Ekskluzīvo vīnu darītava Ledus vīni nākamgad gatavojas palielināt dzērienu klāstu un apjomu, lai meklētu pircējus ārpus Latvijas tirgus, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.
Sešas stundas miega 48 stundās. Vīndara Laura Salenieka apsārtušās acis apliecina pirmssvētku drudzi viņa vīna darītavā, kuras saimnieks ir arī tās vienīgais darbinieks. Gada nogalē Lauris eksperimentē ar rabarberu un plūmju dzirkstošo vīnu, apliecinot savu sākotnēju pārliecību turēties ekskluzīvu produktu plauktā – dzērienus masām viņš neštancēs. Gada laikā vairāk nekā trīskāršojis apgrozījumu aptuveni līdz 30 tūkst. eiro, Lauris nākamajam gadam nospraudis vairākus mērķus. Apņēmies gan izveidot degustāciju telpu ražotnē Garkalnes novada Upesciemā, gan attīstīt savas specialitātes – ledus vīna – klāstu.
Ledus vīns ar simt litriem gadā pret aptuveni trīs tonnām saražotā augļu un ogu vīna var šķist nieks. Tomēr ābolu ledus vīna ekskluzivitāte un tā cena 100 eiro litrā vainago sarežģīto tā radīšanas tehnoloģiju, kurā galvenais «instruments» ir Latvijas ziemas sals.
Pēc trīs gadu ilgušiem izmēģinājumiem, no kuriem dažos vīnu nācies pat izliet, ceturtajā ledus vīnu varēja uzskatīt par izdevušos. Uzņēmējs pirmo vīnu ielicis jau 14 gadu vecumā vecvecāku, aizrautīgu mājas vīna darītāju, uzraudzībā. Pamazām hobijs, pieslīpējot prasmes, pāraudzis biznesā.
Visu rakstu Ko iesākt ar sasalušu ābolu lasiet 17. decembra laikrakstā Dienas Bizness.