Jaunākais izdevums

iPhone telefonu īpašniekiem iPhone Photography School piedāvā fotografēšanas apmācības; lielākā daļa klientu ir amerikānietes virs 50 gadu vecuma

«Mācām cilvēkus uzņemt skaistākas fotogrāfijas ar iPhone telefonu. To darām, izmantojot mājaslapu, kas ir populārākais šāda veida resurss pasaulē. Tur ir tiešām daudz informācijas bez maksas, un neliela daļa no tiem cilvēkiem izvēlas pirkt mūsu maksas produktus, kas pārsvarā ir video kursi internetā, bet mēs pārdodam arī e-grāmatas. Ir arī abonēšanas pakalpojums, kur cilvēki katru mēnesi maksā par iespēju piedalīties kopienā, saņemt atgriezenisko saiti par savām bildēm un katru mēnesi saņemt arī jaunu saturu,» stāsta Emīls Pakārklis, iPhone Photography School (SIA IPS Media) īpašnieks. Vaicāts, cik daudziem pietiek ar bezmaksas saturu un cik daudzi izvēlas maksāt par pakalpojumu, viņš teic, ka tipiski aptuveni viens no simt apmeklētājiem atstāj savu e-pasta adresi un viens no simt e-pastu kaut ko nopirks, t.i., viens no desmit tūkstošiem. Unikālo apmeklētāju skaits gan ir virs viena miljona mēnesī.

Visu rakstu No bloga līdz pelnošam biznesam lasiet 29. novembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

iPhone Photography School apgrozījums sasniedzis 14 miljonus eiro

Db.lv, 25.03.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmuma SIA "IPS Media", kas plašāk pazīstams ar zīmolu "iPhone Photography School", apgrozījums 2023. gadā audzis vairāk kā divas reizes, sasniedzot 14 miljonus eiro.

"iPhone Photography School" šobrīd piedāvā septiņus apmācību kursus cilvēkiem, kuri vēlas veiksmīgāk izmantot savu "iPhone" tālruni, lai radītu kvalitatīvas bildes, kas līdzinās ar profesionālu foto tehniku uzņemtiem kadriem. Uzņēmuma klienti ir gan Latvijā, gan citās Eiropas Savienības (ES) valstīs. Tomēr "iPhone Photography School" lielākais tirgus ir ārpus ES, kas nodrošina 85% apgrozījuma. Lielākais skaits jeb puse no šiem klientiem ir ASV.

"Patiesi priecājos un esmu gandarīts par tik strauju izaugsmi. Tas nozīmē, ka esam uz pareizā ceļa, un tā arī turpināsim. Šī gada lielākais jaunums būs produktu lokalizēšana. Iepriekš visi septiņi "iPhone Photography School" piedāvātie kursi bija tikai angļu valodā. Šogad ir mērķis izpētīt, ko varam paveikt, ja vācu, spāņu un franču valodās runājošiem iPhone lietotājiem piedāvājam apmācības viņu valodā," 2024. gada ieceres ieskicē "iPhone Photography School" izveidotājs un radošais direktors Emīls Pakārklis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Latvijas uzņēmums iPhone Photography School sasniedzis rekordlielu apgrozījumu

Db.lv, 08.05.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2023. gada pirmajā ceturksnī Latvijas uzņēmums SIA IPS Media, kas plašāk pazīstams ar zīmolu “iPhone Photography School”, ir sasniedzis relordlielu apgrozījumu - 4,07 miljonu dolāru.

Kopumā pārdoti 65,224 apmācību kursi visā pasaulē.

“iPhone Photography School” šobrīd piedāvā sešus apmācību kursus cilvēkiem, kuri vēlas veiksmīgāk izmantot savu “iPhone” tālruni, lai radītu kvalitatīvas bildes, kas līdzinās ar profesionālu foto tehniku uzņemtiem kadriem.

“iPhone Photography School” kā hobiju 2012. gada vasarā sāka Emils Pakarklis. Redzot pieprasījumu un potenciālu, 2015. gada vasarā tapa oficiāls uzņēmums. Tas astoņu gadu laikā ir kļuvis par kompāniju, kas strādā visā pasaulē. 2022. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 7,42 miljoni dolāru.

“Ceļš ir bijis garš un grūts. Tagad - pēc 10 gadu darba - beidzot varu teikt, ka iet labāk. Šobrīd uzņēmumam ir lieliska komanda. Esam ieplānojuši ievērojamu attīstības lēcienu tieši šogad - gribam sasniegt 20 miljonu dolāru apgrozījumu. Taču tehnoloģijas nemitīgi attīstās un ne brīdi nevaram palikt uz vietas. Varētu pat teikt, ka mums visu laiku ir pašiem sevi jāizaicina, lai radītu aizvien efektīvākus risinājumus. Mēģinām integrēt mākslīgo intelektu un dot iespēju lietotājiem tikt pie lieliska rezultāta ar maksimāli vienkāršākā veidā,” saka “iPhone Photography School” izveidotājs un radošais direktors Emils Pakarklis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

iPhone Photography School domā par jauniem virzieniem

Anda Asere, 13.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2016. gadā iPhone Photography School (SIA IPS Media) apgrozījums sasniedza 1,46 miljonus eiro, bet peļņa pirms nodokļiem bija 542,95 tūkstoši eiro; šogad apgrozījumu plānots dubultot.

«Ar rezultātiem esmu ļoti apmierināts, bet ir cerības un pamats ticēt, ka šogad tos varam ievērojami pārspēt. Līdzšinējie rezultāti nāk no mūsu šobrīd galvenā un vienīgā pelnošā projekta iPhonePhotographySchool.com. Šogad turpinām fokusēties uz esošā biznesa attīstīšanu un jau aprīļa sākumā pārdošanas rezultāti ir 784 tūkstoši dolāru (737 tūkstoši eiro). Parēķinot uz priekšu, var prognozēt, ka gada beigās apgrozījums varētu būt divreiz lielāks. Paralēli testējam jaunus produktus,» stāsta Emīls Pakārklis, iPhone Photography School dibinātājs. Gadu iepriekš uzņēmuma apgrozījums bija 266 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

iPhone foto bizness plaukst un zeļ

Anda Asere, 18.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2017. gadā iPhone Photography School (SIA IPS Media) apgrozījums sasniedza 6,4 miljonus dolāru (aptuveni 5,2 miljonus eiro), kas ir teju četras reizes vairāk nekā 2016. gadā, kad uzņēmums apgrozīja 1,7 miljonus dolāru (1,46 miljonus eiro), trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Mūsu mērķis ir būt labākajam resursam par fotogrāfiju pasaulē. Pēc pārdošanas apjomiem mums ir tiešām labi rezultāti. Mēs mērām, cik cilvēku skatās mūsu bezmaksas saturu Youtube, blogā un Facebook un cik daudz mums katru mēnesi ir pirkumu. Mēs gribam, lai līdz 2020. gadam mēnesī 15 miljoni lietotāju lasītu vai skatītos mūsu materiālus par brīvu un būtu 25 tūkstoši pirkumu,» ieskicē Uģis Balmaks, SIA IPS Media līdzīpašnieks.

U. Balmaks uzņēmuma izaugsmi lielā mērā saista ar izrāvienu Facebook reklāmās. «Šo kanālu veiksmīgi izmantojām un domājām, ka varam uzlabot savus rezultātus. Mēs sākām sadarboties ar vienu pasaules līmeņa aģentūru. Viņi piedāvāja interesantu veidu, kā pārdot, – parādām video, kur apsolām atrisināt kādu problēmu vai kaut ko iemācīt saistībā ar fotogrāfiju, cik vien varam, izstāstām šajā video un beigās piedāvājam iegādāties pilno kursu, dodoties uz pārdošanas lapu. Tas strādā ļoti labi. Tā ir atslēga, kas daudz ko mainījusi, un viss pārējais sāka mainīties līdzi,» viņš stāsta. Šie video uzlabo cilvēku iespaidu par uzņēmumu, viņi tam uzticas, un daļa skatītāju samaksā par mācību materiāliem. Pēc tam, kad cilvēki ir nopirkuši vienu video apmācību kursu, daļa nopērk arī nākamo – ja sākotnējais piedāvājums ir īpaši spēcīgs, vēlāk ir vieglāk pārdot arī citus produktus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple iPhone 15 ir pieejams jau kādu laiku. Un šobrīd iPhone 15. sērijas tālruņi ir jaunākie un labākie pieejamie Apple tālruņi tirgū. Tie piedāvā vairākas jaunas funkcijas un uzlabojumus salīdzinājumā ar iepriekšējo paaudzi, tostarp pārveidotu dizainu, ātrāku procesoru un labāku kameru sistēmu.

Bet vai tiešām katru gadu ir nepieciešams atjaunināt savu iPhone uz jaunāku modeli, vai arī iPhone 14 joprojām ir pietiekami labs? Noskaidrosim, ko piedāvā Apple iPhone 15, un salīdzināsim šo jauno tehnoloģisko brīnumu ar savu priekšteci – iPhone 14.

Iepazīsties ar Apple jaunākajiem modeļiem

Tāpat kā katru gadu, Apple neaprobežojas tikai ar vienu jaunu tālruņa izlaidumu; tā vietā iPhone 15 sērija piedāvā vairākus jaunus tālruņu modeļus. Šī pieeja nodrošina, ka cilvēkiem ir iespēja izvēlēties sev piemērotāko ierīci, kas lieliski atbilst viņu vajadzībām un vēlmēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Nekļūdās tikai tas, kurš neko nedara

Anda Asere, 13.10.2018

«Ar laiku uzņēmēji iemācās izvairīties no grābekļiem, vadoties pēc intuīcijas,» uzskata Artis Kehris, apdrukas platformas «Printify» līdzdibinātājs.

Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

13. oktobris tiek dēvēts par «Day for Failure» jeb kļūdu atzīšanas vai pat svinēšanas dienu; par neveiksmēm biznesā arvien atvērtāk runā arī pie mums, pagaidām visaktīvākie šajā jomā ir jaunuzņēmumi

«Jebkurš uzņēmējs nemitīgi pieļauj kļūdas, tāpēc man ir ļoti grūti izcelt vienu īpašu neveiksmi. Prātā nāk gan neveiksmīgi izvērtēti un izvēlēti biznesa modeļi, nespēja izvēlēties virzienu vai klientu tipu, fokusa trūkums, nerūpēšanās par uzņēmuma reputāciju, ilgstoša uzņēmuma produkta neattīstīšana, nepareizs «taimings» u.c. Tāpat kā programmēšanā – lielās kļūdas parasti ir vairāku mazu kļūdu un neveiksmju kopums,» saka Artis Kehris, apdrukas platformas «Printify» līdzdibinātājs. Arī fotoizglītības platformas «iPhone Photography School» līdzīpašnieks Uģis Balmaks norāda, ka kļūdas ir normāla darba sastāvdaļa un būtu naivi sagaidīt, ka kaut kas ievērības cienīgs var tikt sasniegts, procesā nepieļaujot kļūdas. «Visas lielākās kļūdas mūsu biznesā ir reducējamas uz sliktiem lēmumiem par darbinieku pieņemšanu darbā. Sekas bijušas dažādas, bet vienmēr ļoti nepatīkamas: no darbinieka, kas no mums zaga naudu, līdz tam, ka visa komanda gadu no vietas strādā pie nepareizā projekta,» viņš dalās pieredzē. No tā uzņēmums ir mācījies un darbinieku atlases process kļuvis daudz stingrāks. Pirms atrast īsto darbinieku, šobrīd katrai vakancei «iPhone Photography School» izskata aptuveni 500 pieteikumus. Lai to varētu atļauties, tiek pieņemti darba pieteikumi no visas pasaules.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple iPhone 7 kļuvis ūdensizturīgs un piedzīvojis dažas kosmētiskas izmaiņas, taču pārlieku atgādina iepriekšējās paaudzes modeli

Āboltelefonu lietotāji jau bija pieraduši pie ritma, ka ik pēc diviem gadiem viņiem tiek piedāvāts «pilnībā pārveidots» modelis. Tādēļ šogad ar nepacietību tika gaidīts, kādas dizaina izmaiņas būs piedzīvojis iPhone 7. Nez, vai kāds vispār pieļāva domu, ka septembra sākumā prezentācijā ieraudzīs to pašu pāris gadus seno iPhone 6 korpusu ar dažām niecīgām vizuālām pārvērtībām.

Par spīti Apple sarūpētajam pārsteigumam, Latvijā interese par iPhone nav mazinājusies, un šogad to gandrīz vienlaikus prezentēja neierasti daudz pārdevēju. Pie DB iPhone 7 testa modelis ieradās nevis no kāda mobilo sakaru operatora, bet gan no veikala iDeal, savukārt iPhone 7 Plus, ko aprakstīsim kādā no nākamajiem numuriem – no Euronics.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar iPhone X Apple pierāda, ka nav aizmirsis, kā izstrādāt inovatīvus risinājumus

Viedtelefonu tirgus izveidošanā nenovērtējamu pienesumu devušā iPhone desmit gadu jubilejā Apple savus cienītājus aplaimojis ne vien ar ikgadējo «āboltelefona» uzlabojumu iPhone 8 veidolā, bet arī krietni pārveidotu jubilejas versiju iPhone X. Un, ja «astotnieka» pirmajā tirdzniecības dienā pircēju attieksme bija neierasti vēsa, tad X jeb «desmitnieks» parādīja, ka fanātisko Apple lietotāju entuziasms joprojām nav pagaisis. Kilometriem garas rindas metropolēs, un arī Rīgā prezentācijas pasākumā Euronics veikalā visi pieejamie eksemplāri tika izķerti dažās minūtēs.

Vai tiešām tādai ažiotāžai ir pamatots iemesls? Jāsāk ar to, ka iPhone X iestrādātas vairākas tehnoloģijas, kas vismaz Apple ir jaunums. Ārpus kaliforniešu apjūsmotāju pulka gan lielākā daļa no tām jau labu laiku ir redzētas un aptaustītas. Tomēr pieminēšanas vērtas tās ir.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viedtālruņu attīstība šobrīd ir ļoti strauja – ik gadu to lietotājiem tiek piedāvāta virkne dažādu inovāciju, un izņēmums nav arī Apple radītais iPhone 8. Vai zini, kā šis telefona modelis var palīdzēt Tavās ikdienas gaitās? Uzzini par to šajā rakstā!

Drošība – pamatu pamats

Šis aspekts gan nav saistīts tikai jaunāko iPhone modeli – drošība ir bijusi Apple prioritāte kopš laika gala. Tā, piemēram, ikviena aplikācija, kas nonākusi aplikāciju veikalā jeb App Store, tiek rūpīgi pārbaudīta, turklāt arī vecākām ierīcēm ilgstoši tiek piedāvāti jaunākie atjauninājumi, kas ir ļoti būtiski no drošības viedokļa. Paaugstinātu drošību sniedz arī biomehānisko datu (pirksta nospiedums vai, iPhone X gadījumā – sejas atpazīšana) izmantošana telefona lietošanai. Šī funkcija turklāt ļauj ne tikai atbloķēt telefonu, bet arī veikt pirkumus App Store un Apple Play. Savukārt tiem, kas uztraucas par šīs sistēmas drošību, jāmin Apple sniegtie dati – pirkstu nospiedumu lasītāja kļūdas procents ir vien 0.002% jeb 1 reize no 50 000, savukārt Face ID kļūdas procents ir vēl zemāks – 0.0001% (1 reize no 1 000 000).

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Konferencē uzstāsies pasaules prestižākās reklāmas skolas Miami AD school Eiropas filiāles dibinātājs Niklas Frings-Rupp

, 02.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī būs jau ceturtā radošo industriju konference Subject: Creativity, kura 16. februārī koncertzālē Lielais dzintars pulcēs radošos prātus no visas Latvijas. Arī šogad konferences galvenā tēma būs radošums, tā veicināšana un attīstīšana gan organizāciju, gan personību attīstībā.

Šogad konferences īpašais viesis būs Niklas Frings-Rupp, kurš ir pasaules prestižākās reklāmas skolas Miami AD school Eiropas filiāles dibinātājs un viena no lielākajām autoritātēm relāmistu vidū visā Eiropā. Pirms skolas dibināšanas strādājis ar neskaitāmiem pasaules līmeņa zīmoliem, tostarp, BMW, Mini Cooper, Apple, Der Spiegel, Unicef un daudziem citiem. Jau otrajā pastāvēšanas gadā Miami AD School studenti saņēma pasaules līmeņa apbalvojumus reklāmā, tostarp, 8 Cannes Lions International Festival of Creativity.

Šajā skolā pie Niklasa mācījies arī viens no vadošajiem radošajiem prātiem Latvijā, Apple Latvija un žurnāla Ir radošais direktors – Voldemārs Dūdums: “...Man personīgi Niklas joprojām ir lielākā autoritāte reklāmā, jo viens ir būt lielam māksliniekam, bet pavisam kas cits ir mācēt lielos māksliniekus nolikt uz strīpas kā vācu zaldātiņus, sapurināt un radīt nepārvaramu vēlēšanos iet un darīt lielas lietas. Ar smaidu. Ar keep on rocking parakstu.”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Tele2" ir kļuvis par pirmo operatoru Latvijā, kura 5G tīklā ir iespējams lietot iPhone viedtālruņus, informē uzņēmums.

Tas nozīmē, ka "Tele2" klienti, kuriem ir iPhone 13, iPhone 12 un iPhone SE (3. paaudzes) telefoni, var pieslēgties "Tele2" 5G tīklam un baudīt tā priekšrocības.

"Līdz ar 700 MHz frekvenču spektra iegūšanu, kas ir nepieciešams 5G tīkla plašāka pārklājuma veidošanai, un iPhone funkcionalitātes papildinājumu, sniedzot iespējas "Tele2" klientiem 5G tīklā izmantot vairākus iPhone modeļus, 5G tehnoloģijas attīstība uzņem gaitu. "Tele2" aprīlī sāks aktīvu 5G pārklājuma izvēršanu visā valstī. Šobrīd mūsu 5G tīkls darbojas 16 apdzīvotās vietās Latvijā un līdz gada beigām šādu vietu skaits pieckāršosies", stāsta "Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs. "Paplašinoties 5G tīkla pārklājumam, ieguvēji būs arī 4G tīkla lietotāji, jo 5G tīklu primāri plānots izvērst vietās, kur nepieciešama papildu kapacitāte 4G tīklā."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju gigants "Apple Inc." otrdien rīkotajā virtuālajā mediju pasākumā prezentēja četrus jaunus viedtālruņa "iPhone" modeļus, kas gan nepiedāvā satraucošas dizaina izmaiņas vai revolucionāras funkcijas, vismaz salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes ierīcēm.

Tā vietā "Apple" jaunajiem telefoniem - "iPhone 13 mini", "iPhone 13", "iPhone 13 Pro" un "iPhone 13 Pro Max" - sniedzis paredzamus uzlabojumus, starp kuriem ir uzlabotas kameras, ilgākas darbības akumulators un ātrāka apstrādes jauda.

Turklāt pretstatā iepriekš izskanējušajām baumām uzņēmums šos atjauninājumus nodrošinājis, nepaaugstinot viedtelefonu modeļu pamata cenu.

"iPhone 13 Pro" ar 6,1 collas ekrānu un "iPhone 13 Pro Max" ar 6,7 collu ekrānu aprīkots ar "Apple" jauno un jaudīgo "A15 Bionic" procesoru, kas, pēc uzņēmuma apgalvotā, esot ātrākais procesors, kāds jebkad uzstādīts viedtelefonā. Tas sniegs "iPhone" uzlabotas mašīnmācīšanās spējas, tostarp iespējas veikt reāllaika video analīzi un analizēt tekstu fotogrāfijās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Apple akcijas cenai potenciāls sasniegt vēsturiski augstāko līmeni

Žanete Hāka, 19.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļā tehnoloģiju kompānijas Apple akcijas cena pieaugusi par 12,5%, sasniedzot aptuveni 115 dolārus, un patlaban vērtspapīra cenai ir potenciāls sasniegt vēsturiski augstāko līmeni, raksta 24/7 Wall St.

Lielais pieprasījums pēc iPhone 7 ir veicinājis strauju ražotāja akcijas cenas pieaugumu – no 90 dolāriem maijā līdz 115 dolāriem patlaban. Tādējādi patlaban akcijas cena dodas pretī tās vēsturiski augstākajai atzīmei – 132 dolāriem, ko tā sasniedza pērnā gada maijā.

Neskatoties, ka domas par jauno iPhone 7 dalās, pieprasījums pēc viedtālruņa strauji aug – pēc ierīces prezentācijas gan daļa lietotāju pauda vilšanos par jaunajām bezvadu austiņām un pārāk mazo inovāciju skaitu, taču tas, kā redzams, nespēj apturēt uzņēmuma augšupeju.

ASV informācijas tehnoloģiju giganta Apple jaunākā viedtālruņa iPhone 7 cenas Latvijā būs no 779 eiro, bet iPhone 7 plus - no 919 eiro, atkarībā no modeļa specifikācijas, informē LMT.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Pēc tiesas prāvas zaudēšanas Qualcomm Vācijā varētu tikt aizliegta iPhone tirdzniecība

LETA--AFP, 21.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas tiesa ceturtdien lēmusi par labu ASV mikroshēmu ražotājam «Qualcomm» patentu strīdā ar ASV informācijas tehnoloģiju gigantu «Apple», kas varētu novest pie viedtelefonu «iPhone» pārdošanas aizlieguma Vācijā.

Šī pēdējā laikā jau ir otra nozīmīgā uzvara «Qualcomm» pēc tam, kad tiesa Ķīnā 10.decembrī atsevišķa patentu strīda dēļ valstī izdeva aizliegumu «iPhone» tirdzniecībai.

«Šis lēmums faktiski aizliedz Vācijas tirgū piedāvāt un izvietot, tostarp pārdot gala produktus. Šis lēmums ietekmē »iPhone 7 plus«, »iPhone 7«, »iPhone 8«, »iPhone 8 plus« un »iPhone X« modeļus,» norāda Minhenes reģionālā tiesa.

Ņemot vērā to, ka «Apple» šo sākotnējo tiesas lēmumu var apstrīdēt, tiesa pavēstīja, ka rīkojums aizliegt ietekmēto «iPhone» modeļu tirdzniecību varētu tikt noteikts nekavējoties, ja «Qualcomm» samaksātu drošības depozītu 668,4 miljonu eiro apmērā.

Tiesa skaidro, ka tik liela summa noteikta tāpēc, ka šāds varētu būt kompensācijas apjoms, kas varētu tikt piešķirts «Apple», ja «iPhone» ražotājs veiksmīgi apstrīdētu Minhenes reģionālās tiesas lēmumu augstākā tiesas instancē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pusnaktī no ceturtdienas uz piektdienu iDeal veikalā tirdzniecības centrā Akropole tika prezentēti jaunie iPhone 11.

«Apple fani, kas ieradās šeit šovakar, kā arī milzīgais priekšpasūtījumu skaits liecina, ka interese par Apple ierīcēm katru gadu pieaug. Priekšpasūtījumu statistika rāda, ka pircēji biežāk izvēlas iPhone 11 Pro Max un tikko prezentēto pusnakts zaļo krāsu. Gandrīz tikpat populāra ir astropelēkā krāsa,» stāsta iDeal mārketinga vadītāja Anna Klimoviča. Pēc viņas teiktā, vērojama jauna tendence – lietotāji vairāk izvēlas lielākas ietilpības tālruņus. Priekšpasūtījumu statistika liecina, ka vairākums pircēju priekšroku deva viedtālruņiem ar 256 GB lielu krātuvi.

iPhone 11: svarīgākās inovācijas

10. septembrī Kalifornijā tika prezentēti iPhone 11.sērijas viedtālruņi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik turpinās pieteikšanās radošo industriju konferencei Subject: Creativity, kas notiks 2018.gada 16.februārī Liepājas koncertzālē Lielais dzintars. Konference norisināsies jau 4. reizi, un arī šoreiz tās galvenā tēma būs radošums un tā veicināšana gan organizācijas, gan personības attīstībā. Lekcijas caurvīs trīs vadmotīvi – sākumpunkts, krustpunkts un pagrieziena punkts.

Uzstāsies 20 dažādu radošo industriju un ar tām saistīto nozaru eksperti un viedokļu līderi, kuru profesionālā pieredze ir sniegusi iespēju iedvesmoties, attīstīties un sevi izaicināt.

db.lv lasītājiem, reģistrējot dalību līdz 5. janvārim ar kodu DB20, ir iespēja saņemt 20 eiro atlaidi konferences apmeklējumam. Reģistrēšanās konferencei: www.subjectcreativity.lv

Lektoru vidū šoreiz būs tādas personības kā Miami Ad School līdzdibinātājs Niklass Frings Rupps (Niklas Frings Rupp), TV raidījumu vadītājs, mūziķis un ceļotājs Gustavs Terzens, arhitekts Toms Kokins, aktieris Dainis Grūbe, TV raidījumu un pasākumu vadītāja Baiba Sipeniece–Gavare, bērnu ārsts un reanimatologs Pēteris Kļava, studijas Asketic vadītājs, grafikas dizaineris Miķelis Baštiks, ekonomikas zinātņu doktore Ieva Kalve, basketbolists un treneris Uvis Helmanis, ārsts–psihiatrs un pirtnieks Juris Batņa, grafikas dizainere un ceļotāja Marika Latsone, Iphone Photography School līdzīpašnieks Uģis Balmaks, Imanta Ziedoņa fonda Viegli komanda un citi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik norit pieteikšanās radošo industriju konferencei Subject: Creativity, kas notiks 2018.gada 16.februārī Liepājas koncertzālē Lielais dzintars. Konference norisināsies jau 4. reizi, un arī šoreiz tās galvenā tēma būs radošums un tā veicināšana gan organizācijas, gan personības attīstībā. Lekcijas caurvīs trīs vadmotīvi – sākumpunkts, krustpunkts un pagrieziena punkts.

Uzstāsies 20 dažādu radošo industriju un ar tām saistīto nozaru eksperti un viedokļu līderi, kuru profesionālā pieredze ir sniegusi iespēju iedvesmoties, attīstīties un sevi izaicināt.

db.lv lasītājiem, reģistrējot dalību līdz 5. janvārim ar kodu DB20, ir iespēja saņemt 20 eiro atlaidi konferences apmeklējumam. Reģistrēšanās konferencei: www.subjectcreativity.lv

Lektoru vidū šoreiz būs tādas personības kā Miami Ad School līdzdibinātājs Niklass Frings Rupps (Niklas Frings Rupp), TV raidījumu vadītājs, mūziķis un ceļotājs Gustavs Terzens, arhitekts Toms Kokins, aktieris Dainis Grūbe, TV raidījumu un pasākumu vadītāja Baiba Sipeniece–Gavare, bērnu ārsts un reanimatologs Pēteris Kļava, studijas Asketic vadītājs, grafikas dizaineris Miķelis Baštiks, ekonomikas zinātņu doktore Ieva Kalve, basketbolists un treneris Uvis Helmanis, ārsts–psihiatrs un pirtnieks Juris Batņa, grafikas dizainere un ceļotāja Marika Latsone, Iphone Photography School līdzīpašnieks Uģis Balmaks, Imanta Ziedoņa fonda Viegli komanda un citi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas Apple jaunā, pēdējos gados svarīgākā iPhone modeli, ko prezentēs rīt, nosaukums būs iPhone X, atsaucoties uz noplūdušu informāciju, raksta Bloomberg.

Aplikāciju un spēļu attīstītājs Stīvens Trotons-Smits atklājis, ka programmatūras kodā iekļautie dati liecina, ka trīs jaunos modeļus sauks iPhone 8, iPhone 8 Plus un iPhone X.

Divi pirmie ir esošo iPhone modeļu sekotāji, savukārt iPhone X ir premium versija, kurai būs pavisam jauns dizains, OLED displejs, uzlabotas kameras un 3D sejas atpazīšanas skaneris, ar kuru varēs atbloķēt ierīci.

X burts iPhone modeļa nosaukumā varētu būt tādēļ, ka šis modelis ir izlaists par godu 10.gadadienai. IPhone 8 un iPhone 8 Plus izskatīsies tāpat kā IPhone 7 un iPhone 7 Plus, taču tiem būs ātrāki procesori.

Jaunās ierīces Apple prezentēs otrdien, 12.septembrī. Apple pārstāvji pagaidām nekomentējuši informāciju par ierīcēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sakaru tehnoloģijas

Tirgotājs: Augstā iPhone X cena nav šķērslis pieprasījumam arī Latvijā

Rūta Lapiņa, 03.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

3. novembrī pasaulē, un arī Latvijā, oficiāli sākta daudz aprunātā Apple iPhone X tirdzniecība. Jaunā viedierīce tiek uzskatīta par vienu no inovatīvākajām un arī dārgākajām ierīcēm pasaulē.

Uzņēmuma «Euronics» dati liecina, pircēju vēlme iegādāties aizvien jaunākus un labākus tālruņu modeļus arī Latvijā ik gadu pieaug, un paredzams, ka tuvākajā nākotnē šī tendence saglabāsies, uzskata «Euronics» mazumtirdzniecības vadītājs Dmitrijs Dzenis. Viņš gan vienlaikus norāda – sabiedrība Latvijā arī vērtē, kā nepārmaksāt.

«Euronics» pārstāvis atzīmē, ka telefoni ir viena no visātrākajām aprites precēm elektronikā, un droši varot apgalvot, ka ar katru jaunu tālruņa modeli interese pieaug, jo cilvēki vēlās iegādāties jaunāko, kas tirgū pieejams. Tehnoloģijas attīstās ļoti strauji, un ar katras nākamās ierīces iznākšanu tiek uzstādīta aizvien augstāka kvalitātes un tehnoloģisko iespēju latiņa. Produkta popularitāti arī nosakot tas, cik veiksmīgs ražotājiem produkts izdevies salīdzinot ar konkurentiem – gan tehnoloģisko jauninājumu, gan dizaina ziņā, vai tas būtiski atšķiras no iepriekšējā modeļa. To apstiprina, piemēram, iPhone 7 labie pārdošanas rezultāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais no Apple telefoniem iPhone 7 Plus ieguvis ūdensizturīgu korpusu un duālo kameru

Jau trešo gadu pēc kārtas Apple savas produkcijas cienītājus aplaimo ar diviem iPhone modeļiem vienlaikus. Un, ja iepriekšējos divos gados tie atšķīrās faktiski tikai ar ekrāna izmēru un izšķirtspēju, tad iPhone 7 Plus ir ieguvis izteiktāku identitāti. Duālās fotokameras dēļ tas tiek rekomendēts ne vien lielu ierīču, bet arī fotografēšanas cienītājiem.

Divu kameru sistēma ir patiešām interesants izgudrojums un noteikti vēl vairāk spodrinātu Apple inovatoru slavu, ja vien naskie aziāti nebūtu aizsteigušies priekšā. Februārī LG pamanījās «izšaut» savu divu lēcu G5, un pēc pāris mēnešiem tam sekoja Huawei ar P9. Lai gan katra ražotāja pieeja divu lēcu lietojumā atšķiras, nevar noliegt, ka pusgadu vēlāk prezentētais 7 Plus vairs neizskatās revolucionārs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Papildināta - iPhone 7 cena Latvijā būs no 769 eiro; iPhone 7 plus - no 919 eiro

LETA, Zane Atlāce - Bistere, 16.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju giganta Apple jaunākā viedtālruņa iPhone 7 cenas Latvijā būs no 779 eiro, bet iPhone 7 plus - no 919 eiro, atkarībā no modeļa specifikācijas.

Kā apstiprināja iPhone 7 oficiālā izplatītāja Latvijas Mobilais telefons (LMT) pārstāve Elīna Lidere, jaunie viedtālruņi LMT veikalos būs pieejami no 23.septembra, un iPhone 7 cena būs, sākot no 779 eiro vai 36 eiro mēnesī ar Atvērto līgumu, bet iPhone 7 plus - sākot no 919 eiro vai 42 eiro ar Atvērto līgumu.

Viņa prognozēja, ka pieprasījums pēc jaunajām ierīcēm būs lielāks nekā piedāvājums. iPhone 7 sākotnēji būs pieejams atsevišķos LMT veikalos, par kuriem pirms tirdzniecības uzsākšanas paziņos visiem, kuri LMT mājaslapā būs pieteikušies iPhone 7 jaunumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

iPhone 11 Pro Max plusi un mīnusi

Jānis Vēvers, 11.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple šā gada iespaidīgākais tālrunis iPhone 11 Pro Max beidzot ticis pie trīskāršas fotokameras, taču visā citā ir pārāk līdzīgs diviem pēdējiem priekšgājējiem

Cik gan ātri spēj mainīties vienas kompānijas filozofija attiecībā uz pašu izstrādātajiem produktiem! Vēl šīs desmitgades sākumā Apple ar katru otro jauno iPhone modeli centās pārsteigt savus klientus, ieviest patiešām inovatīvas lietas, bet šobrīd ir sajūta, ka uzņēmumā valda pilnīgi pretējs noskaņojums – ka tikai neaizbiedēt senos, lojālos āboltelefonu fanus ar kaut ko neparastāku. Septembra sākumā prezentētais Apple iPhone 11 Pro izskatās kā divus gadus vecā iPhone X klons ar lielāku kameras bloku aizmugurē, un tas nozīmē, ka amerikāņi tālruņa dizainu nav mainījuši jau trīs gadus pēc kārtas.

Šķiet, ka septembra pasākuma vienīgā intriga bija – cik modeļus Apple piedāvās? Šogad tie ir trīs – iPhone 11, iPhone 11 Pro un iPhone 11 Pro Max. Lielākais un jaudīgākais no tiem uzreiz pēc prezentācijas pasākuma Euronics veikalā nonāca DB rīcībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Pieci iemesli, kas padara iPhone par kulta preci

Dainis Dembovskis - mobilo sakaru operatora «BITE» tehnoloģiju eksperts, 27.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Funkcionalitāte, ātrdarbība, stabilitāte - ar šīm lietām mēdz lepoties teju ikviens viedtālruņu ražotājs, tomēr tikai daži no zīmoliem iekļūst kulta preču statusā. Kā tehnoloģiju gigantam «Apple» nemainīgi izdodas saglabāt līderpozīcijas?

«iPhone» lietotāji visā pasaulē ar entuziasmu gaida ziņas par jauniem modeļiem, atjauninājumiem vai programmatūras versijām. Arī Latvijā šīm viedierīcēm ir prāvs cienītāju pulks.

Drosme un paļaušanās

Stīvs Džobs iedibināja tradīciju, ka «Apple» inženieri produktus rada, primāri domājot par sevi, tāpēc tiem jābūt īpaši inovatīviem, kvalitatīviem - tādiem, kurus viņi paši gribētu pirkt un lietot.

Interesanti, ka teju visus jaunos programmproduktus «Apple» drosmīgi nodod lietotājiem beta versijās, tā ļaujot viņiem iesaistīties to pilnveidošanā. Piemēram, operētājsistēmas «iOS12» beta versija lietotājiem pieejama jau kopš šā gada jūnija, lai gan oficiālā tās «pirmizrāde» plānota tikai rudenī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Topā – finanšu tehnoloģijas, drošība un virtuālā realitāte

Anda Asere, 13.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd aktuālākās jomas jaunuzņēmumu vidū ir finanšu tehnoloģijas, drošība, virtuālā un papildinātā realitāte, mākslīgais intelekts – arī vietējie uzņēmumi strādā šajā virzienā

«Šobrīd aktuāls virziens ir finanšu tehnoloģijas, tajā ieplūst liels investīciju apjoms un pieejamas plašas finansēšanas iespējas. Tāpat aktuāli virtuālās un papildinātās realitātes, 3D drukas un mākslīgā intelekta jaunuzņēmumi. Joprojām aktuāli ir arī lielie dati, nēsājamās ierīces un bezpilotu lidaparāti,» uzskata Anna Andersone, Froont līdzīpašniece un Riga TechGirls kustības iniciatore. Viņa arī novērojusi, ka pasaulē un arī pie mums attīstās viss, kas saistīts ar dalīšanās ekonomiku. Tas arī ir viens no iemesliem, kādēļ drošība un krāpšanas novēršana būs aktuāla – mēs nupat esam atvērušies un sākuši visā dalīties, tāpēc loģisks nākamais solis ir ieviest mehānismus, lai šī atvērtība ir droša visiem iesaistītajiem. «Šobrīd lielus panākumus gūst platformas, kas ļauj pūlim izdarīt to, ko tajā esošie indivīdi vieni paši paveikt nespētu. Bez klasiskiem piemēriem kā Airbnb un Uber šādas iespējas ir arī daudzās citās nozarēs. Kā piemērus varu minēt pūļa aizdevumu platformas kā Twino, pūļa finansēšanas platformas kā Kickstarter vai Crowdestate, kā arī tādas aplikācijas kā Waze, kas piedāvā datus, kuru avots ir paši lietotāji,» saka Emīls Pakārklis, iPhone Photography School dibinātājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Melnās piektdienas jeb Black Friday dzimtene ir ASV, kur to tirgotāji pirmo reizi organizēja 1952. gadā; kopš 2005. gada aktuāla ir arī Cyber Monday – pirmdiena pēc Pateicības dienas, kad cilvēki tiek mudināti iepirkties tiešsaistē. Pēdējos gados šādas akcijas mēģina iedzīvināt arī Latvijā

Abi mārketinga termini radušies ASV. Liela daļa Latvijas tirgotāju tos netulko un atstāj oriģinālā valodā. «Savulaik, dzīvojot ASV, redzēju iespaidīgus skatus, kad cilvēki pusnaktī stāvēja rindā pie lielveikala, lai pirmajiem būtu iespēja iegādāties kārotās preces. Latvijā nekas tāds līdz šim nav redzēts, nezinu, vai to piedzīvosim. Uzņēmējiem Black Friday ir labs laiks atlaidēm, tomēr ne katram biznesa modelim tās ir piemērotas un ar atlaidēm var pelnīt. Mums tāds ir,» teic SIA IPS Media (iPhone Photography School) valdes priekšsēdētājs Emīls Pakārklis.

Black Friday ir populārs tieši angliski runājošajās valstīs vai zemēs, kurās tradicionāli tiek atzīmēta Pateicības diena – ASV un Kanādā. Bez šīm abām lielākās Black Friday iepirkšanās kampaņas valstis ir arī Lielbritānija, Austrālija, kā arī Francija, Vācija, Spānija, Brazīlija, Ķīna u.c. Savukārt Cyber Monday ir tiešsaistes izpārdošana pēc Melnās piektdienas, kam robežas nav tik svarīgas. «Black Friday Latvijā parādījās pirms dažiem gadiem, taču tā arī neguva lielu popularitāti. Iespējams, tāpēc, ka tradicionāli ASV Black Friday tiešām ir ļoti lielas atlaides, un šādu ieguvumu dēļ parastais patērētājs arī mēdz zaudēt galvu. Latvijā 50% un pat 70% atlaide ir teju vai ierasta lieta, kas te vienā, te citā veikalā ir sastopama visu gadu, un arī tad gala cena ir tāda, kad ir vērts padomāt, pirms veikt pirkumu,» vērtē digitālā mārketinga aģentūras New Black vadītājs Artūrs Mednis. Tirgotājiem tā ir iespēja atbrīvot plauktus jaunām precēm un vienā nedēļas nogalē strauji palielināt ieņēmumus, tostarp arī uz tā rēķina, ka patērētājs iegādājas kaut ko vairāk, kaut ko, ko citkārt nebūtu pircis vispār. «Latvijā Black Friday kampaņu rīko aizvien vairāk tirgotāju, bet, lai šādas akcijas kļūtu populāras arī pie mums, ir nepieciešams veikt skaidrojošo darbu par to, ko tā nozīmē, kā arī, protams, ir jābūt lieliskiem piedāvājumiem,» klāsta A. Mednis.

Komentāri

Pievienot komentāru