Jaunākais izdevums

Ceturtdien Rīgas apgabaltiesā atsākusies bijušās ātrās ēdināšanas kafejnīcas McDonald’s darbinieces Innas Timofejeva prasības izskatītšana pret restorāna pārstāvniecību Latvijā SIA Premier Restaurants Latvia par viena miljona latu piedziņu, Db.lv uzzināja tiesā.

I. Timofejeva ar prasību par viena miljona latu morālā kaitējuma kompensāciju Rīgas apgabaltiesā pret McDonalds vērsās aizvadītā gada vasarā. I. Timofejeva norādīja, ka pēc paslīdēšanas uz mitrās grīdas restorāna virtuvē kļuvusi par invalīdi.

Rīgas apgabaltiesa aizvadītā gada jūlijā pieņēma Innas Timofejevas prasību un ierosinājusi civillietu par 2533 latu ārstniecības tēriņu zaudējumu un viena miljona latu morālā kaitējuma kompensācijas piedziņu.

Oktobrī lieta tika apturēta, jo prasītāja lūgusi lietā noteikt ekspertīzi un šis lūgums apmierināts. Tiesvedība tika apturēta līdz ekspertīzes pabeigšanai.

McDonalds iepriekš skaidroja, ka prasību par kompensāciju no I. Timofejevas neesot saņēmis, bet lai garantētu drošu darba vidi ikvienam darbiniekam, tiekot organizētas speciālas apmācības, kas ir pārbaudītas praksē.

Iepriekš plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka I. Timofejeva vērsusies Valsts darba inspekcijā (VDI), lūdzot notikušo izmeklēt. VDI veikusi pārbaudi, taču pārkāpumus nav atklājusi, jo konstatēts, ka pati I. Timofejeva parakstījusies drošības žurnālā. Pati I. Timofejeva apgalvoja, ka paraksti esot viltoti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par tirdzniecības centra «Dole» īpašnieka, apsaimniekotāja un attīstītāja SIA «Tirdzniecības centrs Dole» vienīgo īpašnieku 14.decembrī kļuvis Latvijā reģistrētais uzņēmums SIA «Premier Estates LTD», ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

SIA «Premier Estates LTD» radniecīgā sabiedrība ir SIA «Premier Restaurants Latvia», kas Latvijā pārvalda ātrās ēdināšanas uzņēmuma «McDonald's» tīklu, sacīts uzņēmuma 2017.gada pārskatā.

Līdz ar īpašnieku maiņu par SIA «Tirdzniecības centrs Dole» patiesā labuma guvēju reģistrēts Maltas pilsonis Karmelo Hili, kurš ir SIA «Premier Restaurants Latvia» valdes priekšsēdētājs.

Izmaiņas SIA «Tirdzniecības centrs Dole» dalībniekos reģistrētas komercreģistrā 18.decembrī. Līdz ar tām pilnībā mainīta arī uzņēmuma valde. Par tirdzniecības centru pārvaldošā uzņēmuma valdes locekļiem iecelti Karmelo Hili, Castillo Ričards Abdilla un Sandra Mūrniece.

Līdz šim SIA «Tirdzniecības centrs Dole vienīgais īpašnieks bija Norvēģijas uzņēmums «AMD Holding AS».

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

McDonald's tīkla pārvaldītājs Latvijā reģistrējis komercķīlu ar maksimālo summu 13 miljoni eiro

Db.lv, 22.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas uzņēmuma «McDonald's» tīkla pārvaldītājs Latvijā SIA «Premier Restaurants Latvia» ieķīlājis visu savu mantu par labu AS «Luminor Bank», nodrošinot prasījumus 13 miljonu eiro apmērā, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

SIA «Premier Restaurants Latvia» 21.novembrī reģistrējis jaunu komercķīlu, ar kuru nodrošināti visi bankas prasījumi, kas izriet no šī gada oktobrī starp uzņēmumu un banku noslēgtā kredīta līguma. Komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 13 miljoni eiro.

«Lursoft» izziņa liecina, ka šī ir vienīgā SIA «Premier Restaurants Latvia» aktuālā komercķīla.

SIA «Premier Restaurants Latvia» dibināts 1994.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 237 289 eiro un tā vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums «Premier Capital B.V.».

2017.gadā SIA «Premier Restaurants Latvia» strādāja ar neto apgrozījumu 36,120 miljonu eiro apmērā un uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 1,623 miljoni eiro. Tas nodarbināja 691 darbinieku un tā kopējie maksājumi Latvijas valsts kopbudžetā bija 6,189 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

McDonald’s šokā par lēmumu no uzņēmuma piedzīt 30 tūkstošus latu

Elīna Pankovska, 26.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Mums ir dziļa nožēla par mūsu bijušās darbinieces veselības stāvokli, tomēr esam šokēti par pieņemto tiesas lēmumu un pēc pilnā sprieduma saņemšanas izskatīsim iespējas to pārsūdzēt,» komentējot tiesas spriedumu, ar kuru no SIA Premier Restaurants Latvia par labu bijušajai darbiniecei Innai Timofejevai piedzīti 30 tūkst. Ls morālais kaitējums, norāda McDonald’s rīkotājdirektors Baltijas valstīs Tomašs Navrockis.

Viņš arī atzīmē, ka darbinieki ir viena no uzņēmuma prioritātēm, un ik gadu tiekot ieguldītas investīcijas 100 tūkst. eiro apmērā darbinieku apmācībās un motivācijas programmās.

DB jau rakstīja, ka Rīgas apgabaltiesa daļēji apmierināja I.Timofejevas prasību pret ātrās ēdināšanas restorānu tīkla McDonald's pārstāvjiem Latvijā SIA Premier Restaurants Latvia. Viena miljona latu vietā tiesa par labu I. Timofejevai piedzina nedaudz vairāk nekā 30 tūkst. latu par nodarītu morālo kaitējumu.

Tāpat tiesa no SIA Premier Restaurants Latvia piedzina ārstniecības izdevumus 5,2 tūkst. latu apmērā. Kā arī 1,4 tūkst. Ls, kas nepieciešami, lai varētu iegādāties ārstniecības iekārtu cietušajai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas uzņēmuma «McDonald's» tīkla pārvaldītājs Latvijā SIA «Premier Restaurants Latvia» reģistrējis jaunu komercķīlu, nodrošinot prasījumus 650 tūkstošu eiro apmērā, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Komercķīlas ņēmējs ir AS «Luminor Bank», un komercķīla nodrošina saistības, kas izriet no līguma par atvasināto finanšu instrumentu darījumiem. Komercķīla reģistrēta 14.decembrī.

«Lursoft» izziņa liecina, ka SIA «Premier Restaurants Latvia» šobrīd ir aktuālas divas komercķīlas, ieskaitot pagājušajā nedēļā reģistrēto.

SIA «Premier Restaurants Latvia» dibināts 1994.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 237 289 eiro un tā vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums «Premier Capital B.V.».

2017.gadā SIA «Premier Restaurants Latvia» strādāja ar neto apgrozījumu 36,120 miljonu eiro apmērā un uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 1,623 miljoni eiro. Tas nodarbināja 691 darbinieku un tā kopējie maksājumi Latvijas valsts kopbudžetā bija 6,189 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamo trīs gadu laikā ātrās ēdināšanas ķēdes McDonald's attīstībā Latvijā investēs ap pieciem miljoniem eiro, intervijā aģentūrai LETA stāsta daudznozaru uzņēmumu grupas Hili Ventures, kuras meitasuzņēmums Premier Capital Baltijas valstīs, Grieķijā un Maltā pārvalda ātrās ēdināšanas ķēdi McDonald's, vadītājs Melo Hili.

Viņš norāda, ka viena no būtiskākajām lietām šogad bija jaunā McDonald's atvēršana Kārļa Ulmaņa gatvē, Rīgā.

«Tāpat šogad Latvijā turpinām ķēdes sagatavošanu pašapkalpošanās kiosku ieviešanai. Patlaban šādi kioski atrodas divās no McDonald's ķēdes vietām Latvijā,» atzīmē Hili.

Viņš piebilst, ka šobrīd šis kiosku projekts ir testa režīmā. Taču nākamā gada laikā plānots tos ieviest visās McDonald's vietās Latvijā.

Kā ziņots, McDonald's attīstībā Baltijas reģionā šogad plānots ieguldīt aptuveni 4,6 miljonus eiro.

Hili skaidroja, ka Igaunijā šogad nekādas ievērojamas izmaiņas McDonald's ķēdē nav plānotas, bet Lietuvā šogad ir atvērta viena jauna vieta, kā arī plānots atvērt vēl divas. Tikmēr Latvijā šogad ir atvērta viena jauna McDonald's ēstuve, kas darbojas Kārļa Ulmaņa gatvē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas viesmīlības nozare pēdējo divu gadu laikā ir zaudējusi trešo daļu darbinieku un pašlaik piedzīvo akūtu darbaroku trūkumu, liecina Latvijas Restorānu biedrības (LRB) un Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) apkopotā oficiālā statistika.

“Neparedzamie nozares darbības noteikumi un haotiskie ierobežojumi pandēmijas laikā likuši daudziem uzņēmumiem izbeigt savu darbību. Savukārt darbinieki ir pārkvalificējušies vai devušies peļņā uz ārzemēm. Šobrīd nozarē katastrofāli trūkst darbinieku un, sezonai sākoties, uzņēmēji ir izmisumā, jo nevar realizēt visu plānoto un pieņemt visus pasūtījumus. Tāpēc viesmīlības nozare sagaida, ka vēlēšanu gadā politiķu uzlabos dialogu ar uzņēmējiem, iedziļināšanos nozares specifikā un pandēmijas vai ģeopolitisko izaicinājumu ietekmē uz nozari. Tas ir svarīgi īpaši šobrīd, kad visu resursu cenas ir dramatiski pieaugušas, bet daudziem iestājies atlikto nodokļu nomaksas termiņš, tāpēc ļoti daudzi uzņēmēji izvērtē vai vispār turpināt darbu. Ja netiks pieņemti drosmīgi lēmumi, mēs turpināsim zaudēt konkurētspējā Baltijas kaimiņiem un atpalikt savā attīstībā,” vērtē LRB prezidents Jānis Jenzis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Cik apgroza, nopelna un nodokļos samaksā ēdināšanas nozares līderi?

Zane Atlāce - Bistere, 23.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ēdināšanas nozares uzņēmumu kopējais apgrozījums 2017.gadā sasniedzis jau 478,47 milj. eiro, pētījumā par ēdināšanas uzņēmumu darbību pēdējo trīs gadu laikā secinājis Lursoft.

Ēdināšanas nozare pēdējā laikā nonākusi krustugunīs, sākot ar policijas kratīšanām restorānu tīklā Vairāk saules, beidzot ar Latvijas Restorānu biedrības pausto, ka Latvijas restorāniem izkļūt no pelēkās zonas liedz nesamērīgi augstais nodokļu slogs, tāpēc godīga restorānu biznesa pastāvēšana ir nopietni apdraudēta. Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis pat paudis presē viedokli, ka pilnībā veicot visu nodokļu un ar restorānu uzturēšanu saistīto izdevumu samaksu, nozares uzņēmumi cieš milzīgus zaudējumus un nopietni apsver sava biznesa slēgšanu vai pārcelšanu uz citu valsti.

To, vai ēdināšanas nozares uzņēmumi patiesi strādā ar zaudējumiem un kāds ir to nodokļu pienesums, pētījumā centies noskaidrot Lursoft, apkopojot datus par nozares uzņēmumu darbību pēdējo trīs gadu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas apgabaltiesa daļēji apmierināja Innas Timofejevas prasību pret ātrās ēdināšanas restorānu tīkla McDonald's pārstāvjiem Latvijā SIA Premier Restaurants Latvia.

Viena miljona latu vietā tiesa par labu I. Timofejevai piedzina nedaudz vairāk nekā 30 tūkst. latu par nodarītu morālo kaitējumu.

Tāpat tiesa no SIA Premier Restaurants Latvia piedzina ārstniecības izdevumus 5,2 tūkst. latu apmērā.

I. Timofejevas advokāte Rada Matjušina pēc tiesas sprieduma norādīja, ka to, visticamāk, pārsūdzēs, jo minētie 30 tūkst. latu nesedzot ārstniecības izdevumus nākotnē. Tāpat arī R. Matjušina uzsvēra, ka šis tiesas spriedums norāda SIA Premier Restaurants Latvia vaina notikušajā ir atzīta.

Tikmēr SIA Premier Restaurants Latvia juriste Sanita Laiviniece tiesas spriedumu nekomentēja, norādot, ka to varēs darīt tikai pēc iepazīšanās ar pilno spriedumu šā gada 9. maijā. Pēc tam to dienu laikā var pārsūdzēt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Ievērojami sarūk McDonald's ķēdes pārvaldītājas peļņa

LETA, 15.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn ievērojami saruka ātrās ēdināšanas ķēdes McDonald's pārvaldītājas SIA Premier Restaurants Latvia peļņa, liecina Firmas.lv informācija.

Uzņēmums pērn nopelnīja 6618 eiro, bet 2013.gadā uzņēmuma peļņa bija 632 730 eiro. Savukārt uzņēmuma apgrozījums pērn bija 29,95 miljoni eiro, kas ir par 1% vairāk nekā 2013.gadā, kad apgrozījums bija 29,63 miljoni eiro.

Vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmuma apgrozījuma pieaugumu pērn sekmēja 2013.gadā Jelgavā atvērtā ēstuve, kā arī tas, ka lielāka daļa ēstuvju pērn sasniedza maksimālos pārdošanas apjomus. Tāpat pagājušajā gadā tika piedāvāti jauni produkti.

Šogad uzņēmums plāno nodrošināt augstu apkalpošanas kvalitāti, popularizēt uzņēmuma vērtības, palielināt iespējas vairāk pielietot tehnoloģijas un turpināt veikt ieguldījumus uzņēmuma attīstībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

McDonald’s Latvijā plāno ieviest pašapkalpošanās ēdienu pasūtīšanas un norēķinu kioskus

LETA, 25.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamo trīs gadu laikā McDonald’s ķēdes attīstībā Latvijā investēs aptuveni sešus miljonus eiro, intervijā aģentūrai LETA stāsta McDonald’s attīstības licences īpašnieks Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Grieķijā un Maltā Melo Hili un McDonald’s centrālās divīzijas prezidents Hamzats Hasbulatovs.

Bet Baltijā nākamo trīs gadu laikā plānots investēt kopumā ap 15 miljoniem eiro, norāda McDonald’s pārstāvji.

Kā atzīmē Hili, nākamo trīs gadu laikā Latvijā paredzēts atvērt vēl trīs ēstuves, kā arī sākt Latvijā esošajās ēstuvēs ieviest jaunas tehnoloģijas un klientiem ērtus risinājumus ēdiena pasūtīšanā.

«No nākamā gada Baltijā, sākot ar Latviju, plānota pašapkalpošanās ēdienu pasūtīšanas un norēķinu kiosku ieviešana. Tās ir iekārtas, kas vizuāli atgādina bankomātus. Bet atšķirībā no bankomātiem šīm iekārtām būs divi ekrāni - katrs savā pusē. Kioski atradīsies McDonald's ēstuvju telpās. Klientiem būs iespēja tajos veikt pasūtījumu, nestāvot rindā. Tāpat šajās iekārtās būs iespējams veikt norēķinus par pasūtījumu,» skaidro Hili.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums SIA Premier Estates LTD, kas pirms nepilnas nedēļas kļuva par tirdzniecības centra Dole īpašnieku, ieķīlājis tam piederošās SIA Tirdzniecības centrs Dole kapitāldaļas, ziņo Lursoft Klientu portfelis.

SIA Tirdzniecības centrs Dole ir tirdzniecības centra Dole īpašnieks, apsaimniekotājs un attīstītājs, un šonedēļ kļuva zināms, ka tam mainījušies īpašnieks.

Jaunais tirdzniecības centra īpašnieks 20.decembrī reģistrējis divas komercķīlas. Ar vienu komercķīlu ieķīlātas SIA Premier Estates LTD piederošās 1 180 983 SIA Tirdzniecības centrs Dole kapitāldaļas, savukārt ar otru komercķīlu ieķīlāta visa SIA Tirdzniecības centrs Dole manta.

Abu komercķīlu ņēmējs ir AS Luminor Bank, parādnieks - SIA Premier Estates LTD, un tām ir vienāda nodrošinātā prasījuma maksimālā summa - 6,175 miljoni eiro. Komercķīlas nodrošina prasījumus, kas izriet no starp banku un uzņēmumu noslēgtā kredīta līguma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Tiesa prasībā pret McDonald's saistībā ar darbā gūtu traumu piedzen 20 000 eiro

LETA, 19.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas apgabaltiesa šodien prasībā pret ātrās ēdināšanas pakalpojumu sniedzēja McDonald’s pārstāvniecību Latvijā SIA Premier Restaurants Latvia piedzina kopumā 20 520 eiro par labu Innai Timofejevai saistībā ar paslīdēšanu uz grīdas un smagas traumas gūšanu.

Kā informēja tiesas preses pārstāvis Raimonds Ločmelis, tiesa par labu Timofejevai nolēma piedzīt kopumā 20 520 eiro, kas sevī ietver morālā kaitējuma atlīdzību 10 000 eiro apmērā, zaudējumus un ar lietas vešanu saistītos izdevumus.

Savukārt prasība daļā par morālā kaitējuma atlīdzības piedziņu 1 412 871 eiro apmērā tika noraidīta, tāpat arī noraidīts prasījums daļā par ar lietas vešanu saistīto izdevumu piedziņu.

Ar spriedumu arī noteiktas tiesības Timofejevai saņemt no Premier Restaurants Latvia likumiskos procentus 6% gadā no sprieduma spēkā stāšanās dienas līdz sprieduma pilnīgai izpildei no piedzīto zaudējumu un morālā kaitējuma kopsummas. Spriedumu varēs pārsūdzēt kasācijas kārtībā 30 dienu laikā no pilna sprieduma sastādīšanas dienas, kas ir noteikta 3.maijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labrīt!

Eiropai jāievieš jauns un efektīvs nodoklis oglekļa dioksīda izmešiem, kas atsijātu videi nedraudzīgākos enerģijas ražotājus. Subsīdijas ir kā heroīns, jo mudina investēt ražotnēs, kas, pateicoties tām, ir ienesīgākās, bet nav nepieciešamas patērētājiem un energoapgādes drošībai, DB saka Eiropas elektroenerģētiķu asociācijas Eurelectric vadītājs, ģenerālsekretārs Hanss ten Berge.

Šorīt DB raksta par Lietuvas bankrotējušās aviokompānijas flyLAL prasību par 40 miljonu latu piedziņu no lidostas Rīga un lidsabiedrības airBaltic. Šajā tiesvedībā kā vienīgais atbildētājs var palikt tikai lidosta. Jaunākās prognozes tikmēr liecina, ka kartupeļu vidējā ražība gaidāma aizvadītā gada līmenī, tomēr reģionos, kur valdīja liels sausums un karstums, piemēram, Latgalē labus ražas rezultātus nevar gaidīt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas uzņēmums "McDonald’s" investējis 1,3 miljonus eiro un atvēris jaunu ēstuvi Rīgā, Juglas ielā, informē kompānijā.

Tādējādi "McDonald’s" Latvijā pieder 14 filiāles.

Jaunā "McDonald’s" platība ir 405 kvadrātmetri.

Līdz ar jaunās ēdināšanas vietas atvēršanu "McDonald’s" ir palielinājis savu komandu Latvijā līdz vairāk nekā 850 darbiniekiem.

Jau vēstīts, ka nekustamo īpašumu projektu attīstītājs "VPH Latvia" investēs deviņus miljonus eiro jaunā projektā Juglas ielā pretī tirdzniecības centriem IKEA un "Sāga".

Projektā ietilps četras dažādas ēkas - "McDonald’s" un "KFC" ātrās ēdināšanas vietas, "ProBro" automazgātava un tirdzniecības centrs ar nomnieku "SuperAlko".

"Premier Restaurants Latvia", kas Latvijā pārvalda "McDonald’s" tīklu, apgrozījums 2021.gadā bija 50,656 miljoni eiro, kas ir par 12,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 16,2% un bija 1,871 miljons eiro. Finanšu dati par 2022.gadu vēl nav publiskoti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas ķēdes McDonald's ēstuves pārvaldošais uzņēmums Premier Restaurants Latvia pērn apgrozīja 30,97 miljonus eiro un nopelnīja 10,36 miljonus eiro, liecina Firmas.lv informācija.

Salīdzinot ar 2014.gadu, apgrozījums pērn auga par 4%. Savukārt pelņa pirms gada bija vien 6618 eiro.

Vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā apgrozījuma pieaugumu veicināja ēstuves atvēršana Rīgā, Kārļa Ulmaņa gatvē, kā arī apgrozījuma pieaugums vairākumā pārējo ēstuvju.

Savukārt peļņas rādītāju pērn pozitīvi iespaidoja uzņēmuma veiktās piegādes saistītiem uzņēmumiem Igaunijā un Lietuvā, vienlaikus uzlabojot efektivitāti.

Tāpat pagājušajā gadā uzņēmums ieviesa vairākus jaunus produktus.

Šogad uzņēmums plāno nodrošināt augstu apkalpošanas kvalitāti, popularizēt uzņēmuma vērtības, palielināt iespējas vairāk pielietot tehnoloģijas un turpināt veikt ieguldījumus uzņēmuma attīstībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Darbinieku izaugsmē un vides uzlabošanā McDonald's Baltijā investēs 1,65 miljonus eiro

Db.lv, 10.04.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas ķēde "McDonald's" darbinieku izaugsmē un darba vides uzlabošanā šogad Baltijas valstīs investēs 1,65 miljonus eiro, informē uzņēmumā.

Tostarp Latvijā šim mērķim plānots investēt aptuveni pusmiljonu eiro.

Kā atzīmē kompānijā, "McDonald’s" Latvijā plāno pieņemt darbā kopumā 250 jaunus darbiniekus. Tāpat darbiniekiem būs pieejamas dažādas iekšējās izaugsmes programmas, labsajūtas veicināšanas iniciatīvas un atzinības programmas.

"McDonald’s" pārstāvji norāda, ka uzņēmums veic arī pastāvīgas investīcijas atalgojuma fondā, kas 2023. un 2024.gadā kopumā Latvijā audzis vidēji par 16%.

Jau ziņots, ka "McDonald's" pārvaldītājs SIA "Premier Restaurants Latvia" 2022.gadā strādāja ar 66,139 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 30,6% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 73,6% - līdz 3,248 miljoniem eiro. Finanšu dati par 2023.gadu vēl nav publiskoti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas uzņēmums McDonald's Rīgā testa režīmā sācis nodrošināt ēdiena piegādes, aģentūrai LETA sacīja McDonald's ģenerāldirektors Baltijas valstīs Vladimirs Janevskis.

«McDonald's 1.martā testa versijā sāka ēdiena piegādi mājās noteiktos Rīgas reģionos, lai sagatavotos McDelivery uzsākšanai šī gada vidū,» teica McDonald's ģenerāldirektors Baltijas valstīs.

Janevskis norādīja, ka patlaban Rīga ir vienīgā pilsēta Baltijā, kurā McDonald's testa režīmā veic ēdiena piegādes.

Viņš atzina, ka Latvijā arī pēc testa režīma noslēgšanās ēdiena piegāde, visticamāk, būs tikai Rīgā pieejams pakalpojums un Jelgavā šo pakalpojumu pagaidām nav plānots piedāvāt.

«McDonad's ir ļoti strikti piegādes standarti, kas nozīmē, ka ēdienu var piegādāt tikai tajās pilsētās, kur ir McDonald's restorāni,» sacīja kompānijas ģenerāldirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas uzņēmums McDonald's plāno celt jaunu ātrās ēdināšanas restorānu Juglas ielā Rīgā netālu no topošā Ikea veikala, informē Rīgas pilsētas būvvaldē.

Rīgas pilsētas būvvaldes Vadītāja biroja sabiedrisko attiecību projektu vadītājs Edgars Butāns apstiprināja, ka Rīgas pilsētas būvvalde ir izsniegusi būvatļauju ātrās ēdināšanas restorāna McDonald's jaunbūvei Juglas ielā bez numura.

«Pašlaik izdotā būvatļauja neparedz būvdarbus, bet gan atļauj turpināt projektēšanu, izstrādājot pilno būvprojektu,» skaidroja Butāns.

Viņš norādīja, ka atbilstoši ieceres pasūtītāju sniegtajai informācijai pēc svētkiem objektā plānots izvietot būvtāfeli par būvatļaujas saņemšanas faktu.

McDonald's pārstāvji aģentūrai LETA pagaidām ieceres attiecībā uz šo investīciju projektu nekomentēja.

Informācija Firmas.lv liecina, ka McDonald's pārvaldītājs Latvijā SIA Premier Restaurants Latvia 2016.gadā strādāja ar 31,841 miljona eiro apgrozījumu un 1,135 miljonu eiro peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

McDonald’s restorāna rekonstrukcijā investē 500 tūkstošus latu

Elīna Pankovska, 26.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšnas restorānu ķēde McDonald’s ieguldījusi 503 tūkst. Ls Krasta ielas restorāna rekonstrukcijā. Tas nozīmē, ka uzņēmums kopumā ir pabeidzis restorānu rekonstrukcijas projketu.

«McDonald’s piecu restorānu, kas tika uzcelti 90-tajos gados, pārbūvē kopumā esam ieguldījuši vairāk nekā divus miljonus latu. Šobrīd tie ir pārveidoti atbilstoši jaunākajiem McDonald’s interjera dizainiem,» norāda McDonald’s rīkotājdirektors Baltijas valstīs Tomašs Navrockis.

DB jau rakstīja, ka restorānu tīkla pārstāvniecības Latvijā SIA Premier Restaurants Latvia apgrozījums pagājušajā gadā ir palielinājies par 75%, sasniedzot 17 milj. Ls, liecina Lursoft dati. Tajā pašā laikā pērn uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas ir sarukusi par aptuveni 41%, un 2012. gadā veidoja 349 tūkst. Ls iepretim 590 tūkst. Ls, ko uzņēmums nopelnīja 2011. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

McDonald’s rekonstruējis savu centrālo restorānu Vecrīgā, investējot tajā 800 000 eiro

Laura Mazbērziņa, 26.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Restorānu tīkls «McDonald’s» rekonstruējis savu centrālo un populārāko restorānu Vecrīgā, Z.A. Meierovica bulvārī 18, tajā investējot 800 000 eiro. Pēc rekonstrukcijas «McDonald’s» restorāns Vecrīgā kļuvis par modernāko Baltijas valstīs ar vislielāko nodarbināto cilvēku skaitu, kā arī tas ieguvis jauninājumu - «McCafe».

«2017. gads bijis veiksmīgākais gads Premier Restaurants Baltics un Premier Restaurants Latvia vēsturē. Mums ir stabils plāns turpināt šo veiksmes stāstu, Latvijā līdz 2019. gadam investējot 4 miljonus eiro, koncentrējoties galvenokārt uz trīs jomām - esošo restorānu rekonstrukcijas pabeigšanu, digitālo jauninājumu ieviešanu un restorānu tīkla paplašināšanu Latvijā līdz 13 restorāniem,» norāda Vladimirs Janevskis, «McDonald’s» ģenerāldirektors Baltijas valstīs.

Šogad «McDonald’s» noslēgs savu restorānu rekonstrukcijas programmu, kurā ietverta jauna pašapkalpošanās kiosku platforma, ērtāka ēdienu pasūtīšanas un maksāšanas sistēma.

Pēc rekonstrukcijas «McDonald’s» restorāns Vecrīgā ieguvis jauninājumu – tajā atvērta arī «McCafe», kas ir papildinājums apmeklētāju restorānu pieredzei, piedāvājot lielāku dažādību kafijas un desertu izvēlē. «McDonald’s» turpina strādāt pie «McCafe» zīmola attīstības Latvijā, un apsver iespēju izvietot «McCafe» arī citos Latvijas «McDonald’s» restorānos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Latvijā McDonald's restorānu apgrozījums pērn audzis par 75%, peļņa sarukusi

Gunta Kursiša, 10.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas restorānu tīkla Mc'Donald's pārstāvniecības Latvijā SIA Premier Restaurants Latvia apgrozījums ir pagājušajā gadā ir palielinājies par 75%, sasniedzot 17 miljonus latu, liecina Lursoft dati.

Tajā pašā laikā pērn uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas ir sarukusi par aptuveni 41%, un 2012. gadā veidoja 349 tūkstošus latu iepretim 590 tūkst. Ls, ko uzņēmums nopelnīja 2011. gadā.

Db.lv jau ziņoja, ka šā gada augusta sākumā McDonald’s savos restorānos Latvijā visas cenas sācis norādīt latos un eiro, kopumā eiro ieviešanas pasākumam atvēlot 17 tūkstošus eiro.

Jau rakstīts, ka McDonald’s restorānus Latvijā pērn apmeklējuši 9,6 miljoni apmeklētāju, kas ir vairāk nekā Igaunijā un Lietuvā, kur attiecīgi ēstuves apmeklējuši 7,7 milj. un 9,1 miljons apmeklētāju. Tomēr jānorāda, ka starp visām trim Baltijas valstīm Latvijā ir visvairāk McDonald’s restorānu – 12. Savukārt Igaunijā plānots, ka šā gada beigās darbosies 10 restorāni un divi McCafe, bet Lietuvā – deviņi restorāni un trīs McCafe.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas uzņēmuma McDonald’s, kura ģenerāldirektors Baltijas valstīs ir Vladimirs Janevskis, restorānu ķēdes pārvaldītāja Latvijā SIA «Premier Restaurants Latvia» apgrozījums pērn provizoriski pieaudzis par 11% . Uzņēmums pērn kopumā Baltijas valstīs apkalpojis astoņus miljonus klientu, no kuriem 1,3 miljoni bija Latvijā. Apkalpoto klientu skaits Latvijā pērn pieauga par 3%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd darba tirgus mainās – agrāk darba devēji izvēlējās darbiniekus, bet tagad situācija ir gluži otrāda, un darbinieki ir tie, kuri izvēlas savu darba devēju

«Tāpēc arvien lielāka loma ir darba videi un darba devēja tēlam. To veido ne vien tā informācija, ar ko pats uzņēmums dalās ar sabiedrību, piemēram, ar darba sludinājumu palīdzību, bet arī tas, ko darbinieki stāsta draugiem, paziņām, kaimiņiem. Līdz ar to uzņēmumiem ļoti jāstrādā ar iekšējo vidi. Mēs daudz ieguldām iekšējās sistēmās, piemēram, darbinieku motivācijas sistēmās – vairāk nekā simt tūkstošus eiro gadā. Pēdējo gadu kampaņās stāstām par sevi, izmantojot reālu darbinieku piemērus. Es domāju, ka tas ir mazliet pamainījis mūsu tēlu,» saka Elīna Aščuka, McDonald’s (SIA Premier Restaurants Latvia) personāla un apmācību direktore. Latvijā McDonald’s šobrīd strādā vairāk nekā 600 darbinieku, bet kopumā Baltijā ir aptuveni divi tūkstoši darbinieku. Lielākā daļa no viņiem – aptuveni 70% – strādā nepilnu darba laiku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas restorānu ķēde McDonald’s (Premier Restaurants Latvia) paziņojusi, ka paaugstina vidējo atalgojumu par vidēji 12% restorānu darbiniekiem visās pozīcijās, informē uzņēmumā.

Algu paaugstināšanu šogad plānots veikt arī atkārtoti, lai padarītu McDonald’s par vēl konkurētspējīgāku darba devēju un sniegtu papildus novērtējumu saviem darbiniekiem.

Uzņēmums vasaras sezonai izsludinājis līdz 100 vakancēm dažādās pozīcijās Latvijā, kā arī 350 vakantas pozīcijas Baltijā kopumā.

McDonald’s 12 restorānos Latvijā nodrošina darba vietas 653 darbiniekiem. Baltijā McDonald’s pieder 33 restorāni, kopumā nodrošinot 1860 darbavietas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn ēdināšanas nozarē lielākais uzņēmums pēc apgrozījuma, tāpat kā iepriekšējos gados, bija Lido, kura valdes priekšsēdētājs ir Gunārs Ķirsons. Uzņēmuma apgrozījums pērn pieauga par 5,8% un bija 38,584 miljoni eiro. Savukārt otro vietu stabili saglabā Premier Restaurants Latvia, kura apgrozījums sasniedza 36,12 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru