Mazais bizness

Sekojot idejai: Palīdz kopt draudzību

Anda Asere
, 24.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan mūsdienās sabiedrība sociālajos tīklos kļūst arvien atklātāka, tomēr cilvēkiem ir svarīgāk saglabāt privātumu

Tā uzskata Jānis un Armands Uzraugi, SIA ARM Solution īpašnieki. Tāpēc viņi izstrādājuši mobilo lietotni ReContact, kas palīdz uzturēt datubāzi par draugu bērnu dzimšanas dienām. Kad iepriekš DB viesojās pie brāļiem, viņi bija izstrādājuši bērniem domātu spēlīti mobilajiem telefoniem, vēlāk domājuši arī par citām idejām.

«Es piederu pie trīsdesmitgadnieku paaudzes, man pašam ir divi bērni, arī vienaudžiem dzimst bērni un ir viegli kļūt par nepieklājīgu draugu, kurš aizmirst viņu vārdus, lai gan tiešām gribas visus atcerēties un apsveikt. Kad ar draugiem, paziņām un kolēģiem sarunas aizvirzās par bērniem un atceries viņu vārdus, vecumu un lietas, kas patīk, tad veidojas pavisam cita komunikācija. Turpretī, kad saruna ir tikai par laika apstākļiem un mums pašiem, tā apsīkst. Tāpēc gribējās kaut kur šo informāciju pierakstīt un radās ideja izstrādāt mobilo lietotni, kur kontaktpersonām piefiksēt bērnu vārdus, dzimšanas dienas. Tā bija pamatvajadzība, ko gribējām atrisināt,» stāsta Armands.

Palīdz atcerēties

«Labu attiecību veidošanai vajag zināt un atcerēties par cilvēku pēc iespējas vairāk. Draugiem un paziņām patīk, ka par viņiem un viņu ģimeni atceras, tā jau ir galvenā draudzības pamatlieta – likt otram justies īpašam,» uzskata Armands.

Katram kontaktam mobilajā lietotnē var izveidot vizītkarti ar bērniem, viņu dzimšanas dienām, veikt atzīmes par lietām, kas viņiem patīk, dāvanu idejām utt.

Visu rakstu Palīdz kopt draudzību lasiet 24. februāra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru