Ražošana

AS Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca apgrozījums sarucis

Žanete Hāka, 23.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca konsolidētais neto apgrozījums pērn sasniedzis 13,2 miljonus eiro, kas ir par 31,3% mazāk nekā pirms gada, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Koncerns pērno gadu pabeidza ar zaudējumiem 2,7 miljonu eiro apmērā. Pārskata periodā koncerns eksportēja savu produkciju uz 8 valstīm, kopējais eksporta apjoms sasniedza 7,5 miljonus eiro (2015. gada 12 mēn. – 12 miljonus eiro).

Galvenie eksporta virzieni 2016.gada 12 mēnešos bija ES valstis: Igaunija, Polija un Lietuva, trešās valstis: Krievija, Baltkrievija, Uzbekistāna. Trešajā ceturksnī tika nodoti pasūtītājam AS Pasažieru vilciens visi vilcieni DR1. Pasūtītājs piemēroja naudas sodu 10% apmērā par modernizācijas projekta realizācijas termiņu neievērošanu. Minētie zaudējumi tika atainoti uzņēmuma finanšu atskaitē.

Pārskata periodā notika uzņēmuma reorganizācija: izmaksu optimizācija, darbinieku skaita

samazināšana un atteikšanās no nepelnošiem darbības veidiem. Lieli zaudējumi pārskata gadā saistīti ar Uzņēmuma nenoslogotību atskaites gadā, kā arī ar naudas soda 10% apmērā piemērošanu DMU ietvaros. Pēc prognozēm, 2017.gadā uzņēmums tiks nodrošināts ar remonta objektiem vairāk nekā pārskata periodā. 2017.gada 1.ceturksnī uzņēmuma noslodze ir daudz lielāka, nekā tādā pašā periodā 2016.gadā. Noslēgti līgumi ar Polijas uzņēmumu PKP Linia Hutnicza Szerokotorowa spolka z o.o. par dīzeļlokomotīvju remontu, kā arī citi nozīmīgi darījumi.

Komentāri

Pievienot komentāru