Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globālais maksājumu tīkls "Mastercard" iegādājies "atvērtās bankas" platformu "Aiia", paplašinot darbību Eiropā, tostarp sākot darbu Latvijā, informē "Aiia" pārstāvji.

"Atvērtās bankas" platforma "Aiia" nodrošina finanšu datu integrēšanu un tūlītējo maksājumu ierosināšanu.

"Aiia" izpilddirektors un dibinātājs Rūne Mai skaidro, ka "Aiia" ienākšana Baltijas tirgū palīdzēs pilnībā izmantot "atvērtās bankas" potenciālu.

"Nav šaubu, ka daudziem uzņēmumiem nav gājis viegli, lai ieviestu "atvērtās bankas" risinājumu savā ikdienā. Ar "Aiia" mēs sarežģīto padarām vienkāršu, ļaujot piekļūt vairāk nekā 240 miljoniem eiropiešu datu, izmantojot vairāk nekā 2000 banku," komentē R.Mai.

Viņš uzsvēra, ka platformas pamatā ir datu privātums, drošība un kvalitāte. "Pirms ienākšanas tirgū mēs nodrošinām stabilas saknes tajā, sagatavojot banku integrāciju ar faktiskajiem klientiem, un iepazīstam visus vietējā tirgus aspektus. Mūsu misija ir nodrošināt augstas kvalitātes API saskarnes, lai sniegtu iespēju ikvienam izstrādāt un laist klajā jaunus digitālos risinājumus ikdienas vajadzību nodrošināšanai un darbības paplašināšanai," pamato R.Mai.

"Aiia" sākusi darbu arī Polijā un Nīderlandē.

"Aiia" (iepriekš "Nordic API Gateway") ir vairāk nekā desmit gadu pieredze finanšu tehnoloģiju jomā.

"Aiia" paredz datu koplietošanu starp 2700 bankām visā Eiropā, ik mēnesi apstrādājot vairāk nekā 10 miljonu banku pieteikumu un veicot miljonu tūlītējos maksājumus banku un e-komercijas platformās.

"Aiia" platforma ļauj uzņēmumiem un finanšu iestādēm integrēt finanšu datus un veikt maksājumus aptuveni 337 miljoniem Eiropas iedzīvotāju.

Komentāri

Pievienot komentāru