Finanses

SEB Naudas pārvaldības un tirdzniecības finansēšanas pārvaldi vadīs Edgars Strazds

Žanete Hāka, 11.12.2012

Jaunākais izdevums

Par SEB bankas Naudas pārvaldības un tirdzniecības finansēšanas pārvaldes vadītāju sākot ar šī gada 1. decembri kļuvis Edgars Strazds, informēja bankas pārstāvji.

Līdz šim E. Strazds SEB bankas Lielo uzņēmumu apkalpošanas pārvaldē bija Korporatīvo klientu konsultāciju vadītājs.

E. Strazds ieguvis bakalaura grādu Rīgas Ekonomikas augstskolā (SSE Riga). Savu profesionālo karjeru sācis Ober Haus Real Estate Latvia kā konsultants un tirgus analītiķis. Savukārt darbu SEB bankā uzsācis 2008. gadā, strādājot Privātpersonu atbalsta pārvaldē, vēlāk pievienojoties Nekustamo īpašumu finansēšanas pārvaldei. Kopš 2010. gada janvāra Edgars bija korporatīvo klientu konsultāciju vadītājs SEB bankas Lielo uzņēmumu apkalpošanas pārvaldē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Fitek jauns vadītājs Latvijā

Žanete Hāka, 20.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par finanšu procesu automatizācijas risinājumu uzņēmuma Fitek vadītāju Latvijā kļuvis Edgars Strazds, kurš līdz šim savu profesionālo karjeru ir veidojis banku sektorā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Fitek šobrīd raugās uz nozares izaicinājumiem un jauniem mērķiem - mēs palīdzam klientiem pāriet uz pilnībā digitalizētu finanšu procesu vadīšanu. Jaunais Fitek vadītājs Latvijā Edgars Strazds var lepoties ar desmit gadu pieredzi finanšu sektorā. Esmu pārliecināts, ka Edgars bija piemērotākais kandidāts darbam ar mūsu komandu: viņš ir ieņēmis vairākus vadošus amatus SEB bankā, viņš pārzina jaunākos tehnoloģiju, banku un finanšu procesus biznesā. Visbeidzot, viņš ir arī sabiedrībā zināms līderis,norāda Maits Sooaru, Fitek Group vadītājs.

Edgars Strazds darbu SEB bankā uzsācis 2008.gadā, strādājot Privātpersonu atbalsta pārvaldē, vēlāk pievienojoties Nekustamo īpašumu finansēšanas pārvaldei. Kopš 2010. gada janvāra Edgars Strazds bija korporatīvo klientu konsultāciju vadītājs SEB bankas Lielo uzņēmumu apkalpošanas pārvaldē, pēdējos gados ir pildījis vadošus uzdevumus gan eiro ieviešanas laikā, gan pavisam nesen, bankai parejot uz jaunu procesu vadības platformu, t.sk. jaunās SEB internetbankas ieviešanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Papīra izmantošana rēķinu saņemšanai Latvijā saglabāsies vēl vismaz desmit gadus, prognozē finanšu tehnoloģiju un e-rēķinu risinājumu uzņēmuma AS "Fitek" vadītājs Latvijā Edgars Strazds.

Runājot par rēķinu izsūtīšanas pakalpojumiem, Strazds teica, ka abi risinājumi - digitālie un papīra - sadalās proporcijā apmēram 50% pret 50%. Diezgan lielu daļu joprojām veido papīra formāta rēķini, un tas saistīts ar to, kāds "Fitek" pakalpojumu pircējiem, lielajiem uzņēmumiem, ir klientu loks.

"Piemēram, ja tas ir kāds no pakalpojumu sniedzējiem, kas nodrošina telekomunikācijas vai apsaimniekošanas pakalpojumus, tad jāsaprot, ka daļa no viņu klientiem joprojām ir gatavi saņemt rēķinus tikai papīra formātā. Tas ir jautājums par to, cik liela kopumā ir digitālā attīstība, kā arī to, cik lielas vispār šiem cilvēkiem ir iespējas saņemt rēķinus digitālā formātā," skaidroja Strazds.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kristaps Strazds vadīs arī SEB Naudas pārvaldības un tirdzniecības finansēšanas pārvaldi

Žanete Hāka, 09.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB bankas Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Kristaps Strazds turpmāk papildus esošajiem pienākumiem vadīs arī Naudas pārvaldības un tirdzniecības finansēšanas pārvaldi, informē bankas pārstāve Kristīne Martinsone.

Kristaps Strazds ir ieguvis bakalaura un maģistra gradu Latvijas Universitātē Ekonomikas un Biznesa administrācijā. 2014. gadā Strazds papildus ir ieguvis EMBA Rīgas Biznesa skolā.

Darba gaitas SEB bankā Kristaps Strazds ir sācis 1996.gadā kā valūtas maiņas un starptautisko darījumu vadītājs Jūrmalas filiālē. Tālāk savu karjeru turpinājis kā dīleris un vēlāk kā valūtas maiņas un naudas tirgus nodaļas vadītājs. Savukārt kopš 2004. gada

Kristaps Strazds 6 gadus ir vadījis Finanšu tirgus pārvaldi un 2010. gadā viņam tika uzticēta Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadība.

Iepriekšējais Naudas pārvaldības un tirdzniecības finansēšanas pārvaldes vadītājs Edgars Strazds ir uzņēmies jaunus pienākumus un kopš 2014. gada 1. decembra vada vienu no SEB bankas attīstības projektiem Baltijas līmenī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

E-rēķinu popularitāti veicina to cena

Anda Asere, 18.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

E-rēķina cena ir vairākas reizes zemāka nekā papīra rēķiniem, kas mēdz izmaksāt pat piecus sešus eiro.

Tā DB stāsta Edgars Strazds, AS Fitek valdes loceklis. Uzņēmums mēnesī izsūta aptuveni divus miljonus dažādu dokumentu – rēķinus, atgādinājumus un cita veida vēstules. No tiem papīra formā ir aptuveni puse vai pat vairāk. Fitek ir ārpakalpojumu sniedzējs, kas palīdz uzņēmumiem optimizēt finanšu procesus, kas pārsvarā ir saistīti ar rēķiniem – to saņemšanu, izsūtīšanu, digitalizāciju, iegrāmatošanu un apstiprināšanu. «Mums pašiem ir diezgan grūti definēt, kurā industrijā īsti strādājam – tipogrāfijas biznesā, digitalizācijā vai finanšu pakalpojumos. Strādājam ar visu par un ap finanšu procesu automatizāciju. Virzāmies uz to, lai mūsu klientiem pašiem nav jāizsūta 200 tūkstoši aplokšņu mēnesī. Pāris dienu laikā ar attiecīgu aprīkojumu izdarām to, ko cilvēki nevarētu izdarīt mēneša laikā, manuālu rēķinu izsūtīšanas un saņemšanas procesu pārvēršot par automātisku, tādā veidā radot pievienoto vērtību klientiem. Katram uzņēmumam galvenais uzdevums ir paņemt naudu no klienta tā, lai viņš to ar prieku atdotu. Ar savu pakalpojumu mēģinām to panākt,» stāsta E. Strazds.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reklāmas aģentūras Magic (agrāk DDB) partneriem pievienojušies tās ilggadējie radošie direktori – Vairis Strazds un Edgars Kuzmins.

Vairis Strazds reklāmas nozarē sāka darboties jau Latvijas reklāmas industrijas pirmsākumos. 2006. gadā viņš pievienojās reklāmas aģentūrai DDB (tagad Magic), kļūstot par tās radošo direktoru. Savukārt Edgars Kuzmins radošā direktora amatā darbojas jau deviņus gadus, no tiem pēdējos trīs – Magic komandā.

“Esmu pārliecināts, ka jebkura radošās jomas uzņēmuma vadības komandā ir būtiski atrasties cilvēkiem, kas līdz serdei izprot radošo procesu un spēj rūpēties ne vien par biznesa attīstību, bet arī par radošo izcilību. Tāpēc no sirds priecājos, ka starp Magic partneriem tagad būs arī divi no nozares radošākajiem un pieredzējušākajiem prātiem,” komentē Magic vadošais partneris Andris Rubīns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Ogres trikotāžai parādā arī pazīstami zīmoli

Vēsma Lēvalde, 02.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušā lielražotāja Ogres trikotāža maksātnespējas iemesls ir debitoru parādi, tostarp parādā palikuši arī pazīstamu zīmolu turētāji .

Paredzama gadiem ilga tiesvedība ar ārzemju debitoriem, prognozē SIA Ogres trikotāža maksātnespējas administrators Edgars Karelis. Viens no lielākajiem nozares ražotājiem un eksportētājiem, kas restrukturizācijas rezultātā bija sadalīts divos uzņēmumos – SIA Ogres trikotāža (Ogrē) un SIA Ogres trikotāža D (Daugavpilī) –, ražošanu pārtrauca jau pērn decembra beigās. Par spīti tam, ka šā uzņēmuma noieta tirgus bija rietumu, ne austrumu virzienā, maksātnespējas process sākts gan Ogres, gan Daugavpils uzņēmumā.

Rietumnieki nemaksā

No darba Ogrē administratoram nācies atbrīvot aptuveni 250 darbinieku. Daugavpils uzņēmumā administrators atbrīvojis 39 cilvēkus. «Ražotne ir pilnībā saglabāta, bet darbs pārtraukts 2013. gada decembrī, jo ir izveidojušās lielas sadarbības partneru parādsaistības pret Ogres trikotāžu – pārsvarā ārzemju debitori,» situāciju skaidro SIA Ogres trikotāža maksātnespējas procesa administrators Edgars Karelis. Maksājumu kavēšana sākusies ilgi pirms Ukrainas un Krievijas krīzes, noieta tirgus daļa uz šīm valstīm nebija būtiska. Ogres uzņēmumā ir palicis ievērojams produkcijas atlikums, lielākā tā daļa ir saražota pēc pasūtījuma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Par SEB bankas Naudas pārvaldības un tirdzniecības finansēšanas pārvaldes vadītāju kļūst Strazds

Gunta Kursiša, 11.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB bankas Naudas pārvaldības un tirdzniecības finansēšanas pārvaldes vadītāja amatā iecelts Edgars Strazds, kurš līdz šim SEB bankas Lielo uzņēmumu apkalpošanas pārvaldē bija Korporatīvo klientu konsultāciju vadītājs, informē bankas pārstāvji.

E. Strazds ieguvis bakalaura grādu Rīgas Ekonomikas augstskolā (SSE Riga). Savu profesionālo karjeru viņš sāka Ober Haus Real Estate Latvia kā konsultants un tirgus analītiķis, bet darbu SEB bankā viņš uzsāka 2008. gadā, strādājot Privātpersonu atbalsta pārvaldē un vēlāk pievienojoties Nekustamo īpašumu finansēšanas pārvaldei. Kopš 2010. gada janvāra E. Strazds bija korporatīvo klientu konsultāciju vadītājs SEB bankas Lielo uzņēmumu apkalpošanas pārvaldē.

SEB bankas valdes loceklis Indreks Julge pauž, ka pārvaldei izvirzīti samērā ambiciozi nākotnes mērķi, kas tai būs jārealizē jaunā E. Strazda vadībā. Viņš gan neprecizēja, kādi mērķi Naudas pārvaldības un tirdzniecības finansēšanas pārvaldei ir izvirzīti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu tehnoloģiju uzņēmums Fitek, kas piegādā e-rēķinu risinājumus, ir nodibinājis uzņēmumu Lielbritānijā un iekaro tirgu ar finanšu tehnoloģiju novitātēm.

Fitek ir izstrādājis globālu un modernu rēķinu pārvaldības platformu, kas ātri un veiksmīgi piesaista uzņēmumu uzmanību un ļauj tiem vieglāk pārvaldīt uzņēmējdarbību dažādos tirgos. Fitek Group interesēs ir augt un attīstīties, tāpēc uzņēmums raugās pēc iespējām iepazīstināt jaunus finanšu tehnoloģiju tirgus ar saviem risinājumiem. Šobrīd Fitek ir veiksmīgi uzsācis savu darbību Lielbritānijā. Uzņēmums ir veicis Lielbritānijas tirgus izpēti, kurā secināts, ka Fitek piegādātāju rēķinu pārvaldības platforma, kura ir izstrādāta Igaunijā, spēj veiksmīgi konkurēt ar jau izstrādātajiem mehānismiem un piedāvā saviem klientiem plašākas iespējas, nekā ierasts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zināmi jauno reklāmistu skolas studenti

Lelde Petrāne, 08.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LADC skola ir Latvijas radošo celmlaužu veidota izglītības programma, kas katru gadu uzņem 20 – 25 talantus no visas Latvijas, lai 9 mēnešu laikā intensīvā režīmā izskolotu darbam reklāmā. Līdz 3. jūlija pusnaktij ikviens radošā gara īpašnieks tika aicināts pieteikties 2017. gada klasei, kas sāksies šā gada septembrī. Lai to izdarītu, pretendentiem bija jāizpilda 2 darba uzdevumi. LADC žūrija 10 Latvijas nozares profesionāļu sastāvā vairākas dienas tos vērtēja, kā rezultātā ir zināmi 25 LADC skola 2017. gada klases studenti.

LADC žūriju šogad pārstāvēja Ēriks Stendzenieks (!MOOZ dibinātājs un vadošais radošais direktors, kā arī LADC līdzdibinātājs un prezidents), Andris Rubīns (DDB Latvija izpilddirektors), Edijs Majors (Burzum dibinātājs un radošais direktors, LADC padomes pārstāvis), Anete Franka (LADC izpilddirektore), Sandijs Lūsēns (IDEA radošais direktors), Voldemārs Dūdums (patstāvīgs radošais direktors, LADC līdzdibinātajs), Aleksandrs Bētiņš (Not Perfect Y&R | Riga vadošais radošais direktors, LADC padomes pārstāvis), Vairis Strazds (DDB Latvija radošais direktors), Māris Upenieks (Young/Hungry radošais direktors, LADC līdzdibinātājs) un Edgars Stanga (McCann Riga radošais direktors).

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Vējonis vērtēs priekšlikumus Latvijas enerģētiskās drošības stiprināšanai

Rūta Lapiņa, 28.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien, 29.novembrī, Rīgas pilī tiksies ar Enerģētikas drošības komisiju, lai vērtētu tās priekšlikumus Latvijas enerģētiskās drošības stiprināšanai, informē Valsts prezidenta kancelejas preses padomnieks Jānis Siksnis.

«Komisijai ir dots uzdevums izstrādāt visai sabiedrībai un valsts stratēģiskajām interesēm atbilstošāko piedāvājumu,» norāda Valsts prezidents.

Analizējot līdzšinējo Latvijas enerģētikas politikas attīstību, komisijai jāsniedz priekšlikumi tās pilnveidei, lai ilgtermiņā stiprinātu enerģētikas sektoru.

Enerģētikas drošības komisija tika izveidota 2016. gada 29. aprīlī. Komisiju vada enerģētikas eksperts, bijušais enerģētikas valsts ministrs Juris Ozoliņš. Komisijas locekļi ir enerģētikas eksperts Reinis Āboltiņš, Latvijas Bankas starptautisko attiecību un komunikācijas pārvaldes padomnieks Andris Strazds, a/s «Augstsprieguma tīkls» valdes priekšsēdētājs Varis Boks, Latvijas Siltumuzņēmumu asociācijas padomes loceklis Edgars Vīgants un enerģētikas eksperts Jānis Reķis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

Savienoti e-rēķinu operatoru Telema un Fitek tīkli

Lelde Petrāne, 06.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

E-rēķinu operatori Fitek un Telema ir vienojušies par stratēģiskām partnerattiecībām, padarot plašāku e-rēķinu pieejamību saviem klientiem. Līdz šim e-rēķinu nosūtīšana tika ierobežota ar darījumu partneriem viena e-rēķinu operatora tīklā. Pēc jaunā viesabonēšanas līguma noslēgšanas abu e-operatoru tīkli tiek savienoti.

«Telema un Fitek klienti tagad var sasniegt tūkstošiem savu partneru visā viesabonēšanas tīklā. Mūsu klientiem nav nepieciešamas papildu IT izstrādes, lai gūtu labumu no jaunā viesabonēšanas līguma, kā arī maksa par dokumentu nosūtīšanu un saņemšanu paliks tāda pati kā līdz šim,» stāsta Fitek Latvija vadītājs Edgars Strazds.

«Lieli uzņēmumi, kas pārstāv dažādas nozares - piemēram, telekomunikācijas, bankas un apdrošināšanas sabiedrības, izmanto šos pakalpojumus, lai nosūtītu e-rēķinus saviem klientiem. Telema klienti tagad varēs automātiski saņemt e-rēķinus savā grāmatvedības programmā, ietaupot laiku un naudu,» skaidro Telema izpilddirektors Hele Hammer.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

Fitek Group produktu attīstībā šogad plāno ieguldīt aptuveni miljonu eiro

Žanete Hāka, 14.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas un Eiropas finanšu tehnoloģiju un e-rēķinu risinājumu piegādātāja Fitek Group apgrozījums 2018. gadā sasniedza 21,5 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 60% jeb 8 miljoniem eiro vairāk nekā 2017. gadā, liecina kompānijas paziņojums.

Apgrozījuma pieauguma pamatā - piegādātāju rēķinu aprites un apstiprināšanas sistēmas FitekIN izaugsme, pārdošanas rēķinu apstrādes apjomu pieaugums Baltijā, kā arī ģeogrāfiskā paplašināšanās Balkānos. Drīzumā Fitek Group ieviesīs jaunu rēķinu portālu, kas domāts mazo un vidējo uzņēmumu segmentam.

2018. gadā Fitek Group turpināja paplašināties - gada sākumā uzņēmums iegādājās Lietuvas koncerna SIS kontrolpaketi un pavasarī ieguva daļas Serbijas e-rēķinu un digitālās drukas uzņēmumā New Image. Lielbritānijā uzņēmums tika nodibināts rudenī, piedāvājot piegādātāju rēķinu pārvaldības platformu, kas ir ļoti konkurētspējīga Lielbritānijas tirgū.

Fitek vadītājs Latvijā Edgars Strazds, komentējot rezultātus, norāda, ka: «Iepriekšējā gadā mēs spējām vienlaikus augt esošajos tirgos, kā arī ātri paplašināt savu darbību jaunos un augošos tirgos, kas rezultējās apgrozījuma pieaugumā. Aktīvi strādājām un ieguldījām resursus jaunu produktu attīstībā.»

Komentāri

Pievienot komentāru