Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikāņu mūziķa Merlina Mensona bijusī sieva, skandalozā striptīzdejotāja un modele Dita fon Tīza demonstrējusi pasaulē pirmo ar 3D printeri izgatavoto «kleitu».

Tērps tapis sadarbojoties dizaineriem Mišelam Šmitam (Michael Schmidt), Francim Bitonti (Francis Bitonti) un 3D printēšanas kompānijai Shapeways. Kleita veidota izmantojot Fibonači skaitļu principu.

Kompānija Shapeways norāda, ka kleita izgatavota no neilona un izgreznota ar 13 tūkstošiem Svarovski kristāliem, lai tērpam piešķirtu plūstošu formu. Kleita izgatavota tā, lai pilnībā piegulētu modeles ķermenim.

«Tas ilustrē iespējas ar 3D printeri izgatavot sarežģītus audumus un apģērbus, kas piemēroti noteiktam cilvēkam. Tehnoloģijai attīstoties, mēs pieredzēsim aizvien vairāk un vairāk drēbju, kas izgatavotas izmantojot 3D printerus, līdz brīdim, kad tas kļūs pašsaprotami,» skaidro Shapeways.

Ar 3D printeri izgatavotā tērpa sastāvdaļas ir ar tukšu vidu, kas ļauj kleitai (kopā ar kristāliem) svērt tikai nedaudz vairāk par pieciem kilogramiem. Dizaineri norāda, ka tērps paredzēts, kā cilvēka personības papildinājums.

Komentāri

Pievienot komentāru