Ražošana

AS Nagļi par pusmiljonu vēlas pirkt zivju inkubācijas un audzēšanas ceha iekārtas

Žanete Hāka, 11.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Nagļi izsludinājusi iepirkumu par zivju inkubācijas un audzēšanas ceha tehnoloģisko līniju iegādi, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Paredzamā līgumcena noteikta 500 tūkstoši eiro. Pretendenti savus pieteikumus var iesniegt līdz 25.februārim.

Iepirkums tiek īstenots ar Lauku atbalsta dienesta finansējumu.

Db.lv jau rakstīja, ka 2013.gadā VAS Privatizācijas aģentūra (PA) pabeidza AS Nagļi valsts kapitāla daļas pārdošanu, pārdodot PA turējumā esošās valstij piederošās akcijas un valsts pensiju speciālajam budžetam nodotās sabiedrības akcijas.

Kā informē PA, akciju pirkumu līgumi kopsummā par aptuveni 210 tūkstošiem eiro ir noslēgti par visu valstij piederošo 75 493 sabiedrības akciju pārdošanu. Akcijas, izmantojot Komerclikumā un sabiedrības statūtos noteiktās pirmpirkuma tiesības, iegādājušies uzņēmuma akcionāri.

PA turējumā esošās akcijas un valsts pensiju budžetam nodotās akcijas tika atsavinātas vienlaicīgi, saskaņā ar šā gada jūnijā apstiprinātajiem privatizācijas un pārdošanas noteikumiem. Valsts pensiju speciālā budžeta akciju pārdošanu PA īstenoja saskaņā līgumu, kas 28.martā tika noslēgts starp Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru (VSAA) un PA.

Valsts kapitāla daļa AS Nagļi veidoja 14,69% no sabiedrības 729 tūkstošu eiro lielā pamatkapitāla, no tām - 7,08% jeb 36 382 akcijas bija valsts pensiju speciālajam budžetam nodotās akcijas.

AS Nagļi īpašumā ir zivju audzēšanas komplekss, kas uzņēmumam nodrošina līderpozīcijas Latvijas pārtikas karpu ražotāju vidū.

Db.lv jau rakstīja, ka vienas akcijas nominālvērtība bija 1,4 eiro eiro, bet pārdošanas cena tika noteikta 2,78 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru