Mazais bizness

Mana pieredze: Mācības tuvina ikdienišķām situācijām

Anda Asere, 06.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanādietis Džefrijs Torps (Geofrey Thorpe) Latvijā dzīvo jau vairākus gadus un māca angļu valodu; šosezon viņš izveidojis savu skolu William Jones valodu centrs, lai mācītu valodu atšķirīgi

«Man ir skaidra vīzija, kā vēlos organizēt mācību procesu. Tas atšķiras no tā, ko var atrast ne vien Rīgā, bet arī citur, kur esmu bijis,» apgalvo Džefrijs. William Jones valodu centrā nelieto tradicionālās mācību grāmatas, bet gan personalizē mācību materiālus atbilstoši katra apmācāmā vajadzībām. Piemēram, ja kāds vēlas rakstīt blogu, viss mācību process tiek pielāgots šai vajadzībai. «Ņemam vērā prioritārās vajadzības un pielāgojam kursu tām. Līdz ar to mācības ir individuālas un bieži vien «viens pret vienu»,» viņš skaidro.

Vaicāts, kā viņam radās doma par savu skolu, Džefrijs teic, ka iepriekš, strādājot ar saviem klientiem, viņš redzējis, ka katram ir atšķirīgas vajadzības, kuras netiek pilnībā apmierinātas tipiskajā valodu mācīšanas standartā. «Es to redzēju tik bieži, ka nolēmu – šī problēma ir jārisina,» saka Džefrijs. Lai gan Latvijā ir daudz ārzemnieku, kuri piepelnās ar valodas mācīšanu, viņš uzskata – tas vien, ka valoda ir dzimtā, nav pamats tam, lai valodu varētu mācīt citiem.

Visu rakstu Mācības tuvina ikdienišķām situācijām lasiet 6. septembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru