Mazais bizness

Sākam biznesu: Ar grafisko dizainu atraisa bērnu spējas

Vēsma Lēvalde, speciāli DB, 27.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zanes Bluķes vēlme radīt savam bērnam saistošu nodarbi īstenojusies grafiskā dizaina projektā ar estētisku un izglītojošu ievirzi

Zīmola ZedBi kolekcijā ir līmplēves plakāti ar oriģināliem un dekoratīviem zīmējumiem, skaitļiem vai alfabētu dažādās valodās, kas sakārtoti Gaišajā jeb kārumnieka lāča, Tumšajā jeb brīnumzemes un Rokenrola jeb «mīlestība, draugs un rokenrols» sērijā (variācija bērniem par tēmu sex, drugs&rock’n’roll). Vēl ir krāsojamās lapas, «tetovējumu» uzlīmes, pastkartītes, tostarp ar uzrakstu Liepāja, taču ieturētas bērniem piemērotā stilistikā. Zane savā interneta lapā piedāvā gan izstrādāt individuālu plakāta maketu, gan arī izgatavot plakātus un kartītes. Sadarbībā ar citiem Liepājas māksliniekiem, kuri arī rada stilīgas grafiskā dizaina lietiņas, pamazām tiek auklēta ideja par interneta veikalu. «Es saprotu, ka jāapvienojas, lai radītu kādu jaudīgāku projektu,» atzīst Z. Bluķe.

«Viss sākās, kad man pirms divarpus gadiem piedzima bērns,» stāsta Z. Bluķe. Lai radītu bērnam tādu vidi, kas atbilst māmiņas priekšstatam par radošu bērna audzināšanu, viņa lika lietā savas prasmes. Kā jau parasti – sekoja dāvanas draugiem un pamudinājumi komercializēt šos oriģinālos izstrādājumus.

Visu rakstu Ar grafisko dizainu atraisa bērnu spējas lasiet 27. aprīļa laikrakstā Dienas Bizness.

ARĪ TU VARI UZSĀKT BIZNESU >>

Komentāri

Pievienot komentāru