Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Programmēšanas pulciņš bērniem Learn IT darbojas kopš pagājušā mācību gada, un tagad programmēt mācās jau 200 bērnu , pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Kopš 2014. gada ir bijusi diezgan strauja attīstība. Interese gan no skolēniem, gan no viņu vecākiem ir liela,» saka Linda Sinka, SIA Learn IT līdzīpašniece. Pagājušā gada septembrī bija plānots sākt ar vienu grupiņu, bet pēc piedalīšanās pāris vecāku sapulcēs pulciņam tika pieteikti jau vairāk nekā 30 bērnu. Visus gribētājus uzreiz nevarēja uzņemt, un sākumā bija tikai viena grupiņa, līdz janvārī tika atrasts veids, kā piedāvāt pulciņu jau plašākā skaitā skolu. «Ja man pirms diviem gadiem pajautātu, kā es redzu šo projektu attīstāmies, es nebūtu ticējusi. Esam satikuši pozitīvus cilvēkus un mentorus, kuri mums ir palīdzējuši un iedrošinājuši,» saka Elīna Ingelande, SIA Learn IT līdzīpašniece.

Uzņēmums darbojas Latvijas Universitātes Studentu inkubatorā. Elīna kā bijusī LU studente uzzināja par inkubatoru, un viņas izlēma pieteikties, jo saprata, ka pietrūkst zināšanu. «Te ir mūsu darba telpas, varam saņemt konsultācijas grāmatvedības un juridiskajos jautājumos, inkubators palīdz piesaistīt mentorus,» viņa stāsta. Linda piebilst, ka jaunam uzņēmējam noderīgi ir tas, ka inkubatorā viss ir uz vietas – padomdevēji, konsultanti, kolēģi.

Visu rakstu Māca programmēt jau sākumskolā lasiet 23. novembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru