Pasaulē

Sprādzienā Teksasā desmitiem ievainoto un nezināms skaits bojāgājušo

Jānis Rancāns, 18.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sprādzienā mākslīgo minerālmēslu rūpnīcā Teksasā varētu būt ievainoti vairāk nekā simts cilvēku, kā arī, iespējams, ir nezināms skaits mirušo, vēsta ASV plašsaziņas līdzekļi.

Sprādziens sagrāvis rūpnīcu, kā arī nodarījis plašus postījumus desmitiem tuvējās pilsētiņas Vako ēkām. Pēc sprādziena evakuēta lielākā daļa no vairāk nekā 2,7 tūkstošiem pilsētas iedzīvotāju.

Vietējās slimnīcās nonākuši desmitiem sprādzienā cietušu cilvēku. Savukārt Teksasas varasiestādes aģentūrai Reuters norādījušas, ka sprādziens, visticamāk, ievainojis simtiem cilvēku un, ka daudzi palikuši zem sagrauto ēku drupām. Pagaidām nav zināms bojāgājušo skaits, tomēr ASV plašsaziņas līdzekļi norāda, ka tas varētu būt mērāms desmitos.

Pagaidām nav zināms, kas izraisījis sprādzienu, tomēr tas, visticamāk, bijis rūpnieciskas dabas negadījums, uzskata Teksasas varasiestādes.

Teksasas gubernators Riks Perijs izplatījis paziņojumu, ka viņa administrācija mobilizējusi visus štata resursus, lai palīdzētu pilsētai tikt galā ar negadījuma sekām.

Uz notikuma vietu devušās visas tuvākās ugunsdzēsēju un ātrās palīdzības brigādes. Palīdzību piedāvājušas arī Vako kaimiņpilsētas, uz kuru slimnīcām tiek novirzīta daļa sprādzienā cietušo cilvēku.

Pirms dažām dienām ASV jau satricināja traģisks sprādziens Bostonas maratona laikā. Sprādzienā bojā gāja trīs cilvēki, bet vairāk nekā simts guva dažādus ievainojumus. ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) izmeklēšanu ņēmis savās rokās un notikušo raksturojis kā potenciālu terorisma aktu.

Trešdien sprādziens notika Latvijas farmācijas kompānijas Olainfarm ražošanas ēkā. Olainfarm skaidro, ka pērn atklātajā nitrofurointīna ražošanas iecirknī Olainē, Rūpniecības ielā 5, notikusi toluola tvaiku izraisīta eksplozija. Notikušajā negadījumā cietuši divi cilvēki, kuri nekavējoties nogādāti tuvākajā slimnīcā. Trieciena rezultātā ir izsisti ražotnes logi.

Komentāri

Pievienot komentāru