Jaunākais izdevums

Db.lv jau informēja, ka SIA Magdelēnas nami saņēma atļauju būvēt jaunu daudzstāvu daudzdzīvokļu māju un multifunkcionālo darījumu ēku kompleksu klusajā centrā. Plašāk par projektu stāsta Magdelēnas nami komercdirektore Sintija Špate un valdes loceklis Ēriks Fricsons.

Cik dzīvokļi tiks uzbūvēti līdz 2009. gadam?

SIA Magdelēnas nami būvniecību veiks 3 kārtās, rūpīgi izplānojot būvniecības norisi un, jo īpaši, domājot par pirmās kārtas iedzīvotāju ērtībām otrās kārtas būvniecības gaitā. Pirmajā kārtā, kas tiks uzsākta jau šā gada rudenī, līdz 2009.gadam plānots uzbūvēt aptuveni 150 dzīvokļus, kā arī biroju telpas un komercplatības 5500 kvadrātmetru apmērā.

Projekta risinājums paredz izvietot stāvvietas zem iekšpagalmiem, kas būs nedaudz paceltā līmenī. Šāds risinājums sniedz iespēju papildus, izmantojot modernākos auto liftus, neiedziļinoties zem gruntsūdeņa līmeņa, kompleksa pirmajā kārtā izvietot 200 automašīnas un kopumā visā projektā plānotas 700-750 autonovietnes. Vienlaikus komplekss tiks bagātināts ar dažādiem līmeņiem, slēgtiem apzaļumotiem iekšpagalmiem māju iedzīvotājiem un publisko zonu-gājēju pasāžām ar centrālo elementu – strūklaku.

Atsevišķos Magdelēnas namu kvartālus vienos saulaina gājēju pasāža starp Antonijas, Melngaiļa un Strēlnieku ielām. Tā būs atvērta un visiem pieejama telpa, jo kvartāla iedzīvotāju privātajai dzīves telpai pilnībā atvēlēti māju iekšpagalmi. Publiskajā zonā ap centrālo laukumu ar baseinu un strūklaku pēc visa kompleksa pabeigšanas izvietosies nelieli individuālas pieejas veikali, restorāni, kafejnīcas, mākslas galerijas, bērnu dienas centrs, skaistumkopšanas salons un citas ērtības iedzīvotāju vajadzībām, kā arī atsevišķs biroju telpu komplekss.

Izprotot transporta kustības problēmas Rīgas centrā, kā arī domājot par esošo un nākamo iedzīvotāju ērtībām, SIA Magdelēnas nami uzticēja izstrādāt SIA E.Daniševska birojs padziļinātu transporta kustības izpēti Antonijas ielas rajonā. Tika veiktas detalizētas aplēses, izstrādāti un analizēti transporta plūsmas scenāriji, kas apliecināja, ka projekta realizācijas laikā jauno dzīvojamo un biroju ēku kompleksa Antonijas 21 nodošana ekspluatācijā 2011.gadā nebūtiski palielinās transporta plūsmas intensitāti piegulošajos krustojumos, tas pats arī secināts par gājēju un riteņbraucēju plūsmu.

Transporta plūsmas attīstības analīzes un rekomendācijas projekts ir saskaņots ar Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentu.

Kā Jūs vērtējat, cik liels pieprasījums būs pēc dzīvokļiem Magdelēnas namos?

Patlaban esam sākuši apkopot interesentu sarakstu un uz šodienu potenciālo pircēju skaits ir sasniedzis 15 procentus no pirmajā kārtā plānoto dzīvokļu apjoma.

Pārdošanu plānots uzsākt ne ātrāk kā šā gada aprīļa beigās, kur esam paredzējuši sākotnēji piedāvāt iegādāties tikai nelielu skaitu dzīvokļu.

Mēs piedāvājam luksus klases dzīvokļus, harmonisku dzīves vidi un komfortu, kas izpaudīsies gan dzīvokļu, gan apsaimniekošanas servisa augstajā kvalitātē. Jau esošā interese pierāda, ka ir pircēju loks, kas par primāro uzskata dzīves kvalitāti, nevis cenu. Iegādājoties mājokli projektā Magdelēnas nami viņi iegūs lielisku iespēju dzīvot prestižā un līdz galam sakārtotā vidē. Savukārt, rūpējoties par bērniem, Magdelēnas nami projektā ir paredzēts izveidot īpaši, Eiropas standartiem atbilstoši aprīkotu bērnu rotaļu laukumu, kur mazuļi varēs izbaudīt dažādas aktivitātes un zaļās zonas gadalaiku maiņas burvību, aplūkot pirmo pavasara tauriņu un mācīties atpazīt putnu dziesmas.

Kā Jūs vērtējat nekustamā īpašuma situāciju Latvijā, un cik daudz vēl dzīvojamās mājas jāuzceļ, lai apmierinātu augsto pieprasījumu pēc kvalitatīviem dzīvokļiem?

Ēriks Fricsons, valdes loceklis:

Magdelēnas namu projekts izceļas ar savu individualitāti un mērogu, un tam ,patreiz, nav analoga Rīgas centrā. Tradicionāli ir pierādījies, ka dzīvokļu pieprasījums lielpilsētu centru prestižajos rajonos ir stabils un cenas ir ar augšupejošu tendenci jebkurā ekonomikas attīstības fāzē.

Mēs apsveicam arī visus pārējos kvalitatīvos un veiksmīgi realizētos projektus, kas atrodas ne tik prestižās un labās vietās, jo tas pierāda, ka mūsu iedzīvotāju dzīves līmenis, neskatoties uz ekonomiskās situācijas svārstībām, nepārprotami kāpj. Pieredze rāda, ka šodien pircējs ir pietiekoši izglītots un pats izvērtē, kurš projekts tieši viņu piesaista.

Papildus informācija par Magdelēnas nami projektu:

Projekta autors: SIA Didrihsons arhitekti arhitekta Gata Didrihsona vadībā.

Dzīvokļu tirdzniecību plānots uzsākt 2007.gada aprīlī.

Dzīvokļu plānojumi būs pieejami no 2007.gada aprīļa.

Dzīvojamā platība – 41 200m2, to skaitā arī balkoni un terases ap 1000 m2.

Dzīvokļu skaits – 420.

Dzīvokļu platība- 60 -160m2, vidēji 100 m2.

Plānots uzbūvēt vairāk nekā 30 dzīvojamo māju kompleksu.

Kopējā izbūvējamā platība- 64 000 m2.

Dzīvojamās telpas – 40 000 m2, tai skaitā ap 1000 m2 aizņems terases un balkoni.

Komerctelpas- birojiem un veikaliem ap 8000 m2.

Auto stāvvieta 750 automašīnām- ap 12 000 m2.

Koplietošanas telpas ap 5300 m2.

Gājēju pasāža un dārzi - 13 000 m2.

Sintija Špate, komercdirektore:

Patreiz notiek Magdelēnas nami projekta skiču stadijas gala izstrāde. Ņemot vērā projekta nozīmību un atrašanos kultūrvēsturiskajā centrā, Magdelēnas nami īpašniece Iveta de Putāne, projekta ietvaros, ir aicinājusi uz diskusiju apspriest publiskās telpas attīstības iespējas vairākus nozares ekspertus – arhitektus, dizainerus un uzņēmējus. Diskusijā par publiskās telpas izveidi tiks apspriesti gan sabiedrību un indivīdu interesējoši jautājumi, gan arī uzņēmējdarbības aktualitātes un vajadzības. Kā vienu no būtiskākajiem I.de Putāne uzskata jautājumu par mūsdienīgas pilsētvides kvalitāti vēsturiskā centra ietvaros, kas harmoniski turpinātu pilsētu, radot tai pievienoto vērtību.

Diskusijas dalībnieki ir aicināti izteikt savu profesionālo viedokli un redzējumu, kas ir tie aspekti, kas būtu jāņem vērā plānojot projekta publisko telpu, kas var ietekmēt dzīves un uzņēmējdarbības vidi un izveidot to maksimāli pievilcīgu gan dzīvei, gan darbam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“Vastint Latvia” attīstītā Magdelēnas kvartāla otrās kārtas ēkas pamatos Antonijas ielā 21 iemūrēta laika kapsula ar vēstījumu nākotnei.

Kopš 2018. gada, kad tika pabeigta kvartāla pirmā kārta, projekts ieguvis vairākas ekspertu godalgas un kļuvis par spilgtu Rīgas klusā centra vietzīmi. Būvniecības otrā kārta, kurā taps divas biroju ēkas ar kopējo biroju platību 10 200 m2 un komerctelpu platību 1495 m2, būtiski iespaidos kvartāla nākotnes veidolu, ainaviski veidojot galvenos vārtus, kuri vedīs uz kvartāla centrālo laukumu.

Kapsulas iemūrēšanas ceremonijā piedalījās projekta galvenie virzītāji – “Vastint Latvia” rīkotājdirektors Romāns Astahovs, Magdelēnas kvartāla otrās kārtas arhitekts Pēteris Bajārs (birojs “OUTOFBOX”) un projekta galvenais būvuzraugs Sergejs Frolovs (SIA “Būvuzraugi LV”).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Topošās dzīvojamās ēkas pamatos Strēlnieku ielā 4C svinīgi iemūrēta laika kapsula ar vēstījumu nākotnes paaudzēm, simboliski aizsākot Magdelēnas kvartāla trešās kārtas būvniecību.

Ceremonija pulcēja 60 viesus, kurus uzrunāja “Vastint Latvia” rīkotājdirektors Romāns Astahovs, biroja “AB3D” dibinātājs un vadošais arhitekts Juris Mitenbergs un projekta galvenais būvuzraugs, uzņēmuma “Būvuzraugi LV” izpilddirektors Sergejs Frolovs.

“Šodien mēs turpinām pirms vairākiem gadiem aizsākto Magdelēnas kvartāla attīstības stāstu. Līdzās vairākām ekspertu godalgām, ko saņēma pirmās kārtas ēkas, visaugstākais novērtējums mūsu veikumam ir lielais pieprasījums pēc kvartāla dzīvokļiem, kuri patlaban ir pilnībā izpārdoti. Tas pierāda, ka esam uz pareizā ceļa, un iedvesmo mūs neatlaidīgi turpināt kvartāla attīstību. Līdz ar šī gada pavasarī iesākto otrās kārtas būvniecību īres nams Strēlnieku ielā 4C arvien skaidrāk iezīmēs kvartāla aprises, pārvēršot līdzšinējo tukšumu par mūsdienīgu un labiekārtotu vidi, kur ir viss nepieciešamais piepildītai dzīvei, darbam un atpūtai,” sacīja “Vastint Latvia” rīkotājdirektors Romāns Astahovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Magdelēnas kvartālā marta vidū nosvinēti spāru svētki, sasniedzot otrās kārtas ēku būvniecības augstāko punktu. Vainagi rotāja uzreiz divu ēku jumtu kores Antonijas ielā 17 un 21, simbolizējot Magdelēnas kvartāla otrās kārtas apjomīgāko būvdarbu pabeigšanu.

Svinīgas uzrunas un pateicības vārdus būvniekiem pasākumā teica Magdelēnas kvartāla attīstītāja Vastint Latvia rīkotājdirektors Romāns Astahovs, otrās kārtas ēku projektētājs, OUTOFBOX biroja vadošais arhitekts Pēteris Bajārs un galvenais būvuzraugs, Būvuzraugi LV vadītājs Sergejs Frolovs.

“Ar šīm ēkām mēs vēlamies pārdefinēt to, ko nozīmē mūsdienīga darba vide galvaspilsētas biznesa dzīves pašā epicentrā. Visaugstākie ilgtspējas un kvalitātes standarti, nevainojams darba un dzīves balanss, spilgta laikmetīga arhitektūra Rīgas klusā centra pašā sirdī – šāda ir Magdelēnas kvartāla izcilības formula, ko no jauna apliecina otrās kārtas ēkas. Pateicos visiem būvniekiem, kas veica šos darbus ar tik lielu rūpību un iesaisti. Mums visiem ir, par ko lepoties,” sacīja Vastint Latvia rīkotājdirektors Romāns Astahovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien Rīgas domes sēdē SIA Magdelēnas nami saņēma atļauju būvēt jaunu daudzstāvu daudzdzīvokļu māju un multifunkcionālo darījumu ēku kompleksu starp Strēlnieku, Antonijas un E.Melngaiļa ielām, Db.lv informēja SIA Magdelēnas nami komercdirektore Sintija Špate.

Kompānija šajā vietā - 25,5 tūkstošu kvadrātmetru plašā teritorijā - plāno būvēt 30 trīs līdz sešu stāvu dzīvojamās mājas, kurās plānoti 450 dzīvokļi, un vienu sabiedrisko ēku.

Dzīvojamo māju un biroju ēku kompleksa dzīvojamo telpu kopējā platība būs 41,2 tūkstoši kvadrātmetru, komercplatības paredzētas 7,8 tūkstošu kvadrātmetru platībā, bet koplietošanas telpas - 5,8 tūkstošu kvadrātmetru platībā. Kompleksā paredzētas auto novietnes 12,2 tūkstošu kvadrātmetru platībā.

Daudzdzīvokļu namu kompleksu paredzēts uzbūvēt trijās kārtās līdz 2012.gadam. Pirmās kārtas būvdarbi ieplānoti jau šogad un ilgs līdz 2009.gadam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Vastint Latvia šogad attīstības projektos plāno ieguldīt līdz 30 miljoniem eiro

LETA, 26.03.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs "Vastint Latvia" šogad attīstības projektos plāno ieguldīt no pieciem līdz 30 miljoniem eiro, pastāstīja "Vastint Latvia" izpilddirektors Romāns Astahovs.

Viņš informēja, ka attīstītājs šogad plāno sākt divu projektu - biroju kompleksa "Business Garden" otrās kārtas un divu biroju ēku Magdelēnas kvartālā - būvniecību, tāpēc plānotais investīciju diapazons ir ļoti plašs. Ja tiks sākti abi projekti, investīcijas pietuvosies 30 miljoniem eiro, bet, ja "Vastint Latvia" neizdosies vienoties ar būvniekiem par cenām vai Covid-19 izvērtīsies nekontrolētā plašumā, investīcijas būs tuvāk pieciem miljoniem eiro.

Jautāts, vai Covid-19 ir ietekmējis "Vastint Latvia" plānus, Astahovs sacīja, ka nekustamo īpašumu attīstībā projekti ir ilgtermiņa, un, ņemot vērā projektu gaitas ilgumu, "Vastint Latvia" uzskata, ka Covid-19 tomēr ir salīdzinoši īstermiņa fenomens.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Rīgas nami piecu gadu laikā plāno 27 miljonu eiro investīcijas

Db.lv, 30.01.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas valstspilsētas kapitālsabiedrība SIA “Rīgas nami” apstiprinātā vidēja termiņa stratēģija 2024.-2028. gadam paredz attīstību visos pašvaldības kapitālsabiedrības galvenajos darbības virzienos.

Nākamajos četros gados RN galvenokārt fokusēsies uz īpašumu apsaimniekošanas pakalpojumu kvalitātes paaugstināšanu, kā arī klimatneitrālu un aprites ekonomikas risinājumu izmatošanu pašvaldības īpašumu apsaimniekošanā.

Līdz 2028. gadam izvirzītie galvenie finanšu mērķi ir paaugstināt pārvaldāmo pamatlīdzekļu vērtību un - palielināt ilgtermiņa peļņu un nodrošināt pozitīvu saimnieciskās darbības naudas plūsmu.

“Jau pirmajā SIA “Rīgas nami” reorganizācijas gadā uzsākām veidot jaunus nekustamā īpašuma pārvaldīšanas un apsaimniekošanas pakalpojumu sniegšanas procesus, kas atbilstu mūsu klientu gaidām. Turpmākajos gados mūsu klienti sajutīs pozitīvās pārmaiņas, jo ir likti stabili pamati klientcentrētam pakalpojumu sniegšanas modelim – iesaistot pašus klientus, precīzi apzinātas viņu vajadzības, atvērts jauns, pieejamāks klientu apkalpošanas centrs un attīstīti citi klientu komunikācijas kanāli,” saka SIA “Rīgas nami” valdes priekšsēdētāja Baiba Beatrise Sleže.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldības uzņēmumu apsaimniekotā platība praktiski nav samazinājusies, liecina Rīgas Domes Īpašuma departamenta apkopotā informācija.

Šobrīd privāto apsaimniekotāju apņemšanās iegūt tirgus daļu ar dažādiem piedāvājumiem ir stiprinājusies, daļēji pateicoties arī ES fondiem, par kuru līdzekļiem būs iespējams siltināt mājas. Pieejamais finansējums uzņēmumiem ir arī iespēja palikt nekustamā īpašuma biznesā, diversificējot savu darbību un piemērojoties esošajai situācijai nozarē. Tomēr joprojām var teikt, ka privātie uzņēmumi līdz šim nav spējuši nokost ievērojamu pīrāga daļu.

Tā visvairāk apsaimniekojamās platības zaudējuši trīs pašvaldības uzņēmumi – SIA Viesturdārzs – 3.22 %, SIA Valdemāra nami – 2.97 % un SIA Kurzemes namu apsaimniekotājs – 1.89 %. Kopumā apsaimniekojamā platība ir samazinājusies10 uzņēmumiem, tikai trijiem tā ir palielinājusies, bet vienam uzņēmumam saglabājusies nemainīga – SIA Purvciema nami, SIA Juglas nami, SIA Daugavas nami un SIA Mežciema namsaimnieks. Tomēr kopējais platību samazinājums ir niecīgs – vidēji 0.9 %, kas ir apmēram 74 tūkst. m2.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Centrāltirgus būs nepieciešami vairāki desmiti miljoni eiro, bet konkrētāka summa būs zināma pēc attīstības koncepcijas izstrādes un projektēšanas darbiem, kad arī būs zināms apjoms, intervijā sacīja pašvaldības SIA "Rīgas nami" valdes priekšsēdētāja Baiba Beatrise Sleže.

"Būvniecības izmaksas pēdējā laikā strauji mainās, tādēļ spekulēt ar kaut kādiem cipariem tagad nebūtu pareizi. Skaidrs arī tas, ka tas būs ilgtermiņa ieguldījumu plāns, jo gada divu laikā to visu nevarēs sakārtot," teica Sleže.

Viņa arī neprognozēja, kādos termiņos Centrāltirgus būs sakārtots. Sleže skaidroja, ka turpmākajos piecos gados "Rīgas nami" darīs visu, lai primārās vajadzības Centrāltirgū būtu izpildītas un tirgus būtu labā ekspluatējamā stāvoklī.

Šobrīd "Rīgas nami" strādā pie Centrāltirgus attīstības plāna, jo jau ilgstoši konkrētas vīzijas Centrāltirgum nav bijis.

"Tirgi Eiropā ļoti mainās, un mainās arī to funkcijas. Centrāltirgus ir lielākais tirgus Eiropā ar segtajiem paviljoniem, un ar to ļoti lepojamies, bet, augot konkurencei, ir skaidrs, ka piecus lielus paviljonus mēs vairs nevaram turpināt izmantot tikai pārtikas tirdzniecībai. Līdz ar to tirgus atgriežas pie tām funkcijām, kas bija pirms kādiem 100 gadiem, kad tas kļūst par vietu, kur cilvēkiem satikties, izklaidēties, baudīt kultūru, izmantot kādus pakalpojumus, tostarp sportot. Šīs funkcijas var būt ļoti dažādas," stāstīja Sleže.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas vēsturiskajā centrā pabeigta Magdelēnas kvartāla pirmās kārtas būvniecība un uzsākta dzīvokļu tirdzniecība.

Kvartāls atrodas klusajā centrā starp Antonijas, E.Melngaiļa un Strēlnieku ielām. Pirmās kārtas ietvaros ir uzbūvētas divas dzīvojamās ēkas ar 116 dzīvokļiem, tai skaitā septiņām Live-Work (dzīvo-strādā) vienībām, kur ar kāpnēm apvienota dzīvojamā daļa ēkas otrajā stāvā un darba zona ēkas pirmajā stāvā, trim dažāda lieluma komerctelpām, autostāvvietu 73 automašīnām un sešām garāžām. Kopumā kvartāā būs 300 dzīvokļi, 16 500 m2 biroju telpas un 4 500 m2 komerctelpas.

2,5 ha plašais kvartāls ir vienīgais šāda apjoma daudzfunkcionāls projekts pilsētas centrā, kas tiek veidots pilnībā no jauna.«Radīt jaunu apbūvi Rīgas vēsturiskajā centrā ir izaicinājums visām projektā iesaistītajām pusēm – apzinoties un apvienojot gan apkārt esošās apbūves kultūrvēsturisko vērtību, gan arī mūsdienu prasības modernai pilsētas dzīvei. Mums ir prieks redzēt, kā Magdelēnas kvartāls no idejām un skicēm pārtop mūsdienīgā dzīvojamajā vidē,» atzīst kvartāla idejas un pirmo ēku projekta autors Gatis Didrihsons un arhitekts Ansis Klīdzējs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Rimi un Pellson nami strīdu par 149 tūkstošiem atliek uz oktobri

Elīna Pankovska, 03.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas apgabaltiesa bija plānojusi šodien skatīt strīdu starp mazumtirgotāju SIA Rimi Latvia un SIA Pellston nami par 149 tūkst. Ls piedziņu no uzņēmuma. Tomēr sēde pārcelta uz 15.oktobri, jo SIA Pellston nami vēlas iesniegt papildu pierādījumus, DB uzzināja tiesā.

SIA Rimi Latvija lūdza tiesu atzīt nekustamā īpašuma īres līguma uzteikšanu par pamatotu. Tomēr SIA Pellston nami iesniedza pretprasību un lūdza no SIA Rimi Latvia piedzīt 150 tūkst. Ls kompensāciju par līguma pirmstermiņa laušanu. Pagājušā gada decembrī Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa nolēma apmierināt pretprasību un lēma, ka no SIA Rimi Latvia par labu SIA Pellston nami tomēr jāpiedzen 149 tūkst. Ls, kas ir līgumsods saistībā ar īres līguma laušanu pirms termiņa. SIA Rimi Latvia šo tiesas lēmumu pārsūdzēja, un abas puses turpina tiesāties.

Jāatgādina arī, ka pērnajā gadā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā tika apmierināts SIA Pellston nami pieteikums par izpildu raksta izsniegšanu Rīgas šķīrējtiesas sprieduma izpildei un SIA Rimi Latvia samaksāja piedzīto summu 343,89 tūkst. Ls apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saktas ziedu tirgū ieguldītos līdzekļus SIA Rīgas nami plāno atgūt 7 – 10 gadu laikā, bet tā būvniecības izmaksas būtiski ietekmējusi tirgus atrašanās vieta, kas noteica dažādus ierobežojumus.

Tirgus būvniecības izmaksas ietekmējis tas, ka tirgus atrodas parka teritorijā un Rīgas vēsturiskā centra robežās. Tas noteicis dažādus ierobežojumus, nosacījumus un prasības no Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas (VKPAI), tādējādi sadārdzinot projektu par aptuveni 30%, skaidro SIA Rīgas nami.

Uzņēmums norāda, ka saskaņā ar VKPAI noteikumiem Saktas ziedu tirgus bija jāveido maksimāli caurredzams, lai neaizsegtu skatu uz nozīmīgo kultūras vērtību – Vērmanes parku un tur augošajiem dižkokiem. Vizuālās kvalitātes nodrošināšanai tika lietotas augstas kvalitātes stikla paketes un nerūsējošā tērauda alumīnija fasāžu stiprinājumi, kas izmaksāja 178,4 tūkstošus latu bez PVN.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Akceptē vērienīgu būvniecības ieceri Rīgas centrā

, 28.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome akceptējusi daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju un multifunkcionāla darījumu kompleksa Antonijas ielā un Emiļa Melngaiļa ielā būvniecības ieceri. Tās ietvaros paredzēts arī izbūvēt gājēju pasāžu ar veikaliem, kafejnīcām un birojiem, kura savienos trīs ielas - Strēlnieku ielu, Emiļa Melngaiļa ielu un Antonijas ielu.

SIA Magdelēnas nami iecere paredz piecu līdz septiņu stāvu apbūvi. Ēku pirmie stāvi atvēlēti sabiedriskajai funkcijai, augšējos stāvos atradīsies dzīvokļi. Paredzēts arī izbūvēt gājēju pasāžu ar veikaliem, kafejnīcām un birojiem, kura savienos trīs ielas - Strēlnieku ielu, Emiļa Melngaiļa ielu un Antonijas ielu. Kvartāla daļas apbūve risināta, paredzot veidot trīs atsevišķas dzīvojamās "komūnas", kas organizētas ap iekšpagalmiem un atdalītas ar publisko telpu, kuras centrā tiks ierīkots laukums ar strūklaku.

Zemes gabali ar kopējo platību 25 512 m2 ir SIA Magdelēnas nami īpašums.

Būvniecības ierosinātājam turpmākajā projekta attīstības gaitā jāievēro SIA Solvers un SIA E.Daniševska birojs izstrādātajā transporta plūsmu attīstības analīzes un rekomendāciju projektā minētos secinājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Neatbalsta namu pārvalžu privatizāciju

Atis Rozentāls, 19.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komiteja neatbalsta Rīgas pašvaldības namu apsaimniekošanas kapitālsabiedrību kapitāla daļu nodošanu privatizācijai, jo tās ir nepieciešamas valsts pārvaldes funkciju un uzdevumu un pašvaldības komercdarbības veikšanai.

Komiteja neatbalsta 15 SIA - Avota nami, Daugavas nami, Juglas nami, Krasta nami, Ķengaraga nami, Mežciema namsaimnieks, Pļavnieku nami, Purvciema nami, Rīgas centra apsaimniekotājs, Sarkandaugava, Valdemāra nami, Vecmīlgrāvis, Viesturdārzs, Zemgale un Kurzemes namu apsaimniekotājs nodošanu privatizācijai.

Komitejas priekšsēdētājs Ivars Gaters norādījis, ka lielākajā daļā dzīvojamo māju nav izveidotas dzīvokļu īpašnieku sabiedrības, tāpēc patlaban pašvaldības namu apsaimniekošanas uzņēmumu privatizācija nav pieļaujama. Viņš arī izteicies, ka sasteigta privatizācija var radīt lielas problēmas gan iedzīvotājiem, gan pašvaldībai, jo iekams dzīvojamās mājas nebūs pārņēmušas dzīvokļu īpašnieku sabiedrības un ēkas atradīsies Rīgas pašvaldības bilancē, visa atbildība par notiekošo būs jāuzņemas Rīgas domei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas namu pārvaldes neprivatizēs

Atis Rozentāls, Db, 14.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes sēdē nolēma nenodot privatizācijai 15 pašvaldības namu pārvaldes.

Balsojot par katru pārvaldi atsevišķi, par atteikumu nodot privatizācijai balsoja no 45 līdz 50 deputātiem no 52 klātesošajiem. Zīmīgi, ka privatizācijas atteikumu atbalstīja arī Rīgas vicemērs Jānis Dinevičs, kura vadītā darba grupa 2007. gada nogalē izstrādāja namu pārvalžu privatizācijas modeli, kura īstenošanas gadījumā plānoja iegūt pašvaldības budžetā ap 25 miljoniem latu. Viņš savu rīcību pamatojis ar ekonomikas lejupslīdi valstī un gaidāmo bargo ziemu, kuras laikā nevar veikt radikālas izmaiņas namu apsaimniekošanā, neradot sociālu katastrofu. Toties balsojumā par atsevišķām namu pārvaldēm nepiedalījās deputāti Dainis Īvāns (LSDSP), Baiba Brigmane (JL), u.c. Tādējādi pašvaldības īpašumā paliek namu pārvaldes Avota nami, Daugavas nami, Juglas nami, Krasta nami, Ķengaraga nami, Mežciema namsaimnieks, Pļavnieku nami, Purvciema nami, Rīgas centra apsaimniekotājs, Sarkandaugava, Valdemāra nami, Vecmīlgrāvis, Viesturdārzs, Zemgale un Kurzemes namu apsaimniekotājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Neatbalsta namu apsaimniekotāju nodošanu privatizācijai

, 08.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komiteja šodien nolēma neatbalstīt 15 pašvaldības namu apsaimniekošanas organizāciju nodošanu privatizācijai Db.lv informēja Rīgas dome.

Deputāti lēma, ka arī turpmāk pašvaldības īpašumā jāsaglabā esošās kapitāla daļas Rīgas pašvaldības SIA Avota nami, Daugavas nami, Juglas nami, Krasta nami, Ķengaraga nami, Mežciema namsaimnieks, Pļavnieku nami, Purvciema nami, Rīgas centra apsaimniekotājs, Sarkandaugava, Valdemāra nami, Vecmīlgrāvis, Viesturdārzs, Zemgale un Kurzemes namu apsaimniekotājs. Tāpat domnieki neatbalstīja arī SIA Stūre, kas nodarbojas ar avārijas izsaukumu apkalpošanu, nodošanu privatizācijai.

Lēmums neatbalstīt Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošo kapitāla daļu namu apsaimniekošanas kapitālsabiedrībās nodošanu privatizācijai, pamatots ar likuma Par pašvaldībām 14. panta otrās daļas trešo punktu, ka "lai izpildītu savas funkcijas, pašvaldībām likumā noteiktajā kārtībā ir pienākums racionāli un lietderīgi apsaimniekot pašvaldības kustamo un nekustamo mantu". Komiteja atsaucās arī uz šī paša likuma 15. panta pirmo punktu - pašvaldības autonomā funkcija ir organizēt iedzīvotājiem komunālos pakalpojumus (ūdensapgādi un kanalizāciju; siltumapgādi; sadzīves atkritumu apsaimniekošanu; notekūdeņu savākšanu, novadīšanu un attīrīšanu) neatkarīgi no tā, kā īpašumā atrodas dzīvojamais fonds.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Radzevičs uzraudzīs pašvaldības namu pārvaldes

, 03.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpmāk Rīgas pašvaldības namu apsaimniekošanas uzņēmumu jeb namu pārvalžu pārraudzība tiks nodota pilsētas izpilddirektoram Jurim Radzevičam (LPP/LC).

Par to lēma Rīgas domes prezidijs. Galīgo lēmumu pieņems dome.

Līdz šā gada pavasarim namu pārvaldes uzraudzīja kapitāldaļu turētāja - Rīgas mēra - ieceltas padomes, bet pēc to likvidācijas uzņēmumu pārraugs ir domes priekšsēdētājs.

Rīgas pašvaldībai pieder 15 namu pārvaldes - Avota nami, Daugavas nami, Juglas nami, Krasta nami, Ķengaraga nami, Mežciema namsaimnieks, Pļavnieku nami, Purvciema nami, Rīgas centra apsaimniekotājs, Sarkandaugava, Valdemāra nami, Vecmīlgrāvis, Viesturdārzs, Zemgale un Kurzemes namu apsaimniekotājs.

Pilsētas izpilddirektoru plānots iecelt par kapitāla daļu turētāju arī pašvaldības komunālo pakalpojumu uzņēmumā SIA Stūre.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reorganizējot 15 Rīgas pašvaldības namu pārvaldes, tiks izveidota viena.

To 29. martā izlēmusi Rīgas domes Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komiteja, galīgais lēmums vēl jāpieņem domes sēdē. Šāds lēmums tiek pamatots ar to, ka, apvienojot kapitālsabiedrības, būs iespējams vienkāršot un efektīvāk organizēt Rīgas pilsētas pašvaldības īpašumā esošo dzīvokļu pārvaldīšanu un apsaimniekošanu privatizētajās daudzdzīvokļu mājās, kā arī plānot finanšu plūsmu un kontrolēt tās izlietojumu. Tāpat tas ļaus ieekonomēt administratīvās izmaksas, līdz ar to dodot iespēju samazināt arī ēku apsaimniekošanas maksas daļu, vairāk līdzekļu novirzot māju tehniskā stāvokļa uzlabošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā ir saņemts apliecinājums, ka no rīta ir iemaksāta 15 tūkst. Ls noteiktā drošības nauda par bijušo SIA Rīgas nami valdes priekšsēdētāju Kārli Kavacu, kuru tiesa 3.oktobrī apcietināja, DB pastāstīja tiesas pārstāvis Jānis Jaksons. Viņš arī atzīmēja, ka tiesa jau pieņēmusi nolēmumu par atbrīvošanu, un attiecīgie dokumenti jau nogādāti īslaicīgās aizturēšanas vietā. Tas nozīmē, ka tuvākajā laikā K. Kavacs tiks atbrīvots no apcietinājuma.

DB jau vēstīja, ka, pamatojoties uz Rīgas domes veiktā audita operatīvajiem rezultātiem, jaunieceltā SIA Rīgas nami valde vērsās ar iesniegumu Valsts policijā, informējot par iespējamajiem pārkāpumiem uzņēmuma iepriekšējās valdes finanšu darījumos. Šobrīd policija ir uzsākusi kriminālprocesu. Kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā veiktas vairākas kratīšanas un aizturētas personas uz aizdomu pamata par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Viena no aizturētajām personām ir bijusī SIA Rīgas nami amatpersona – Kārlis Kavacs, kurš, iespējams, ļaunprātīgi izmantojis dienesta stāvokli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Aizturēts bijušais Rīgas nami vadītājs Kārlis Kavacs

Elīna Pankovska, 02.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pamatojoties uz Rīgas domes veiktā audita operatīvajiem rezultātiem, jaunieceltā SIA Rīgas nami valde vērsusies ar iesniegumu Valsts policijā, informējot par iespējamajiem pārkāpumiem uzņēmuma iepriekšējās valdes finanšu darījumos. Šobrīd policija ir uzsākusi kriminālprocesu.

Kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā veiktas vairākas kratīšanas un aizturētas personas uz aizdomu pamata par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Viena no aizturētajām personām ir bijusī SIA Rīgas nami amatpersona – Kārlis Kavacs, kurš, iespējams, ļaunprātīgi izmantojis dienesta stāvokli.

Jāatgādina, ka septembrī uz aizdomu pamata par zaudējumu nodarīšanu uzņēmumam, no amata pienākumu pildīšanas tika atcelti abi līdzšinējie valdes locekļi – valdes priekšsēdētājs K. Kavacs un valdes loceklis Almers Ludviks uz aizdomu pamata par zaudējumu nodarīšanu uzņēmumam, veicot augsta riska finanšu darījumus. To rezultātā SIA Rīgas nami varētu būt radušies zaudējumi aptuveni 600 tūkst. latu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kavacu atbrīvos pret 15 tūkstošiem latu

Elīna Pankovska, 03.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa nolēmusi apcietināt bijušo SIA Rīgas nami valdes priekšsēdētāju Kārli Kavacu. Tomēr, ka mēneša laikā tiks iemaksāta drošības nauda 15 tūkst. Ls apmērā, viņš no apcietinājuma tiks atbrīvots, DB uzzināja tiesā.

Jāatgādina, ka pamatojoties uz Rīgas domes veiktā audita operatīvajiem rezultātiem, jaunieceltā SIA Rīgas nami valde vērsās ar iesniegumu Valsts policijā, informējot par iespējamajiem pārkāpumiem uzņēmuma iepriekšējās valdes finanšu darījumos. Šobrīd policija ir uzsākusi kriminālprocesu.

Kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā veiktas vairākas kratīšanas un aizturētas personas uz aizdomu pamata par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Viena no aizturētajām personām ir bijusī SIA Rīgas nami amatpersona – Kārlis Kavacs, kurš, iespējams, ļaunprātīgi izmantojis dienesta stāvokli.

Jāatgādina, ka septembrī uz aizdomu pamata par zaudējumu nodarīšanu uzņēmumam, no amata pienākumu pildīšanas tika atcelti abi līdzšinējie valdes locekļi – valdes priekšsēdētājs K. Kavacs un valdes loceklis Almers Ludviks uz aizdomu pamata par zaudējumu nodarīšanu uzņēmumam, veicot augsta riska finanšu darījumus. To rezultātā SIA Rīgas nami varētu būt radušies zaudējumi aptuveni 600 tūkst. latu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Vastint Latvia iegādājies 19 hektārus lielu apbūves platību Rīgā

Žanete Hāka, 25.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģistrētas nekustamā īpašuma attīstītāja Vastint Latvia īpašumtiesības 19 hektāru plašai apbūves platībai Rīgā, Ezerparka teritorijā, informē uzņēmums.

Vastint Latvia iegādātais īpašums sastāv no 13 atsevišķiem zemes gabaliem, kas atrodas starp Rusova, Ķīšezera, Talejas un Ungura ielu, un ir daļa no Ezerparka teritorijas. Blakus iegādātajam īpašumam ir Valsts ieņēmumu dienesta centrālā ēka un projekts Ezerparka nami.

Vastint Latvia īpašumu iegādājās no uzņēmumu grupas New Europe Real Estate. Darījuma finanšu konsultanti bija Catella Corporate Finance, savukārt juridiskās konsultācijas nodrošināja advokātu biroji FORT un Rosenthal.

Nekustamā īpašuma attīstītāja Vastint Latvia līdz šim realizētie projekti ir Rīgas klusajā centrā: viesnīcas ēka, kas šobrīd tiek renovēta un drīzumā tiks atvērta kā AC Hotels by Marriott, A klases biroju ēka Zaļā 1, mūsdienīgs dzīvojamais nams FUTURIS, jauna dzīves un darba telpa – Magdelēnas kvartāls, kur pirmās kārtas ietvaros ir pabeigtas divas dzīvojamās ēkas un šobrīd veiksmīgi norit dzīvokļu pārdošana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais tieslietu ministrs Mareks Segliņš pametis Rīgas pašvaldības SIA Rīgas nami valdi, kuras locekļu skaits samazināts no trim uz diviem, liecina informācija laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

M. Segliņa aiziešana no Rīgas namu valdes saistāma ar valdes locekļu skaita samazināšanu no trim valdes locekļiem uz diviem, Db.lv skaidroja uzņēmuma pārstāve Terēza Luksa. Viņa norādīja, ka vadošo amatpersonu skaita samazināšana notiek sakarā SIA Rīgas nami jaunu kompetenci – attīstības projektiem, un uz samazinātā valdes locekļu skaita rēķina tiks veidots jauns amats attīstības projektu vadībai un uzraudzībai. Valde līdzšinējā sastāvā darbosies līdz 22. maijam.

Uzņēmuma valdē turpina darboties bijušais Rīgas vicemērs Almers Ludviks un uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Kārlis Kavacs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Kuģa kursu nosaka kapteinis, nevis vējš

Miks Stūrītis, SIA Citrus Solutions valdes priekšsēdētājs, 14.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Projektu vadība. Ar ko gan to varētu salīdzināt? Pavisam klišejiski – ar kuģa vadību. Bet šis salīdzinājums visoptimālāk parāda šī termina nozīmīgumu. Kāpēc tā? Tūlīt paskaidrošu.

Lai arī kāds būtu uzņēmuma darbības veids, tas nevar īstenot nekāda veida projektu, ja nav atbilstošas projektu vadības. Skaidri formulēti projektu vadības standarti nosaka to, cik veiksmīgi tiks īstenoti projekti. Savukārt veiksmīgi īstenoti projekti nosaka virzienu jeb kursu, kurā uzņēmums stūrē. Ja uzņēmumā nav izstrādāti projektu vadības standarti, var visai droši apgalvot, ka tas ir tas pats, kas būtu, ja uzņēmumam nebūtu vadības. Kuģis peldētu savā vaļā – kur vēji pūš, kur straumes nes. Varbūt kādreiz paveicas un aiznes pareizajā virzienā. Bet varbūt nē. Un visticamāk, ka nē. Ilgtermiņā šāda dreifēšana atklātos ūdeņos nekam neder.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Papildināta - No Operas ēkas krīt apmetuma gabali; Rīgas nami sola rīkoties

Zane Atlāce - Bistere, 19.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) direktors Zigmārs Liepiņš noraizējies par Baltā nama tehnisko stāvokli, no kura sākuši birt apmetuma gabali.

«Pirms dažām dienām no Latvijas Nacionālās operas ēkas (mūsu Baltais nams) sāka krist nost ķieģeļu, apmetuma gabali (nevienam netrāpīja!). Vieta tika nofotogrāfēta un apvilkta ar zaļo sietu, lai nebirst lejā vēl. Skats baiss,» Z.Liepiņš vēsta savā Facebook profilā.

«Baltais nams drīz būs Zaļais nams, ietīts kamuflāžā. Nosūtīju fotogrāfijas Kultūras ministrijai (LNOB kapitāldaļu turētājai) t.sk.Dacei Melbārdei un Rīgas domei (Latvijas Nacionālās operas ēkas īpašniecei) t.sk.Nilam Uškovam un Andrim Amerikam. Līdz šim neviens nav turējis par vajadzīgu pat painteresēties kas? kā? ko darīsim? u.t.t. Klusums!,» sašutis ir komponists.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašvaldības uzņēmums SIA Rīgas nami, iespējams, kādām privātpersonām aizdevusi pašvaldībai piederošos līdzekļus. Tā norādīja Rīgas mērs Nils Ušakovs. Viņš arī piebilda, ka nākamnedēļ Rīgas dome, iespējams, vērsīsies tiesībsargājošās iestādēs saistībā ar šo gadījumu.

Jāatgādina, ka 11.septembrī Rīgas dome pieņēma lēmumu atstādināt no amata SIA Rīgas nami valdi uz aizdomu pamata par zaudējumu nodarīšanu uzņēmumam, veicot augsta riska finanšu darījumus. To rezultātā SIA Rīgas nami varētu būt radušies zaudējumi aptuveni 600 tūkst. latu apmērā.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks un uzņēmuma kapitāldaļu turētāja pārstāvis Andris Ameriks medijiem norādīja, ka par veiktajiem darījumiem viņu mutiski informējis pats SIA Rīgas nami valdes priekšsēdētājs Kārlis Kavacs. Patlaban iecelta uzņēmuma pagaidu valde - par valdes priekšsēdētāju izvēlēta Ilze Spūle, bet valdes locekļa amatā iecelta Vineta Verika.

Komentāri

Pievienot komentāru