Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No pirmdienas darba attiecības ar uzņēmumu KVV Liepājas metal­urgs pārtraucis ilggadējs metāla kausēšanas augstākās raudzes speciālists Vladimirs Turovskis, vēsta reģionālais laikraksts Kursas Laiks.

«Esmu brīvs un varu darīt tagad, ko vēlos,» savā Šķēdes vasaras mājā apstiprinājis V. Turovskis.

Pavasarī tieši V. Turovskis bija viens no cilvēkiem, kurš atpakaļ savāca speciālistu grupu, kas spēja nodrošināt metāla kausēšanas krāšņu darbību. «Pierunāju cilvēkus pamest darbus un atgriezties. Veicām 112 kausējumus. Jūnija beigās sanāca uzņēmuma valde un īpašnieki, ņemot vērā tikai operatīvās kausēšanas izmaksas, secināja, ka metāla liešana ir nerentabla. Tā neviens nedara, bet vai mani kāds klausa?» skumji saka liešanas ceha vadītājs. Viņš uzsver, ka uzņēmuma īpašnieki nav ņēmuši vērā atlikumus, kā tas notiek parasti, bet uzskaitījuši tikai operatīvās izmaksas, tādējādi saņemot nerentablas darbības pierādījumu.

«Mani lūdza atlaist cilvēkus, ko nedarīju. Tās nav manas tiesības. Tā arī viņiem pateicu: pasakiet to paši! Nepagāja ne pāris dienas, kad darbinieki bija atlaisti,» saka metalurgs.

No pirmdienas arī pats metāla liešanas vadītājs V. Turovskis ir uz brīvām kājām un var darīt, ko iedomājas.

Plašāk - laikrakstā Kursas Laiks.

Komentāri

Pievienot komentāru