Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienība (ES) varētu veikt izmeklēšanu attiecībā uz ASV ātrās ēdināšanas giganta McDonald's panāktajām nodokļu norunām ar Luksemburgu, otrdien paziņoja bloka konkurences komisāre Margarēte Vestagere.

Mēs izskatām nepieciešamību uzsākt lietu pret "McDonald's", balstoties uz informāciju, ko mums nodrošinājušas arodbiedrības, norāda Vestagere.

Viņa pavēstīja īpašai Eiropas Parlamenta (EP) komitejai, kas tika izveidota februārī, lai izmeklētu īpašas nodokļu norunas visā ES, ka pašreiz sāktās izmeklēšanās, visticamāk, nebūs pēdējās.

ES jau sākusi izmeklēšanu saistībā ar nodokļu norunām starp ASV tehnoloģiju gigantu Apple un Īriju, ASV kafejnīcu tīkla Starbucks norunām ar Nīderlandi, kā arī Itālijas autoražotāja Fiat un ASV interneta tirdzniecības milža Amazon vienošanos ar Luksemburgu.

Savukārt februārī ES sāka izmeklēšanu saistībā ar nodokļu norunām, kuras Beļģija varētu būt panākusi ar starptautiskiem uzņēmumiem, tādējādi tai kļūstot par jaunāko izmeklēšanu nodokļu norunu skandālā, kas aptvēris Eiropu.

ES uzskata, ka atsevišķas lielie uzņēmumiem piešķirtās nodokļu atlaides pārkāpj bloka noteikumus par valsts finansiālu palīdzību, tām līdzinoties negodīgām subsīdijām, kas citas kompānijas nostāda neizdevīgā pozīcijā.

Komentāri

Pievienot komentāru