Jaunākais izdevums

Igaunijas tūroperators Estour, kas galvenokārt pārdeva brīvdienu ceļojumus uz Turciju, Grieķiju un Ēģipti, paziņojis, ka tas vairs nespēj turpināt darbu, vēsta bbn.ee.

Izmantojot kompānijas obligāto 200 tūkstošu eiro drošības depozītu, iestādes tagad palīdz 274 Estour klientiem atgriezties mājās no Turcijas un Grieķijas.

Kompānijas īpašnieki sacījuši, ka recesijas dēļ bijuši spiesti pārdot brīvdienu ceļojumus ar 40% atlaidi un paši segt starpību.

Viņi arī atklājuši, ka pagājušais gads bijis smagākais gads kompānijas astoņu gadu vēsturē, kam pamatā bija Īslandes vulkāna radītie traucējumi, haizivju problēmas un nemieri Ēģiptē, kā arī gaisa satiksmes izmaksu pieaugums.

Saskaņā ar gada pārskatu tūroperators 2009.gadu noslēdza ar 166 tūkstošu kronu peļņu un ieņēmumiem 128 miljonu kronu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Igaunijā «pa burbuli aizgājusi» vēl viena tūrisma aģentūra

Lelde Petrāne, 05.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas tūrisma aģentūra Fiji Travel informējusi patērētāju tiesību aizsardzības iestādi, ka tā nespēj izpildīt savas saistības, atsaucoties uz Eesti Päevaleht sniegto informāciju, ziņo bbn.ee.

Ar kompānijas starpniecību patlaban brīvdienu ceļojumā Turcijā atrodas 77 cilvēki. Viņiem jāatgriežas nākamās nedēļas svētdienā.

Saskaņā ar likumu kompānija iemaksājusi drošības depozītu 170 tūkstošu eiro apmērā, kurus patērētāju aizsardzības aģentūra gatavojas izmantot, lai klienti varētu atgriezties mājās.

Papildus aptuveni 200 cilvēki kompānijā rezervējuši brīvdienu ceļojumus, veicot daļēju vai pilnu priekšapmaksu.

Fiji Travel, kas dibināta 2005. gadā, daļēji pieder Bulgārijas tūroperatoram Alma Tour Bg. Otra puse pieder diviem Lietuvas uzņēmējiem.

Kompānijas pārdošanas ieņēmumi pērn pārsniedza miljonu eiro. Tā gadu noslēdza ar aptuveni 2000 eiro peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mēnesi pirms olimpiskajām spēlēm Pekinā izveidots norobežots burbulis

LETA--AFP, 04.01.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mēnesi pirms ziemas olimpisko spēļu atklāšanas Pekinā otrdien izveidots tā dēvētais burbulis, no pārējās sabiedrības norobežojot sacensību norises vietas, transportu un darbiniekus.

Ķīna, kur 2019.gada nogalē tika konstatēti pirmie Covid-19 saslimšanas gadījumi, apņēmusies novērst koronavīrusa izplatību olimpisko spēļu laikā, īstenojot tā dēvēto neiecietības stratēģiju.

No otrdienas tūkstošiem cilvēku, kas nodrošinās olimpisko spēļu norisi, tostarp darbinieki, brīvprātīgie, apkopēji, pavāri un autobusu vadītāji, vairākas nedēļas pavadīs noslēgtā burbulī bez tiešas fiziskas saskares ar ārpasauli.

Pērn vasarā notikušajās Tokijas olimpiskajās spēlēs, kuras pandēmijas dēļ norisinājās gadu vēlāk nekā iepriekš plānots, brīvprātīgajiem un citiem spēļu darbiniekiem bija iespējams pārvietoties arī ārpus spēļu norises vietām.

Gaidāms, ka tuvāko nedēļu laikā Ķīnas galvaspilsētā ieradīsies mediju pārstāvji un ap 3000 sportistu no visas pasaules. Viņiem olimpiskajā burbulī būs jāatrodas no ierašanās brīža līdz pat izlidošanai no valsts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Haizivju ekologs un laivas kapteinis Huans Oliphants signalizē tūristiem par to, ka viņiem tuvojas haizivju bars, šādi skati novērojami niršanas tūres laikā Haleivā, Havajās.

Haizivju tūres Havajās ir populārs ekotūrisma novirziens. Niršana ar haizivīm bez būra kļūst arvien pieprasītāka.

Tūristu piedzīvojumu fotogrāfijās skatiet raksta galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Join UP! šogad plāno noorganizēt vairāk nekā 330 ceļojumu uz Ēģipti

Db.lv, 20.09.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Novērojot pieaugošu interesi par ceļojumiem uz Ēģipti, tūroperators Join UP! Baltic šoruden ceļojumus uz Šarmelšeihu un Hurgadu uzsācis jau septembrī.

Tūroperators, kurš Baltijas tirgū strādā otro rudens-ziemas sezonu, šogad plāno noorganizēt vairāk nekā 330 ceļojumu uz Ēģipti.

“Ēģipte kopumā tūristu skaita ziņā šajā gadā līdz gada beigām plāno pārsniegt pirms kovida līmeni, un plāno sasniegt 15 miljonus tūristu gadā līdz šī gada beigām (no 4,9 miljoniem 2020.gadā). Līdz ar to tūrisma sektors pēdējos gados Ēģiptē strauji attīstās, aug, piedāvā arvien augstāku servisa līmeni ceļotājiem - tiek renovētas un uzlabotas viesnīcas, būvētas jaunas. Kopumā Baltijas ceļotājiem kvalitāte par labu cenu ir noteicošais faktors, izvēloties savu brīvdienu galamērķi,” saka Join UP! Baltic vadītāja Sabina Saikovskaja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas ekonomikas izaugsmes blāvums un citi faktori liek bažīties arī par Latviju

Igaunija ir viens no lielākajiem Latvijas tirdzniecības partneriem, un tendences kaimiņos ietekmē Latvijas uzņēmumu eksportu. Turklāt vēsturiskās un kultūras tuvības dēļ Latvijai ir tendence ar nelielu nobīdi laikā arī valsts mērogā atkārtot igauņu jau pieredzēto, kas pašlaik nekas dižs nav. Igaunijas ekonomika pagājušajā gadā augusi vien par 0,7%, liecina Igaunijas statistikas pārvaldes IKP ātrais novērtējums. Tas krietni sarūgtinājis daudzus ekonomikas analītiķus, kas, kaut arī kaimiņvalsts ekonomikai pērn lēsa mazāku izaugsmi, tomēr nedomāja, ka tā noslīdēs zem 1% atzīmes.

Kvalitāte atmaksājas

Latvijas eksportētāji par noieta tirgu kaimiņos šobrīd nesūdzas un vien norāda, ka tajā, par spīti abu valstu tuvumam un ciešajai sadarbībai, nacionālās īpatnības ir jāņem vērā. Tā NP Foods Eesti mārketinga direktors Roberts Ēķis teic, ka «igauņi ir ļoti patriotiski, un tas izpaužas arī patēriņā». «Igaunijas tirgus ir ļoti piesātināts, un tajā valda augsta konkurence. Kvalitatīviem produktiem tajā gan ir iespējas, taču jāņem vērā, ka investīcijas tirgus apguvē nedos tūlītēju rezultātu.» Eksporta zīmoliem Igaunijas tirgū noteikti vēl ir brīvas nišas, uzskata R. Ēķis. Arī produktu pielāgošana vietējām tradīcijām un vērtībām ir nozīmīgs jautājums, lai konkurētu ar citiem zīmoliem. Piemēram, Gutta tradicionāli Igaunijā tiek uzskatīts par «savējo» un sasniedz savus izvirzītos mērķus. Viss ir atkarīgs no laika un naudas, ko uzņēmums ir gatavs veltīt savu mērķu sasniegšanai, stāsta R. Ēķis. Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa iemīļotā saldējuma ražotājs SIA Rūjienas saldējums DB teic, ka šogad attīstīs eksportu uz Igauniju, «un tad varēs spriest».

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Haizivs spuru zveja Kanādā

Gunta Kursiša, 07.12.2012

Kuģis, kas devies zvejā kopā ar haizivju zvejas kuģi Ocean Sunset Klusajā Okeānā pie Britu Kolumbijas, Uklueletas (Ucluelet), šā gada jūnija beigās. Ocean Sunset ir zvejas kuģis, kas «medī» haizivis un citas zivis to gaļas un spuru dēļ. Kad haizivis tiek noķertas, tās tiek nosūtītas uz pārstrādes rūpnīcu, kur zivis tiek nodīrātas un to spuras atdalītas no pārējā ķermeņa. Haizivs vēdera daļa tiek eksportēta uz Vāciju, kur tās tiek kūpinātas un pēc tam nonāk uz galda kā uzkodas, savukārt haizivs spura ceļo uz Āziju, kur to izmanto, lai pagatavotu Ķīnas delikatesi – haizivs spuru zupu. Dzīvnieku tiesību aizstāvji kritizē haizivs spuru ieguvi, kamēr citi norāda, ka haizivs spuru ēšana ir veca tradīcija.

Foto: REUTERS/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad zvejnieks noķer lielo lomu – haizivi – no vērtīgās zivs postā neaiziet ne asaka, un eksportētas tiek pat haizivs spuras.

Ziņu aģentūras Reuters fotogrāfs iemūžinājis haizivju zvejošanu Kanādā, Britu Kolumbijā. Vairāk par haizivju zveju varat uzzināt fotogalerijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Eksperts: Trīs populāri darījumi, kas varētu neradīt vēlamo rezultātu

Žanete Hāka, 29.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais Federālās Rezervju Sistēmas prezidents Bens Bernanke atzina, ka burbuļa pamanīšana, kamēr tas ir procesā, ir ļoti sarežģīta. Tas gan nav liedzis citiem mēģināt to atrast, norāda LHV bankas jaunākais analītiķis Mareks Rudovičs.

UBS stratēģi nesen veica detalizētāku trīs populāru darījumu analīzi un izdarījuši secinājumus, ka tie ir potenciāli burbuļu, vismaz tādā ziņā, ka ap tiem notiek ļoti liela investori drūzmēšanās. Šie populārie darījumi ir saistīti ar garās pozīcijas izvēlēšanos ASV veselības aprūpes sektorā, īsās pozīcijas izvēlēšanos enerģijas sektorā un attīstības valstu tirgos. Stratēģi argumentē, ka šie trīs darījumi pēdējā laikā sāk izrādīt zīmes par tendences apstāšanos, kas līdz ar to liek domāt, ka šie darījumi varētu savu ceļu jau būt nogājuši.

UBS stratēģi norādīja, ka ņemot vērā cik liels īpatsvars šajos darījumos ir institūcijām, cik liela ir akciju korelācija ar līdzīga tipa kompānijām un kāds ir pārdošanas puses sentiments, tad skatoties no kvantitatīvās puses, šā brīža situācija atgādina burbuli. Un ja šie trīs darījumi tik tiešām ir burbuļi, tad pēdējie mēneši liek domāt ka šie burbuļi ir bīstamā zonā, lai gan uzreiz arī jānorāda, ka ASV tirgus pēdējo 4 gadu laikā ir aizvadījis spēcīgu ralliju (pēdējā salīdzināmā situācija mūsdienām tika novērota 2011. gada oktobrī) un šī varētu vienkārši būt izteiktāka korekcija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Ukrainas konflikts negatīvi ietekmē kreditēšanu

Didzis Meļķis, 01.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas un Baltijas korporācijas pašlaik ekonomikā nesaskata nekādu pieprasījumu, tāpēc viņi arī neinvestē

«Ja viņi zinātu, ka gaida pieprasījums, viņi investētu, tomēr viņi nogaida, jo nav šādas paredzamības,» par korporatīvo investoru noskaņojumu DB saka Swedbank prezidents un izpilddirektors Mikaels Volfs. Intervijā viņš arī neslēpj, ka Swedbank kā banka gribētu no Latvijas valsts vienreiz dzirdēt skaidru nostāju, vai tā finanšu pakalpojumu biznesu nerezidentiem šeit grib vai negrib.

Nule kā Rīgā bija Eiropas Centrālās bankas Uzraudzības valdes priekšsēdētāja Daniela Nuī, kas pēc pāris mēnešiem Latvijā sāks pārraudzīt arī Swedbank. Ko domājat par šiem regulatora jaunumiem?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūroperators Join UP! Baltic 2023. gadā Baltijas valstīs apkalpoja 103 tūkstošus ceļotāju, kas ir par 72% vairāk nekā iepriekšējajā gadā, nostiprinot savas pozīcijas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tūrisma tirgū.

Tūroperators palielināja savu galamērķu klāstu divas reizes un noorganizēja vairāk kā 500 ceļojumus uz Ēģipti, Turciju, Melnkalni, Spāniju un Šrilanku.

Turcija bija pats populārākais galamērķis, kam sekoja Ēģipte kā ziemā, tā vasaras sezonā. Arī jaunie galamērķi Melnkalne, Spānija un Šrilanka raisīja ievērojamu ceļotāju interesi. Vidējā summa, ko ceļotāji atvēlēja ceļojumam par vienu personu, 2023. gadā bija 665 eiro. 2023. gadā tika novērots, ka Baltijas valstīs arvien vairāk ceļo cilvēki, kas vecāki par 50 gadiem (8% pieaugums), un vairāk cilvēku izvēlas ceļot vienatnē (15% no visiem ceļotājiem), kas atbilst arī pasaules vispārējām tendencēm tūrisma nozarē 2023. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūroperators SIA "Novatours" plāno 5.martā atsākt tūrisma braucienus no Latvijas uz ārvalstīm, pirmos lidojumus organizējot uz Kanāriju salas Tenerifes kūrortiem, informē uzņēmuma pārstāve Ieva Sala.

Uzņēmuma tuvākos plānos jau pavasarī ierindojas ceļojumi arī uz Apvienoto Arābu Emirātu kūrortiem Dubaijā, kā arī uz Maldīvu salām.

Mazinoties Covid-19 ierobežojumiem ārvalstīs, "Novatours" māteskompānija, kas reģistrēta Lietuvā, pirmos ceļojumus Baltijas ceļotājiem sāka piedāvāt februārī - no Igaunijas un Lietuvas uz Ēģiptes kūrortiem Hurgadā un Šarm eš Šeihā, kā arī Kanāriju salu Tenerifi.

Ceļojumu atsākšana esot rūpīgi izsvērts, pārdomāts un atbildīgs lēmums, kas balstīts uz iesaistīto valstu atbildīgo iestāžu lēmumiem, noteikumiem un rekomendācijām, kā arī esot nemitīgā saziņā ar ārvalstu partneriem.

"Ceļotāji, kas jau atgriezušies no ārvalstu braucieniem, ir apliecinājuši, ka par drošību galamērķos tiek gādāts augstā līmenī. Tie arī nav pārlieku drastiski un mierpilnu atpūtu traucējoši vai ierobežojoši," saka I.Sala.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sekojot pieaugošajam pieprasījumam pēc eksotiskiem atpūtas galamērķiem, ar pirmo tiešo reisu no Rīgas lidostas tūroperators Join UP! Baltic sāk piedāvāt jaunu ceļojumu galamērķi - Šrilanku.

Pirmais lidojums plānots 25.decembrī. Lidojumu uz Matales lidostu veiks aviokompānija "SkyUp Airlines", un tas ceļotājiem būs īsākais pieejamais lidojums uz eksotisko salu no Rīgas.

Lidojuma ilgums ir 12 stundas un 10 minūtes, ar tehnisko nosēšanos degvielas uzpildei Bahreinā, pasažieriem neizkāpjot no lidmašīnas. Matales lidosta atrodas salas dienvidos, kur atrodas lielākā daļa nozīmīgāko apskates objektu, piemēram, Jalas nacionālais parks, Ādama smaile un Deviņu arku tilts.

"Novērojam, ka šajā ziemā pieaug pieprasījums pēc eksotiskiem galamērķiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, sevišķi Ziemassvētku laikā, kad lielākā daļa ceļojumu uz citām valstīm jau ir izpārdoti. Reaģējot uz šo pieprasījumu, sākam piedāvāt ceļojumus uz Šrilanku arī no Rīgas - esam vienīgie, kas nokļūt Šrilankā piedāvā bez pārsēšanās un visīsākajā laikā. Nokļūt pasaules otrā malā 12 stundu laikā un baudīt bagātīgo eksotiku, ko nelielā sala piedāvā, ir labākais piedzīvojums, ko uzdāvināt sev un ģimenei Ziemassvētkos. Turklāt cenas ziņā šī ir pieejama eksotika, ” saka Sabina Saikovskaja, Join UP! Baltic vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūžībā 76 gadu vecumā trešdien aizgājis plašu atzinību saņēmušais britu fiziķis Stīvens Hokings, pavēstīja viņa ģimene.

Ziņa papildināta pēc 4.rindkopas

Zinātnieks no dzīves mierīgi aizgājis miegā savās mājās Kembridžā.

«Mums ir lielas skumjas par to, ka šodien ir aizgājis mūsu mīļotais tēvs. Viņš bija dižs zinātnieks un izcils cilvēks, kura darbs un mantojums dzīvos daudzus gadus,» paziņojumā apliecināja viņa bērni Lūsija, Roberts un Tims.

«Viņa drosme un neatlaidība līdz ar viņa izcilību un humoru iedvesmoja cilvēkus visā pasaulē. Viņš reiz sacīja: »Visums nebūtu nekas īpašs, ja tas nebūtu mājas cilvēkiem, kurus jūs mīlat. «Mums viņa pietrūks mūžīgi.»

Hokings, kurš bija apveltīts izcilām prāta spējām, bet invaliditātes dēļ daudzus gadus bija spiests pārvietoties ratiņkrēslā, kļuvis par apbrīnas un iedvesmas avotu cilvēkiem visā pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūristiem tiek piedāvāts pavadīt nakti neierastā viesnīcā-burbulī Rietumigaunijā, Algallikā.

Viesnīca Mullihotell atrodas blakus pludmalei, starp kadiķa krūmiem, blakus Matsalu Nacionālajam parkam.

Burbulis – tā ir 3 metrus augsta un apmēram 3,5 metrus plata telpa, kurā ir atsevišķa guļamistaba un priekšnams. Šī caurspīdīgās viesnīcas istaba piedāvājot iespēju ērtā gultā izbaudīt zvaigžņotas debesis un skaisto Igaunijas jūras piekrastes dabu.

«Skaties uz spožām zvaigznēm, atpūšoties gultā, un pilnīgi aizmirsti, ka jau sen ir laiks gulēt,» aprakstot savu pirmo nakšņošanu šajā viesnīcā-burbulī, sacījis Mullihotell izpilddirektors Ermils Migurs, kurš ideju viesnīcas dizainam smēlies internetā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūroperators Mouzenidis Travel trešdien, 4.jūnijā uzsācis lidojumus no Rīgas uz Grieķijas salu Korfu.

Pārvadājumi tiks veikti ar tūroperatora privāto aviokompāniju Ellinair, informē lidosta.

Lidojumi notiks trešdienās un svētdienās, un tie tiks veikti ar gaisa kuģi Boeing 737-300.

Grieķu tūroperators Mouzenidis Travel aptuveni 19 gadus izstrādā programmas atpūtai Grieķijā. Vēl bez reisiem uz Korfu 2014.gada vasaras sezonā Ellinair divreiz nedēļā veic lidojumus no Rīgas uz Salonikiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Kā izvēlēties piemērotāko tūroperatoru un būt drošam, ka plānotais ceļojums tiešām notiks

Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultātes docētāja Daina Vinklere, 06.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šoruden medijos izskanēja ziņa par to, ka tūroperators «Prieks Tūre» apturējis savu darbību, kamēr daļa tūristu vēl bija ārzemēs. Gada sākumā tiesas priekšā stājās arī cits tūroperators, no kura klienti vēlējās piedzīt zaudējumus. Kā izvēlēties piemērotāko tūroperatoru, lai plānotais ceļojums nebeigtos ar mēnešiem ilgu gaidīšanu, lai saņemtu atpakaļ samaksāto naudu par nenotikušo atpūtu?

Gandrīz 500 tūrisma operatori un tūrisma aģenti

Saskaņā ar Lursoft datiem Latvijā ir 437 komersanti, kuri uzskatāmi par tūrisma operatoriem vai tūrisma aģentiem un sniedz kompleksus tūrisma pakalpojumus. Šā gada 1. jūlijā spēkā stājās Ministru kabineta noteikumi «Noteikumi par kompleksa un saistīta tūrisma pakalpojuma sagatavošanas un sniegšanas kārtību un kompleksu un saistītu tūrisma pakalpojumu sniedzēju un ceļotāju tiesībām un pienākumiem», kas veidoti ar mērķi nodrošināt augstāku ceļotāju aizsardzību tūrisma operatora maksātnespējas gadījumā un uzlabot esošo tūrisma aģentu un tūrisma operatoru darbības sistēmu Latvijā.

Licencēšana patērētāju aizsardzībai

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Join Up! Baltijā trīs mēnešos apkalpojis 12 000 tūristu

Db.lv, 27.07.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukrainas tūroperators "Join Up!", kas šā gada aprīļa vidū sāka darbību Rīgā, atverot SIA "Join Up Baltic" biroju, pirmajos trīs darbības mēnešos Baltijas tirgū apkalpojis 12 000 tūristu, informē uzņēmumā.

"Join Up Baltic" vadītājs Gedimins Keris norāda, ka uzņēmējdarbības sākšana Baltijā ir devusi uzņēmumam iespēju saglabāt darbavietas ukraiņiem un atbalstīt valsts ekonomiku, jo "Ukraina šobrīd cīnās par mūsu visu nākotni".

Īpašas atšķirības starp Ukrainas un Baltijas valstu tūristiem tūroperators nav atklājis, vienlaikus norādot, ka cilvēkus interesē kvalitatīvas brīvdienas skaistā un sakārtotā vidē.

Redzamākā šā brīža tendence tūrisma tirgū ir tā, ka atgriežas agrīnā rezervēšana, un cilvēki ceļojumus rezervē iepriekš gandrīz tikpat daudz kā pirms pandēmijas.

"Kā interesantu nacionālo "rozīnīti" vēlos atzīmēt to, ka, tuvojoties Jāņiem, rezervāciju skaits palielinājās teju trīs reizes un uzņēmuma piedāvātie ceļojumi tika izpirkti nedēļu pirms svētkiem," stāsta Keris.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paziņojot par avārijas nosēšanos Zviedrijas aviokompānijas lidojumā, stjuarte izplūdusi asarās, radot vispārēju paniku lidmašīnā, vēsta thelocal.se.

Desmit minūtes pirms nosēšanās Zviedrijas aviokompānijas Malmo Aviation reisā uz Maljorku Spānijā no pilotu kabīnes parādījušies dūmi, un pasažierus nomierināt nav izdevies arī stjuartei, kas asarām acīs pavēstīja par avārijas nosēšanos.

«Stjuarte asaru pilnām acīm pavēstīja par tehniskām problēmām,» Zviedrijas laikrakstam Sydsvenskan norādīja lidmašīnas pasažieris Matiass Sonngords (Mattias Sonngard). «Viss, ko mēs uzzinājām, ka lidmašīnai jāveic avārijas nosēšanās un ka mums tai jāsagatavojas, ieņemot attiecīgo avārijas nosēšanās pozīciju,» viņš stāsta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Tez Tour arī turpmāk plāno attīstīt kalnu slēpošanas tūres uz galamērķiem Eiropā

Db.lv, 27.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piedāvājot klientiem atpūtas programmas un čarterlidojumus uz jauniem galamērķiem, ieskaitot ziemas atpūtas programmu attīstīšanu, tūroperators SIA Tez Tour 2017. gadā salīdzinājumā ar 2016. gadu palielinājis apgrozījumu par 38,5% - līdz 25,941 miljonam eiro, ziņo Lursoft Klientu portfelis.

Savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas 2017. gadā bija 520 tūkstoši eiro, kas bija par 68,1% vairāk nekā 2016. gadā. 2016. gadā SIA Tez Tour apgrozījums bija 18,734 miljoni eiro un uzņēmuma tīrā peļņa bija 310 tūkstoši eiro.

Tūroperators 2017. gadā pārdevis tūrisma pakalpojumus 25,567 miljonu eiro vērtībā, tā ieņēmumi no aviobiļešu pārdošanas bija 1,159 miljoni eiro un tas piešķīris atlaides 785 tūkstošu eiro apmērā (aptuveni 3% no kopējiem ieņēmumiem par pārdotajiem tūrisma pakalpojumiem un aviobiļetēm).

SIA Tez Tour 2017. gadā papildus līdzšinējo atpūtas programmu pārdošanai dažādos virzienos atklāja jaunas tūres uz Itāliju un Kipru, sadarbojoties ar nacionālo aviosabiedrību airBaltic. Tāpat uzņēmums sāka piedāvāt tūres uz jauniem slēpošanas kūrortiem un viesnīcām, attīstot ziemas atpūtas programmas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gan tūroperatoriem, gan ceļojumu aģentūrām ziema ir gana ienesīgs gadalaiks, šajā sezonā atpūtas braucieni nodrošina 30–40% no kopējā apgrozījuma, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Tradicionāli tūroperatori savu ziemas ceļojumu sezonu sāks ar čārterreisu programmu uz siltajām zemēm. Novatours piedāvās atpūtas braucienus uz Kanāriju salām, Taizemi un popularitāti nezaudējušo Ēģipti. Kompānijas šīs ziemas jaunums ir ceļojums uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE). Ziemas sezonā joprojām iecienītākie ir atpūtas braucieni uz Ēģipti un Kanāriju salām, uz kurām parasti izvēlas doties ģimenes ar bērniem, stāsta Novatours direktors Leonīds Močeņovs.

Čārterreisu skaitu uz Ēģipti šoziem ir dubultojis tūroperators Tez Tour. Kopš 2010. gada tūroperators veica divus čārterreisus nedēļā, bet šogad ceļotāji varēs doties uz šo valsti četras reizes nedēļā, informē Tez Tour produktu menedžere Marina Ulanova. Uzņēmums sola plašāku viesnīcu piedāvājumu ģimenes atpūtai kopā ar bērniem. Tenerifes ceļojumu virziena netiek pozicionēts kā alternatīva Ēģiptei – tas ir cits produkts, vairāk domāts tiem, kuri vēlas mierīgāku vai ekskluzīvāku atpūtu. Šoziem tūristiem Tenerifē būs pieejamas viesnīcas arī salas ziemeļu piekrastē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Novatours sāk lidojumus uz četriem jaunajiem vasaras sezonas galamērķiem

Dienas Bizness, 18.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar 18.maiju tūrisma operators Novatours sāk lidojumus uz četriem jaunajiem vasaras sezonas galamērķiem – Larnaku Kiprā, Sicīliju Itālijā, Rodosu un Halkidiki Grieķijā. Lidojumi uz šiem galamērķiem notiks ar pārsēšanos Viļņas lidostā.

Papildus jaunajiem galamērķiem, Novatours joprojām organizē arī tiešos reisus uz Turciju, Bulgāriju un Krētu Grieķijā.

Tūropartors prognozē, ka līdzīgi kā pagājušajā vasarā, – vieni no populārākajiem galamērķiem būs Bulgārija un Turcija.

Novatours, dibināts Lietuvā 1999.gadā, ir lielākais tūroperators Baltijas valstīs un populārākais Latvijā, kam Latvijas tirgū ir 10 gadu pieredze. Tūroperators organizē brīvdienu un ekskursiju braucienus ar čarterlidojumiem. Novatours garantē kvalitatīvus, uzticamus un drošus ceļojumu risinājumus pat uz vistālākajiem galamērķiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arī obligāciju tirgū investori satraucas par burbuļa pazīmēm, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Šobrīd pasaules finanšu tirgos valda bažas ne tikai par attīstīto valstu akciju dārdzību, kur saistībā ar atsevišķu nozaru uzņēmumu vērtspapīru cenām jau, iespējams, varētu runāt par burbuli. Cenas jau ilgstoši un faktiski nemitīgi ir palielinājušās gan pašām drošākajām, gan arī nedrošajām obligācijām, kas daudziem licis spriest par burbuli arī šajā tirgū. Turklāt līdz ar Eiropas Centrālās bankas (ECB) likviditātes drukāšanas pasākumiem daudzu parāda vērtspapīru cenas, visticamāk, turpinās palielināties. Tomēr aktuāls ir jautājums – kāda būs augšējā robeža (vai drīzāk – kad tā tiks sasniegta). Jau rakstīts, ka pieprasījums, piemēram, pēc eirozonas valdības parādzīmēm ir milzīgs, kas nozīmē, ka investori jau uz samērā ilgiem termiņiem ir gatavi piemaksāt par privilēģiju vairākām šī reģiona valstīm aizdot naudu. Šobrīd negatīvā teritorijā ieslīdējis jau Vācijas sešu gadu termiņa obligāciju ienesīgums. Savukārt Vācijas 10 gadu obligāciju gada ienesīgums šonedēļ atrodas pie 0,22% atzīmes, kas ir zemākais līmenis vēsturē, bet Vācijas 30 gadu termiņa obligāciju ienesīgums atrodas vien pie 0,615% atzīmes. Jāpiebilst, ka vēl pirms gada Vācijas 30 gadu obligāciju ienesīgums atradās pie 2,49% atzīmes. Šobrīd nomanāms arvien vairāk viedokļu par to, ka eirozonas valdību obligāciju ienesīguma kritums varētu būt pārspīlēts, un ieguldījumi šajos parāda vērtspapīros vairs neesot īsti pievilcīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Eksperts: Burbulis finanšu sektorā ir visur un Jellenas ievēlēšana to tikai palielinās

Žanete Hāka, 20.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Es patlaban redzu burbuli visā finanšu sektorā, CNBC sacījis Šveices investors, Gloom Boom & Doom Report izdevējs un vairākās finanšu institūcijās darbojošais Marks Fabers.

Viņš saraksta augšpusē ierindo akcijas, parādzīmes un zemas kvalitātes parādzīmes. «Ja jūs skatāties uz finanšu sektoru kā uz globālās ekonomikas sastāvdaļu, tā īpatsvars ir ļoti liels. Turklāt patlaban ir liels parāda burbulis, un tas kļūst aizvien lielāks,» viņš sacījis.

M. Fabers uzsver, ka burbuli palīdz audzēt centrālās bankas, turklāt situāciju vēl vairāk pasliktinās Dženetas Jellenas ievēlēšana ASV Federālo Rezervju sistēmas (FRS) vadītāja amatā. Viņa piepulcējas tiem FRS profesoriem, kuri labāk iepērk vēl vairāk parādzīmes, nekā sāk programmas bremzēšanu.

M. Fabers saskata burbuli arī luksusa investīciju segmentā, piemēram, dimantiem, mākslai un citām luksusa precēm, kur cenas un konkurence ir augusi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Truksnis: Pateicoties TUA, Jūrmalā būvniecības stadijā ir vairāk nekā 20 objektu

Dienas Bizness, 10.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Ķemeru atdzimšanu, situāciju tūrisma jomā, kaimiņvalsts TV šovu un termiņuzturēšanās atļauju nozīmi - Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis intervijā laikrakstam Diena.

Jautājums par termiņuzturēšanās atļaujām ir cieši saistīts ar īpašumu pirkšanu. Pašvaldība ir ieinteresēta, lai šādā veidā attīstītos nekustamo īpašumu tirgus?

Es jums nosaukšu piemēru. Salīdzinot ar pagājušo, šogad no 2,7 līdz 3,6 miljoniem ir izaudzis NĪN apjoms par ēkām. Es nerunāju pat par zemi. Likmes nav mainījušās. Uz kā rēķina? Uz tā, ka ekspluatācijā ir nodotas jaunas vai kapitāli rekonstruētas ēkas. Pateicoties termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanas pret investīcijām (TUA) programmai, šobrīd Jūrmalā būvniecības stadijā ir vairāk nekā 20 objektu, kur ir tuvu pie tūkstoša nekustamā īpašuma vienību. Ja pēkšņi tas viss apstātos...

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investoru panikas lēkme nesaudzē arī drošo aktīvu cenas. Vēsturiskā patiesība - kamēr tirgū valda nestabilitāte, akciju tirgus krīt, bet zelta cena piedzīvo kāpumu - šoreiz izrādījusies nepatiesa. Zelta cena kritās pat straujāk nekā akcijām.

Aizvadītā nedēļa pasaules finanšu tirgos ieviesa jaunas korekcijas. Proti, lai gan analītiķi jau pirms vairākiem mēnešiem izteica viedokli, ka zelta cena veido burbuli, kam beidzot būtu jāplīst, dzeltenā metāla cena līdz ar vispārējās ekonomiskās nestabilitātes un neziņas pieaugumu finanšu tirgos turpināja palielināties, taču pirms dažām dienam vadzis lūza, un īslaicīgos periodos zelta cena kritās pat straujāk nekā akcijām. Turklāt tas notika, neraugoties uz vēsturisko patiesību - kamēr tirgū valda nestabilitāte, akciju tirgus krīt, bet zelta cena piedzīvo kāpumu. To, ka šī korelācija varētu izjukt, varēja noprast jau tā dēvētajos treknajos gados, kad vienlaikus kāpa cena gan akcijām, gan dārgmetāliem, tomēr brīžos, kad tirgu piemeklēja vājuma brīži, zelts aizvien spēja pildīt savu glābšanas rinķa funkciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Papildināta - Igaunijas finanšu uzraugs liek slēgt Danske Bank filiāli

LETA, 19.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas finanšu pakalpojumu uzraudzības iestāde devusi rīkojumu slēgt naudas atmazgāšanas skandālā iesaistīto Dānijas bankas «Danske Bank» Igaunijas filiāli.

Uzraudzības iestāde norādījusi, ka filiālei jābeidz darbība Igaunijā astoņu mēnešu laikā kopš rīkojuma saņemšanas un, pārtraucot darbību, tai jāņem vērā klientu intereses.

Patlaban visi klientu līgumi ir spēkā un klienti var turpināt izmantot «Danske Bank» Igaunijas filiāles pakalpojumus. Attiecību ar klientiem reorganizācija tiks veikta pakāpeniski astoņu mēnešu laikā. Banka pilnībā atmaksās visus noguldījumus. Tomēr tā nedrīkst piespiest klientus pārtraukt kredītlīgumus vai atmaksāt aizdevumus pirms termiņa, sacīts finanšu uzraudzības iestādes paziņojumā.

Tajā teikts, ka «Danske Bank» astoņu mēnešu laikā visi aizdevumu līgumi jānodod ar to nesaistītai bankai vai citai ar to nesaistītai juridiskai personai, kurai ir atļauja darboties Igaunijā, un tā turpinās apkalpot šos kredītlīgumus. Ja «Danske Bank» šādu kredītlīgumu pārņēmēju nespēj atrast, tai jāatrod cits likumīgs veids, kā šos aizdevumus turpināt apkalpot, lai klientu intereses tiktu adekvāti aizsargātas.

Komentāri

Pievienot komentāru