Jaunākais izdevums

Dizaineri Linda Šikure un Māris Važa veido sudraba un bronzas rotas, kuru oriģināli datējami ar vēlo Dzelzs laikmetu, IX–XII gs.

Interese par arheoloģiju un senām rotām aizsākās aptuveni pirms 20 gadiem, kad Linda un Māris iepazinās, mācoties Rīgas amatniecības vidusskolā metāla dizainu. Skolā bija pasniedzējs Āris Alsiņš, kurš abus jauniešus aizrāva ar vēstures izzināšanu.

Māris un Linda stāsta, ka savas rotas pie pircējiem aizved paši jeb piedalās dažādos tirdziņos. Sākotnēji tās tika izrādītas tikai tematiskajos senlaiku pasākumos, bet pēc tam draugu amatnieku pamudināti viņi sāka piedalīties arī Brīvdabas muzeja un Kalnciema kvartāla tirdziņos. Nākamajai vasarai tirdziņu kalendārs jau ir aizpildīts, palikušas vien dažas brīvas nedēļu nogales.

Sudraba pīlādža rotas atrodamas arī dažos Latvijas dizaina lietu veikalos, bet piedalīšanās tirdziņos sniedz iespēju no potenciālajiem pircējiem uzzināt viedokli, saņemt atgriezenisko saiti.

Visu rakstu Ar rotām izceļ vēsturi saulītē lasiet 3. februāra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

no 5. līdz 7. oktobrim Ķīpsalā notiek Rīgas starptautiskā dizaina izstāde «Design Isle 2018».

Tajā var apskatīt Baltijas dizaina uzņēmumu, profesionāļu un studentu rūpnieciskā, modes, vides, interjera, foto un grafiskā dizaina darbus.

5. oktobrī izstādē «Design Isle 2018» apbalvoja konkursa «Latvijas Dizaineru savienības balva 2018» uzvarētājus.

Šogad konkursa «Latvijas Dizaineru savienības balva 2018» finālā iekļuva 149 iesniegtie darbi, bet apbalvoja 30 labākos. Studentu un skolēnu konkursā par labākajiem darbiem kategorijā «Interjera dizains» atzina Rīgas Tehnoloģiju akadēmijas studentes Natālijas Brokānes izveidoto interjera dizaina risinājumu industriālās arhitektūras mantojumam mūsdienu kultūrvidē Rēzeknē un Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas skolnieces Sintijas Kagaines veidotais funkcionālais interjera dizains florista dzīvoklim. Savukārt profesionāļu konkursa uzvarētāji ir Rita un Kārlis Lauderi, kuri izveidojuši dizainu Dr. Gasiņa privātklīnikai, Māris Važa ar interjera dizainu uzņēmuma «Squalio» biroja telpām un Ēriks Karlsons, kurš ir izstrādājis vīziju dzīvokļa dizainam pie jūras.

Komentāri

Pievienot komentāru