Jaunākais izdevums

Beļģijas hermētiķu, poliuretāna putu un līmju ražotājs Soudal pilnībā iegādājies Dobeles būvķīmijas izstrādājumu ražotāju SIA Tenachem, liecina informācija Soudal mājaslapā.

Ar šo pirkumu Soudal grupas produktu portfelim ir pievienoti jauni produkti un jaunas tehnoloģijas, teikts Soudal mājaslapā. Tenachem patlaban ir 73 darbinieki un uzņēmums pašlaik eksportē 95% produkcijas uz aptuveni 40 valstīm visā pasaulē.

Darījuma summu Soudal neatklāj.

Soudal norāda, ka Tenachem tika izveidota pirms 20 gadiem un kopš tā laika ir kļuvusi par vienu no vadošajiem stikla rūpniecības hermētiķu ražotājiem Austrumeiropā. Tenachem piegādā savu produkciju vairākiem lieliem, starptautiskiem stikla pārstrādes uzņēmumiem.

Soudal norāda, ka arī turpmāk Tenachem turpinās darboties ar tās pašreizējo nosaukumu kā viens no Soudal grupas meitasuzņēmumiem. Esošā Tenachem vadības komanda paliks pie uzņēmuma vadības stūres.

Pārņemšana neietekmēs nodarbinātību ne Tenachem, ne arī kādā no Soudal grupas citām ražotnēm.

Soudal norāda, ka šī iegāde nozīmē turpmāku paplašināšanos tajā tirgus segmentā, kurā grupas aktivitātes līdz šim bija ierobežotas. Tenachem būs nozīmīgs zināšanu un ražošanas centrs, kas Soudal grupai tuvākajos gados ļaus augt šajā būvniecības nozares segmentā.

Ar šo ieguldījumu Soudal ir palielinājusi savas iespējas tehniskajā hermētiķu tirgū, ļaujot piedāvāt plašāku produktu klāstu saviem klientiem. Ar 44 filiālēm un produkcijas pārdošanu 120 valstīs visā pasaulē, Soudal piedāvās lielisku iespēju arī Tenachem produktiem.

Savā 2014.gada pārskatā Soudal nesen paziņoja par ieņēmumu pieaugumu par 15,4% līdz 565 miljoniem eiro. Pieskaitot Tenachem ražotni, Soudal tagad ir 14 rūpnīcas visā pasaulē ar aptuveni 2300 darbiniekiem.

Būvķīmijas ražotājs Tenachem, tāpat kā siltumizolācijas materiālu ražotājs SIA Tenapors, tika izveidots, atdalot uzņēmumu no SIA Tenax. Tenax līdz šim bija Tenachem un Tenapors vienīgais īpašnieks.

Tenachem apgrozījums 2013.gadā bija 19,15 miljoni eiro un uzņēmums guva 1,064 miljonu eiro peļņu.

No 2008.gada 1.janvāra veiktas izmaiņas Tenax struktūrā. Lai pilnveidotu uzņēmuma sadarbību ar klientiem un piegādātājiem, kā arī paaugstinātu kompānijas darbības efektivitāti, Tenax nodalījis divus darbības virzienus, ko pārstāv SIA Tenachem un SIA Tenapors.

Kā ziņots, Tenax reģistrēta 1991.gada 5.martā, veicot kooperatīva IMK (Izolācijas materiālu kooperatīvs) pārreģistrāciju. IMK savu darbību sāka 1989.gada augustā uz ķīmiskās rūpnīcas Spodrība eksperimentālā ceha bāzes un sākotnēji pēc pasūtījuma veica siltumizolācijas darbus ar putupoliuretāniem.

Tenax vienīgais īpašnieks ir Kurma, liecina Firmas.lv informācija.

Patlaban uzņēmums ir viens no lielākajiem būvķīmijas, sendvičtipa paneļu ražotājiem, kā arī lielākais siltumizolācijas materiālu ražotājs Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“Soudal Group” plāno investēt Latvijas meitas uzņēmumā SIA “Tenachem” ar mērķi uzbūvēt jaunu noliktavu. 2020. gadā tika uzsākta projekta uzdevuma izstrāde un 2023. gada laikā tiks pabeigts ēkas tehniskais projekts. Pakāpeniski īstenojot projekta uzdevumus, līdz 2025. gada pavasarim plānots uzbūvēt energoefektīvu noliktavas ēku Spodrības ielā 1A.

Papildus šim projektam Dobeles novada pašvaldība ir izstrādājusi Elektrības ielas rekonstrukcijas projektu ar mērķi sakārtot degradētu teritoriju pilsētā, nodrošinot nepieciešamās komunikācijas noliktavai, ļaujot attīstīties citiem blakus esošiem uzņēmumiem un vairojot iedzīvotāju labklājību.

Noliktavas projekta galvenais mērķis ir uzbūvēt drošu un energoefektīvu noliktavas ēku Spodrības ielā 1A, kas uzņēmumam nodrošinās 10 000 palešu vietu ietilpību produkcijas uzglabāšanai un vietu 6 fasēšanas līnijām. Papildu noliktavas ēkai, projekta ietvaros plānots labiekārtot teritoriju, izbūvējot taras noliktavu, autostāvvietu darbiniekiem, kravas automašīnu stāvvietu un piebraucamo ceļu kravas automašīnām, kas tiks savienots ar rekonstruēto Elektrības ielu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Viedoklis: Ražošanā automatizācija neaizstās augsti kvalificētus darbiniekus

Miķelis Doze, «Tenachem» Kvalitātes kontroles un tehniskās daļas vadītājs, 27.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dobeles būvķīmijas ražotājs Tenachem ir ieviesis automatizētās tehnoloģijas un tādējādi materiālu saražo, patērējot pēc iespējas mazāk cilvēkresursu. Šobrīd automatizētās iekārtas veic tādu darbu, kas ir kaitīgs cilvēkam un ko ierindas ražošanas darbiniekiem nebūtu vēlams darīt. Savukārt augsti kvalificētiem speciālistiem ir uzdevums apkalpot šīs iekārtas un nodrošināt to nepārtrauktu darbību. Tā kā automatizētas iekārtas strādā produktīvāk nekā manuāli vadītas cilvēku iekārtas, uzņēmumam ir iespēja nodrošināt saviem darbiniekiem labāku atalgojumu.

Arī uzņēmuma Tenachem klienti un sadarbības partneri, ražojot stikla paketes, strādā ar pilnībā automatizētām līnijām. Šajā procesā piedalās mazāk par desmit cilvēkiem, toties darbojas vairāki desmiti tehnikas vienību, kas tiek koordinētas caur datorprogrammatūru. Tās uzsāk darbu, jau saņemot pasūtījumu loga vai stikla paketes ražošanai – dati automātiski tiek ievadīti sistēmā, attiecīgi programmatūra ražotnē pati aprēķina nepieciešamo daudzumu un atbilstoši tam griež stiklu. Vienīgais darbs, kas ir jāizdara cilvēkam – jānoņem gala izstrādājums no līnijas un jāuzliek uz transportēšanas vienības.

Nākošajām paaudzēm nepieciešams apgūt specifiskas zināšanas, kas ļauj noturēties darba tirgū, jo šobrīd vienkārši krāvēji pamazām tiek aizvietoti ar automatizētām līnijām. Jau tagad ir skaidrs, ka, piemēram, inženieru darbs būs pieprasīts vienmēr. Būs vajadzīgi darbinieki, kas spēj izdomāt ražošanas procesus un uzstādīt tiem nepieciešamās iekārtas. Ja iekārtas tiek saliktas nepareizi un nestrādā vai tiek saražota brāķēta produkcija, neviens robots nespēs palīdzēt. Šajā situācijā inženierim ir jāsaprot, kas ir noticis, jāspēj izanalizēt situāciju un rast risinājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Nostiprinās ķīmiskā rūpniecība

Kristīne Stepiņa, 05.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dobelē stabili attīstās ķīmijas nozare, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Latvijas tautsaimniecībā ķīmiskās rūpniecības nozarei jau izsenis ir bijusi būtiska loma – tā ir starp četrām lielākajām ražošanas nozarēm. Dobelē ir koncentrējušies vairāki šīs nozares uzņēmumi – SIA Tenachem, kas DB un Lursoft veidotajā uzņēmumu TOP 500 pērn bija trešais lielākais nozares uzņēmums pēc apgrozījuma, kā arī SIA Baltic Candles, kas ieņēma astoto vietu, un a/s Spodrība – 21. vietu.

SIA Baltic Candles gadā saražo aptuveni 5000 tonnas sveču, informē SIA Baltic Candles direktore Zita Sāviča. Uzņēmuma pircēji pārstāv dažādus tirdzniecības segmentus – no starptautisku interjera priekšmetu populāru zīmolu radītājiem, līdz lielveikalu tīkliem un vairumtirgotājiem, tāpēc tam ir liels izaicinājums rūpēties par plašu produktu klāstu. «Īpaši varam izcelt šīs sezonas aktualitāti – sveces, pildītas dažādos traukos, un sveces interesantās un ģeometriski askētiskās formās, kā arī sveces ar dažādu struktūru,» norāda Z. Sāviča. Pēc viņas stāstītā, šobrīd lielāka interese ir par aromātiskajām svecēm. Pat tik konservatīvajā Skandināvijas tirgū klienti biežāk izvēlas aromātus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumi Latvijā bieži saskaras ar situāciju, ka tiem nav pietiekama nodrošinājuma un iespēju ieķīlāt aktīvus pietiekamā apjomā, lai bankā saņemtu finansējumu biznesa attīstībai vai saņemtu to nepieciešamajā apjomā. Īpaši raksturīgi tas ir uzņēmumiem izaugsmes fāzē, arī jauniem uzņēmumiem, to skaitā pārtikas ražotājiem, tirgotājiem, pakalpojumu sniedzējiem, būvniekiem, kokrūpniekiem un citiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Tenapors reorganizācijas ceļā izveidojis meitasuzņēmumu Tenax Panel

LETA, 31.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Siltumizolācijas materiālu ražotājas SIA «Tenax» meitasuzņēmuma SIA «Tenapors» reorganizācijas ceļā, nodalot daļu mantas, izveidota meitassabiedrība SIA «Tenax Panel», liecina paziņojums par reorganizāciju.

«Tenax Panel» Uzņēmumu reģistrā reģistrēts 20.decembrī ar 1 537 144 eiro pamatkapitālu.

«Tenapors» vienīgais dalībnieks - SIA «Tenax» - 2018.gada 17.septembrī ir pieņēmis lēmumu par reorganizāciju. Reorganizācijas veids - sadalīšana, nodalīšanas ceļā nodalot daļu no «Tenapors» mantas, izveidojot jaunu SIA «Tenax Panel».

Pēc reorganizācijas uzņēmums «Tenapors» turpinās pastāvēt.

«Tenapors» 2017.gadā strādāja ar 16,448 miljonu eiro apgrozījumu un guva 978 193 eiro peļņu. «Tenax» 2017.gadā strādāja ar 829 543 eiro apgrozījumu un guva 458 695 eiro peļņu.

«Tenapors», tāpat kā būvķīmijas ražotājs «Tenachem», tika izveidots 2008.gadā, atdalot uzņēmumus no «Tenax». «Tenax» ir «Tenapora» un «Tenax Panel» vienīgais īpašnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru