Finanses

ABLV Private Equity Fund 2010 divkāršo līdzdalību AS Grindeks līdz 22,66%

Žanete Hāka, 05.02.2014

Jaunākais izdevums

ABLV grupā ietilpstošais privāto investīciju fonds ABLV Private Equity Fund 2010 ir palielinājis savu līdzdalību vadošajā Latvijas farmācijas uzņēmumā AS Grindeks līdz 22,66%, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Papildus jau līdz šim piederošajām AS Grindeks akcijām ABLV Private Equity Fund 2010 iegādājās vēl vairāk nekā miljonu akciju no fondu pārvaldnieka East Capital pārvaldītajiem investīciju fondiem. Līdz šim fondam piederēja nedaudz vairāk par vienu miljonu akciju.

Lēmums par šo darījumu tika pieņemts, saskatot lielu AS Grindeks izaugsmes potenciālu gan jaunu produktu izstrādes jomā, gan eksporta tirgu apgūšanā.

ABLV Private Equity Fund 2010, KS ir 100% vietējā kapitāla investīciju fonds, kas veic ieguldījumus vadošos un perspektīvos uzņēmumos. Fondam pieder kapitāla daļas arī tādos uzņēmumos kā SIA Depo DIY, SIA Orto klīnika un SIA Vaiņode Agro Holding.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Veiktas vairākas izmaiņas ABLV grupas sastāvā

Žanete Hāka, 17.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada novembrī veiktas vairākas izmaiņas ABLV grupas sastāvā, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Turpinot ABLV grupā esošo sabiedrību strukturālo reorganizāciju, mainīti nosaukumi vairākām sabiedrībām. Pillar Investment Group, AS meitas sabiedrības Pillar Investment 1, SIA jaunais nosaukums ir NHC 1, SIA, Pillar Investment 2, SIA — NHC 2, SIA, bet Pillar Investment 3, SIA — NHC 3, SIA.

Papildus tam novembrī ir reģistrētas jaunas Pillar Investment Group, AS meitas sabiedrības — NHC 4, SIA, NHC 5, SIA un NHC 6, SIA, ar katras sabiedrības pamatkapitālu 10 000 EUR. Attiecīgi, ABLV Bank, AS ir iegūta netieša būtiska līdzdalība minētajos uzņēmumos (caur Pillar Holding Company, KS, kuras biedrs (komandīts) ir ABLV Bank, AS, kurai pieder 88% Pillar Investment Group, AS akcijas).

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

AmberStone Group restartējas un saņem valsts atbalstu

Anita Kantāne, 21.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ABLV Bank likvidācija uz laiku apturēja AS AmberStone Group naudas darījumus, jo daļai no grupas uzņēmumiem bija vienīgā konta apkalpotāja un joprojām ir viena no holdingkompānijas akcionārēm.

Finanšu rādītāji liecina, ka AS AmberStone Group grūtākais šā gada posms ir aiz muguras. 2018. gada deviņos mēnešos akciju sabiedrības konsolidētais apgrozījums ir bijis 15 miljoni eiro, kas ir vairāk nekā visa 2017. gada laikā, kad AmberStone Group konsolidētais grupas apgrozījums sasniedza 14,5 miljonus eiro. Grupas restartu turpinās arī Ministru kabineta sēdē pieņemtais lēmums par uzņēmuma ienākuma nodokļa atlaides piešķiršanu kokrūpniecības uzņēmumam AmberBirch. Lēmums paredz, ka pēc investīciju projekta pabeigšanas SIA AmberBirch saņems UIN atlaidi 25% apmērā no kopējās ieguldījumu summas. «Mēs šim projektam ļoti ticam, jo redzam, ka ir pieprasījums, un spēsim saražot produktu ar lielāku pievienoto vērtību,» intervijā Dienas Biznesam norāda AS AmberStone Group valdes loceklis Kārlis Kavass.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FKTK pārbauda, vai Lipmaniem nav jāatpērk Grindeka akcijas no mazajiem akcionāriem

Žanete Hāka, 17.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pieņēmusi lēmumu par administratīvās lietas uzsākšanu pret Kirovu un Filipu Lipmaniem, informēja komisijas pārstāve Laima Auza.

FKTK AS Grindeks akcionāru pārbaudi uzsāka 2010.gadā pēc ABLV Private Equity Fund darījuma, bet, saņemot jaunu informāciju, pārbaude atsākās šā gada jūlijā. Pārbaudes mērķis ir noskaidrot, vai Kirovam Lipmanam un ar viņu saistītām personām ir vairākuma balsstiesības uzņēmumā un tādējādi būtu jāizsaka obligātais akciju atpirkšanas piedāvājums pārējiem akcionāriem.

FKTK turpmākā rīcība būs atkarīga no administratīvās lietas virzības.

Sods par šādiem likuma pārkāpumu ir līdz 10 tūkstošiem latu, kā arī personai ir pienākums izteikt piedāvājumu mazākuma akcionāriem.

Likums arī paredz, ka persona nevar izmantot balsstiesības, kas izriet no tai piederošajām akcijām, ja tā likumā noteiktajā kārtībā neizsaka obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu. Persona var atsākt izmantot balsstiesības tikai tad, kad tā kaut vai ar kavēšanos, bet ir izpildījusi pienākumu par obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdienu visi NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi noslēdza ar pieaugumu, liecina biržu dati.

Baltijas tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,18% līdz 626,84 punktiem. Straujākais kāpums bija vērojams Rīgas biržā, kuras indekss OMX Riga pieauga par 0,37% līdz 447 punktu atzīmei. Par 0,32% līdz 419,31 punktam palielinājās OMX Vilnius indekss, savukārt OMX Talllinn pieauga par 0,1% līdz 834,47 punktu atzīmei.

Kopējais Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta apgrozījums pārsniedza 1,4 miljonus latu. Aktīvākā tirdzniecība ceturtdien notika ar farmācijas uzņēmuma Grindeks vērtspapīriem, sasniedzot 433 tūkstošus latu. Otrajā vietā, kā jau ierasts, ierindojās Igaunijas azartspēļu kompānija Olympic Entertainment Group ar 322 tūkstošu latu apgrozījumu, savukārt trešo vietu ieņēma kuģniecības uzņēmums Tallink Grupp ar 312 tūkstošiem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielāko komercķīlu devusi SIA Tilts

Žanete Hāka, 06.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā (UR) ierakstītas 84 komercķīlas, bet 63 tika dzēstas, liecina UR dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 261 miljards eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 173 miljardi eiro. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 126 miljardi eiro.

Lielāko komercķīlu pagājušajā nedēļā devusi SIA Tilts – 14 miljonu eiro apmērā. Ķīlas ņēmējs bijusi AS Norvik banka. Otra lielākā komercķīla bijusi 8,9 miljonu eiro vērtībā un to devusi lauksaimniecības SIA Augstkalnu druvas, kā parādnieku norādot AD Biogāzes stacija.

Aizvadītajā nedēļā SIA Liepājas enerģija devusi 5,7 miljonu eiro vērtu komercķīlu, kuru ņēmusi AS SEB banka, savukārt juridisko pakalpojumu SIA DMT Pluss devusi 3,4 miljonu eiro komercķīlu, kuru ņēmis KS ABLV Private Equity Fund 2010.

Komentāri

Pievienot komentāru