SIA Alier ievelk jaunu elpu, pārceļot savu kafijas un vīna galeriju uz ainavisko Pasta salu Jelgavā, kur plašākās telpas pelnīti nosauktas par visas Pilsētas elpu

Biznesa idejas un iedvesmas autors ir Roberts Lukša, kuram nagi niezēja pēc iepriekš gūtās baristas pieredzes un aizraušanās ar kafiju sortimentu piedāvāt jelgavniekiem uzmundrinošo dzērienu savā izpildījumā. Viņam arī izdevās iedrošināt un pārliecināt līdzdarboties sievu Inesi Pelši-Lukšu. Tas biznesa ieceri paplašināja, jo viņas kaislība ir ne tik ļoti kafija, cik vīns.

«Priecē, ka cilvēki sāk orientēties vīnos, kā arī attīstās kafijas dzeršanas kultūra, kas pirms saviem 10 gadiem bija kūtrāka. Taču lieliski klāt pie steika iemalkot kādu sausu, tumīgu, biezu sarkanvīnu!» smaida Inese. Jaunums ir picas, jo tās garšo bērniem un, pēc īpašnieku domām, jaunajās telpās labi iederas. Arī ar to Robertam būs jātiek gala, jo viņš ir restorāna šefpavārs.

Iepriekš Inese viena spēja tikt galā ar grāmatvedības, organizatoriskajiem jautājumiem un vēl apkalpot klientus, tagad jādomā par papildu darba rokām, kam nodot daļu pienākumu. Interesentiem restorāna durvis vērtas vien dažas nedēļas, taču rezervācijas aug kā sēnes pēc lietus, tāpēc vajadzīgais temps vēl jāuzņem.

Starp citu, pamanāmās betona ēkas telpas skaistajā pilsētas vietā ilgu laiku stāvēja tukšas.

Visu rakstu Paši ar sevi nekonkurēs lasiet 15. novembra laikrakstā Dienas Bizness.

Abonējiet, lai saņemtu laikrakstu ik dienu.

Ekonomika

Finanses

Mazais bizness

Tehnoloģijas

Dzīvesstils

Karikatūra