Pārtika

Baltijas marka jau sāk produktu eksportu

Sandra Dieziņa, 16.08.2010

Jaunākais izdevums

Pazīstamajam uzņēmējam Vasilijam Meļņikam piederošais uzņēmums Baltijas marka jau sācis produkcijas eksportu uz Krieviju.

Baltijas markas konsultants, bijušais Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors un bijušais veselības un aizsardzības ministrs Vinets Veldre DB pastāstīja, ka pirmās kravas uz NVS aizceļojušas jau jūlijā, bet vērā ņemamus eksporta apjomus plānots sasniegt nākamā gada pavasarī. Iekams tas nav izdarīts, nekādas plašākas preču zīmes mārketinga aktivitātes netiek rīkotas.

Patlaban projektā iesaistījušies pieci lieli uzņēmumi no Baltijas valstīm, bet sarunas ar vairākiem potenciālajiem sadarbības partneriem, tostarp Lietuvas Biovela Group vēl notiek. Uz Pleskavas apgabalu jau nosūtīti desu izstrādājumi un gaļas konservi, uz Sanktpēteburgu – arī gaļas izstrādājumi, bet uz Ukrainu eksportēts sausā vājpiena pulveris un sieri no Lietuvas. Tāpat tiek strādāts pretējā virzienā – Krievijas sadarbības partneri piedāvā atdzesētas un svaigas zivis, lai pēc pārstrādes Latvijā tās varētu realizēt NVS.

V. Veldre norāda, ka tiek domāts arī par privāto preču zīmju produkcijas attīstīšanu, bet šis process neesot vienkāršs. Preces ar Baltijas markas zīmolu iecerēts realizēt ne tikai NVS, bet arī ASV, Vācijā un citviet.

V. Veldre uzskata, ka patlaban arī Latvijā aktīvi jādomā par jaunu fermu būvēšanu un esošo jaudu palielināšanu. Viņš uzskata, ka šobrīd viena no problēmām ir izejvielu trūkums, jo esošie kombināti būtu kāpināt jaudas, taču izejvielas nepietiek. Savukārt Krievijā ar valdības atbalstu top jaunas, modernas fermas, tostarp Maskavas tuvumā.

Jau ziņots, ka Baltijas marka reģistrēta šā gada 8. martā un tā īpašnieki vienlīdzīgās daļās ir V. Meļņikam pilnībā piederošā SIA Eiroholdings un a/s Rēzeknes gaļas kombināts. «Mērķis tam ir nodarboties ar lauksaimniecību — gan ražošanu, gan pārstrādi, gan arī tirdzniecību. Vairāk neko par šo projektu negribu teikt. Ideja ir šajā projektā iesaistīt vairāk nekā divdesmit uzņēmumus no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas,» iepriekš skaidroja V. Meļņiks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Bijusī īpašniece rosina SIA Baltijas marka maksātnespējas lietu

Elīna Pankovska, 28.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no pārtikas, dzērienu un tabakas vairumtirgotājas SIA Baltijas marka bijušajām īpašniecēm SIA Rēzeknes gaļas kombināts, vērsusies tiesā ar pieteikumu ierosināt SIA Baltijas marka maksātnespējas lietu. Iepriekš SIA Baltijas marka ietilpa Bislana Abdulmuslimova holdingā AB Holding.

SIA Baltijas marka 2010. gada martā nodibināja pazīstamais uzņēmējs Vasilijs Meļņiks, kas plānoja ar šo zīmolu produktu virzību ārpus Latvijas. Pirmās kravas ar Baltijas markas preču zīmi jau tā paša gada jūlijā tika nosūtītas uz NVS valstīm. Baltijas marku konsultēja bijušais veselības ministrs un bijušais Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors Vinets Veldre. Jau toreiz tika norādīts, ka uzņēmumam nācies atteikt diviem lieliem potenciālajiem sadarbības partneriem, jo pietrūka nepieciešamo apjomu.

«Mērķis tam ir nodarboties ar lauksaimniecību — gan ražošanu, gan pārstrādi, gan arī tirdzniecību. Vairāk neko par šo projektu negribu teikt. Ideja ir šajā projektā iesaistīt vairāk nekā divdesmit uzņēmumus no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas,» iepriekš skaidroja V. Meļņiks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Abdulmuslimovs un Meļņiks pamet Baltijas marka valdi

Gunta Kursiša, 10.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas, dzērienu un tabakas vairumtirgotājas SIA Baltijas marka valdi pametuši uzņēmēji Bislans Abdulmuslimovs un Vasilijs Meļņiks, liecina informācija Lursoft.

Kā B. Abdulmuslimovs, tā V. Meļņiks SIA Baltijas marka valdē darbojās kopš 2010. gada 8. marta, kad uzņēmums tika dibināts. V. Meļņiks ir arī SIA Eiroholdings – vienas no Baltijas marka īpašniecēm – vienīgais valdes loceklis, liecina informācija Lursoft.

Viņu vietā 9. oktobrī par vienīgo Baltijas marka valdes loceklis iecelts Edgars Rubīns, kuram pilnībā pieder apsardzes un drošības uzņēmums SIA Bars Security, kas reģistrēts tajā pašā adresē, kur SIA Baltijas marka. E. Rubīns darbojas arī sev piederošā uzņēmuma valdē.

SIA Baltijas marka pamatkapitāls ir divi tūkstoši Ls, un uzņēmums reģistrēts Duntes ielā 11. Uzņēmums pieder SIA Eiroholdings un SIA Rēzeknes gaļas kombināts. Kā jau minēts, Eiroholdingu vada V. Meļņiks, savukārt Rēzeknes gaļas kombināta valdē darbojas Rizvans Abdulmuslimovs un Vladimirs Jegorčenko. B. Abdulmuslimovs kopā ar Gunti Piteronoku darbojas kombināta padomē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmuma Rēzeknes gaļas kombināts dalībniekos notikušas izmaiņas, kopš ceturtdienas, 6. decembra, par 12,5% daļu līdzīpašnieku kļūstot Sergejam Kuzņecovam, liecina jaunākā informācija Lursoft.

Viņš šīs uzņēmuma daļas ar ieguldījumu 8,2 tūkst. Ls apmērā iegādājies no līdzšinējās dalībnieces Ingas Piteronokas.

Pārējo dalībnieku ieguldījums SIA Rēzeknes gaļas kombināts ir palicis nemainīgs – Bislanam Abdulmuslimovam pieder 25% daļu ar ieguldījumu 16,4 tūkt. Ls apmērā, Vinetai Piteronokai – 37,5% daļu ar ieguldījumu 24,6 tūkst. Ls apmērā, bet Rozai Džamaldajevai – 25% daļu ar 16,4 tūkst. Ls ieguldījumu.

SIA Rēzeknes gaļas kombināts, kurš, vērtējot pēc 2011. gadā apgrozīto līdzekļu apjoma, ir 196. lielākais Latvijas uzņēmums un 12. lielākais Latvijas uzņēmums pārtikas nozarē, reģistrēts 2001. gadā. Tā pamatkapitāls ir 65,6 tūks. Ls, un darbības veids ir gaļas un mājputnu gaļas produktu ražošana. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīgas iela 22, Rēzekne.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

LIAA pārstāvniecības Krievijā vadītājs skeptisks par preču zīmju Rīgas marka un Baltijas marka projektiem

BNS, 08.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Es ar šiem projektiem neesmu darbojies, tādēļ, iespējams, kaut ko līdz galam nezinu, taču man ir palikuši vairāki neatbildēti jautājumi par to, kā šie projekti īsti strādās,» teic Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecības Krievijā vadītājs Olafs Slūtiņš.

Viņš paskaidroja, ka projektu veiksmīgai reklamēšanai ir nepieciešami lieli finanšu resursi. «Ja šī projekta mērķis ir attīstīt atzītu zīmolu, tur ir jāliek iekšā ļoti liela nauda. Kas to naudu maksās? Uzņēmēji? Es ļoti šaubos, vai varēs savākt 200, 100 vai pat 50 Latvijas uzņēmumu, kas būs gatavi katrs ieguldīt daudzus tūkstošus latu šī zīmola popularizēšanas kampaņās,» skeptisks bija LIAA pārstāvniecības Krievijā vadītājs.

Slūtiņš pastāstīja, ka, piemēram, Rīgas šprotes ir tik zināms zīmols, ka tur nekādu Rīgas marku nevajag. «Rīgas marka šādu zīmolu pārspļaut nevarēs, līdz ar to zivju ražotājiem šis jaunais zīmols īsti nav vajadzīgs. Ja parādās šāds jauns zīmols, visiem ražotājiem ir jāmaina iepakojums, kas atkal ir papildu izmaksas,» atzina LIAA pārstāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Cēsu koncertzāle saņēmusi lielāko valsts finansējumu no visiem reģionālajiem kultūras centriem

Lāsma Vaivare, 04.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kultūras dzīvei reģionālajos daudzfunkcionālajos kultūras centros valsts sadalījusi 575 tūkst. eiro; lielākā summa tikusi Cēsu koncertzālei.

Lai nodrošinātu profesionālās mākslas pieejamību, daudzfunkcionālajā centrā Vidzemes koncertzāle Cēsīs tiks organizēti Latvijā rezidējošo profesionālās mākslas kolektīvu un viesmākslinieku koncerti un izrādes, no valsts par to saņemot nedaudz vairāk par 219 tūkst. eiro. Tas izriet no Kultūras ministrijas noslēgtā līdzdarbības līguma ar Cēsu pašvaldības SIA Vidzemes koncertzāle. Līdzīgi līgumi noslēgti arī ar pārējo reģionālo kultūras centru apsaimniekotājiem – Rēzeknes pašvaldības SIA Austrumlatvijas koncertzāle, Daugavpils pašvaldības iestādi Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs un Liepājas pašvaldības SIA Lielais dzintars. Tiesa, summas ir atšķirīgas – Latgales vēstniecībai Gors un Marka Rotko centram atvēlēti 142,3 tūkst. eiro katram, bet topošajam Lielajam dzintaram – vairāk nekā 71 tūkst. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Atkal ierosināta savulaik Abdulmuslimova holdingā iekļautās Baltijas markas maksātnespējas lieta

LETA, 04.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šonedēļ atkal ierosinājusi savulaik Bislana Abdulmuslimova holdingā AB Holding iekļautās SIA Baltijas marka maksātnespējas procesa lietu.

Kā liecina Maksātnespējas administrācijas mājaslapā pieejamie dati, minētā lieta ierosināta 3.aprīlī pēc SIA Rēzeknes gaļas kombināts pieteikuma.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks atturējās komentēt situāciju. «Esmu burtiski nupat atgriezies no ārzemju komandējuma un nepārzinu lietas norisi,» Nozare.lv sacīja Piteronoks.

Kā ziņots, pēc Rēzeknes gaļas kombināta pieteikuma Baltijas markas maksātnespējas lieta tika ierosināta arī pērn, taču 12.decembrī Vidzemes priekšpilsētas tiesa to izbeidza, jo Rēzeknes gaļas kombināts savu pieteikumu atsauca.

LETA jau ziņoja, ka pērn oktobrī Baltijas markai mainījās īpašnieki un vadība. Par Baltijas markas 100% īpašnieku kļuva apsardzes firma SIA Bars Security, kas pieder Edgaram Rubīnam. Iepriekš Baltijas marka vienādās daļās piederēja Vasilija Meļņika SIA Eiroholdings un SIA Rēzeknes gaļas kombināts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Latvijā automašīna ir katram trešajam iedzīvotājam; Igaunijā - katram otrajam

Žanete Hāka, 23.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijā ir augstākais automašīnu īpatsvars uz vienu iedzīvotāju Baltijas valstīs – 0,51, liecina jaunākā autoplius.lt barometra pētījuma dati. Tikmēr Lietuvā un Latvijā šis īpatsvars šogad ir attiecīgi 0,4 un 0,33.

Citiem vārdiem, ja Igaunijā ir vidēji viena automašīna uz diviem iedzīvotājiem, tad Latvijā – uz trim, norāda Baltijas auto sludinājumu servisa Autoplius attīstības daļas vadītājs Viktors Daukšs.

Līdzīgu ainu rāda arī jauno automobiļu tirdzniecības dati. Ja Latvijā šā gada pirmajā ceturksnī tika iegādāts 2800 jaunu automašīnu, kas ir par gandrīz 200 automašīnu mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā laika posmā, un Lietuvā vērojams līdzīgs kritums, tad Igaunijā šā gada sākumā nopirkts 5400 jaunu automašīnu. Tā kopumā ir gandrīz puse no visām jaunajām automašīnām, kas šī gada pirmajos mēnešos iegādātas Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas marka plāno apvienot trīs Baltijas valstu pārtikas uzņēmumus. Valsts Prezidenta Valda Zatlera padomnieka Vasilija Meļņika jaundibinātais uzņēmums reģistrēts 8. martā, un tā īpašnieki vienlīdzīgās daļās ir Meļņikam pilnībā piederošā SIA Eiroholdings un a/s Rēzeknes gaļas kombināts (RGK). Savukārt RGK 25 % daļu līdzīpašnieks un uzņēmuma padomes loceklis Bislans Abdulmuslimovs ir Baltijas markas vienīgais valdes loceklis.

Jāatgādina, ka nesen intervijā DB Meļņiks sacīja, ka liela uzmanība jāpievērš ne tikai tranzītam, bet arī lauksaimniecības produktu tirdzniecības eksporta attīstībai uz Krieviju. Viņš arī atzina, ka šobrīd uz Krieviju gadā tiek eksportēta produkcija apmēram 55 milj. eiro vērtībā, kas esot ļoti maz, jo, piemēram, Lietuvai šī summa sasniedz apmēram 600 milj. eiro gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar drakoniskiem taupības pasākumiem cenšoties samazināt budžeta deficītu, Eiropas valstis var nokaut jau tā vārgulīgos ekonomiskās atveseļošanās asnus, brīdina eksperti.

Prognozes par ekonomiskās krīzes otro vilni var īstenoties un arī ļoti sāpīgi ietekmēt ne tikai daudzu citu, bet arī Latvijas ražotājus. Latvijas valstij būtu jādomā par to kādus pasākumus īstenot, lai pašmāju ražotāji kļūtu konkurētspējīgāki, piemēram, samazinot darbaspēka nodokļus, norāda metālapstrādes un mašīnbūves nozares eksperts Vilis Dārznieks. Viņaprāt, Latvijas ražotāji – eksportētāji būs sava veida spogulis notiekošajam ārvalstu tirgos.

Tikko spēj kompensēt

Šobrīd apstrādes rūpniecības ienākumi ārzemes tikko spēj kompensēt iekšējā tirgus kritumu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan publiski apgalvots, ka par SIA Daudznozaru kompānija Daugava puses kapitāldaļu īpašnieku te kļūstot, te atkal nekļūstot uzņēmums, kas tiek saukts par «Bislana Abdulmuslimova vadīto AB holdingu, kura lielākie uzņēmumi pašlaik nodarbojas galvenokārt ar gaļas un zivju pārstrādi», patiesība esot nedaudz cita – kā rāda portāla pietiek.com noskaidrotais, patiesībā SIA AB Holding ir tikai gandrīz tukša izkārtne ar mikroskopiskiem saimnieciskās darbības datiem.

Abdulmuslimova kā valdes locekļa vadītā SIA AB Holding, kurā padomes priekšsēdētāja posteni ieņem Jurģis Liepnieks (padomes locekļi ir arī bijušais iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons, uzņēmēji Guntis Piteronoks un Andris Bite), pagājušo gadu beigusi ar rezultātiem, kas uzņēmumam neļautu pat sapņot par tāda kaut smagā finansiālā stāvoklī esoša, bet ievērojama uzņēmuma kā DK Daugava iegādi, skaidro pietiek.com. Kā rādot Lursoft dati, AB Holding pagājušo gadu beidzis ar 28,5 tūkstošu latu apgrozījumu un 3563 latu peļņu, turklāt tam arī nav bijis nevienas meitas sabiedrības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Rīgas marka cer uz LRTK atbalstu

Sandra Dieziņa, 25.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) līgumu ar Rīgas domi par sadarbību preču zīmes Rīgas marka virzīšanā slēgs izstādes Riga Food laikā.

Par to DB informē LTRK sabiedrisko attiecību vadītāja Lita Kokale. Pēc līguma noslēgšanas projekta virzītāji sniegs detalizētāku informāciju, kuri uzņēmēji piedalīsies projektā, ar kādiem zīmoliem notiks sadarbība un kad tiks sākts eksports ar šo preču zīmi.

DB jau iepriekš vēstīja, ka pēc Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) lēmuma atteikties no markas apsaimniekošanas Rīgas dome solīja meklēt jaunu sadarbības partneri. LPUF no šī projekta atteicās nepietiekamo finanšu resursu dēļ, jo aplēses liecināja, ka markas iedzīvināšanai būtu vajadzīgi pat simtiem tūkstoši Ls, lai tā kļūtu atpazīstama. Rīgas markas preču zīme tika prezentēta pērn decembrī, kad Rīgā viesojās Maskavas valdības delegācija. Maskavas valdības ministrs Vladimirs Mališkovs toreiz izteica nostaļģiju pēc Latvijas precēm un izteica cerību, ka pirmās pārtikas karavānas Maskavā varētu parādīties jau šā gada otrajā ceturksnī, taču tas joprojām nav piepildījies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Mūsdienīgās mākslas telpu stutē bankas, mecenāti un privātā iniciatīva

Kristīne Stepiņa, 08.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr notiek Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja rekonstrukcija un top Laikmetīgās mākslas muzejs, mūsdienīgās mākslas telpu stutē bankas, mecenāti, kā arī privātā iniciatīva un finansiāls atbalsts

Kopējo summu, kas ieguldīta dažādās ārvalstu un pašmāju mūsdienīgās mākslas aktivitātēs, nav iespējams uzzināt, jo vairāku privāto mākslas projektu kūrētājiem izmaksas ir komercnoslēpums. Laikmetīgā māksla meklē telpu gan muzejam, gan izstādēm, šobrīd vasaras formātā tā cenšas iedzīvoties Kalnciema ielas kvartālā un piepilda Krievu teātra foajē.

ABLV Charitable Foundation ir viens no lielākajiem laikmetīgās mākslas atbalstītājiem Latvijā, kas aktīvi vāc darbus Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja (LLMM) kolekcijai, kā arī organizē dažādas aktivitātes laikmetīgās mākslas popularizēšanā. ABLV Bank Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja kolekcijai jau ir iegādājusies darbus aptuveni 720 tūkstošu eiro apjomā, kopumā kolekcijas izveidošanā tiks ieguldīti aptuveni 1,4 miljoni eiro, stāsta Charitable Foundation vadītāja Zanda Zilgalve. Kopā no 31 mākslinieka iegādāti 204 mākslas darbi. Kolekcijā ir Imanta Lancmaņa, Aijas Zariņas, Miervalda Poļa, Katrīnas Neiburgas u.c. mākslinieku darbi. Tāpat ABLV Charitable Foundation katru gadu rīko grantu konkursu, kura ietvaros biedrības un nodibinājumi var pretendēt uz finansējumu profesionālām izstādēm, kā arī atbalsta izglītības projektus, kas saistīti ar laikmetīgās mākslas popularizēšanu u.c. Pagājušā gada rudenī Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonds (LLMMF), kuru dibinājuši ABLV Charitable Foundation un Borisa un Ināras Teterevu fonds, parakstīja nodomu protokolu par LLMM būvniecību. Šī projekta īstenošanai LLMMF dibinātāji ieguldīs aptuveni 30 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais aizsardzības un veselības ministrs, kā arī Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors ir konsultējis uzņēmēja un Valsts prezidenta Valda Zatlera padomnieka Vasilija Melņika veidoto uzņēmumu Baltijas marka. To DB apstiprināja pats V. Veldre.

«Runa bija par Latvijā ražoto pārtikas produktu sertificēšanu izplatīšanas iespējām Krievijā, Ukrainā un Baltkrievijā. Tas ir ilglaicīgs, sarežģīts un dārgs projekts. Nav noslēpums, ka ne jau par velti ražotājiem savas durvis ver, piemēram, Krievijas lielveikali,» stāstīja V. Veldre. Viņš noliedza izskanējušo informāciju, ka būtu kļuvis par Baltijas markas direktoru vai ieņemtu kādu citu amatu šajā uzņēmumā. «Es pat nedomāju, ka varētu teikt, ka esmu sniedzis šim uzņēmumam konsultāciju pakalpojumus. Mēs vienkārši sēdējām pie galda, dzērām kafiju, pīpējām labu tabaku un runājām par attiecīgajām lietām,» tā V. Veldre.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Decembra beigās LMT līdervienības Skonto un citu uzņēmumu līdzīpašnieks, čečenu kopienas līderis Latvijā Bislans Abdulmuslimovs nodibinājis jaunu uzņēmumu SIA Daugavpils gaļas kombināts.

Kā liecina Komercreģistra informācija, jaunais uzņēmums reģistrēts 28. decembrī un tā valdes priekšsēdētājs ir Bislans Abdulmuslimovs, kurš ir arī Rēzeknes gaļas kombināta (RGK) līdzīpašnieks, viņam pieder arī 99,06 % Skonto un daļas citos uzņēmumos.

Par valdes locekli jaunajā uzņēmumā kļuvis otrs RGK līdzīpašnieks Guntis Piteronoks. Jaunā uzņēmuma parakstītais un apmaksātais pamatkapitāls ir 2 000 Ls. DB jau ziņoja, ka RGK Daugavpils gaļas kombinātā sāka saimniekot pagājuša gada 7. jūnijā. Iepriekš uzņēmumā strādāja igauņu SIA Uvic, kas bija iegādājies Daugavpils gaļas kombinātu R, ieguldot 1,5 miljonus Ls, taču pēc PVD pārbaudēm, kuru laikā tika atklātas nepilnības, ražotne tika slēgta. Uvic īpašnieks Aleksandrs Mušarovs toreiz sarunā ar DB norādīja, ka viņi no tirgus ir izspiesti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Bažījoties par cenu kāpumu pēc eiro ieviešanas, aktīvāk pērk automašīnas

Žanete Hāka, 13.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojoties eiro ieviešanai Latvijā, sarosījušies automobiļu pircēji un tirgotāji, tādējādi šogad no jūlija līdz septembrim par 43% palielinājies valstī ievesto lietoto automašīnu skaits salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu 2012.gadā.

Turklāt par dažiem procentiem palielinājies arī jaunu automašīnu tirdzniecības apjoms, liecina Baltijas transporta sludinājumu un tirdzniecības portāla autoplius.lv informācija.

Kompānijas pārdošanas vadītājs Andris Mālnieks uzver, ka sabiedrībā ir izveidojies viedoklis, ka automašīnu cenas pēc eiro ieviešanas var kļūt nedaudz lielākas. Ja tā var teikt, tad auto tirgu ir iekustinājušas bailes, ka līdz ar eiro ieviešanu palielināsies cenas. Tāpēc daļa Latvijas iedzīvotāju jau tagad steidz iegādāties jaunu automašīnu. Turklāt ir arī daudz tādu cilvēku, kuri, iegādājoties automašīnu, norēķinās skaidrā naudā. Attiecīgi - zeķēs sakrātos latus viņi vēlas iztērēt iespējami ātrāk, lai nevajadzētu tos konvertēt uz eiro, norāda A. Mālnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iekšlietu ministrija šobrīd vērtē 10 potenciālos pretendentus, kuri pēc gada varētu uzstādīt vairāk nekā 100 foto radaru uz valsts ceļiem. Lai gan uz papīra uzņēmumi ir desmit, izpētot izrādās, ka tās ir vienu un to pašu pretendentu dažādas kombinācijas. To vadībā ir cilvēki, kas saistīti gan ar policiju, gan apsardzi, gan apdrošināšanu, ziņo TV3 raidījums Nekā Personīga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Kalvītis stūrēs Eiro Agro Holdingu

Sandra Dieziņa, 25.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekspremjers Aigars Kalvītis kļuvis par SIA Eiro Agro Holdings valdes priekšsēdētāju.

Par to liecina Uzņēmumu reģistra datu bāzē iegrāmatotā informācija. No valdes locekļa pienākumu pildīšanas atbrīvots Aivars Stolders, bet turpmāk valdes locekļa pienākumus pildīs Vasilijs Meļņiks. Saskaņā ar Lursoft datiem, A. Kalvītis kļuvis par uzņēmuma 30 % kapitāldaļu īpašnieku, bet 70 % pieder SIA Eiroholdings.

Līdz šim V. Meļņikam piederošais Eiroholdings bija vienīgais Eiro Agro Holdings īpašnieks. Līdzšinējais uzņēmuma nosaukums bija Eiro Transit Logistic. Kompānijas pamatdarbība bija saistīta ar metālu un metāla rūdu vairumtirdzniecību.

A. Kalvītis nevēlējās plašāk komentēt uzņēmuma darbību un plānus, vien atzina, ka tas saistīts ar lauksaimniecisko ražošanu un jaunu tehnoloģiju ieviešanu ne vien Latvijā, bet starptautiskā mērogā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Čečenu līderis kopā ar Jēkabsonu nodibina holdingu

Sandra Dieziņa, 20.01.2011

Čečenu kopienas līderis Latvijā Bislans Abdulmuslimovs / Bijušais iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons

Lauris Vīksne / Vitālijs Stīpnieks, Dienas Mediji

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons kopīgi ar čečenu kopienas līderi Latvijā Bislanu Abdulmuslimovu nodibinājuši kompāniju SIA AB Holding.

Kā liecina Komercreģistra informācija, uzņēmums reģistrēts 14. janvārī, tā parakstītais un apmaksātais pamatkapitāls ir 2000 Ls. Uzņēmuma valdes loceklis ir B. Abdulmuslimovs, kurš ir uzņēmuma 100 % īpašnieks. Jaunā Rīgā reģistrētā uzņēmuma padomē darbosies Andris Bite, padomes priekšsēdētāja pienākumi uzticēti Ērikam Jēkabsonam, bet priekšsēdētāja vietnieka pienākumus pildīs Rēzeknes gaļas kombināta (RGK) līdzīpašnieks Guntis Piteronoks.

Jau ziņots, ka decembrī LMT līdervienības Skonto un citu uzņēmumu līdzīpašnieks, čečenu kopienas līderis Latvijā B. Abdulmuslimovs nodibinājis jaunu uzņēmumu SIA Daugavpils gaļas kombināts. Par valdes locekli šajā uzņēmumā kļuvis otrs RGK līdzīpašnieks G. Piteronoks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar IBM pārdošanas direktoru Baltijas valstīs Sergeju Kostjučenko

Lelde Petrāne, 01.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild IBM pārdošanas direktors Baltijas valstīs Sergejs Kostjučenko.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Galvenokārt jau tāpēc, ka, strādājot IBM, es nepārtraukti varu uzzināt kaut ko jaunu. Tehnoloģiju ekspertus parasti palīgā sauc tikai tad, kad ir radusies kāda jauna biznesa ideja vai arī problēma, kura ir jāatrisina, un šāds darbs man ir interesants. Iespēja ieviest vismodernākās idejas dažādās uzņēmējdarbības nozarēs, dažkārt pat pilnībā pārmodelēt visu klienta biznesu ir tas, kas mani katru dienu motivē un dzen uz priekšu pretī panākumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sākam biznesu: Piepelnīties, braucot uz darbu

Laura Mazbērziņa, 20.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jānis Plotnieks, Roberts Erdmanis un Edvards Rūdolfs Daniels ir apvienojuši spēkus, izveidojot pakalpojumu AutoPromo, kura mērķis ir savest kopā reklāmdevējus un autovadītājus.

Visi trīs jaunieši ir Rīgas Biznesa skolas absolventi, kursa biedri un draugi. Kā paši stāsta, viņi ir auto fanātiķi, kuri satiekoties pārspriež dažādas ar tiem saistītas nianses. «Diskutējām par to, ka automašīnas ir viens liels izdevumu avots, gribējās, lai tās nes arī kādus ienākumus. Zinot Taxify, Wolt, Airbnb pieredzi, nonācām līdz idejai, ka būtu jauki, ja varētu ar savu auto iegūt kādus ienākumus. Tā arī radās ideja par AutoPromo,» stāsta R. Erdmanis.

Sākotnēji tika apskatīti ārzemju piemēri ar līdzīgu biznesa veidu, veikta tirgus izpēte. Secināts, ka trīs līdzīgas platformas ir ASV, pa vienai – Lielbritānijā, Ukrainā un Krievijā. Tieši Krievijā šobrīd tā varētu būt spēcīgākā pasaulē. Šī biznesa modelis ir balstīts uz koplietošanas ekonomikas (sharing economy) principiem, kas saved kopā divas ieinteresētās puses – pakalpojuma ņēmēju un sniedzēju. Šajā gadījumā pakalpojuma sniedzējs ir braucējs, kurš savu automašīnu ļauj izmantot kā reklāmas vietu, pārvēršot to par kustīgo vides reklāmu. Savukārt pakalpojuma ņēmējs ir AutoPromo partneri, reklāmas aģentūras un uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Pārtikas ražotāji startēs Maskavā

Sandra Dieziņa, 04.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamnedēļ Maskavā norisināsies vērienīgs pārtikas ražotāju forums – Prodexpo 2011, kurā piedalīsies vairāki Latvijas rūpnieki.

Šogad ar Zemkopības ministrijas atbalstu organizētajā Latvijas uzņēmumu kopstendā piedalīsies 12 uzņēmumi – AS Trikātas siers, AS Rīgas piena kombināts, SIA Pērnes L, SIA NP Foods, SIA Rēzeknes gaļas kombināts, SIA Velte L, SIA Pure Food, SIA Lāči, SIA Baltijas marka, SIA Grāvendāle, AS Tukuma piens un SIA Kronis. Izstādē tiks pārstāvēti arī Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumi ar atsevišķu kopstendu, kas tapis, pateicoties Eiropas zivsaimniecības fonda (EZF) finansiālajam atbalstam, informē Zemkopības ministrija.

Izstādi 7. un 8. februārī plānojis apmeklēt arī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, kurš iecerējis tikties ar Latvijas vēstnieku Krievijā un Krievijas uzņēmēju organizācijas pārstāvjiem. Vizītes laikā Maskavā Jānis Dūklavs tiksies ar Latvijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Krievijā Edgaru Skuju, kā arī Krievijas Federācijas Tirdzniecības un rūpniecības palātas (KFTRP) prezidentu Jevgēņiju Primakovu, lai pārrunātu sadarbības iespējas Latvijas pārtikas produktu eksporta veicināšanā Krievijas tirgū un tirdzniecības administratīvā sloga samazināšanā, kā arī iespēju attīstīt Latvijas uzņēmēju sadarbību ar KFTRP reģionālajām struktūrvienībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ne visas Latvijas eksportējošās kompānijas spēj izpildīt līgumos noteiktās produktu piegādes.

To Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) sēdē norādīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. Starptautiskajā pārtikas izstādē Maskavā Prodexpo 2011 ministram nācies saņemt sūdzības, ka Latvijas zivju produkcijas ražotāji nespēj piegādāt līgumos noteiktos apjomus. Tas pats attiecoties uz piena produktu piegādēm. Izstādi ministrs novērtēja kā labu iespēju gūt jaunus sadarbības partnerus.

Jau ziņots, ka šogad izstādē ar Zemkopības ministrijas atbalstu organizētajā Latvijas uzņēmumu kopstendā piedalīsies 12 uzņēmumi – AS Trikātas siers, AS Rīgas piena kombināts, SIA Pērnes L, SIA NP Foods, SIA Rēzeknes gaļas kombināts, SIA Velte L, SIA Pure Food, SIA Lāči, SIA Baltijas marka, SIA Grāvendāle, AS Tukuma piens un SIA Kronis. Izstādē tika pārstāvēti arī Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumi ar atsevišķu kopstendu, kas tapis, pateicoties Eiropas zivsaimniecības fonda finansiālajam atbalstam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Atziņa: Latvijas tūrisms var piedāvāt tieši to, ko vēlas nīderlandiešu ceļotāji

Lelde Petrāne, 20.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) nacionālo stendu starptautiskajā tūrisma izstādē Vakantiebeurs (brīvdienu birža) organizēja trešo gadu pēc kārtas, un šai reizē nīderlandiešu interese un atsaucība bijusi daudz lielāka, nekā cerēts.

Šā gada izstādē Utrehtā skaidri bijis jūtams, ka nīderlandiešu maciņi ir kļuvuši biezāki un, jau tā būdami lieli ceļotāji, viņi šobrīd ir vēl vairāk noskaņoti doties tūrisma braucienos nekā iepriekš, stāstīja aģentūrā. Lai gan izstāde notika sešas dienas, no 12. līdz 17. janvārim, izstāžu telpās ne brīdi nav iestājies klusums. Liela daļa apmeklētāju, samaksājuši 15 eiro dārgo ieejas biļeti, izstādē uzturējās vairākas stundas. Apmeklēja krāšņos stendus un neatteicās arī no iespējas, piemēram, Austrijas stendā iztukšot alus kausus.

TAVA tūrisma tirgus speciāliste Lelde Beņķe uzsver: «Bija skaidri redzams, ka tūrisma izstādes apmeklēšana nīderlandiešiem ir cieņā un izstādes šķiet svarīgs informācijas un iedvesmas avots. Manuprāt, nacionālo stendu izstādē Vakantiebeurs vajadzētu organizēt arī turpmāk paralēli citām mārketinga aktivitātēm Nīderlandes tirgū.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Paade mode dibinātāju un vadītāju Lindu Raitumu

Lelde Petrāne, 04.11.2016

Kopā ar Francijas bērnu modes viedokļa līderēm, saņemot Milk Fashion Design balvu Paade Mode zīmolam. Līdz šim lielākais profesionālais pārsteigums un gandarījums.

Foto: no personīgā arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Linda Raituma, uzņēmuma Paade Mode dibinātāja un vadītāja. Paade mode ir pirmais latviešu modes zīmols, kurš saņēmis bērnu modes Oskaru - Francijas Milk Fashion Design Award godalgu. «Mums seko Zara, nevis mēs Zarai,» saka L. Raituma. 98% no Paade mode izstrādājumiem tiek eksportēti uz vairāk nekā 15 pasaules valstīm.

Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Vienmēr esmu zinājusi, ka nodarbošos ar ražošanu. Kad dzīvē pienāca izšķirošs brīdis un bija jāpieņem lēmums - ko darīt - izvēlējos to, kas visvairāk iet pie sirds. Ja dari kaut ko, kas tiešām patīk, esi noturīgāks pret grūtībām un neskaiti darba stundas. Šobrīd redzu, ka no nekā esam radījuši jau kaut ko, kas ir atzīts visā pasaulē. Tas ir lielākais gandarījums un iemesls darbu turpināt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Liepnieks vadīs Abdulmuslimova holdinga padomi

Sandra Dieziņa, 22.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pazīstamais polittehnologs Jurģis Liepnieks turpmāk vadīs uzņēmēja Bislana Abdulmuslimova izveidotā holdinga AB Holding padomi.

Kā liecina Komercreģistrā reģistrētās izmaiņas holdinga padomē, no padomes locekļa amata atbrīvots Ēriks Jēkabsons, bijušais iekšlietu ministrs.

DB jau ziņots, ka padomē darbojas arī Rēzeknes gaļas kombināta līdzīpašnieks Guntis Piteronoks un SIA Karavela līdzīpašnieks Andris Bite. B. Abdulmuslimovs holdingu nodibināja pērnā gada janvārī.

Tāpat ziņots, ka Rēzeknes gaļas kombināta līdzīpašnieks Bislans Abdulmuslimovs kopā ar bijušā Valsts prezidenta ārštata padomnieku Vasiliju Meļņiku nodibinājis uzņēmumu Baltijas marka produktu virzīšanai NVS un citu valstu tirgos.

Komentāri

Pievienot komentāru