kredītvērtības samazināšanos, ja netiks palielināts parādu limits

Jānis Rancāns, 15.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV kredītvērtība ir nopietni apdraudēta, ja vien netiks palielināts aizņemšanās limits, brīdinājis ASV Federālo rezervju sistēmas vadītājs Bens Bernanke, vēsta BBC.

Valsts varētu zaudēt savu kāroto AAA reitingu, ja vien ASV Kongress neatbalstīs 14,3 triljonu ASV dolāru parādu griestu atcelšanu. Ja tas netiktu panākts līdz augustam, ASV varētu sākt nepildīt savas saistības.

Savukārt jebkura ASV kavēšanās ar maksājumu veikšanu izraisītu haosu globālajos finanšu tirgos un apdraudētu dolāra, kā pasaules rezerves valūtas statusu.

Federālo rezervju sistēmas vadītājs norādīja, ka saprot daudzu politiķu vēlmi izmantot parādu griestus, lai ieviestu nepatīkamas un grūtas politikas korektūras, taču uzsvēra arī to, ka parādu limits ir «nepareizs instruments».

Tikmēr ASV viceprezidents Džo Baidens un Kongresa līderi turpina sarunas par divpartiju risinājumu. Tiek meklēts veids, kā samazināt valsts tēriņus vienlaikus palielinot parāda limitu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aicina unificēt neatliekamās medicīniskās palīdzības sistēmu visās ES valstīs

, 15.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neatliekamās medicīniskās palīdzības sistēmu nepieciešams unificēt visās Eiropas Savienības (ES) valstīs. Un svarīgi šo procesu uzsākt tieši sākotnējā posmā – izglītības ieguves procesā. Tā uzsvēra Latvijas un pasaules valstu neatliekamās medicīnas speciālisti preses konferencē, kas notika 4. starptautiskā Baltijas anestezioloģijas un intensīvās terapijas kongresa ietvaros.

Kongresā īpaša uzmanība tiek pievērsta jautājumiem par neatliekamās medicīniskās palīdzības ārstu un anesteziologu izglītības un apmācības kvalitāti. Medicīnas speciālistu izglītības kvalitāte ir viens no pamatnoteikumiem kritiski un smagi slimu pacientu drošībai prehospitālā un intrahospitālā aprūpē.

Edoardo de Robertis, Union Europeene Medical Specialists – European Board of Anaesthesiology (UEMS - EBA) neatliekamās medicīniskās palīdzības nozares vadītājs pastāstīja, ka Eiropā debates par izglītības programmu neatliekamajā medicīnā tiek aktualizētas nepārtraukti. Pasaules Veselības organizācija (PVO) visiem ES valstu veselības ministriem izsūtījusi anketu par neatliekamo medicīnisko palīdzību. Galvenais secinājums apkopojot visas atbildes – neatliekamā medicīniskā palīdzība ir ļoti labi organizēta, bet pastāv krasas atšķirības starp valstīm. "UEMS – EBA (Union Europeene Medical Specialists European Board of Anaesthesiology) par savu galveno uzdevumu ir izvirzījis anestezioloģijas mācību procesa unificēšanu un sniegtās medicīniskās palīdzības kvalitātes paaugstināšanu visās ES valstīs. UEMS Anesteziologu sekcija izstrādāja īpašu sāpju medicīnas apmācības programmu, kas ir daļa no anesteziologu izglītības un pieejama visu valstu speciālistiem," norādīja E.de Robertis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar Krievijas noteiktajām sankcijām, nosakot pārtikas produktu embargo, parādoties gaisma tuneļa galā, šodien Krievijas nevalstiskās organizācijas Starptautiskais ražotāju un uzņēmēju kongress konferences laikā atzina Krievijas Federācijas Federālās asamblejas Lauksaimniecības un vides politikas komitejas priekšsēdētājs Genādijs Gorbunovs.

«Politiķi strādā augstās sfērās, bet biznesā tikmēr parādās nekomfortabli apstākļi. Visi esam nobažījušies un vairākkārt esam aicinājuši politiķus pārtraukt sankcijas, lai lauksaimniecības sektors varētu atgriezties pie normālas sadarbības ar pasaules valstīm, kāda tā bija iepriekšējos gados. Turpināsim jau sāktās sarunas ar Krievijas visaugstāko vadību par sankciju atcelšanu, un jāatzīst, ka nupat parādījusies gaisma tuneļa galā, ir zināmas cerības», sacīja Gorbunovs.

Tāpat viņš norādīja, ka sankciju dēļ iesaistīto valstu lauksaimniecības un pārtikas sektora uzņēmējiem laiks vēl nav zaudēts.

«Visu vēl var vērst par labu. Mēs meklējam produkcijas piegādes iespējas, Latvijas uzņēmēji meklē realizācijas iespējas. Agri vai vēlu embargo tiks atsaukts, un Krievijā joprojām rēķinās ar produktu piegādi no Latvijas,» sacīja Gorbunovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvieši.com apkopotās Jāņu svinību vietas pasaulē

, 21.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Beļģija

Grez-Doiceau

Jāņu svinēšana Grez-Doiceau

23.jūnijā no 20:00 uz kopīgu Jāņu svinēšanu pļavā pie Grez-Doiceau visus aicina Latviešu biedrība Beļģijā ar LR pastāvīgās pārstāvniecības NATO atbalstu un Latvijas Kultūras koledžas līdzdalību.

20:00-21:00 Līgotāju sagaidīšana, vainagu vīšana, siera un medalus darīšana, Līgo tērpu skate, rotaļas bērniem.

21:00-22:30 Jāņu tēva un mātes godināšana, vakarēšana, sadziedāšanās un apdziedāšanās.

22:30-2:30 Jāņuguns aizdegšana, dejas un rotaļas pie ugunskura.

2:30-3:30 teatralizēta spēle un papardes zieda meklēšana.

3:30-4:00 saullēkta sagaidīšana

Vakarēšanas laikā būs Latvijas alus un uzkodas, beļģu sieru galds (par atsevišķu samaksu: 6 EUR) un pašu cienasts (pēc ieskatiem).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

1.oktobrī biroju ēkā Upmalas Biroji (Mūkusalas ielā 101) atklāts privātais bērnudārzs BeBe, informēja SIA BeBe valdes loceklis Juris Stikāns.

Jaunizveidotais bērnudārzs ir 201 m2 plašs un tajā vienlaicīgi varēs uzturēties līdz 30 bērniem.

BeBe topošajiem un jaunajiem vecākiem piedāvāšot arī vairākus papildpakalpojumus – radošo darbnīcu grūtniecēm (nodarbību cikls topošajām māmiņām, kur, izmantojot skaņu terapiju, jaunās mammas mācās darināt bērnu drēbītes), bēbīšu skoliņu mazuļiem no 6 mēnešu vecuma (īpaša programma pašiem mazākajiem bērniem, kuras ietvaros ar dažādiem vingrinājumiem un rotaļām tiek veicināta mazuļu attīstība), skolu Tētis aukle (praktiski un teorētiski kursi jaunajiem tētiem par mazuļa kopšanu) un Čučumuižas skoliņu (īpaši rituāli, lai bērns labāk varētu iemigt).

Komentāri

Pievienot komentāru