Mazais bizness

Sekojot idejai: Ļauj lampas konstruēt pašiem

Anda Asere, 16.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lampu dizaineri Madda izveidojuši konstruktoru, lai cilvēki varētu redzēt, kā saskan viņu izvēlētās gaismekļu krāsas un materiāli, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Kad DB pirmoreiz rakstīja par dizaina lampu zīmolu Madda, uzņēmums piedāvāja lampiņas pēc pašu dizaina, taču ar laiku secināts, kāpēc gan nepiedāvāt plašākas izvēles iespējas variēt ar griestu stiprinājumu, vada krāsu un garumu, patronu un pašu spuldzīti. Tāpēc tagad uzņēmuma interneta vietnē ir izveidots konstruktors. Iespējamo variāciju ir daudz – var kombinēt vairāk nekā desmit dažādu spuldžu, vadu, patroniņu un griestu stiprinājumu. «Konstruktors ļauj vizualizēt, kā iecerētā lampa izskatīsies. Tāpat kā mēs, klātienē tiekoties, liekam kopā patroniņas un vadiņus, to pašu cilvēki var izdarīt mājās, ģimenes lokā,» stāsta Madara Janmere, SIA Madda līdzīpašniece. Sākotnēji viņa un Didzis Jēgers strādājuši divatā, bet šobrīd komandai ir pievienojies arī Armands Liukis. «Es strādāju ar apgaismojuma projektiem, un man bija ideja taisīt savus gaismekļus. Satikāmies un sapratām, ka mums ideja ir līdzīga, vienkāršāk ir strādāt kopā, nevis katram atsevišķi. Apvienojām pieredzi un vēlmes,» stāsta Armands.

Kā interjera elements

Pēc Armands novērojumiem, pēdējā laikā cilvēki vairāk piedomājot par gaismekļiem. Agrāk nereti varēja novērot, ka cilvēki veic visai dārgu mājas vai dzīvokļa remontu, rūpīgi piedomā pie krāsu izvēles sienām, mēbelēm, savukārt lampām pievērš maz uzmanības un bieži vien tās pērk lielveikalā.

Visu rakstu Ļauj lampas konstruēt pašiem lasiet 16. decembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru