Dienas Bizness

  • 20 piektdiena,
    janvāris

    Oļģerts, Orests, Aļģirds, Aļģis

  • Eiro kalkulators

     EUR  LVL
  • Valūtu kursi

    GBP: 0.8656

    USD: 1.0668

Mazais biznessMana pieredze

Mana pieredze: Eklēru paradīze daudzdzīvokļu mājas pirmajā stāvā  50

Pēc pāris gadiem eklērs būs Latvijā populārākais deserts

Tā, analizējot šā brīža Eiropas konditorejas modes tendences, prognozē konditorejas Raunas dārzs (SIA Puravs AJ) īpašnieks Andrievs Jansons.

Lai pienācīgi sagatavotos eklēra uznācienam uz Latvijas gardēžu šķīvjiem, SIA Puravs AJ šogad plāno atvērt otru ceptuvi un veikalu, dubultot saldo našķu ražošanas apjomus. A.Jansons norāda, ka ir ļoti būtiski tirgū ienākt īstajā brīdī, kas neesot izdevies nedz virtuļu, nedz burbuļdzērienu tirgotājiem.

Šobrīd eklērnīcā gatavo 27 dažādus šā našķa veidus, fokuss ir uz sezonālām garšām. Viens no šīs vasaras favorītiem bijis cidoniju eklērs, tāpat lielā cieņā ir zemeņu kārums. A.Jansons stāsta, ka daudzas izejvielas tiek audzētas pašu saimniecībā vai iepirktas no Latvijas zemniekiem. Krēms tiek gatavots galvenokārt no lauku olām, mīklai izmantoti bioloģiskie milti, bet pildījumam un glazūrai – pašu audzētas ogas. Izņēmums ir piens, kuru uzņēmumam piegādā no Lietuvas.

Klienti nelielo konditoreju daudzdzīvokļu mājas pirmajā stāvā jau pamanījušies nodēvēt par eklēru paradīzi.

Visu rakstu Gaidot lielo bumu lasiet 9. janvāra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

  • Mmmm

    pirms 11 dienām, 2017.01.09 08:42

    Vai Latvijā sāk teūkt uzņēmumu? DB pēdējā laikā stāsta par cilvēku hobijiem.

  • canny

    pirms 11 dienām, 2017.01.09 08:50

    izskataas ljtoi garshiigi, man veederaa kungja sula saka aktivizeeties :)
    es pirktu tagad, ja buutu tanii veikalaa :D

    • Zemu vērtēts komentārs. Parādīt...

      anti mākslīgie saldumi

      pirms 11 dienām, 2017.01.09 20:30

      +0 -8

      vai Veselības Ministrijai pārraudzībā esošās atbildīgās uzraugošās institūcijas ir devušas veselībai mazkaitējoša (jo pilnībā nekaitīgs, šāds produkts nespēj būt!) apzīmējuma atļauju, jeb visiem viss pie kājas, ka tik kārdinājums un nauda par to tiek maksāta!?

  • Zemu vērtēts komentārs. Parādīt...

    vispār ir tā

    pirms 11 dienām, 2017.01.09 08:56

    kad,par neiekožot,no bildēm vien redz ķīmiju un sintētiku,ne grama naturālu produktu,palmu eļļa iespējams.

    • ...

      pirms 11 dienām, 2017.01.09 09:14

      +8 -1

      ...ieklemmējis,
      ķīmiķis...

  • Zemu vērtēts komentārs. Parādīt...

    ceļniks

    pirms 11 dienām, 2017.01.09 09:04

    Vienreiz iegādājos šos eklērus. 1. Cena ir par augstu. 2. garša nebija izcila,jo eklēri bija puscieti. 3. Katrā pilsētā ārpus Rīgas ir izcilāki, garšīgāki un lētāki eklēri.

    • Varbūt...

      pirms 11 dienām, 2017.01.09 09:46

      ...puscieti tie, droši vien, bija tāpēc, ka eklēriem nav klāt visādi ķīmiskie irdinātāji, konservanti utt. Savukārt, tiem lētākajiem, garšīgākajiem tie ir klāt ar kaudzi..... Un iznāk apburtais loks - lai spētu idzīvot ražotāji arī gāz iekšā visus tos sūdus, sākot ar palmu eļļu un beidzot ar kŗasvielām, jo patērētājs tāpat nenovērtēs to "eko pievienoto vērtību"

  • Zemu vērtēts komentārs. Parādīt...

    Jā jā

    pirms 11 dienām, 2017.01.09 09:09

    Latvieši tomēr nemīl šitos sviestainos treknumus, mums tuvāk sirdij ir kanēlbulciņa. Saldais ripulītis. mmmm...

  • ...

    pirms 11 dienām, 2017.01.09 09:17

    +8 -4

    ..., ka plāno atvērt otru ceptuvi un veikalu..., tas nozīmē, ka nevienam nevajag..., latvieša "palīdzīgā roka" pilnā izpausmē..., ka tik noriet!

  • ???

    pirms 11 dienām, 2017.01.09 09:30

    +3 -1

    Neesmu ēdis garšiākus pīrādziņu kā kafejnīcā pie botāniskā dārza.

  • jonj

    pirms 11 dienām, 2017.01.09 09:37

    +7 -8

    Neko sev tāda liela cena.

  • z

    pirms 11 dienām, 2017.01.09 09:37

    Atvainojiet, bet cena par lielu. Piemājas veikalā ļoti garšīgi eklēri par divreiz zemāku cenu.

    • Bet

      pirms 11 dienām, 2017.01.09 10:49

      +4 -5

      Jā, bet kāda dažādība? Parastie šokolādes un viss.

  • o

    pirms 11 dienām, 2017.01.09 09:39

    Eklēri garšīgi un, ejot ciemos perfekts našķis ciemakukulim!

  • cimdiņu ta nav

    pirms 11 dienām, 2017.01.09 09:44

    pat kebabus gumijas cimdos gatavo, a te plikām, iespējams, nemazgātām rokām...

    • Arvis

      pirms 11 dienām, 2017.01.09 12:47

      Nevienā labā restorānā pavārs negatavos ar cimdiem, par to Tu vari aizmirst. Franču restorānos, Latvijas augstas klases restorānos, pavārs gatavo bez cimdiem un aiztiek ēdienu ar savām rokām, jo viņš tās regulāri mazgā...

  • Ganjau garšīgi, bet

    pirms 11 dienām, 2017.01.09 09:45

    Eklēru cenai vēl klāt jārēķina sporta zāles abonoments.

    • anti saldumi

      pirms 11 dienām, 2017.01.09 20:33

      +2 -2

      kā minimums, var sanākt arī čābīgāk

  • x

    pirms 11 dienām, 2017.01.09 10:03

    +7 -2

    sitais bizness par tadu naudu var pastavet pie skolam, kur jaiztere dienas nauda

  • Upenis

    pirms 11 dienām, 2017.01.09 10:49

    Nekad neesmu sapratis kāpēc dekorā zemenes ar visām lapām jāliek? Ēdamas? Jākož un tad jāmēģina no mutes izmocīt? Varbūt skaitās māksla, instagrama blogeriem ko pabildēt, bet nu nepraktiski.

    • aigi

      pirms 11 dienām, 2017.01.09 11:20

      +5 -4

      Protams, ka ēdamas,kas tur var būt neēdams?

    • Es

      pirms 11 dienām, 2017.01.09 11:59

      +7 -3

      Tu varbūt arī piparmētru lapas kasi ārā no saldajiem??

    • Zemeņlapa

      pirms 11 dienām, 2017.01.09 21:18

      +4 -2

      Nemīz, tagad modē nāk visādas huiņas ko ēst. Skudras un prusaki. Drīz tos ne tikai mals pūderī, liks šokolādē, bet arī eklēros.
      Nākamais modes kliedziens būs latvāņu saldējums.

  • Zinātājs

    pirms 11 dienām, 2017.01.09 11:24

    Šie tiešām ir ļoti garšīgi!
    Varu piekrist, ka cena diezgan augsta, bet tā ir atbilstoša garšas baudījumam.
    Ļoti garšīgi un šo var attiecināt uz visiem veidiem.

  • dzjeks

    pirms 11 dienām, 2017.01.09 11:36

    izskatās labi, labprāt nogaršotu.

    Salīdzināt šitos ar veikala eklēriem, manuprāt, nav adekvāti- šādus nebūtu kauns likt restorānā uz šķīvja + viss maksā cik maksā!

  • Zemu vērtēts komentārs. Parādīt...

    w

    pirms 11 dienām, 2017.01.09 12:21

    Pat "maximās" jau izauguši līdz cimdiem rokās darbojoties ar pārtiku....!

    • Arvis

      pirms 11 dienām, 2017.01.09 12:48

      Restorānos cimdus nelieto, jo pavārs mazgā rokas. Tas, ka esiet bijuši tikai kebabnīcās, kur nevar rokas nomazgāt, tā ir cita lieta...

  • Fakts

    pirms 11 dienām, 2017.01.09 13:08

    +6 -4

    Gribās tagad ēst....Eklērus....Vismaz divus.........

  • Liga

    pirms 11 dienām, 2017.01.09 13:21

    +3 -4

    Lieliski eklēri!!!!!! Malači

    • KĀPLIS

      pirms 11 dienām, 2017.01.09 16:12

      Jākāpj vantīs!

    • Gatavs kāpt

      pirms 11 dienām, 2017.01.09 21:21

      +4 -3

      KĀPLIS -> var redzēt, ka tas kurš ielika "-" pie Tava komentāra ir jauns tīnītis. Nezin par slaveno vantīs kāpēju un eklēru situāciju :D

  • Zemu vērtēts komentārs. Parādīt...

    Kate

    pirms 11 dienām, 2017.01.09 14:00

    +0 -3

    Gadijas baudit cepumus - ļoti gardi!

Reklāma