Finanses

Jaunattīstības tirgos ekonomika turpinās bremzēties

Žanete Hāka, 02.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunattīstības tirgos ekonomikas izaugsme turpinās bremzēties vēl kādu laiku, jo daudzām valstīm jāveic strukturālās reformas, lai piemērotos jaunajiem tirgus apstākļiem pēc pēdējo gadu straujās izaugsmes, atsaucoties uz Unilever vadītāju Polu Polmanu, raksta Bloomberg.

«Tās aizvien ir salīdzinoši spēcīgas ekonomikas, taču aizvien ievainojamas,» norādījis uzņēmuma pārstāvis, piebilstot, ka izaugsme sarūk, ko veicina arī zemāks pieprasījums no Eiropas un ASV. P. Polmans uzskata, ka tas turpināsies vēl dažus gadus, un situācija mainīsies tikai, ja tiks veiktas nepieciešamās reformas.

Investori jaunattīstības valstīs ir iepludinājuši naudu kopš 2008. gada, ko veicināja centrālo banku monetārās stimulēšanas pasākumi, taču ASV Federālo Rezervju vadītāja Bena Bernankes izteikumi jūnijā, ka FRS varētu samazināt savus ikmēneša aktīvu iepirkumus, investoriem likuši pamest šos tirgus.

«Cilvēki uzskata, ka procentu likmes ASV pieaugs, un tad nauda atkal ieplūdīs ASV,» viņš sacījis. «Daudzu jaunattīstības valstu valūtu vērtība ir srukusi par 10-15%, tomēr, par laimi, šīs valstis ir stiprākas, un vēl viena Āzijas krīze nav sekojusi,» norāda Unilever vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru