Jaunākais izdevums

Bijusī Lursoft vadītāja Iluta Riekstiņa izveidojusi uzņēmumu, kas ražo virtuves palīgrīku bumbiņu veidošanai – Fixy , pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Salīdzinot algotu darbu ar savu biznesu, SIA Amontire īpašniece Iluta Riekstiņa teic, ka savā uzņēmumā īpašnieks vairāk «spēlējas» ar savas ģimenes budžetu.

«Iepriekš es zināju, ko daru un ar ko varu rēķināties, bet tagad ir tā – cik es kustos, tik man ir. Tam biju gatava, turklāt vienmēr esmu zinājusi, ka viss būs kārtībā – skaitīt es māku. Mēģinu to visu uztvert viegli,» viņa saka.

Šodienai piemērotāk

«Kad pabeidzu iepriekšējās darba gaitas, sanāca vairāk pieslēgties mājsaimniecībai un vairāk gatavot ēst. Bez frikadeļu zupas nav iedomājama neviena virtuve, un es sapratu, ka gaļas bumbiņu gatavošana paņem pārāk daudz laika. Man radās jautājums – vai tiešām mūsdienās nevar neko izdomāt, lai tas notiktu ātrāk,» stāsta Iluta.

Viņa iepazinās ar sava bērna klasesbiedru mammām, kurām bija līdzīgas domas, un radās ideja par ierīci bumbiņu veidošanai. Tā jau dzīvē bieži notiek – ir A, bet nav B. Man bija finanšu uzkrājumi un zināšanas, viņām – ideja. Apvienojoties mums tapa Fixy,» stāsta Iluta.

Viņa uzskata, ka Latvijā ir pieejams atbalsts jaunajiem uzņēmējiem, tāpēc iesaka meklēt palīdzību – Latvijas investīciju un attīstības aģentūrā, biznesa inkubatoros. «Esmu sajūsmā. Tik atsaucīgi cilvēki! Es pat negaidīju tik lielu palīdzību. Daudzi čīkst, ka valsts neatbalsta uzņēmējus, bet es nevaru pateikt nevienu sliktu vārdu,» viņa dalās pieredzē.

Visu rakstu Tīrākas rokas un mazāk darba lasiet 12. oktobra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumus SIA Lursoft un SIA Lursoft IT pametusi to ilggadējā valdes priekšsēdētāja Iluta Riekstiņa, liecina SIA Firmas.lv informācija.

Riekstiņa abu uzņēmumu vadībā bija kopš 2008.gada janvāra.

Turpmāk abu uzņēmumu valde sastāvēs no diviem valdes locekļiem. Šos amatus ieņems līdzšinējā uzņēmumu valdes locekle Daiga Kiopa un jaunieceltais valdes loceklis Ģirts Ķēbers, kurš, kā liecina informācija aģentūras LETA arhīvā, ir ilggadējs Lursoft Informācijas nodaļas vadītājs.

SIA Lursoft dibināta 1992.gadā, tās pamatkapitāls ir 2844 eiro. 50% uzņēmuma daļu pieder Eināram Ernestsonam, bet pa 25% - Verneram Hilam un Aināram Brūvelim. Lursoft 2013.gadu noslēdza ar 243 516 eiro apgrozījumu un 20 674 eiro peļņu.

SIA Lursoft IT dibināta 1993.gadā, tās pamatkapitāls ir 7100 eiro. 50% uzņēmuma daļu pieder Ernestsonam, bet pa 25% - Hilam un Brūvelim. Lursoft IT 2013.gadu noslēdza ar 3 002 941 eiro apgrozījumu un 563 186 eiro peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Bažās par risku zaudēt ES fondu finansējumu atsaukta Stradiņa slimnīcas padome

LETA, 06.10.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas (PSKUS) ārkārtas dalībnieku sapulcē atsaukta slimnīcas padome un vietā ievēlēta jauna pagaidu padome, informēja Veselības ministrijā.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, slimnīcas padomē kopš 2020.gada februāra bija Reinis Ceplis, Juris Lapše un Renalds Jurkevičjus.

PSKUS kapitāla daļu turētāja pārstāve, Veselības ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītāja Aiga Balode ārkārtas dalībnieku sapulcē norādīja, ka PSKUS padome nav operatīvi un padziļināti izvērtējusi riskus un to īstermiņa un ilgtermiņa ietekmi uz slimnīcas vērtību, ilgtspēju un atbildīgu attīstību. Tā rezultātā šobrīd pastāvot risks, ka uz 2023.gada 31.decembri ir identificējams Eiropas Savienības (ES) finansējuma neapgūšanas risks apmēram 46 miljonu eiro apmērā.

"Ņemot vērā situāciju ar slimnīcas A2 korpusa paredzēto būtisko lomu pacientu ārstniecības procesā, kas tiek apdraudēts ar līdzšinējo projekta vadību un risku pārvaldību no padomes puses, slimnīcas kapitāla daļu turētāja pārstāvis pieņēmu lēmumu atsaukt padomi un ievēlēt jaunu - pagaidu padomi," norādīja Balode.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) padome izteikusi neuzticību slimnīcas valdei, atceļot no amatiem Rinaldu Muciņu, Ilzi Kreicbergu, Jāni Nagli un Agru Melni, informēja padomes konsultante Gundega Vārpa.

Atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā noteiktajam PSKUS padome iecēlusi slimnīcas pagaidu valdi ar pilnvaru termiņu uz vienu gadu. Pagaidu valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Lauris Vidzis, bet valdes locekļu amatos - Džineta Heinrihsone un Ģirts Ansons.

Jaunās pagaidu valdes locekļiem ir augsta kompetence vadības, ārstniecības un finanšu jomās, informēja Vārpa.

Pagaidu valdes priekšsēdētājam Vidzim ir Jeila vadības skolā Ņūheivenā, ASV, iegūts uzņēmējdarbības vadības maģistra grāds (MBA) ar specializāciju veselības aprūpes administrācijā, kā arī Banku augstskolā Rīgā iegūts maģistra grāds finanšu vadībā un bakalaura grāds finansēs. Vidža būtiskākā iepriekšējā darba pieredze vairāk nekā 10 garumā saistīta ar medicīnas nozares stratēģisko, organizatorisko, pārvaldības, veiktspējas, pārmaiņu vadības, pacientu pieredzes un finanšu uzlabošanas modeļu plānošanu un izstrādi, darbojoties tādos starptautiskos uzņēmumos kā "Navigant Consulting", "Philips Healthcare" Ziemeļamerikā un Vestčesteras medicīnas centrā Ņujorkā, ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru