Citas ziņas

Kultūras ministre asi noraida pārmetumus par komandējumu Austrālijā

Jānis Rancāns, 07.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme - Grende (VL-TB/LNNK) divu nedēļu garajā komandējumā Austrālijā ir strādājusi un izskanējušie pārmetumi ir nepamatoti, šorīt Latvijas Radio sacīja pati ministre.

Viņa norādīja, ka katru otro gadu Austrālijas latvieši rīko kultūras dienas, kas pēc būtības ir dziesmu svētki. Ministre uzsvēra, ka Latviešu dziesmu svētki ir cilvēces meistardarbs un ir iekļauti UNESCO mantojuma sarakstā, un viņa, kā UNESCO Latvijas prezidente, dziesmu svētkos piedalās vai tie notiktu Balvos, vai Adelaidā.

Ministre noraidīja apgalvojumus, ka komandējums izmantots kā atvaļinājums, un uzsvēra, ka svarīgs ir izdarītais darbs nevis komandējumā pavadītais laiks. Ministre atgādināja, ka šogad pirmo reizi Latvijā notiks visu latviešu biznesa forums un Austrālijā ir ļoti slaveni radošo nozaru pārstāvji – arhitekti, dizaineri, ar kuriem pārrunāts, kā kopīgi veidot radošo nozaru forumu Rīgā.

Sarunā ar radio ministre norādīja, ka komandējuma izmaksu galējie aprēķini pašlaik tiek veidoti, bet naudas summas esot nelielas. Biļete maksājusi 2200 latu, ministre lidojusi ekonomiskajā klasē, strādājusi brīvdienās un Adelaidā pārvietojusies ar tramvaju.

Plašsaziņas līdzekļi iepriekš vēstīja, ka, stiprinot dzimtenes saites ar diasporu, kultūras ministre Žaneta Jaunzeme - Grende no Ziemassvētkiem līdz pat 5. janvārim atradās Austrālijā.

Ministres padomniece Ieva Līne skaidrojusi, ka Austrālijā tik ilga uzturēšanās plānota, jo ministre ielūgta uz diviem pasākumiem. Vispirms uz Austrālijas latviešu dziesmu un deju svētkiem – oficiāli sauktiem par 54. kultūras dienu. Bet pēc tam uz pasaules latviešu ģimeņu kopā sanākšanu, kas pazīstama kā 3X3 saiets. Braukšana turp un atpakaļ divas reizes attiecīgi sadārdzinātu komandējuma izmaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru