Jaunākais izdevums

Ar tekstilkrāsu aplējusies kaila sieviete glezno uz auduma ar savu ķermeni — šādi apstrādātu audumu apakšbikšu ražošanai sācis izmantot SIA Identity Defined.

Uzņēmuma īpašnieks Artūrs Koks atzīst, ka mērķis bija uztaisīt interesantu produktu, ar ko nebūtu kauns ieiet jebkurā tirgū. «Nav iespējams uztaisīt divas vienādas apakšbikses,» teic A. Koks. Kā papildu bonuss apakšbikšu pircējiem tiek piedāvāta iespēja apskatīt tapšanas procesu — auduma apgleznošanu fotografē, bildes ievieto uzņēmuma mājaslapā un apakšbikšu īpašniekiem tiek piešķirts kods, kas ļauj šīs bildes aplūkot.

SIA Identity Defined orientējas tikai uz vīriešiem, jo A. Koks uzskata, ka pretējais dzimums ir pārāk liela mistērija un nevar tam ražot produkciju. Taču viņš pieļauj, ka tad, kad viņam būs dzīvesbiedre, A. Koks varētu viņai uzticēt sieviešu līnijas izstrādi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Var jau būt, ka franču zīmols Petit Bateau ir slavens ar Bretaņas strīpām un T-krekliem, bet vislielāko pateicību mēs esam viņiem parādā tieši par apakšbiksēm.

Līdz pat pagājušā gadsimta sākumam apakšbikses (vismaz kas attiecas uz Franciju un bērniem) darināja no vilnas, tās bija garumā tā ap pusceli un mugurā (jeb precīzāk teikt – uz dibena?) tās turējās ar pogu palīdzību. 13 bērnu tēvs Etjēns Valtons (Etienne Valton), mīlīgas franču bērnu dziesmas par mazo laiviņu iedvesmots (nē, tajā dziesmā nedzied par apakšbiksēm!), kādudien ņēma un nogrieza šo garo apakšbikšu kāju daļu. Lielākam komfortam pogas viņš aizstāja ar gumiju – gumiju gan vidukļa daļā, gan gumiju ap kājām, un materiālu nomainīja uz nebalinātu kokvilnu. Tā nu sagadījās, ka viņš bija nevis vienkāršs daudzbērnu tēvs, bet gan arī zeķfabrikas dibinātāja dēls, un tādējādi viņa dekonstruētās apakšbikses kļuva par vēsturisku pagrieziena punktu kompānijai, ko tagad pasaule zina ar nosaukumu Petit Bateau (jā, jā, tā pati mazā laiviņa).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas lidostā pastiprināti pārbauda pasažierus, kas lido uz ASV

, 06.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēkiem, kuri no lidostas Rīga ceļo uz ASV, turpmāk būs jāiziet pastiprinātas drošības pārbaudes.

Tās prasa ilgāku laiku, nekā ierastās pārbaudes, tādēļ šiem cilvēkiem ieteicams ierasties lidostā 2.5 stundas pirms reisa, ziņo Diena.lv.

Pastiprinātās pārbaudes esot ieviestas sakarā ar 2009.gada Ziemassvētku notikumiem Detroitā, ASV, kur kāds jaunietis centās uzspridzināt lidmašīnu, aizdedzinot savās apakšbiksēs paslēptas sprāgstvielas.

Jaunas drošības ierīces lidostā Rīga nav uzstādītas, uz ASV lidojošie ceļotāji vienkārši tiekot rūpīgāk pārbaudīti, norāda lidostas pārstāvis Mārtiņš Langrāts. No lidostas Rīga uz ASV lido tikai viens aviokompānijas Uzbekistan Airways iknedēļas reiss un visi tā pasažieri tiekot pārbaudīti.

Pastiprinātās pārbaudes ceļotājiem uz ASV ieviestas pēc Civilās aviācijas aģentūras rekomendācijas, un nav zināms, kad tās tiks atceltas. Pastiprināt pārbaudes ceļotājiem uz citām valstīm, nav plānots.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Raugoties no drošības viedokļa, protams, skolēniem ir lielāks risks nokļūt garnadžu redzeslokā, ja planšetdatori tiks doti līdzinēsāšanai, portālam db.lv sacīja Valsts policijas pārstāve Sintija Virse, atbildot uz jautājumu, cik droši varētu justies skolēni, dodoties uz skolu un no tās mājās, ja tiktu īstenota Izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa ideja - katram skolēnam planšetdatoru.

Kā vēstīts, Ķīlis iepriekš paziņojis, ka planšetdatoru ieviešana Latvijas skolās dažu tuvāko gadu laikā plānota kā viena no izglītības sistēmas digitalizācijas sastāvdaļām, un līdz šim plašas diskusijas raisījis šīs idejas izmaksu jautājums. Taču skolēnu drošība palikusi otrā plānā.

«Šajā gadījumā ir grūti spriest par iespējamo skolēnu drošības apdraudējumu, jo nav skaidrs, kādā veidā skolēniem planšetdatori būs pieejami - vai tie būs pieejami tikai mācību iestādēs vai tiks nodoti lietošanai, nēsāšanai arī ārpus skolas,» db.lv skaidroja S. Virse.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līva Šteina Fl*sh you&me apakšveļu redz plašākā mērogā, ne tikai Latvijā – arī citi grib smukas biksītes.

Fl*sh you&me pamatideja ir pāru biksītes. Pašlaik ir divi virzieni – apakšbikses no vienāda auduma un apakšbikses ar izšūtiem humoristiskiem saukļiem. «Vīriešu un sieviešu apakšbiksēm ir atšķirīgi teksti, kas ir saprotami paši par sevi, taču, saliekot tos kopā, teksts viens otru papildina, veido dialogu,» stāsta Līva.

Ideja par pāru apakšbiksēm viņai radās pavisam nejauši mājas apstākļos. Līvai ir ekstravagants vīrs, kam vienmēr patīk kaut kas interesants. Tāpēc kā dzimšanas dienas dāvanu viņa vīram uzšuva apakšveļu. Un no pāri palikušā auduma uzšuva apakšbikses arī sev. «Un vienu dienu, dzerot rīta kafiju, skatāmies spogulī – cik fantastiski izskatās! Tā arī dzima šī ideja par pāru biksītēm,» saka Līva.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Krievija, Baltkrievija un Kazahstāna aizliedz mežģīņu biksīšu tirdzniecību; Laumu tas pagaidām neskar

, 17.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lauma Lingerie

Komentāri

Pievienot komentāru