Mazais bizness

Sekojot idejai: Apaug ar banketiem un izbraukuma ēdināšanu

Anda Asere, 27.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Terra pusdienu restorānu, mobilo virtuvi Terramobilis un banketu servisu kopš šī gada sākuma papildina arī ēdienu piegādes sistēma, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Sākumā vispār par banketiem nebijām domājuši, uztvērām sevi kā ikdienas restorānu. Tāpēc ir prieks, ka viss notiek, klienti šo pakalpojumu pieprasa. Pašlaik banketi veido aptuveni 30% no apgrozījuma,» stāsta Ilze Megne, SIA Terra restorāni līdzīpašniece. Savukārt, runājot par ēdināšanu vasaras festivālos, viņa atklāj, ka pēc pirmās sezonas secināts – bijis pārāk plašs sortiments, rezultātā veidojusies grūti apkalpojama rinda. Bijušas pat reizes, kad pietrūcis noteiktu produktu, bet tas, pēc viņas domām, ir labāk nekā tad, ja ēdiens jāved atpakaļ. «Šogad būsim gudrāki, vienkāršosim ēdienkarti,» sola Ilze.

Mācās filtrēt

«Trakākais ir pats sākums, mācīšanās posms,» saka Ilze. Viņa pati nāk no finanšu pasaules un bija rēķinājusies, ka ēdināšana ir grūts bizness, šķita, ka daudz kas ir zināms. «Taču man ir prieks, ka nezināju visas nianses. Ja es tiešām visu būtu zinājusi, kad man bija jāpieņem lēmums atvērt vai neatvērt Terru, es droši vien neatvērtu, jo nebūtu bijis tik daudz drosmes. Ne mazākajā mērā nepieļāvu, ka kaut kas varētu neizdoties, nesanākt. Bija sākuma eiforija,» stāsta Ilze. Tagad uzņēmums ir nostabilizējies, ir diezgan noturīgs klientu daudzums. Ir labi zināms, kurās stundās būs vairāk cilvēku, kad – mazāk, bet tik un tā gadās dienas, kad cilvēku ir neplānoti daudz vai maz.

Rīga ir maza, cilvēki cits citu pazīst un sākumā visi, kuri bija atnākuši un Ilzi kaut attāli pazina, vēlējušies pastāstīt, kā viņiem paticis un kas nav bijis labi, kā pietrūcis. «Ja esi kaut ko izveidojis un katrs grib pamācīt, sajūta ir gandrīz tāda pati, kā tad, ja teiktu kaut ko par tavu bērnu. Sākumā uztvēru komentārus saasināti. Ar laiku iemācījos filtrēt, kurus ieteikumus ņemt vērā un kurus ne. Sākums gan fiziski, gan emocionāli nebija viegls,» saka Ilze.

Visu rakstu Apaug ar banketiem un izbraukuma ēdināšanu lasiet 27. janvāra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru