Jaunākais izdevums

Šodien, 5.jūnijā, ir sākusies Andrejsalas detālplānojuma 1. redakcijas sabiedriskā apspriešana, kas ilgs līdz 18. jūnijam. Detālplānojuma teritorijas kopplatība ir 48,5 ha (ietverot Daugavas akvatorijas un Eksporta ielas daļu).

Sabiedriskās apspriešanas sanāksme notiks 15. jūnijā pulksten 15.00 Andrejsalā, Andrejostas ielā 4, Korpusu ceha Lielajā zālē, Db.lv informēja SIA Jaunrīgas attīstības uzņēmums sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Jase.

Ar detālplānojuma 1. redakcijas materiāliem var iepazīties SIA Jaunrīgas attīstības uzņēmums birojā Andrejostas ielā 6, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Klientu apkalpošanas centrā Amatu ielā 4 un Ziemeļu rajona izpilddirekcijā Rūpniecības ielā 21. Detālplānojuma materiāli ir publicēti arī www.andrejsala.lv (skatīt sadaļu Attīstība, Detālplānojums).

Interesentiem ir iespēja saņemt arī speciālistu konsultācijas par detālplānojuma risinājumiem un plānoto Andrejsalas attīstību. Tās notiks pirmdienās, trešdienās un ceturtdienās no pulksten 16.00 līdz 19.00 SIA Jaunrīgas attīstības uzņēmums. Jautājumus par detālplānojumu var uzdot pa e-pastu [email protected].

Rakstiskus priekšlikumus par Andrejsalas detālplānojuma 1. redakciju un sabiedriskās apspriešanas anketas var iesniegt vai sūtīt Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Pilsētplānošanas pārvaldei Amatu ielā 4, vai iesniegt Ziemeļu rajona izpilddirekcijā Rūpniecības ielā 21, 1.stāvā līdz 2007. gada 18.jūnijam.

Andrejsalas detālplānojumu, pēc SIA Jaunrīgas attīstības uzņēmums pasūtījuma, izstrādā SIA Grupa 93. Detālplānojuma teritorijas kopplatība ir 48,5 ha (ietverot Daugavas akvatorijas un Eksporta ielas daļu).

Rīgas domes izdotais darba uzdevums nosaka, ka "detālplānojuma mērķis ir precizēt teritorijas izmantošanu un apbūves noteikumus plānojuma robežās, lai, izmantojot Rīgas vēsturiskā centra un plānojamā teritorijā esošo vērtīgo kultūras mantojumu, akvatorijus un krastmalas, izveidotu savdabīgu un daudzfunkcionālu darījumu, pakalpojumu, mājokļu, atpūtas un īpaši nozīmīgu sabiedrisko objektu (piemēram, muzeju kompleksa vai koncertzāles) teritoriju ar augstvērtīgu un kvalitatīvu publisko ārtelpu, kā atbalstu un papildinājumu Rīgas vēsturiskā centra un Vecrīgas tūrisma piesaistes un darījumu funkcijām."

Uzziņai:

Izstrādātais Andrejsalas attīstības priekšlikums paredz, ka dažādu tipu dzīvokļu platības aizņems 62% no visas apbūves platības, 26% platības tiks būvēti biroji, viesnīcas, tirdzniecības objekti, restorāni, kafejnīcas un citas komercplatības, 3% aizņems sociālo pakalpojumu objekti, bet 9% aizņems kultūras un izklaides objekti, tostarp Laikmetīgās Mākslas muzejs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

JŪRMALAS PILSĒTAS DOMES SĒDES DARBA KĀRTĪBA 2007.GADA 30.AUGUSTĀ

, 24.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pilsētas domē, Jomas ielā 1/5

Konferenču zālē plkst.10.00

10.00 - Darba kārtības apspriešana R.Munkevics

10.05 - Par Jūrmalas uzņēmēju biedrības akciju "Atbalsts prezidentei"

10.35 - Par politiski represētās personas nozaudētās apliecības atzīšanu par nederīgu O.H.Koziorova

10.40 - Par Jūrmalas pilsētas tūrisma attīstības stratēģijas 2007.2018.gadam nodošanu publiskajai apspriešanai G.Ušpele

10.45 - Jūrmalas pilsētas pašvaldības stipendiju nolikums J.Kārkliņš

- Kārtība, kādā tiek sniegts pašvaldības galvojums studiju kredīta un studējošā kredīta saņemšanai

10.55 - Par grozījumiem Jūrmalas pilsētas domes 2006.gada 21.decembra saistošajos noteikumos Nr.31 "Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2007.gada budžeta apstiprināšanu" A.Tukāne

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes no 3. līdz 13. septembrim

, 31.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

03.09.2007 Zinību diena

Jūrmalas pilsētas izglītības iestādes

03.09.2007, 10:00 Struktūrvienību vadītāju sanāksmes

Domē, Jomas ielā 1/5

04.09.2007, 09:00 Uzņēmējdarbības licencēšanas un individuālā darba komisijas sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

04.09.2007, 09:00 Bāriņtiesas sēde

Bāriņtiesā, Dubultu pr.1

04.09.2007, 12:00 Ēku un būvju tehniskā stāvokļa novērtēšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75.

04.09.2007, 13:00 Rakšanas atļauju izsniegšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75.

05.09.2007 Sākas detālplānojuma zemesgabalam Salacas iela 1/3 sabiedriskās apspriedes pirmais posms

Būvvaldē, Edinburgas prosp. 75

05.09.2007 Sākas detālplānojuma zemesgabalam Tallinas ielā 26 sabiedriskās apspriedes pirmais posms

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

no 17. līdz 27. septembrim

17.09.2007, 10:00 Struktūrvienību vadītāju sanāksme

Domē, Jomas ielā 1/5

17.09.2007, 15:00 Nekustamā īpašuma iznomāšanas un izīrēšanas komisija sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

18.09.2007, 09:00 Uzņēmējdarbības licencēšanas un individuālā darba komisijas sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

18.09.2007, 09:00 Bāriņtiesas sēde

Bāriņtiesā, Dubultu pr.1 lit.1

18.09.2007, 10:00 Privatizācijas komisijas sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

18.09.2007, 13:00 Rakšanas atļauju izsniegšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75

18.09.2007, 14:00 Veselības aprūpes plānošanas konsultatīvā padome

Domē, Jomas ielā 1/5

18.09.2007, 15:00 Sociālo, izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Ir jāpārvērtē iepriekšējie plāni, jāmēģina prognozēt, kā nekustamā īpašuma tirgus turpinās «dzīvot», kad tajā varētu parādīties pieprasījums pēc jaunām platībām, vai tas būs komercsektorā vai dzīvojamo platību sektorā,» stāstīja Andrejsalas attīstītāja SIA Jaunrīgas attīstības uzņēmums (JAU) valdes priekšsēdētājs Valters Māziņš.

Attīstības scenāriji uzņēmumam esot, bet tos pagaidām tas neesot gatavs publiskot. «Ceram, ka šā gada otrajā pusē nonāksim līdz konkrētu apbūves ieceru sabiedriskai apspriešanai, tad varianti būs skaidri. Uzņēmuma valdei tie šobrīd ir divi,» teica V. Māziņš.

Šobrīd JAU lielā mērā nodarbojoties ar īpašumu iznomāšanu, apsaimniekošanu. «Iepriekšējos gados centāmies rūpniecisko aktivitāti Andrejsalā beigt. Taču līdz šā gada beigām esam noslēguši līgumu par šķembu pārkraušanu. Turpinām arī kruīza kuģu pieņemšanu. Aktīvāk nekā līdz šim piedāvājam izmantot tukšās noliktavas. Tomēr tā ir īstermiņa darbība — līdz teritorijas pārveidei. Mēs tomēr turpinām arī to darbību, kas ir ilgtermiņā — teritorijas attīstību,» uzsvēra V. Māziņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pašvaldība: Jūrmalnieki nemierā ar pilsētas ielu sarkano līniju korekciju

Agrita Aune, Db, 18.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas uzņēmējus un privātpersonas uztrauc izstrādātā detālplānojuma Jūrmalas ielu sarkano līniju korekcijas plāns grozījumu 2. redakcija. Personas, kuru zemesgabalus šis detālplāns skar, baidās, ka pieņemot šo dokumentu pirms jaunā Jūrmalas attīstības plāna, viņi nevarēs savai zemei mainīt zonējumu un pārdot savu īpašumu.

Zemju īpašnieki uzskata, ka viņiem nav bijusi pietiekoša informācija par plāna izstrādi. Sarkano līniju korekcijas vietu saraksts skar 80 zemesgabalus, 14 no tiem ir zemes, kuras nepieciešams atsavināt Dubultu tilta būvniecībai. Daļa zemes pieder pašvaldībai, daļa - valstij, bet lielākā daļa uzņēmējiem un privātpersonām.

Gan privātpersonas, gan uzņēmēji atzīst, ka viņiem nebūtu iebildumu pret zemes pārdošanu pašvaldībai vai valstij, taču neesot nekādas informācijas par to, kā un vai vispār tas notiks. Minētais detālplāns vairumam bijis negaidīts, tādēļ pirms gada savākts vairāk kā 300 parakstu pret šo detālplānu.

„Mana ģimene šeit dzīvo jau kopš 1938. gada. Tagad neko nevaram uzsākt, jo nav zināms, kad to tiltu būvēs. Tilts būtiski ietekmēs mūsu dzīvi jo atradīsies 12 metrus no mūsu īpašuma,” tā zemesgabala Slokas ielā 72 īpašniece Vija Andersone. Viņa atzīst, ka tagad pilnīgi neko nevar uzsākt uz savas zemes, vienīgi zāli nopļaut.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Jelgavā publiskajai apspriešanai nodod detālplānojuma projektu 10 savrupmāju apbūvei

LETA, 08.12.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jelgavā publiskajai apspriešanai nodod detālplānojuma projektu 10 savrupmāju apbūvei Ozolu ceļā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Publiskajai apspriešanai nodots detālplānojuma nekustamajam īpašumam Ozolu ceļā 7 projekts. Detālplānojuma risinājumi paredz 10 zemes vienību savrupmāju apbūvei un jauna piebraucamā ceļa izveidi. Piekļūšana detālplānojuma teritorijai ir plānota no Ozolu ceļa.

Detālplānojuma teritorija pieder fiziskai personai. Detālplānojuma projektu izstrādājusi SIA "Arhitektūra un vide".

Detālplānojuma projekta publiskā apspriešana norisināsies līdz 2024.gada 3.janvārim neklātienes formā.

Publiskās apspriešanas sanāksme videokonferences režīmā platformā "Zoom" norisināsies pirmdien, 18.decembrī, plkst.17. Lai pieteiktu dalību publiskās apspriešanas sanāksmei neklātienes formā, aicinām nosūtīt savu kontaktinformāciju uz e-pastu "[email protected]". Uz norādīto kontaktinformāciju tiks nosūtīta piekļuves saite sanāksmei, skaidro pašvaldībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sliedes Andrejsalā paralēli Eksporta ielai jau noārdītas, uzbērti celiņi, kas iezīmē nākotnes ielas, graudu elevators darbu pārtraucis, un gatavs ir salas apbūves plāns. Jau 2023. gada nogalē Pētersalas iela atdursies Daugavā un, iespējams, būs redzami pirmā īres nama pamati vai pat siluets.

Tādu ainu Dienas Biznesam intervijā ieskicē SIA RigaPortCity valdes priekšsēdētājs un attīstības direktors Juris Dreimanis.

Ar konkrēti kādas teritorijas attīstību nodarbojas jūsu uzņēmums, un ko tas pārstāv?

RigaPortCity attīstāmā teritorija sākas no Vanšu tilta, tai piekrīt pašreizējais Rīgas pasažieru terminālis, jahtu centrs Andrejosta, visa Andrejsala un Eksporta ostas dienvidu teritorija. Zemesgabaliem šajā teritorijā ir dažādi īpašnieki, tomēr viņi visi ir spējuši vienoties par vienota attīstības uzņēmuma izveidi, kas arī ir SIA RigaPortCity. Kopumā ir runa par 55 hektāriem zemes, kas uzskatāma par bijušo ostas teritoriju. Uzņēmuma uzdevums ir pārraudzīt un attīstīt tā, lai ieguvēji būtu visi, arī Rīgas pilsēta – iedzīvotāji, viesi un pašvaldība, kas iegūs jaunu, izcili sakoptu pilsētas daļu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Apspriedīs Ziemeļu šķērsojuma un Piejūras maģistrāles krustojuma detālplānojumu

Atis Rozentāls, 30.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja 2. jūlijā plāno nodot sabiedriskajai apspriešanai Piejūras maģistrāles un Ziemeļu šķērsojuma krustojumam piegulošās teritorijas detālplānojuma pirmo redakciju.

Detālplānojuma uzdevums ir izstrādāt vairāklīmeņu krustojuma transporta kustības shēmu un noteikt iespējamos pieslēgumus tam piegulošajām teritorijām. Detālplānojuma teritorija atrodas Rīgas pilsētas Kurzemes rajona ziemeļrietumu malā un robežojas ar Rīgas rajona Babītes pagasta administratīvo robežu un Hapaka grāvi. Detālplānojuma teritorija sastāv no faktiski divām savstarpēji nesaistītām teritorijām – viena ir esošu pļavu un lauksaimniecības zemju atmatu teritorija Hapaka grāvja upes ielokā, bet otra ir meža teritorijas daļa. Abas detālplānojuma teritorijas robežojas ar Babītes pagasta teritoriju un tās vieno administratīvā robeža, kas vienlaicīgi ir arī plānotā autoceļa robeža. Plānotajā variantā autoceļš šajā posmā tiek izvietots Babītes pagasta teritorijā. Detālplānojumā ietvertās teritorijas platība ir aptuveni 42.7 ha.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Igauņiem vērienīgi apbūves plāni Krasta ielā

Zane Atlāce - Bistere, 18.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igauņiem piederošs uzņēmums SIA Sudrabsala iecerējis vērienīgi mainīt Krasta ielas vaibstus Rīgā, paredzot tur pat 24 stāvu apbūvi.

Pašlaik norisinās detālplānojuma teritorijai Krasta ielā 33 (pēc adreses maiņas -Krasta ielā 1C), Rīgā publiskā apspriešana. Tās termiņš noteikts no 25.03.2019. līdz 23.04.2019 (ieskaitot). Detālplānojuma ierosinātājs ir SIA Sudrabsala, izstrādātājs SIA Metrum.

Detālplānojuma izstrādes mērķis – izstrādāt priekšnoteikumus iespējamajai un ilgtspējīgai teritorijas attīstībai, attīstot un īstenojot 2005. gadā izstrādāto apbūves koncepciju – detalizējot daudzstāvu dzīvojamo ēku (9 līdz 24 stāvi) grupas izvietojumu ar atbilstošu infrastruktūras nodrošinājumu.

Saskaņā ar attīstītāja kopējo apbūves teritorijas attīstības vīziju, kvartālā starp Salu tiltu, Krasta ielu un Daugavu (vēsturiskās Zvirgzdu salas teritorijā) paredzēts radīt pievilcīgu, atpazīstamu un dzīvotspējīgu augstas kvalitātes pilsētvidi – ar labiekārtotu publisko zonu, kurā cilvēkiem būtu prieks dzīvot, strādāt un atpūsties. Lai to realizētu, teritorijā kopumā paredzēts attīstīt gan dzīvojamo, gan jaukta tipa apbūvi, kura apvieno darījumu, tirdzniecības un dzīvojamās teritorijas, un aktīvās publiskās zonas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Andrejsalā uzņemts pirmais pasažieru kuģis

, 07.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 7.jūnijā, Andrejsalas piestātnē pirmo reizi tika uzņemts pasažieru kuģis. Delphin Voyager ar aptuveni 485 pasažieriem Andrejsalas piestātnē ienāca no Helsinkiem un tālāk dosies uz Klaipēdas ostu, informē Jaunrīgas attīstības uzņēmums sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Jase.

Andrejsalas attīstītāja, SIA Jaunrīgas attīstības uzņēmums valdes priekšsēdētājs Valters Māziņš saka: "Efektīvi izmantojot pašreizējo infrastruktūru un piestātnes Rīgas vēsturiskā centra tuvumā – Andrejsalā, var palielināt apkalpoto kruīza kuģu skaitu un sekmēt tūrisma attīstību Rīgā. Andrejsalas piestātnēs līdz šim tika pārkrautas kokmateriālu kravas, bet tagad piestātnes tiks izmantotas kruīza kuģu apkalpošanai."

Andrejsalas piestātnēs patlaban var uzņemt pasažieru kuģus līdz 210 metru garumam un ar iegrimi līdz 7,3 metriem. Arī turpmāk SIA Jaunrīgas attīstības uzņēmums piedāvās iespēju izmantot Andrejsalas piestātnes citiem kuģu aģentiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienoto Arābu Emirātu uzņēmējs un nekustamo īpašumu attīstītāja kompānijas Eagle Hills vadītājs Mohameds Ali Alabbars (Mohamed Ali Alabbar) un Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis 10.janvārī parakstīja sadarbības memorandu, apliecinot abu pušu nodomu attīstīt Andrejsalas apkaimes teritoriju, 15 gadu laikā attīstības projektos ieguldot vairāk kā 3 miljardus eiro.

Parakstot sadarbības memorandu, puses apņemas mērķtiecīgi sadarboties, lai attīstītu Andrejsalas apkaimi. Rīgas ilgtspējīgas plānošanas stratēģijā Andrejsalas apkaime ir noteikta kā stratēģiskas nozīmes pilsētas attīstības teritorija, kuras unikālo atrašanas vietu un vērtību novērtē arī Apvienoto Arābu Emirātu investors, atzīstot to par vienu no perspektīvākajām pilsētvides attīstības iespējām Ziemeļeiropā.

Mohameds Ali Alabbars, pamatojot savu izvēli un mērķi ieguldīt investīcijas, skaidro: “Rīga ir pelnījusi patiesi izcilu ūdensmalu - savu Nordhavn kā Kopenhāgenā, HafenCity kā Hamburgā. Šeit ir Ziemeļu metropole, kas atrodas upes un jūras krastā. Ar nekustamo īpašumu attīstību esmu nodarbojies 30 gadus, strādājis 16 valstīs. Manā attīstītāja pieredzē šī ir unikāla vieta. Mans mērķis kopā ar vietējiem partneriem ir dāvāt Rīgai izcilu jaunas pilsētapbūves paraugu, vienlaikus saglabājot šīs vietas raksturu, lai rīdziniekiem būtu vieta, kur dzīvot, strādāt un doties atpūsties, un pilsētas viesiem apmeklēt.”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas sabiedriskā transporta biļešu cenas ir ievērojami zemākas nekā Rietumeiropas valstu galvaspilsētās, izņemot Luksemburgu un daļēji Tallinu, tomēr arī algu līmenis tur ir daudz augstāks.

Par to liecina ZAB Varul pētījums. Jārēķinās arī, ka ar sabiedrisko transportu lielākoties nepārvietojas ļoti turīgi cilvēki, bet gan vienkāršo darbu darītāji. Vienlaikus vairākas Eiropas pilsētas motivē ar sabiedrisko transportu doties uz darbu, jo tas ir izdevīgāk nekā braukt ar savu vieglo automašīnu. Arī Rīgas pašvaldība un pašvaldības SIA Rīgas satiksme aicina cilvēkus vairāk izmantot sabiedrisko transportu, kā arī popularizē park&ride principu, bet pagaidām tas nav izdevies īpaši veiksmīgi.

Luksemburga pārsteidz

«Tas, ka valstī ar mazākiem ienākumiem vidēji uz vienu iedzīvotāju būs arī lētākas sabiedriskā transporta biļetes, ir loģiski, un par to liecina arī pētījuma dati. Tiesa, ir daži izņēmumi, piemēram, Luksemburga, kur sabiedriskā transporta gada biļete ir lētāka nekā ar ievērojami mazākiem ienākumiem iztiekošajiem rīdziniekiem,» pētījumā paradoksālo situāciju iezīmē zvērināts advokāts Jānis Zelmenis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Šogad pie sabiedriskā labuma organizācijas statusa tikušas 196 nevalstiskās organizācijas

Dienas Bizness, 22.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 10 mēnešos sabiedriskā labuma organizācijas statuss ir piešķirts 196 nevalstiskajām organizācijām, divām nevalstiskajām organizācijām ir piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss papildu darbības jomā, 27 nevalstiskajām organizācijām ir atteikts piešķirt sabiedriskā labuma organizācijas statusu; vienas nevalstiskās organizācijas iesniegumu par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu atteikts izskatīt pēc būtības, bet 50 nevalstiskajām organizācijām ir atņemts sabiedriskā labuma organizācijas statuss, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Sabiedriskā labuma organizācijas statuss 2012.gada 10 mēnešos piešķirts šādās sabiedriskā labuma darbības jomās:

• sporta atbalstīšanas jomā 61 organizācijai;

• labdarības jomā 61 organizācijai;

• pilsoniskas sabiedrības attīstības jomā 56 organizācijām;

• kultūras veicināšanas jomā 49 organizācijām;

• trūcīgo un sociāli mazaizsargāto personu grupu sociālās labklājības celšanas jomā 24 organizācijām;

• vides aizsardzības jomā astoņām organizācijām;

• cilvēktiesību un indivīda tiesību aizsardzības jomā septiņām organizācijām;

• izglītības veicināšanas jomā sešām organizācijām;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai veicinātu Pētersalas un Andrejsalas teritoriju attīstību, sadarbību ar valsts un pašvaldības iestādēm, kā arī lai īstenotu dažādus teritorijas labiekārtošanas un attīstības projektus, dibināta apkaimes biedrība Pētersala-Andrejsala.

Biedrības prioritāte būs teritorijas attīstība, paredzēts ar sabiedrisku iniciatīvu īstenot gan teritorijas labiekārtošanas projektus, veicināt urbānās ekosistēmas veidošanu, kā arī paplašināt publiski izmantojamo pilsēttelpu.

“Teritorijai ar tik lielisku ģeogrāfisko novietni – tā atrodas gan klusā centra, gan Vecrīgas tuvumā, un vienlaikus arī ar tiešu piekļuvi Daugavai, ir ļoti liels un vēl neapgūts potenciāls. Pērn apkaime ir piedzīvojusi zīmīgus notikumus, piemēram, RIBOCA2 izstādi, kuru trīs nedēļu laikā apskatīja vairāk kā 20 000 apmeklētāju, daļa no izstādes apmeklētājiem iepazina šo teritoriju pirmo reizi, kas apliecina to, ka šai Rīgas centra apkaimei ir liels potenciāls. Tāpat apkaimē tika demontētas dzelzceļa sliedes, pateicoties tam šobrīd ir pieejama liela izmantojama teritorija, kurā šobrīd, kopā ar Augnīcu īstenojam fitoremediācijas projektu, stādot tūkstošiem saulespuķu. Tiek arī veidota skriešanas trase un domājam arī par citiem projektiem. Ceru, ka arvien vairāk cilvēku izrādīs interesi iesaistīties Pētersala-Andrejsala apkaimes biedrībā un mums izdosies teritoriju atdzīvināt, padarīt to pievilcīgāku gan dzīvošanai, gan uzņēmējdarbībai, kā arī kultūras notikumu norise šajā teritorijā kļūs par ikdienu,” stāsta biedrības valdes priekšsēdētāja Inese Dābola.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes no 10. līdz 20. septembrim

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes

no 10. līdz 20. septembrim

10.09.2007 Viesojas žurnālistu delegācija no Zviedrijas

Jūrmalā

10.09.2007, 10:00 Struktūrvienību vadītāju sanāksmes

Domē, Jomas ielā 1/5

11.09.2007, 09:00 Bāriņtiesas sēde

Bāriņtiesā, Dubultu pr.1

11.09.2007, 11:00 Preses konference "2007.gada kultūras un sporta pasākumu kalendārs septembrim - decembrim un tūrisma piedāvājums Jūrmalā"

Uz kuģīša "Vecrīga"

11.09.2007, 13:00 Rakšanas atļauju izsniegšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75.

11.09.2007, 14:30 Sociālās palīdzības komisijas sēde

Labklājības pārvaldē, Mellužu pr.83

12.09.2007 Sākas detālplānojuma zemesgabalam Pils ielā 1 sabiedriskās apspriedes otrais posms

Būvvaldē Edinburgas prosp. 75, domē Jomas ielā 1/5

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Mazapdzīvotās teritorijās ieviesīs sabiedriskā transporta pakalpojumu pēc pieprasījuma

Rūta Cinīte, 22.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabineta sēdē valdība otrdien nolēma uzlabot sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas kārtību, izveidojot sabiedriskā transporta pakalpojumus pēc pieprasījuma tajās teritorijās ar mazu apdzīvotības blīvumu, kur bieži vien ir slikti rentabilitātes rādītāji sakarā ar mazu autobusu piepildījumu, informē Satiksmes ministrijas (SM) Komunikācijas nodaļa.

«Ņemot vērā, ka pēdējos gadus reģionālo maršrutu autobusos pārvadāto pasažieru skaits ar katru gadu samazinās, pastāv liels risks, ka tuvākajā laikā arī reisos, kur šobrīd ir stabila pasažieru plūsma un apmierinoši finansiālie rādītāji, varētu rasties problēmas ar pasažieru piepildījumu. Jo zemāka ir sabiedriskā transporta pārvadājumu rentabilitāte, jo vairāk valsts budžeta līdzekļi ir nepieciešami to uzturēšanai. Zaudējumu kompensācijām paredzēto nepietiekamo valsts budžeta līdzekļu dēļ mazapdzīvotās lauku teritorijās aizvien vairāk tiek slēgti sabiedriskā transporta autobusu maršruti un reisi, kā rezultātā noteiktai iedzīvotāju daļai netiek nodrošinātas pārvietošanās iespējas. Tādējādi transports pēc pieprasījuma ir loģisks risinājums tam, lai saglabātu iedzīvotājiem mobilitātes iespējas arī mazapdzīvotās teritorijās apstākļos, kad ik gadu samazinās iedzīvotāju skaits un apdzīvotības blīvums, kā arī lai efektīvāk izlietot valsts budžeta līdzekļus, samazinot zaudējumu apmēru sevišķi nerentablajos maršrutos,» skaidro ministrijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sāksies LNB un Akustiskās koncertzāles teritorijas detālplānojuma sabiedriskā apspriešana

, 10.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No rītdienas, 11.aprīļa, līdz šā gada 14.maijam notiks Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Akustiskās koncertzāles teritorijas un tām piegulošo teritoriju detālplānojuma 1.redakcijas sabiedriskā apspriešana, informēja Rīgas dome.

Sabiedriskās apspriešanas sapulce notiks 6.maijā, plkst. 17:00 Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas Informācijas centrā Rīgā, Pils ielā 20.

Detālplānojuma materiāli apskatāmi Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas Informācijas centrā Pils ielā 20, kur pieejama visdetalizētākā informācija. Informatīvās planšetes izstādītas arī Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Klientu apkalpošanas centrā Amatu ielā 4, Rīgas Zemgales rajona izpilddirekcijā E.Smiļģa ielā 46 un Kurzemes rajona izpilddirekcijā Dzirciemā ielā 26. Informācija par detālplānojuma 1. redakciju pieejama Pilsētas attīstības departamenta mājas lapā www.rdpad.lv un www.koncertzale.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājā piejūras zonā noteiks darījumu apbūves teritoriju

Vēsma Lēvalde, 10.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 28. jūlijam Liepājā norit detaļplānojuma pirmās redakcijas sabiedriskā apspriešana teritorijai starp Liedaga ielu, Klaipēdas ielu, kāpu joslu un Siguldas ielas dzīvojamo rajonu.Teritorija, kurai izstrādāts detaļplānojuma projekts, paredzēta sabiedrisko un darījumu iestāžu apbūvei.

Detaļplānojuma teritorijā atrodas vairākas ēkas – veikals XL Sala ar labiekārtotu autostāvvietu, sabiedriskas pakalpojumu ēkas, kā arī nepabeigta daudzstāvu dzīvojamā ēka, kas degradē esošo vidi, norāda pašvaldība.

No ainavas izteiksmības viedokļa teritorija starp veikalu XL Sala un pludmali esošajā situācijā ir raksturojama kā nesakārtota un daļēji degradēta.Detaļplānojuma ziemeļu daļā ir paredzēta jaunas ielas izbūve perpendikulāri Klaipēdas ielai rietumu virzienā, kura savukārt ar jaunu ielu gar esošās jaunbūves austrumu daļu savienojas ar Liedaga ielu.

Jaunās ielas nodrošinās privātā, apkalpojošā, operatīvā un glābšanas dienestu autotransporta ērtāku piebraukšanu dzīvojamam kvartālam Siguldas ielas rajonā, jaunizveidotajiem zemesgabaliem gar Liedaga ielu un bērnudārzam Dzintara ielā 90.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Ameriks: Mežaparks var kļūt par labāko brīvdabas atpūtas parku Austrumeiropā

Elīna Pankovska, 28.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Rīgas meži izsludinājis iepirkuma konkursu kultūras un atpūtas parka Mežaparks detālplānojuma izstrādei.

Detālplānojuma mērķis ir izveidot vienotus, Mežaparka kultūrvēsturiskās vides raksturam, ainavai un plānojumam pielāgotus noteikumus parka turpmākai izmantošanai, apbūvei, parka teritorijas apsaimniekošanai un aizsardzībai.

«Tas, ka Mežaparkam vēl nav izstrādāts teritorijas detālplānojums, līdz šim bijis galvenais šķērslis jebkuru publisko un privāto iniciatīvu un investīciju projektu realizēšanai. Ir zināms, ka interesi par mūsu Mežaparku izrādījuši vairāki nopietni investori, kas gatavi ieguldīt pat vairākus miljonus latu. Neoficiālās sarunās interesi Mežaparkā izveidot lielāko un modernāko atrakciju parku Baltijas valstīs izteicis arī Tivoli atrakciju parks,» uzsver Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izstrādās atpūtas parka Mežaparks detālplānojumu

Ingrīda Drazdovska, 19.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 29.oktobrim interesenti aicināti paust savus priekšlikumus kultūras un atpūtas parka Mežaparks detālplānojuma izstrādei, informē Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments.

Detālplānojumam būs apskata Zooloģiskā dārza un zaļās zonas teritoriju.

Tā izstrādes mērķis ir attīstīt esošo kultūras un atpūtas parku Mežaparks, nodrošinot kvalitatīvas iedzīvotāju atpūtas, izglītošanās, izklaides, sporta un rekreācijas iespējas. Detālplānojuma uzdevums ir detalizēt atpūtas parka Mežaparks izmantošanas un apbūves noteikumus, respektējot kultūrvēsturiskās vides raksturu, plānojuma struktūru, sugu daudzveidību un ainavu arhitektūras detaļas.

Detālplānojuma pasūtītājs ir Rīgas dome. Detālplānojuma izstrādātājs tiks noteikts pašvaldības iepirkuma procedūras rezultātā.

Ar detālplānojuma teritorijas robežu un darba uzdevumu var iepazīties Pilsētas attīstības departamenta mājas lapā. Sanāksme par detālplānojuma izstrādes jautājumiem notiks šā gada 28.oktobrī plkst. 18:00, Rīgas domes Sēžu zālē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Merks pie Gaiļezera piedāvā būvēt dzīvojamās mājas un sabiedriskās ēkas

Ingrīda Drazdovska, 08.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neapbūvētā teritorijā Mežciema apkaimē, Rīgā nākotnē varētu slieties dzīvojamās mājas, sabiedriskās ēkas un citi objekti, ierosina detālplānojuma autori – SIA Merks.

Detālplānojums aptver teritoriju Līduma ielā, Gaiļezera ielā, Hipokrāta ielā un tam piegulošās ūdens malas. Detālplānojuma teritorija pašlaik ir neapbūvēta. Teritorijā 1.33 ha platībā atrodas mežs – pārsvarā sastopamas alkšņu un berzu audzes. Zeme pieder SIA Elniko – būvfirmas Merks meitas uzņēmumam, bet detālplānojumu izstrādāja SIA Merks.

Detālplānojuma teritorijas apkārtnē atrodas slimnīca Gaiļezers, Latvijas onkoloģiskais centrs un vairāki tirdzniecības centri. Detālplānojuma teritorijā paredzēts izvietot gan dzīvojamas ēkas, gan ēkas ar nedzīvojamu funkciju, piemēram, komerciāla rakstura objektus, biroju ēkas, veselības aprūpes iestādes u.c. būves.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biznesa kalendārs 25. martam

Dienas Bizness, 25.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9:00 Saeimas Pieprasījumu komisija iepazīsies ar Centrālās statistikas pārvaldes darba reorganizācijas plāniem saistībā ar valsts pārvaldes reformu.

9.00 Piena pārstrādes uzņēmumu vadītāji Zemkopības ministrijā tiksies ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu, lai runātu par situāciju nozarē.

10:00 Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija iepazīsies ar informatīvo ziņojumu par atalgojuma un nodarbinātības izmaiņām valstī un veiktajiem valsts pārvaldes optimizācijas darbiem.

10:00 Saeimas Juridiskās komisijas sēdē otrajam lasījumam tiks gatavoti Maksātnespējas likuma grozījumi.

10.00 Gudenieku pagasta padomē sabiedriskā apspriešana SIA Latagro iecerētajam cūkkopības kompleksam.

10:00 Rīgas starptautiskajā autoostā notiks SIA Rīgas satiksme informatīvs pasākums par e-talona ieviešanu un iepazīstināšana ar klientu apkalpošanas centru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sabiedriskajai apspriešanai nodos Nacionālās bibliotēkas un koncertzāles teritorijas detālplānojumu

, 13.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pilsētas attīstības komiteja šodien akceptējusi Rīgas domes lēmuma projektu, kurā paredz nodot sabiedriskajai apspriešanai un atzinuma saņemšanai Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Akustiskās koncertzāles, kā arī tām piegulošo teritoriju detālplānojuma pirmo redakciju, liecina Rīgas domes sniegtā informācija medijiem.

Detālplānojuma teritorijas kopējā platība ir 20,4 ha. Robežas – no Āgenskalna līča, ietverot AB dambi līdz plānotā Zemgales tilta teritorijai, Akmeņu ielas sākuma posms līdz Valguma ielai, šķērsojot Uzvaras bulvāri uz ziemeļiem, ietverot Kuģu ielu līdz Trijādības ielas sākumam un turpinājumu līdz Klīversalas ziemeļu galam. Detālplānojuma mērķis ir noteikt infrastruktūras nodrošinājuma attīstības iespējas un risinājumus Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Rīgas koncertzāles būvniecībai paredzētajai teritorijai.

Rīgas koncertzāles novietne uz AB dambja noteikta, respektējot starptautiskā arhitektūras konkursa rezultātus un izstrādes stadijā esošo koncertzāles funkcionālo programmu, saglabājot skatu uz Vecrīgas panorāmu un pietiekami platu ainavisko spoguli starp AB dambi un Klīversalas krastmalu. Neapbūvētā dambja daļa ir plānota kā publiski pieejama ārtelpa ar rekreācijas iespējām. Daugavas krastmala ir saglabāta kā neapbūvēta publiskā ārtelpa, t.sk. iekļaujot risinājumus, kas veicina ūdenstilpes izmantošanu; gājēju kustības iespējas ir nodrošinātas visā krastmalu garumā. Transporta un satiksmes jomā veikta pašreizējās un perspektīvā paredzamās transporta kustības analīze un izstrādāta attīstības shēma divos posmos. Pirmajā posmā (2012.g.) paredzēti risinājumi, kas iekļaujas esošajā transporta organizācijā (Akmens tilts tiek izmantots jebkura veida transporta kustībai); 2012.g. izvēlēts, ņemot vērā plānoto LNB un Koncertzāles izbūves laiku. Otrajā posmā (2018.g.) paredzēti risinājumi, kas atbilst Rīgas teritorijas plānojuma 2006.–2018. gadam un Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas plānojuma transporta attīstības risinājumam (Akmens tilts tiek izmantots sabiedriskajam transportam, velosatiksmei un gājēju kustībai); 2018.g.izvēlēts, ņemot vērā Rīgas attīstības plāna realizācijas laiku. Šajā posmā paredzēta arī jauna tramvaja līnija. Detālplānojumā izvērtētas iespējas šķērsojumu izbūvei AB dambja, Klīversalas un Ķīpsalas savstarpējās sasaistes nodrošināšanai (škērsojums transporta kustībai no Trijādības ielas, gājēju tiltiņš uz Ķīpsalu), kā arī izvērtētas iespējas nepieciešamo autostāvvietu izbūvei. Sabiedriskā transporta kustības organizācija plānota, nodrošinot teritorijai labu pieejamību un apkalpi, gājēju satiksme plānota, ņemot vērā optimālu piekļūšanu teritorijai no sabiedriskā transporta pieturvietām un autostāvvietām, kā arī un saiknē ar Daugavas krastmalu un savstarpēji starp Latvijas Nacionālo bibliotēku un Rīgas koncertzāli. Sagatavots sarkano līniju korekcijas risinājums, paplašinot ielu telpas, koncepcijas līmenī sagatavots arī apstādījumu un teritorijas ārtelpas risinājums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinoties attīstībai Andrejsalā, "Riga Port City" teritorijā, VAS "Latvijas dzelzceļš" posmā Zemitāni-Rīga-Krasta uzsācis dzelzceļa infrastruktūras pārbūvi. Rezultātā no kopējā dzelzceļa tīkla ir atslēgta vēsturiskā ostas ogļu dzelzceļa stacija – "Rīgas Krasta".

Tas nozīmē, ka Andrejsalas un Andrejostas teritorija tiek pilnībā atbrīvota no ostas operācijām, atverot šīs teritorijas turpmākai attīstībai, pārtraucot ogļu piesārņojumu un vagonu troksni, ko līdz šim radīja ostas pakalpojumi Rīgas pilsētas centrā.

Paredzēta jauna SIA "Rīgas Centrālais Termināls" dzelzceļa infrastruktūras savienojuma izbūve, kas iekļauj pieslēgumu publiskai dzelzceļa infrastruktūrai, rezultātā atslēdzot Andrejsalā esošo "Rīgas Krasta" staciju un izbūvējot jaunu savienojumu uz "Rīgas Centrālā Termināla" un SIA "Signāls P" pievadceļiem.

Sliežu ceļa demontāžu un jaunā sliežu ceļa savienojuma izveidi plānots noslēgt 30. jūlijā.

Valters Māziņš,"Jaunrīgas Attīstības Uzņēmuma" valdes priekšsēdētājs, informē: "No Andrejsalas teritorijas atkāpjas osta, atbrīvojot Rīgas centru un Daugavas krastu turpmākajai nākotnes attīstībai. Tas nozīmē, ka Andrejsala "Riga Port City" attīstības projekta ietvaros tiek pilnībā atslēgta no "Latvijas dzelzceļa" infrastruktūras un turpmāk dzelzceļa sastāvi šeit vairs nekursēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Aicina izteikties par iespējamā tirdzniecības parka teritoriju

Ingrīda Drazdovska, 06.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 15. jūnijam Rīgā notiek sabiedriskā apspriešana detālplānojuma 1. redakcijai Dreiliņos, teritorijā, kur holdinga NCH uzņēmums iecerējis izveidot tirdzniecības centru.

DB savulaik vēstīja, ka Dreiliņos vairāki desmiti hektāru pieder NCH grupas uzņēmumiem, kur NCH plāno izveidot jaunu dzīvojamo mikrorajonu, bet daļā teritorijas attīstīt tirdzniecības funkciju. Detālplānojuma pasūtītājs ir SIA Kaivas tirdzniecības centrs, bet to izstrādātāja SIA Metrum.

Detālplānojums ir veidots teritorijai starp Kaivas, Augusta Deglava, Ēvalda Valtera un Dzelzavas ielu. Teritorija ir piedāvāta kā tirdzniecības objektu izvietošanas zona, vienlaikus paredzot arī nelielu dzīvojamās, biroju un rekreācijas funkcijas klātbūtni, kā arī transportlīdzekļu novietņu izbūvi. Auto novietnes ir iespējamas vismaz divos līmeņos, veidojot apzaļumotus būvju jumtus kā daļu no plānotās zaļās struktūras.

Komentāri

Pievienot komentāru